va place borges...

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by she_wolf

Am auzit lucruri bune despre Isabel Allende. Ati citit?
AClaudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Citit,trilogia Fiica Norocului,Portret in Sepia si Casa Spiritelor.Placuuuut,cum sa nu...e o lectura usoara si captivanta

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Wow ce subiect! Credeam ca e numai despre Borges dar iata ca ne putem plange si de altii!
Imi plac la nebunie sud-americanii citati si nu am o clasificare. Adica depinde de starea de spirit, fiecare e diferit si imi place fiecare.
"Urma sangelui tau pe zapada" mi s-a parut la 16 ani cea mai frumoasa poveste de dragoste ever. Si stiti ceva,..cand imi aduc aminte de ea ...parca mi se pare si astazi...
De Isabel Allende nu am citit nimic.
Cat depsre Bulgakov...e singurul pe care l-am aruncat pe pereti si nu am reusit in ruptul capului sa termin Maestrul si Margareta. Nu am gustat-o deloc, n-am inteles nimic. Blank complet in capul meu. Si m-am ofticat pentru ca mi-o laudase un prieten drag cu care in rest eram pe aceeasi lungime de unda privind literatura, muzica..

Ioana 28 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
eu is la 102 si recunosc ca abia la aia cu actorul in tren m-am prins cat e de comica, nu stiu daca ai ajuns s-o citesti, dar e ceva de nu se poate povesti...

mami de ileana si ioachim

Bine, atunci astept cuminte pana ajung si eu la faza cu actoruŽ.

quote:
ai fa, ca esti fata smarta la cerebel era o intrebare cu skepsis biensiur

Shmekerie cu ghivent ce iesti !

@mate
quote:
Ah...era sa uit,mie nenea ala Coehlo sau cum se scrie nu-mi place nici de frica...

Oana, bate palma aici !!

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by she_wolf

quote:
al cui e mai cu miam?
Hesse e mai cu miam.

facem un sodaj?

quote:

am auzit numai de bine, chiar e pe lista, de fapt, cand am intrat saptamana trecuta in librarie, Casa spiritelor o cautam
quote:
A, m-am uitat pe lista aia si l-am vazut pe Bulgakov, care-mi place, dar ce cauta printre latini?

mai, subiectul nu e neaparat despre sudamericani, cat despre un anumit gen de a scrie (sau a citi, cum vrei), uite, mie buzatti mi se pare foarte aproape de borges desi el nu bea mate

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

quote:

intai o intrebare: iti place Chesterton?

Imi place...da' nu stiu cit de relevant e raspunsul meu, fiindca am citit de el numai "Omul care era joi"!!!

e drept, nu e relevant (desi e o carte geniala dupa parerea mea - am citit-o pe la 16 ani, acu 1000 de ani, dar nu mi-a venit sa cred, era cu totul altceva decat ce citisem pana atunci

ma gandeam daca ai citit nuvelele lui "politiste" cu Father Brown - ca cam in genul ala (ma rog, cred ca stii Gradina potecilor care se bifurca, tot "politista" - ia vezi, le gasesti pe net?

quote:
Daca cgc gasesti scrisorica fantastica pe care i-ai trimis-o Irinei Nicolau, mi-ar placea s-o citesc!!! :-))

pe vremea cand scriam de mana... ciornele exista sigur, dar...

quote:
she_wolf, daca-ti place Sabato, sigur il vei aprecia si pe Borges

mie nu-mi place sabato, nu dati, deci recirpoca nu e valabila

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana
"Urma sangelui tau pe zapada" mi s-a parut la 16 ani cea mai frumoasa poveste de dragoste ever. Si stiti ceva,..cand imi aduc aminte de ea ...parca mi se pare si astazi...

si eu tot la 16 ani... eram intr-o ora de biologie cred, iar eu ma manifest foarte entuziast cand imi place ceva, n-am mai lasat pe nimeni din colegele din jurul meu sa faca nimic, le-am dat cartea pe sub banci SA O CITEASCA BRE! mai era una cu copiii care au facut inundatie de lumina si s-au inecat in ea, pe care nu pot sa o uit, cred ca a fost primul Marquez citit... coup de foudre

quote:
Cat depsre Bulgakov...e singurul pe care l-am aruncat pe pereti si nu am reusit in ruptul capului sa termin Maestrul si Margareta.
asta e printre preferatele mele, no offence... chiar incep sa ma gandesc, cred ca fiecare om are o alta viziune asupra fantasticului - e o banalitate ce scriu, dar incecati sa vizualizati - fantasticul meu este ca un - sa zicem - castel kafkian cu ferestre borgesiene, cu perdele din unamuno, paturi din casares, perne din buzatti, muzica din mann, barbat din marquez si tot asa

ma gandesc ca la lilanda castelul e borgesian cu perdele din sabato, cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
quote:

am auzit numai de bine, chiar e pe lista, de fapt, cand am intrat saptamana trecuta in librarie, Casa spiritelor o cautam

Nu incepe cu Casa Spiritelor,te roooog,ca e ultima din trilogie.In oedine sint Fiica Norocului,Portret in sepia si apoi Casa Spiritelor

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

despre cuelo, nici macar nu barfiti va rog ptiu ptiu ptiu chiar azi ma gadeam ce chestie domne, ce viata simpla propovaduieste domnia sa inecat in averea scoasa din sfaturile lui despre cum sa apreciem bogatia interioara

gata ca a facut kk asta mic, ce coincidenta, ca tot vorbeam de cartile lui cuelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
mai, subiectul nu e neaparat despre sudamericani, cat despre un anumit gen de a scrie (sau a citi, cum vrei), uite, mie buzatti mi se pare foarte aproape de borges desi el nu bea mate

Aha, am inteles.

Sa stii ca-mi place si mie Mann, chiar mult, insa, pentru mine, are un singur defect, dar mare : "Familia/Casa Bunderbrook", care nu mi-a placut absolut deloc. Noroc ca aveau ai mei in biblioteca si "Iosif si fratii sai" care mi-a placut la nebunie si m-a facut sa merg mai departe, ca altfel...Ma rog, mai departe n-a insemnat foarte mult pana cum, am mai citit "Muntele vrajit" si "Doctor Faustus". Ce-mi mai recomanzi?

Lilanda, Mate, gata, m-ati convins, ma urnesc si eu saptamana viitoare prin librarii, poate gasesc ceva.

Claudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

)

quote:
ma gandeam daca ai citit nuvelele lui "politiste" cu Father Brown - ca cam in genul ala (ma rog, cred ca stii Gradina potecilor care se bifurca, tot "politista" - ia vezi, le gasesti pe net?

Le-am gasit ...amu' sa gasesc timp sa le si lecturez (da' daca sint in stilul Gradinii, o sa-mi placa sigur). BTW de "Gradina cu poteci care se bifurca" m-a trasnit ca, de fapt, tema timpului labirintic e preluata de Cortazar in "Sotronul", nu??? (ca io inca n-am citit cartea )
Ia zii, de ce nu-ti place Sabato??? :-))) ca-i lugubru???
Mai, nu zic nu la castelul borgesian, invaluit in stralucire albastra (asta ca tot zicea el ca orbii nu sint inecati in intuneric ), da' perdelele parca i le-as lasa lui Marques, iar muzica lui Paul Goma (nu daaati )...cit despere bucatarie, la asta o las pe Laura Esquivel :-)).

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput