Caut donatoare de ovocite( donanta).
Raspunsuri - Pagina 5

iliuta spune:
Dar zi si tu daca nu am dreptate....
Nu exista lege
Nu e legal sa se doneze foliculi, sau embrioni
Nu e legal sa se faca Fiv cu ovule donate
Nu exista banci de ovule in Romania.......dar se fac toate magariile astea.....ce se intampla fratilor????????
Cine se cred medicii la noi??
Mihaela

Avalon spune:
Mai, nici eu nu inteleg care e faza???! Ca stiu sigur ca si la Med-New-Life si la giulesti poti dona ovocite... pt cine le donezi daca nu legal?! Uite, chiar o sa studiez problema asta...
Se pare ca in urma scandalului creat in jurul clinicii global art s-ar fi modificat la noi legea in ceea ce priveste fiv cu ovule donate... am gasit niste articole:
http://www.phg.ro/tipareste_stire.php?id=12582
http://www.psarbu-fiv.ro/servicii.htm
http://www3.ziare.ro/articol.php/1107929369
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

iliuta spune:
Asa e Avalon...deci unde se duc ovulele donate de fete?????
Pt ca se doneaza pt. a le scuti din pretul Fiv-ului.
Si daca e ilegal................de ce mama naibii se practica asta???????????
Mihaela

Avalon spune:
Din cate citesc eu aici, in noua lege ar fi interzis TRAFICUL (deci vanzarea, comercializarea) de ovule, dar nu si DONAREA (care este un act gratuit)... http://www.9am.ro/revistapresei/Social/9728/Legea-reproducerii-asistate-pe-ultima-suta-de-metri
Dar mai sap...
Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

iliuta spune:
O sa citesc mai tarziu articolele, dar tot e de neinteles. Deci, tu le donezi, dar iei bani pe ele, sau ti se deconteaza din alta parte. E tot o "vanzare" de ovule. Si pt. ce se doneaza???? Ce se intampla cu ele daca Fiv-ul cu ovule donate este interzis(ilegal)????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Mihaela

Avalon spune:
Iliuta, stiu ca pare de neinteles, pt ca realitatea de fapt difera de lege...
stai ca-ti egzplic eu: deci legea permite DONAREA (adica cea care doneaza sa NU ia bani, iar cea care beneficiaza de ovule sa NU plateasca)...
in realitate totul decurge altfel, cea care doneaza, daca face parte dintr-un program de reproducere asistata (adica face FIV) beneficiaza de reducere la plata pt ca doneaza din ovule
iar cea care beneficiaza de ovule plateste un pret mai mare decat daca ar face FIV cu ovulele ei...
Iata cum legea este 'fentata'... pe hartie scrie ceva si in realitate se intampla altceva...
Din cate tin eu minte, cand donezi ovulele de fapt semnezi un contract
in care spune ca le-ai dat fara nici un beneficiu, dar in realitate tu ai un pret mai mic la FIV
Iaca, am zis ce am avut de zis...

Avalon spune:
De aceea se interzice sa vii tu cu donanta, pt ca sa impiedice transferul de valori (adica tu sa platesti pt ovule). Se considera ca atata timp cat donanta este anonima, tu nu ai cum sa iei legatura cu ea si sa o recompensezi.
Teoria in sine nu e rea, in sensul ca se considera ca ovulele umane nu trebuie sa fie comercializate, este exact ca la transplantul de organe. Dar dr. ta e IMPOSIBIL sa nu fi stiut aspectele astea legale, na! ca am spus-o! Te-a indus in eroare si din cauza ei ai pierdut timp, bani... si sperante...

iliuta spune:
Asa ma gandesc si eu ca ea stia care e treaba. Mi-e ea mi-a zis ca se face Fiv-ul, dar tre' sa-mi aduc eu donanta......am ajuns sa fac acte la notar...........
Nu are nici o logica ce mi s-a intamplat.Daca ar fi facut-o ea sa-mi ia banii, ar fi trebuit sa-mi zica sa fiu mai discreta, dar......nu mi-a zis nimic. S-a comportat tot timpul ca si cum facea ceva legal....
De aceea, nu ajung la nici o concluzie, pur si simplu n-o inteleg.....si sa-mi mai zica sa mai stau in Romania sa astept legea, si sa-mi las dosarul acolo, sa ma intorc sa fac Fiv-ul.......
Mihaela

Avalon spune:
Probabil ca medsana este o clinica care (in instabilitatea legislativa actuala si in conditiile unor scandaluri frecvente in presa legat de 'comertul' cu ovule) nu vrea sa-si riste reputatia de clinica serioasa... de aceea ti-au dat acest raspuns, ferm dupa parerea mea...
Uite ce te sfatuiesc eu: analizele le ai facute si sunt proaspete, incearca frumusel fie la tine in Spania, fie la Giulesti... iti transferi dosarul si sperma congelata... dar dupa ce te asiguri ca de data asta totul decurge cum trebuie. Deci, in functie de locul unde doresti sa faci fiv-ul, ia legatura cu o persoana importanta din echipa de fiv si expune situatia ta. Intreaba: 'daca aduc donanata mi se reduce timpul de asteptare?'... ca sunt liste de asteptare si poate faptul ca tu aduci donanta sa-ti dea un avantaj... bineinteles ca nu vei beneficia de ovulele donantei, vei avea ovule de la altcineva (deci hartia de la notar nu te ajuta cu nimic), dar poate in felul asta faci mai repede fiv si nu mai este nevoie sa repeti analizele (care costa destul de mult).
Cat despre dr., nu pot spune decat ca merita
Asta e, faptul e consumat, aduna-ti puterile si mergi inainte!