Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (23)
Raspunsuri - Pagina 14
lavi02 spune:
Anda eu as alege-o pe baba, in sensul ca eu 2 bone intre 55 si 60 de ani am avut. Am avut si eu o catindata la vreo 40 dar nu mi-a placut ca era vopsita toata si cu gura cam mare, parea ca o sa faca ce stie ea ca e mai bine cu copilul meu. Acum depinde f f f mult de tine, plus ca oricum e cam la noroc. Si 90% sanse iti dau ca in ceva timp, mai mult sau mai putin, o sa incepi sa le gasesti defecte, .. si cand o sa incline balanta invers o sa le schimbi.. asta e!
Ce varste au copiii lor? Baba nu e sau in pericol sa devina bunica? Daca nu e bunica dar isi doreste s-ar putea sa inceapa sa dezvolte un atasament mare fata de Nichita, ceea ce nu-i asa rau.
Pensionarele isi iau job de bona atat pt bani cat si ca sa-si umple timpul, daca ele sunt obisnuite active. Pe cand somerele mai degraba numai pt bani. Adica mie babute in genul "cumsecade" mi se par mai atasate de copii. Vecina mea avea o bona studenta la care venea prietenul in vizita (in casa vecinei) si apoi mergeau amandoi cu copilul in parc. Ce altceva mai faceau in casa vecinei prefer sa nu stiu :-) Bineinteles ca i-am spus...
Bineinteles ca e o loterie totala si ca decizia e a ta, eu ti-am zis doar feeling-urile mele.
Cristina, Buluci si Anda despre pilule se intampla sa ma fi interesat si eu. Atat cele monohormonale cat si cele combinate inhiba ovulatia prin faptul ca iti baga progesteron constant, aduca si in prima etapa a ciclului. In absenta pilulelor femeile nu au progesteron in primele zile ale ciclului, ceea ce permite ovulatia.
Dar pilulele combinate au o rata mai mica de esec decat cele monohormonale si in plus sunt suportate mai bine de organism pt ca organismului femeii ii e mai bine daca are si estrogeni. Se poate trai si fara - de ex. la menopauza.
Acum Diane35 in particular au o cantitate mai mare de estrogeni - 35 de micrograme fata de celelalte care au 30 sau chiar 20 si estrogenii astia pot da efecte secundare ca ingrasare, etc.
Pt mai multe info, mergeti de exemplu la www.schering.ro si cititi despre fiecare produs de-al lor inclusiv prospectul.
Pana la urma fiecare ia pilula care i se potriveste, pentru ca ce i se potriveste uneia poate sa nu i se potriveasca alteia.
Buluci, stiu SIGUR ca estrogenii fac sa scada laptele, dar nu stiu daca au sau nu si alte efecte nasoale daca sunt luati in alaptare.
Vreau sa ma uit si eu la pozeeee dar nu am caaaaandddd!!!
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
felicia74 spune:
Bic succes cu bibele!
Madau sa-ti traiasca fata crestina!!! Mai, dar toate avem bebei cumintei la botez?
camelia_daniela maaaama, Romergan? Asta mi-a dat si mie pediatra ptr Ilinca ca sa se odihneasca bine si sa respire mai bine cica! O sa doarma tun, sa nu te sperii.
anda cat are baba? Eu inclin spre ea, o poti toca la cap sa faca ce vrei tu. Lu' cealalta s-ar putea sa-i vina nervii si sa ti-o repeada, am vazut cazuri!
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
felicia74 spune:
mai, mai, mai, am ajuns sa ne intelegem: deci majoritatea opteaza ptr baba!
Fetelor, acum am alta problema: am sinuzita. Stiti vreun leac naturist ptr asa ceva? Ca pastile nu prea am voie sa iau si nici la dr. nu cred ca voi ajunge cu zapada asta.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
anda77 spune:
shefa, nu-mi dau proba cu fiecare. in ctr. zice ca, prin comision, am dreptul la inca o selectie de bone daca o concediez pe prima in termen de o luna. iti dai seama ca o pierd pe cealalta, o ia altcineva in timpul asta. p-orma o iau de la capat cu selectia.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
lavi02 spune:
negaracristina exista la pliculet "ceai anticolici pt bb" si diverse varietati pe ac tema. Ideal este sa i le dai neindulcite. Daca nu si nu si nu poti sa-i pui maxim 5% zahar.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
anda77 spune:
felicia, am auzit de mamaliga fierbinte pe frunte si nas. si eu am , dar nu fac nimic, convietuiesc cu sinuzita:)
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
Buluci spune:
Cristina,Anda, Lavi02 multumesc pentru raspunsuri dar tot nu mi-ati raspuns la ce ma doare pe mine: o iau ca la matematica: presupunem ca eu nu mai alaptez( ceea ce se va intimpla fff curind), ciclul nu a venit, POT SA IAU PILULE DIANE 35 ATITA TIMP CIT NU AM MENSTRA??? 
Cristina Baku &
Simon(26.12.2005)
Poze
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65676&whichpage=4" target="_blank">Povestea nasterii
anda77 spune:
mai postase pisi un mesaj de juma de pagina in care ne mai balacarea putin (intra si-n ilenutza ca si-a permis sa pupe moderatorul) si a disparut in 2 minute...l-a sters ea sau moderatorul? de fapt nu mai are importanta. nu cred ca va renunta, o sa vrea sa intre sub alt nume...gata, nu mai vorbesc de asta.
deci s-o aleg pe baba...fetelor, tocmai ati influentat destinele catorva persoane. acu' Doamne ajuta! maine ma duc la agentie sa ridic "produsul" si sa platesc si restul de comision. baba are 60 de ani si e sagetator, ailalta e varsator. o parte din analizele babei sunt gata (sifilis si tbc), exudatul faringean nu e facut. la ailalta tb sa astept 10 zile ca nu facuse inca nici o analiza.
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
anda77 spune:
buluci, uite de pe site-ul www.anticonceptionale.ro
"20.Pilula dupa nastere?
daca nu alaptati, puteti sa luati pilule dupa intreruperea tratamentului impotriva "febrei laptelui" (la trei saptamani dupa nastere) fara sa asteptati revenirea ciclului. Daca alaptati, puteti utiliza micro-progestative din a treia saptamana dupa nastere, pe care le veti lua fara intrerupere. Nu puteti lua pilule clasice, pt ca progestativele si estrogenii pot trece in laptele matern."
dar tot nu stim care e prima zi. eu am aceasta nelamurire. daca n-ai menstra, poti incepe oricand pilulele clasice? si ce-s alea micro-progestative?
mami de poet(09.12.2005)
puiutul meu, Nichita
maria_alexia spune:
Buna fetelor!
Intru scurt, apoi va mai povestesc eu cum a fost duminica la botez si apoi azi la vaccin. Pe scurt acum doar ca a fost foarte bine cu ambele ![]()
Anda, inca ceva argumente pentru baba:
1. Ia-o pe cea pe care o suferi mai bine. Doar va fi toata ziua in casa ta, in jurul copilului tau...
2. Ia-o pe cea care nu te va inlocui ca mama, ci doar iti va suplini absenta. Cea tanara e prea apropiata ca varsta, cred ca o sa devi geloasa pe ea iar copilul poate cam confuz cu doua mame. Mai multe bunici merge... ![]()
Felicia, pentru sinuzita incep ecu uleiul de lavanda: cateva picaturi pe frunte (zona sinusurilor) si intr-o batistuta din care sa aspiri. Mie de multe ori imi trece asa. Urmatoarea arma e Sudafed-ul, cu astea eu reusesc sa inving sinuzitele si nu ajung la antibiotic.
PS. Galma de lapte la san a revenit
. Fug sa-l poftesc pe piticut sa mi-o rezolve inca o data... 
Maria &
Cristian (22 dec 2005)