Ce ati face daca ar veni copilul cu dintii sparti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Chiar inainte de a intra pe forum in dimineata asta am primit pe mail o poveste zisa "copilaria", unde printre altele zicea si asta, referindu-se of course la copiii care au crescut in anii '60, '70 si '80: "ne taiam, ne rupeam un os, ne pierdeam un dinte, dar niciodata nu cautam un vinovat. Era numai vina noastra"

... din cite vad eu cam asa sta treaba, nici mie si nici uneia nu ne-ar conveni sa ne vina copilul fara dinti, cu mina rupta sau capul spart, dar in atari conditii mi se pare ca singurul vinovat este el si colegul cu piedica, si el un copil, sa nu uitam. Ar putea desigur sa le faca responsabile si pe profesoare, si pe parintii celuilalt baiat, dar situatia ramine asa: copilul nu va mai avea dintii lui, poate a invatat ceva din asta ptr viitor. Altminteri, din dorinta asta de a-i proteja la extrem pe copiii nostri si de a gasi mereu alti vinovati decit ei insisi, vor ajunge la maturitate sa creada ca sint infailibili si "ceilalti" sint intotdeauna de vina. Uite asa ajung unii sa dea mc'donalds-ul in judecata ptr ca si-au varsat cafeaua pe ei...

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu cred ca as face ca trenu'n gara de nervi, dintii din fata sunt foarte importanti pentru aspectul unui om!!
Nu stiu daca e cazul sa ceara despagubiri, dar ....costul pe care va trebui sa il suporte pentru reconstituirea dintilor este destul de mare si mai mult cred ca nici nu se poate face acum pentru ca este in plin proces de crestere. Depinde cat de mult s-au rupt, poate doar sunt ciobiti? Sau sunt rupti de la nivelul gingiei? Trebuie sa mearga la un stomatolog, in functie de ceea ce ii va spune stomatologul va stii cat o costa sa refaca dintii. In conditiile in care reconstituirea unui dinte poate sa ajunga si la 150 euro... si mai mult... eu m-as gandi la despagubiri.
In fond ce daca sunt copii? Daca mi-ar rupe un adult dintii (Doamne Fereste!!) sunt sigura ca l-as alerga pentru despagubiri. Si daca fiul meu strica diverse eu le platesc nu? Daca sparge un geam la scoala, parintii platesc geamul. Nu inteleg de ce nu ar plati vinovatii costul refacerii dintilor.
Bineinteles ca este posibil ca ambii copii sa fie egal vinovati.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"Eu cred ca as face ca trenu'n gara de nervi, dintii din fata sunt foarte importanti pentru aspectul unui om!!"

Nu cred ca ai dreptate. Daca fumezi este perfect...nu are ce sa se innegreasca...economie la pasta de dinti..etc etc..dupa cum vezi in ziua de azi lumea este rea si te judeca dupa aspect...

doar 1 dinte lipsa se poate suplini cu o tigara..nici nu trebuie dentist.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Guestus, ai un umor greu de inteles pentru mine, incepe uichend-ul, relax

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Sunt atat de ancorata in genul acesta de probleme (pustiul meu e tot a II-a iar atmosfera din scoala este aceeasi), incat ...
Acum realizez ca nici eu n-as sti cum sa reactionez daca, Doamne fereste ! m-as afla in oricare din ipostaze.

Este o situatie nefericita si stresanta pt. ambele familii si niciodata nu sti, cand ai copii, de ce parte a baricadei poti ajunge.

Tibica, promite-mi ca-mi vei relata deznodamantul (macar asa, ca exemplu ).

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Eu am doi baieti, sunt mari acum si sper ca am scapat de probleme de genul asta. Dar, cand erau in clasele 1-4, cel mare batea mereu copiii, cel mic venea acasa batut. Am fost si mama batausului si mama celui batut. Pe amandoi ii invatam cum sa se poarte, cred ca fiecare parinte isi invata copilul de bine si spera sa nu i se intample ceva rau la scoala sau la joaca. Cu toate astea, pe cel mare mereu mi-l reclamau parintii, cel mic nu reusea sa vina acasa nebatut. Nici una din variante nu e buna pentru parinte, in ambele cazuri suferi si te ingrijorezi.

Nu certati copiii cand viseaza!
Noi_doi
Copiii
Felix
Otilia

Mergi la inceput