Ce ati face daca ar veni copilul cu dintii sparti?

Ce ati face daca ar veni copilul cu dintii sparti? | Autor: tibica

Link direct la acest mesaj

Copilul unei prietene e in clasa a II-a si a venit azi de la scoala cu dintii din fata( singurii definitivi de altfel) rupti. In pauza, invatatoarea era in clasa cu elevii care nu terminasera inca o lucrare de control. Doi care terminasera printre care si copilul prietenei s-au cerut la baie. In drumul catre baie s-au sicanat, au alergat, celalalt i-a pus piedica si inevitabilul s-a produs. Pe hol erau si doua profesoare de serviciu care n-au putut interveni pentru ca totul s-a petrecut foarte repede si neasteptat. Nu erau singurii copii pe hol... Prietena mea e disperata... Nu stie pe cine sa stranga de gat. Pe copilul ei, pe invatatoare, sa ceara despagubiri parintilor celuilalt? Ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Nu stiu daca in conditiile astea se poate vorbi de o despagubire. Invatatoarea nu poate merge cu fiecare copil la toaleta, asa probabil si-ar sparge ceilalti dintii. Invatatoarele de pe hol n-au putut interveni, ai spus si tu ca s-a petrecut totul f. repede. Baietelul meu a cazut la 2 m de mine si era sa-si sparga capul si n-am fost in stare sa ma misc suficient de rapid sa-l prind. Si copiii s-au jucat, putea foarte bine sa se intample invers. Imi dau seama ca e o situatie in care iti vine sa strangi, nu pe cineva, ci pe toata lumea de gat, dar nu prea ai ce face. Shit happens!

Imi pare rau pt. cei 2 dintisori.

P.S. Sotul meu are in fata un dinte spart pe jumatate, de cand era copil.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

In primul rand, daca merge la scoala si depune o plangere, se va face o ancheta interna si se va vedea daca cineva sau ceva putea preintampina acest eveniment. Pe plan scolar, probabil ca se va gasi ca au fost vinovate invatatoarea, profesoarele de serviciu, scoala, sistemul de educatie romanesc. Pe plan personal insa disputa a fost fizic intre doua persoane si se putea intampla oriunde nu numai in scoala. Adevaratul vinovat este cel care a produs accidentul. Pe de alta parte tb vazut foarte clar cum s-a produs: "agresorul" a fost singurul care a actionat? Sau si copilul prietenei tale l-a impins si l-a sicanat, doar ca el a avut ghinionul sa cada si sa se loveasca? Intr-o lume ideala, copii merg civilizat pe coridor, nu se imping, nu se alearga, nu-si pun piedica. Intr-o lume reala, astea se intampla in fiecare zi si inevitabilul se produce din cand in cand. Numai ca in astfel de cazuri de foarte putine ori este un singur vinovat. De cele mai multe ori exista un singur ranit, dar vinovati sunt amandoi. Iar copiii mint sa-si apere pielea. Ranitul nu va spune din proprie initiativa ca si el l-a impins pe celalalt de era sa iasa prin geam!!
Eu sunt profesoara si am avut recent un caz cu o fetita care a venit sa-mi spuna ca un coleg a dat cu piciorul in ea. Ma duc in clasa, si cand colo, prin metoda din aproape in aproape aflu ca ea il altoise mai tare pe el si ca picioarul pt care venise sa se planga ea la mine( pe sistemul eu-fata, el-baiat, el ma loveste pe mine), de fapt era pierdut printre multe alte lovituri aplicate de ea lui!!!Recunosc ca atunci cand am auzit-o mi-au venit dracii, cum adica un baiat sa loveasca cu piciorul o fata? Dar m-am abtinut de la comentarii si am aflat un cu totul alt adevar decat cel prezentat de ea.

Diverse pentru nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

situatia e asa cum e si nu se poate da vina pe nimeni, copiii sunt de vina asa ca nu e nevoita sa stranag de gat pe nimeni
Cat despre dinti ei se pot aranja foarte frumos la dentist, iar asta ar trebui sa le fie copiilor invatatura de minte.

