va place borges...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

gandacel prostut,am vazut de ce te-ai bosumflat cu pozele, eu cred ca te-i suparat ca vacru pe sat. LOL, vezi de treaba

asa.

acu vreau sa revenim la subekt:)

Borges.Nici nu stiu daca ma inteles vreodata ceva, ar trebui si eu sa-l reiau.Stiu dor ca-mi placea f f mult.era magic.e grav sa citesti fara sa-ntelegi?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
e grav sa citesti fara sa-ntelegi?

draga mea, depinde de depand, parca vorba conchitei era

putem sa fim siguri ca niciodata nu intelegem ce citim, de ex, sau ca intelegem prea mult, vezi tu, asta se cheama teoria interpretarii si e alta mancare de peste: nu doar cati cititori atatea interpretari, ci cate citiri (inclusiv ale aceluias cititor) atatea interpretari

eu sunt sigura ca daca ai citit si ti-a placut = ai inteles, altfel ai fi aruncat cartea de perete (eu am facut asa cu borges de 2 ori la inceput, ca incepusem cu nuvelele lui de cutitari si nu puteam sa inteleg de ce il gaseste lumea fascinant... fitze bre)

acu m-ai sunat si am uitat ce voiam sa scriu revin

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

da, si eu cred la fel, in muzica e acelasi lucru, placut inseamna inteles , poate si numai dipdv sensibilitate, ceea ce e cel mai important.
Eu ma refeream acuma la intelesul ala disecat de voi la curs....daca-mi scapa....e rau, stiu ca nu inseamna c-am citit degeaba, da, dar totusi....
pe scurt, e naspa sa te simti proasta, LOL

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

gindaco, are bre si Borges "El Zahir" , stiu sigur!!!E istorioara aia despre obsesia pentru o moneda (si cred ca e publicata in volumul "Aleph")!!! Din cauza Zahirului lui Borges ma incumetai si la Zahir-ul lui Coelho, da' varianta braziliana m-a enervat atit de tare (in cartea asta Coelho parca se cearta cu criticii, parol!!!)), ca pe la jumatea cartii am dat-o inapoi (mi-a fost imprumutata de o colega peruanca, ai carei parinti au fost vecini cu Llosa, in Lima, iegzact in cartierul Miraflores....mi s-a parut fanastic sa vaz pe cineva din cartierul ala, si inca vecin cu autorul, cartier despre care tot citisem pin-atunci Pun pariu ca aceeasi senzatie ai avut-o si tu cu infuzia de mate).
Io de "Carti scrise in doi" n-am auzit; am bagat acum un ochi pe google si am vazut ca-i aparuta la Polirom, asa ca astept de la cunoscatori niste impresiii (daca puteti sa le exprimati, adica )
(gindaco, urasc sa citesc carti pe computer, nu-s de ce...asa ca ce prind, printez!!! ) Si-s curioasa sa auz cum te-ai intilnit tu cu Borges...te rog!!! :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Vezi daca nu te uiti la telenovele?Nimic nu stii!

Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Ba, sa stii ca ma uit la telenovele, da´ nu la d-astea latine, ci la d-alea nemtesti, pe care le indur cu stoicism doar in speranta ca s-o prinde si de mine vreo boaba de "doici" .

@Gandacelu

quote:
ai nu manebuni! ce bine!

Stai nu te grabi sa te bucuri !

quote:
abia astept sa vad tu cum ramai cu creierii frenfenita pentru ca n-ai copilarit in ferentari...

Recunosc ca pana acum (pag. 45) sunt cam asa :
(si nu, n-am copilarit in ferentari, sunt o "lady" de Balta Alba )

quote:
sau ma insel?

Haoleu, da la ce sa te inseli, ca am copilarit in ferentari sau ca raman cu creierii "frenfenita" ??

quote:
ce imi place mie cel mai mult e ca iti da o pofta nebuna sa te-apuci si tu de scris,

Poate tie, mey, ca tu esti mai literata, dar eu mi-s... inginera si mie asa pofte nebune nu mi-a trezi, doar atit, ma tot intreb cand o sa incep si eu sa ma amuz (ca asa mi-a fost recomandata, ca o carte amuzanta).
( se pare totusi ca sperante se egzista, ca am rasfoit-o si pe la pagina 300, am chiar gasit niste pasaje amuzante).

quote:
iti da impresia ca ai cu ce dar n-ai cu cine lol

Cum ziceam, pe mine in nici un caz sa nu te bazezi....

In rest, vorba lu´ Indianu:
"Io sunt mereu atent la mersu pätäraniei, care o sa ti-o zic in viitoarea."

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

gindaco, are bre si Borges "El Zahir" , stiu sigur!!!E istorioara aia despre obsesia pentru o moneda (si cred ca e publicata in volumul "Aleph")!!!

cum spuneam... care Borges?
quote:
Pun pariu ca aceeasi senzatie ai avut-o si tu cu infuzia de mate).

quote:
Io de "Carti scrise in doi" n-am auzit; am bagat acum un ochi pe google si am vazut ca-i aparuta la Polirom, asa ca astept de la cunoscatori niste impresiii (daca puteti sa le exprimati, adica )

intai o intrebare: iti place Chesterton?
quote:
Si-s curioasa sa auz cum te-ai intilnit tu cu Borges...te rog!!! :-))

tot ce mai stiu e ca am scris o poveste a la borges despre asta si i-am facut-o cadou irinei nicolau de ziua ei, iar ea mi-a trimis o inimioara plina de clipsuri de hartie cu textul "mi-ai rupt inima"

oricum, la mine textul de baza al lui borges e cartea de nisip... hei dar cate v-as mai povesti despre el, cum mi-am vrajit eu actualul sot in seara cand ne-am indragostit... stateam pe niste stanci, pe un varf de munte, la o manastire, ne uitam pe cerul instelat iar eu ii debitam povesti cifrate in blani de leoparzi sau plaji de pietricele albastre

despre borges ne-a vorbit proful meu drag si mentorul meu in facultate, iar eu bineinteles ca am cautat sa-l citesc, apoi l-am dat de toti peretii, apoi am fost la o bere la cetate in cismigiu si m-am contrat cu un betiv anonim care nu mai stiu ce parere sublima avea despre borges si ajunsa acasa, la nervi, m-am pus pe citit si... m-am indragostit iremediabil

asta e varianta prozaica, dar cea fantastica, pe care i-am spus-o irinei, trebuie sa o recitesc, daca o mai fi pe undeva, ca nu o mai tin minte...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena
quote:
abia astept sa vad tu cum ramai cu creierii frenfenita pentru ca n-ai copilarit in ferentari...

Recunosc ca pana acum (pag. 45) sunt cam asa :
(si nu, n-am copilarit in ferentari, sunt o "lady" de Balta Alba )

eu is la 102 si recunosc ca abia la aia cu actorul in tren m-am prins cat e de comica, nu stiu daca ai ajuns s-o citesti, dar e ceva de nu se poate povesti...

quote:
quote:
sau ma insel?

Haoleu, da la ce sa te inseli, ca am copilarit in ferentari sau ca raman cu creierii "frenfenita" ??

ai fa, ca esti fata smarta la cerebel era o intrebare cu skepsis biensiur

este foarte subtil, trebuie atentie cand o citesti, ca eu incepusem asa, intr-o doara si m-a lovit cu aripa de la licopteriu dupe ceafa la prima povestioara, m-am prins carevasazica ca e ceva mai mult acolo

Jurnal din anul porcului a citit-o cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
al cui e mai cu miam?
Hesse e mai cu miam.

Imi plac si mie latinii din care am citit pana acum, Llosa, Marquez, Sabato si Unamuno...mai ales Marquez. N-am citit nimic de Borges si m-ati facut tare curioasa, o sa caut, poate gasesc pe aici prin librarii.
Am auzit lucruri bune despre Isabel Allende. Ati citit?
A, m-am uitat pe lista aia si l-am vazut pe Bulgakov, care-mi place, dar ce cauta printre latini?

Claudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:

intai o intrebare: iti place Chesterton?

Imi place...da' nu stiu cit de relevant e raspunsul meu, fiindca am citit de el numai "Omul care era joi"!!!
Daca cgc gasesti scrisorica fantastica pe care i-ai trimis-o Irinei Nicolau, mi-ar placea s-o citesc!!! :-))
she_wolf, daca-ti place Sabato, sigur il vei aprecia si pe Borges

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
quote:
pe primul loc este Blasco Ibanez dintre latini

mate (mate, auzi, pe tine de ce te cheama mate?:)) spune mai mult despre nenea asta, de ce, care, cum si pe unde, sa stim si noi

Intru pe fuga,ca io in WE sint mai rau ca aia urmariti in filme,va recomand sa cititi The four horsemen of the Apocalypse,super nuvela,Argentina in primul razboi mondial...revin luni cu mai multe detalii...(bey mate nu vine de la mate cu accent d'ala spre dreapta pe e,nici de la matematica,desi mi-a placut la nebunie...vine de la numele meu de donshoara,Mateescu)-fug acum ca am de pus copilu' la somn...

Ah...era sa uit,mie nenea ala Coehlo sau cum se scrie nu-mi place nici de frica...

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput