va place borges...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Tot io, ca uitai s-o enervez o tira pe gindaca Coelho asta nu-i chiar lipsit de originalitate ...de pilda pe mine m-a surprins in El Zahir cu o tema de obsesie foarte interesanta (da' pa care a tratat-o la subsol)...si anume: ecartamentul sinelor de tren Stiti care e distanta (standard) intre sinele de cale ferata?? :-))
she_wolf, mi mi-a mai placut de Mann, "Moarte la Venetia"!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by she_wolf
Sa stii ca-mi place si mie Mann, chiar mult, insa, pentru mine, are un singur defect, dar mare : "Familia/Casa Bunderbrook", care nu mi-a placut absolut deloc. Noroc ca aveau ai mei in biblioteca si "Iosif si fratii sai" care mi-a placut la nebunie si m-a facut sa merg mai departe, ca altfel...Ma rog, mai departe n-a insemnat foarte mult pana cum, am mai citit "Muntele vrajit" si "Doctor Faustus". Ce-mi mai recomanzi?

daca accepti si recomandarea mea, incearca Lotte la Weimar si Alteta regala, pe langa Moarte la Venetia sugerata de Lilanda.

pentru mine, in categoria "un anumit gen de a scrie" intra, pe langa Mann pe care cred ca l-am citit in intregime aproape, si Italo Calvino, Milorad Pavic, Witold Gombrowicz, Andre Gide, Milan Kundera, Albert Camus, August Strindberg, Kawabata, Mishima si Cartarescu. figureaza pe lista si sud-americanii pomeniti de voi (din care nu il plac pe Llosa dilok - suna a telenovela in scris), dar il ador pe Saramago - nu conteaza ca e eretic.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita
figureaza pe lista si sud-americanii pomeniti de voi (din care nu il plac pe Llosa dilok - suna a telenovela in scris

Haidi mey!!! Am ramas singura sa apar onorea lui Llosa???...stiu ca asta cu telenovelele i se trage de la Tante Hulia, da' pentru mine (vorba gindacei, care sustine receptia personala), "Sarbatoarea Tapului" mi se pare mult mai valoroasa decit "Un veac de singuratate"!!! Si nici nu vreau sa ma gindesc ca "Orasul si ciinii" suna a telenovela!!!

Revenind acu' la Borges, imi egzplica si mie careva ce-i cu manuscrisul ala din "Nemuritorul"???

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

lilut io n-as pune Sarbatoarea Tapului inaintea Veacului de singuratate, dar ma rog, gusturile nu se discuta.Pe Marquez l-am descperit la 17 ani, insa foarte multa literatura sud-americana am citit in ultimii ani. Pe Sabato si Saramago i-am descoperit mai tarzior...si apropos de Urma sangelui tau pe zapada...mi-a placut atat de mult incat m-am chinuit s-o citesc si in spaniola, desi spaniola mea facuta in liceu s-a mai zdrentzarit intre timp. Gandacel, povestioara cu lumina si copiii care pluteau cu barca in Madrid,la etajul nu stiu cat, in plina vara torida se numeste "Lumina e ca apa"....io de pilda, intr-o ora de mate am dat gata "Vara fericita a d-nei Forbes" (asa se numea daca nu ma inseala memria).
De Luis Sepulveda ati citit ceva? Eu doar "Batranul care citea romane de dragoste".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Multumesc mult pentru recomandari.

Claudia (15+) si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lilanda, dar de Conversatie la Catedrala ce poti sa zici in aparare? ia sa vedem daca ai ce? :-)) glumesc, sper doar sa nu mi-o iei in nume de rau ca nu-s fan Llosa.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by conchita

Lilanda, dar de Conversatie la Catedrala ce poti sa zici in aparare? ia sa vedem daca ai ce? :-))

Uite ca am Pai ce-o facut James Joyce intr-o zi despre Irlanda (la "Ulysse", ma refer), o reusit sa faca Llosa, intr-o dupa-amiaza cu America Latina, taman la Catedrala!!! Acu' sa nu uitam ca Llosa era tinerel-patrunjel cind o scris cartea asta, asa ca i se poate scuza stingacia si vehementa vederilor politice din acea vreme...:-)) (Azi am primit "The Green House", o carte pe care Llosa a scris-o in si mai tinerete, partial-autobiografica sidespre care critica vorbeste numai de bine. De aia va si intrebam daca a mai citit-o cineva??? Daca nu, va zic io mai incolo, ce-i de capul ei :-))

Witold Gombrowicz pentru mine e un ...hmmm...nume nou N-am auzit, n-am citi nimic de el!!! Da' tre' sa aiba el niste calitati de l-ai pus pe lista preferatilor si as vrea sa le auz!!! :-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Conchita mama, da' de "Razboiul sfarsitului lumii" ce zici? cam apocaliptica telenovela :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by she_wolf
Sa stii ca-mi place si mie Mann, chiar mult, insa, pentru mine, are un singur defect, dar mare : "Familia/Casa Bunderbrook", care nu mi-a placut absolut deloc. Noroc ca aveau ai mei in biblioteca si "Iosif si fratii sai" care mi-a placut la nebunie si m-a facut sa merg mai departe, ca altfel...Ma rog, mai departe n-a insemnat foarte mult pana cum, am mai citit "Muntele vrajit" si "Doctor Faustus". Ce-mi mai recomanzi?

eu nu am citit decat Muntele si Dr. Faustus si Moarte la Venetia, deci am citit chiar mai putin decat Hesse (din care ador Lupul de stepa si Das Glessperlenspiel) dar pentru mine este hotarator nu neaparat sa citesc opera intreaga... din Kafka cand am citit numai Metamorfoza si am zis ca e scriitorul meu preferat am eu un simt, un nas care nu ma inseala

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by lilanda

)
quote:
Originally posted by gandacelu
ma gandeam daca ai citit nuvelele lui "politiste" cu Father Brown - ca cam in genul ala (ma rog, cred ca stii Gradina potecilor care se bifurca, tot "politista" - ia vezi, le gasesti pe net?

Le-am gasit ... amu' sa gasesc timp sa le si lecturez (da' daca sint in stilul Gradinii, o sa-mi placa sigur). BTW de "Gradina cu poteci care se bifurca" m-a trasnit ca, de fapt, tema timpului labirintic e preluata de Cortazar in "Sotronul", nu??? (ca io inca n-am citit cartea )

DECI nu sunt in stilul Gradinii, decat in mintea mea, eu asa le asociez (daca nu ma insel, Borges il aprecia pe Chesterton, chiar in Carti scrise in 2 am gasit o referinta la Father Brown)
Sincera sa fiu, nu mai tin minte daca am citit sau nu Sotronul eu am o memorie ingrozitoare la capitolul literatura, cartile le citesc din placere pura, nu memorez nimic, plus ca citeam si cantitati industrale in timp scurt, deci in capul meu totul e o biblioteca de nisip borgesiana desigur

ca sa pot discuta despre o carte (sau film) trebuie sa fie foarte proaspata in mintea mea - btw, de Bunuel nu zice nimeni nimic?

nu imi place Sabato, poate din cauza ca am citit prima carte Tunelul (deci nu clasicele lui) si mi-a lasat un gust destul de... fake, de fortat, in orice caz, nu ceva ata de pur ca marquez sau casares... cat despre saramago, no comment, conchi nu ma intereseaza extrem de tare daca e sau nu damnat, cat ca are ceva care mie nu-mi place, ba chiar ma scoate din pepeni... nu ii ofer nici un cap de atza in castelul meu...

mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput