Sezatoarea canadiana (42)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Dana, unde gasesti Klorane in Toronto? Pe mine ma alimenta o prietena care statea in Quebec City, dar acum s-au mutat in Ottawa, si nu stiu ce-o sa ma fac ca eu aici n-am vazut

Daisy, Lili face la fel, plange saraca. Ieri au fost cu Dan la speech pathologist (cred ca asa se scrie) care le-a dat bomba bombelor, le-a zis ceva de genul: in opinia ei, stiind cum merge sistemul, Dan nu va obtine terapie ABA (care e binecunoscut ca da rezultatele cele mai bune la copii autisti) pentru ca nu este destul de grav bolnav. In terapia ABA intra doar copii cu autism foarte sever, iar la el nu-i chiar asa sever. Iti dat seama cum e sa-ti zica cineva ca nu putem sa-l ajutam pe copilul tau ca nu-I destul de bolnav. Au cunoscut o familie care asteapta de 1 an sa intre in terapie, intre timp fac pe banii lor, costa aprox. 1000 CAD/luna. Mie inca nu-mi vine sa cred.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

mimitete,merci fain.
mi-ai dat o idee buna cu "centre de la nature".Este un parc mare aici la noi in Laval.Se fac multe activitati acolo.Noi acolo mergem la patinuar pe lac.O sa sun sa vad cum e cu ski-ul.merci.
Cum spuneai ca e cu zincul ala?
Sunt disperata cu parul asta

Dana,samponul "klorane" se gaseste numai pe net?
Corina zice ceva de Quebec City.

Corina,dar sa mearga cu copilul in Ro sa faca tratamentul nu ar fi o idee buna? Zic si eu nu stiu. 1000$ pe luna sunt totusi bani dar daca-i ai nu e nimic "mult" cand e vorba de copilul tau.
Robert al meu e asmatic.asa mi-au spus medicii de aici.Ca sa scape de mine ca le tocisem pragul cabinetelor mi-au dat sa-i administrez faimoasele pompe
Eu nu sunt convinsa 100% ca are astm.Asa ca la vara ma urc in avion si ma car acasa sa vedem ce zic si romanasii nostrii.
Aici nu am cu cine sa ma lupt.Sistemul este asa cum este si eu una nu pot sa le suport "ritmul".
Sa nu dati cu rosii,este doar parerea mea personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineata,
Aveti idee ce e aia RY Direct? am dat cu google, dar nu m-am lamurit. Au un anunt de job in Matlab, nu ma incalzeste pentru ca e in Vancouver, dar tare sunt curioasa ce fel de companie are nevoie de asa ceva.
Astia nu te lasa sa pleci decat cand ai graduat, pentru stiinte parerea mea e ca exact asa si trebuie, in fine am si o reactie alergica la unele moravuri universitare de pe acasa:-)
Pentru copilasul bolnav nu ar putea lua o asigurare, ar mai usura costurile?
Ok, sa-i dam o sansa si lui Klorane; pe aici e la magazinele de beauty supplies, si desigur se gaseste pe net. Eu mai luam tot de la beauty supplies balsam cu colesterol, suna cam gretzos, dar e bun.
O zi buna sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Ange, in Romania nu se face ABA in mod organizat. Parintii copiilor care fac terapia isi aduc pe banii lor un specialist din Anglia, iar cu copilul lucreaza cu studenti la psihologie (asa numitii tutori) supravegheati de acest specialist (care vine in Romania o data la 3 luni parca). Numai specialistul costa 15000Euro/an. Exista un singur centru infiintat de un om bogat al carui copil are autism si a urmat aceeasi procedura de mai sus (cu diferenta ca si-a angajat 10 tutori care lucrau cu copilul 8 ore pe zi – copilul lui acum e foarte bine), Din pacate oamenii care lucreaza la acesti institut sunt specializati pe tipul de autism al copilului lui, deci e oarecum inutil sa mergi cu copilul cand al tau are alt tip si acolo lista dfe asteptare e de 30 de copii care le vine randul cam in 2 ani (parca).
1000 $ nu e mult pentru sanatatea copilului, problema la ei e momentan, de unde acesti bani??
Oricum mi se pare cinic sa-i spui unui parinte da, copilul tau are autism, nu e sever afectat asa ca guvernul iti ofera speech therapy. Din perindarile mele prin sistemul de sanatate am invatat ca trebuie sa fii perseverent si sa faci “valuri”, uneori rezultatele sunt remarcabile. Eu inca sper ca poate exista o portita, ceva ca sa-i ajute.

Si eu am fost cu Luca la doctor o data ca tusea rau, mi-a zis ca are astm, mi-a pus puff-erele in brate si mi-a urat “welcome to the club”. Eu m-am dus la o clinica de homeopatie, mi-au dat niste pastilute si un ceai de cimbru si in 3 ore ii trecuse copilului tusea, si de atunci n-a mai avut nimic.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Am citit ca mai multe aveti probleme cu caderea parului.Si mama mea a avut probleme parul si am rugat-o sa scrie pe o foaie ce a facut ca sa va pot spune cu exactitate.Deci o sa va redau ce a scris ea:
"500 ml de otet de mere
7-8 catei de usturoi pisati.
Se pun la macerat la loc calduros si se agita continutul din cand in cand.Este gata cand usturoiul sa lasat pe fundul sticlei.
Se strecoara utetul de usturoi dupa care se lasa la decantat.
Cand totul sa decantat si otetul este din nou limpede se varsa usor intr-o sticla.Se face un ceai din diferite plante care ajuta la crsterea si intretinerea parului:frunze de mesteacan si radacina de brusture care se amesteca cu otetul obtinut din macerare.
Cu aceasta solutie se frectioneaza pielea capului inainte de fiecare spalare cu circa1-2 ore acoperind capul cu o basma.
Tratamentul are efect in timp nu imediat dar este foarte bun,o spun din propie experienta deorece eu am avut o problema grava Aproape pe jumatate din cap mi-a cazut parul complet si acum nu mai am probleme.
Si otetul de mere fara usturoi doar sa te clatesti cu el dupa spalare in loc de balsam ajuta la cresterea parului cazut"

Deci sper sa va ajute si pe voi solutia facuta de mami.Stiu ca e cam migaloasa si miroase dar tinand cont ca e ff buna eu zic ca merita sa incercati.Multa sanatate.



invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Cricor

Dana, unde gasesti Klorane in Toronto? Pe mine ma alimenta o prietena care statea in Quebec City, dar acum s-au mutat in Ottawa, si nu stiu ce-o sa ma fac ca eu aici n-am vazut

Daisy, Lili face la fel, plange saraca. Ieri au fost cu Dan la speech pathologist (cred ca asa se scrie) care le-a dat bomba bombelor, le-a zis ceva de genul: in opinia ei, stiind cum merge sistemul, Dan nu va obtine terapie ABA (care e binecunoscut ca da rezultatele cele mai bune la copii autisti) pentru ca nu este destul de grav bolnav. In terapia ABA intra doar copii cu autism foarte sever, iar la el nu-i chiar asa sever. Iti dat seama cum e sa-ti zica cineva ca nu putem sa-l ajutam pe copilul tau ca nu-I destul de bolnav. Au cunoscut o familie care asteapta de 1 an sa intre in terapie, intre timp fac pe banii lor, costa aprox. 1000 CAD/luna. Mie inca nu-mi vine sa cred.

Corina



of Doamne, imi creste tensiunea; credeam ca Quebecul sta mai prost decit Ontario in resursele pentru autism, dar vad ca din pacate se poate si mai si;
la mine a fost asa: programare pentru consult si diagnostic: septembrie 2003 ( Tudor avea 3,5 ani)
ajuns la comisia de la St.Justine, primit diagnostic: februarie 2004 ( deci am asteptat 5 luni)
terapii ^primite de la Spital: pedoeducatrice, 6 sedinte*2 ore
testari psiholog temporare ( inclusiv acum, daca eu consider c-am nevoie de o reevaluare, imi fac rendez-vous si astept de obicei cam o luna )
inceput ABA in privat: aprilie 2004, costul terapiei: 25 cad/ora coordonatoarea, 15 cad fetele care au lucrat cu copilul; 2-4-8 ore pe saptamana, 2 ani; stiu ca efortul financiar este extraordinar, uneori imposibil, si noi am chinuit-o tot asa, dintr-un salar, la inceput destul de prapadit, al sotului meu+ bursa mea, tot timpul asta, dar la sfirsit de an ne-am dedus banii de terapie (numai ca ii primesti foarte tirziu, cu impozitele)
inceput ABA ( de fapt ABA+TEACH, o terapie adaptata) subventionata (paralel) septembrie 2004, pina in sept.2005, un an (cu tot cu vacante) doua zile/saptaman;
ajutoare financiare de la guvern: alocatie suplimentara aprox. 300 cad/luna+ aprox.2500 cad/ an de la CLSC- anul acesta nu-i cred ca-i mai primim;

cam asta e...eu i-am scris si lui Lili, despre resurse nu, e drept, trebuie sa inceapa sa...bata la porti; si aici in Montreal sunt de ex alte spitale care ofera plus de servicii copiilor autisti decit am primit eu de la St.Justine, in plus sistemul anglofon difera foarte tare in proceduri de cel francofon;
acum sunt iar in impas, de aceea am nevoie de job ca de aer, copilul a terminat terapiile, dar are nevoie mare de ortofonist ( mi l-au refuzat pe cel alocat de la St.Justine la inceput cu motiv ca copilul nu vorbea franceza- acum vorbeste si nu mai imi da nimeni resursele inapoi); sedinta de ortofonie in privat costa 80 cad/ora*2 ore/sapt*4 saptamani pe luna...cam asta e...nici nu stiu de ce am scris topicul, uneori doar...simti neovia sa mai reversi...; singurul lucru linistitor e ca in Romania ar fi fost imposibil...aici este extrem de greu; aflu uneori din intimplare de resurde de care habar n-aveam, nimeni nu-ti da nici o informatie, sistemul exista, daca nu-i gasesti usile, ramai pe dinafara; inca n-am terminat nici lupta cu scoala, cu o acompaniatoare incapabila care nu-si face treaba, din cauza careia copilul incepe sa faca regrese, si care e sustinuta de...sindicat, al dreq sindicatul francofon ce promoveza nulitatea; toate organismele imi dau dreptate, dar masuri nu ia nimeni;

ii tin pumnii lui Lili, singura cale este sa caute organismele de autism din Toronto ( aici sunt vreo 4 ) pentru ca toate ofera servici, dar doar dupa ce are diagnosticul, sa incerce sa intre in contact cu alti parinti, trebuie sa existe forumuri, organizatii de parinti cu copii autisti, pentru ca in felul asta vin informatiile, si poate gaseste o cale...; ideea e sa nu cedeze, si sa nu se multumeasca cu un raspuns negativ, cu un refuz, pentru ca tot va gasi o nisa , este dificil pina intra in sistem si copilul este luat in evidente ; eu ii tin pumnii, ca nu prea pot face mai mult, si sper sa auzim vesti mai bune,

Ana

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Buna ziua, doamnelor...
Trimiteti-mi si mie adresa lui Lili, va rog...
.
Ange, Centre de la Nature are un delutz (intre pirtiile de sanie si lac) unde e instalat un covor rulant si o asociatie de voluntari se ocupa de copii. Totul e moka, schiuri, clapari, bete, etc, cupilul trebuie sa fie cel mult in clasa a doua, altfel nu-l primesc. Deschis zilnic 10.00 - 15.00, eu tot sper ca se mai incalzeste si reusesc sa ajung cu Radu saptamina asta, anul trecut am fost in fiecare zi a vacantei si anul asta incercam sa ajungem macar o data in wk-end. Poate sa stea maxim o ora pe zi.
Eu zic ca pentru a-si face o idee e ok. Apoi, de anul viitor, urmezi sfatul lui Mimitete, pui tot clanul pe schiuri si te muti in Nord. :)
Si inca o chestie. Fiul prietenei mele (record de raceli si para-raceli cu complicatii, cum vine iarna cum i se infunda nasul, baga febra, se sufoca si i se inverzesc amigdalele si vai de capul lui ca o duce dintr-un antibiotic intr-altul) tocmai a fost diagnosticat cu un soi de alergie ciudata la lapte si produse din lapte (nu la lactoza!). Prietena mea spune ca, de doua luni, de cind a intrat pe dieta (severa, vreau sa zic, nimic - nimic cu produse din lapte, nici macar bare de fructe daca scrie pe ele ca ar avea ceva componenti pe baza de lapte) ala mic e super in forma, nu se mai sufoca noaptea, doarme de rupe, nu mai tuseste, n-a pus antibiotic in gura.
Acu fo doua saptamini, a fost plodu' la un party, a mincat pizza cu brinza, noaptea a repetat distractia cu sufocat si horcait si alea - alea, de au stat linga el toata noaptea sa-i scada temperatura si sa fie siguri ca poate respira. A trecut in doua- trei zile si iar e bine.
Nu-s ce sa zic, pt. ea e destul de greu acum cu dieta lui, cica si cremwurstii au produse din lapte in ei daca stai sa te uiti pe eticheta, dar ea e multumita, copilul nu mai e bolnav.
Nu-s ce fel de alte diagnostice a avut Robert... poate o vizita la alergolog nu v-ar strica... Eu nu mi-as fi imaginat ca poate sa existe o alergie la lapte care sa dea simptome complete de gripe/bronsite si mai stiu eu cu ce diagnostic reveneau de la dr. prietena mea si fiul ei.
Emily...cind ne-am vazut nu m-am prins... tu esti din Bv, asa-i? Esti sau nu, ramin la parerea mea: Ilinca e o frumoasa!
Cu drag, Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moosy spune:

Ana Stroe - ce simptome a avut copilul de ati ajuns sa banuiti ca are autism? sau e ceva ce a banuit prima data pediatrul si apoi s-a confirmat? Merci mult...
In orice caz , nici aici nu e usor, dar macar copii au o sansa. dar in Ro, din pacate, ar fii aproape imposibil sa faci ceva. Sper sa se schimbe lucrurile.

In alta ordine de idei: ce e cu frigul asta, ca maine e 1 Martie. Cand vine primavara??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

cel mai vizibil simptom este intirzierea vorbirii, au mai fost si deviatii comportamentale, repetitism, lipsa de comunicare, etc;
ce mai vroiam sa spun in legatura cu autismul- partea cea mai grea este ca aceasta maladie (pe care unii specialisti n-o recunosc ca maladie)are inca foarte multe necunoscute, lumea mai merge pe bijbiite, ABA a dat si da cele mai bune rezultate dar este o terapie contestata puternic de o parte din specialisti (duca la automatisme, robotizeaza copiluil, etc), drept care in anii astia am auzit n variante despre diagnosticul exact al fiului meu, de aceea ii recomand puternic lui Lili sa consulte si alt speach-terapist, sa nu considere doar o opinie ca cea buna; eu la ultimul consult cu medicul coordonator al echipei care se ocupa de Tudor (anul trecut) am iesit verde de nervi si suparare; medicul, unul din pionierii autismului quebecos, o bulgaroaica cu singe si romanesc prin vene- a fost foarte bun- si este inca un specialist considerat si respectat in St.Justine ca atare, numai ca virsta isi spune cuvintul si este trecuta bine de anii cind ar fi trebuit sa se pensioneze; sa revin, am ajuns la consult dupa 4 ore de testari la psiholog cu copilul, in urma carora tocmai primisem a doua recomandare, dupa orto, pentru scoala normala; deci Tudor era cam agitat, flamind si nerabdator, drept care mi-a prescris urgent...ritalin (un tratament medicamentos recomandat copiilor cu tulburari grave de comportament si cu deficient de atentie, si care de multe ori da dependenta) si...scoala speciala; binenteles c-am aruncat reteta si ca Tudor e bine-mersi, in scoala normala, iar academic se situeaza bine peste medie in ciuda dificultatilor specifice;
numai ca ochinegrii este acum la inceput- cea mai grea etapa, si mai este si celalalt copilas, si mai mic care are mare nevoie de atentia mamei, deci nu ii va fi prea usor...eu sper ca Dumnezeu ii va ajuta si ei, si puiului ei (ma stringe sufletul cind mereu aud alta, si alta familie cu copii autisti...) ; imi pare rau ca nu sunt in Montreal, sa fi putut face si eu mai mult...

am gasit intre timp pe topicul lui George la umanitare, un link despre Mara, o alta fetita autista, este interesant articolul:

http://www.clujeanul.ro/articol/ziar/cluj/mara-sau-despre-iesirea-din-labirint/2776/46/

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

ange: pentru ski, la cei mici cel mai bine este sa-l dai la un monitor pentru a invata corect si a nu se rasfata prea tare. Sotul meu are un coleg care in weekend este monitor la Mont Gabriel (in Laurantides). Asa ca anul viitor o vom duce acolo. Pentru echipament, noi vom lua de la magazine second hand. Patinele le luam de 3 ani de la un magazin de pe bl Decarie, dar mai sint si altele. Dam cam 20$-25$ la inceput de iarna (patine aproape noi) si daca le ducem inapoi primim 5$ discount. Inteleg ca sint si alte modalitati, depinde de ce are nevoie fiecare.
Ulei de ricin am luat de la Pharmaprix, cred ca in franceza se scrie la fel, altfel nu l-as fi recunoscut.

Craita APO-SULFATRIM este un antibiotic. Am facut un search pe net.

Despre astm: am vazut saptamina trecuta la televisor un reportaj despre un doctor din Quebec care a descoperit un tratament revolutionar si care spera sa fie accesibil in circa 3 ani. Este vorba de un cateter care se introduce in bronhii si care "arde" putin cu ultrasunete muschii situati in peretii bronhiilor. In acest fel bronhiile nu se mai string asa usor si deci persoana poate respira fara probleme. Efectele nu sint permanent, trebuie repetat la 2 ani, dar macar intre interventii nu este nevoie de nici un medicament.

Noi am fost ieri cu totii la control dentar. Eu am scapat fara nimic, sotul are o carie, dar cel mai rau este ca si Antonia are 2 carii mici. Noi mergem de 2 ani la control, ne spalam pe dinti, fetita nu maninca dulciuri (ca nu ii plac) si totusi...Am fost f.deprimata de ideea ca a inceput deja sa aiba probleme. Ca sa evit anestezia si durerile, o voi duce la un dentist care face opturarile cu laser, fara anestezie si fara dureri. Nu este acoperit de asigurare, pretul il voi stii saptamina viitoare (in jur de 200$).
A mai avut cineva probleme similare cu copii de 5 ani?
O zii buna.

Mergi la inceput