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

uau, urat, pacat ce sa zic...din pacate nu mai are prea multe de facut..am auzit de un caz cand dintii au putut fi lipiti la loc, dar imediat dupa ruptura...sora mea si-a rupt un dinte din fata la 25 de ani, intr-un mod stupiiiid de tot...l-a imbracat, cu un material de calitate si arata ca nou...
cand va creste baietelul si-i va imbraca, sau poate se pot reconstrui...cu tehnologia de azi, nu mi-as face probleme atat de mari...faptul e consumat...bine ca n-a fost mai rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

quote:
Originally posted by ingerash

Cat despre dinti ei se pot aranja foarte frumos la dentist, iar asta ar trebui sa le fie copiilor invatatura de minte.

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

spargeti tu dintii din fata si mergi la dentist sa tii aranjezi sa vezi ce placut e!
cat despre "invatatura de minte" iarasi nu sunt de acord.Crezi ca copilasul ala a vrut sa-si sparga dintii? Sau crezi ca daca s-a intamplat un "accident" acum trebuie sa legam copii in casa?

Mie tocmai mi-a venit fetita plangand in casa ca a cazut pe gheata exact in dintii din fata.Din fericire nu si-a spart nici unul.Are doar boticul umflat.
Baietelul meu, la fel.a cazut in dintii din fata.Unul din dintisori "a murit".In 24 de ore a devenit negru.Am fost la dentist si nu e nimic de facut.Noroc ca sunt cei de lapte.Acum asteptam sa ne cada si sa creasca perechea a 2-a
Crezi ca s-au invatat minte?!?! iti spun eu ca nu...
Noi ca mamici,educatoare,profesoare,bone,etc trebuie sa prevenim micile accidente neplacute nu sa-i lasam sa-si rupa gatul si apoi sa zicem "o sa le fie invatatura de minte"!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Eu cred ca avem si noi vina noastra,tot ce in jurul lor e violenta,noi din pacate suntem prea agitati si prea ocupati ca sa ne ocupam cum se cuvine de ei.
Clar nu facem fata violentelor care se transmit la TV,apoi chiar daca le selectam desenele,chiar Ton si jerry,au faze de pus piedici,care ni se par amuzante,dar tot violenta e.
Asa ca noi cred ca trebuie sa ne revizuim pe noi,apoi sa cerem copiiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Citez:
"In drumul catre baie s-au sicanat, au alergat, celalalt i-a pus piedica si inevitabilul s-a produs."

Voi chiar nu faceati asa ceva cand erati mici? Sunt de acord ca e foarte multa violenta in jurul nostru, dar si noi faceam chestii din astea cand eram mici, desi ne uitam doar la Mihaela (care era pasnica). N-a spus nimeni ca s-au batut pana si-au spart dintii. A fost doar un teribilism si o harjoana intre copii.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

uite, sora-mea si-a spart dintii din fatza (tot singurii definitivi, pe atunci) cind eram la mare.
Noi ne uitam de la balcon cum se juca frumos prin curtea interioara a hotelului, si deodata am vazut ca alearga spre piscina pt. copii... unde nu era apa.
Nici prin gind nu ne-a trecut ca o sa se arunce acolo ca fleatza, cu dintzii in fatza, fara sa verifice daca piscina e plina!

Si...inevitabilul s-a produs.

A venit sus cu dintii in mina.
Urlind, evident.

Maica-mea, foarte calma, i-a luat, s-a uitat daca ii poate "lipi" la loc.
Nu putea.
Si...reactia de linistirea odraslei: "lasa, draga, punem altii, oricum erau prea mari!"
Odrasla: "Ceee daca erau prea maaari! Asa mi i-a dat mie Dumnezeu!!"
Mama, la fel de calma: "Eh. Dumnezeu ti i-a dat, Dumnezeu ti i-a luat!"
A lasat bietu' copil fara replica!

Si, bineinteles, a doua zi am plecat acasa si foarte repede a capatat alti dinti, noi, de portelan.

Asa ca SE INTIMPLA.
Sint copii... nu cred ca poti sa le iei gitul ca s-au jucat.
N-au premeditat asta.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Mergi la doctor cu el si gata! Ce poti face mai mult?!Ca si daca iei pe copilul sau pe mama lui sau pe profesoara de servici la intrebari nu rezolvi nimic!!!
De aia la Raluca la scoala toata lumea le zice: NO RUNNING!!!!

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Este varsta cand incep "peripetiile", de acum inainte mereu vor fi incidente, mai mici sau mai mari. Nu exista vinovat. Ce despagubiri se gandeste prietena ta sa ceara celorlalti parinti si pentru ce?
Copiii mei nu si-au spart dintii dar au facut altele, la fel de grave. Si eu am fost furioasa dar putin realism nu strica.

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput