In Italia (9)
Raspunsuri - Pagina 7
enn spune:
Stralucitor, ce meserie frumoasa! Īn primii ani de studentie la Frankfurt am facut si eu meditatii cu baietei turci si am realizat ce mult conteaza sa-i īncurajezi pe tineri si sa le arati ca au si ei posibilitati, chiar daca mai putine decīt cei nascuti aici. Īn plus, faptul ca ma ocupam de copiii lor, i-a facut si pe parinti sa se implice mai mult, sa mearga mai des la scoala, sa īndrazneasca sa-i mai si critice pe profesori, daca era cazul.
Cristina, am vazut pozele, frumoase! Sotul spune ca Niederreifenberg e ca o mica statiune la munte, va trebui sa mergem neaparat īn excursie. Ce descrii tu suna cam cum īsi doreste si el sa creasca copii lui, dar eu pentru nimic nu m-as muta din oras. Casutele alea pitoresti (Fachwerkhäuser īn germana), decupate parca din cartile cu povesti ale fratilor Grimm, mi se par atīt de ireale, īncīt īmi induc stari de anxietate. Ce sa-i faci, sunt obisnuita cu galagia, praful, gunoaiele
crista-s spune:
Avantaje si dezvantaje pt satucurile astea. Sunt frumoase mie imi plac, eu sunt fericita ca locuiiesc mai la tara chiar daca intr-un apartament in bloc e drept. Ai aer curat, insa scolile sunt departe, copii merg cu trenul sau autobuzul, ca mama stai cu sufletul la gura insa au avantajul ca prietenii si gasca lor tu o cunosti in general sunt copii cunoscuti, apoi e bine si ptr ei ca se obisnuiesc sa isi ia zborul singuri. Magazinele la fel - cind stai in oras cobori sub casa si gasesti ceva la tara daca ai uitat sa cumperi piine faci in casa sau pui de o mamaliga . Eu m-am obisnuit repede cu viata la tara nu duc dorul unui oras "imputit" ca Bucurestiul. Insa eu sunt ciudata ... nu trebuie sa ma ia nimeni ca etalon .. . Eu as fii fost si mai fericita daca aveam o bucata de pamint sa imi plantez eu ceva acolo.
Prietena mea de linga tine are o casa cu 2-3 etaje ea sta la ultimul, dar casa e construita pe deal si chiar la etaj ai curte ... din salon iesi in curticica afara , e foarte misto .. sotul ei e arhitect asa ca a desenat-o cum a vrut . Pacat ca era frig cind am fost eu si nu am putut sa ne bucuram de ceva soare afara. Insa pt copii mai ales cind sunt micuti e mana cereasca ... ( dupa parerea mea ).
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
pet.cost2005 spune:
Salut!
cri-cri - am intarziat in dimineata asta pe YM motivat ....
Multumim pt. temele pt. acasa, ma refer la informatiile despre Bologna.
De acum te numesc asa (cri-cri), ca sa te deosebesc de cristina (stralucitor)
cristina - ce bine am nimerit cu informatiile despre litoral ... si noi mancam carne de pui, dar era vorba despre stirile din ziarele romanesti care au scris despre asta ... si numai ce te-am intrebat despre asta, ca am vazut la discutii generale un subiect asemanator. Deci, au reusit (ziarele) sa creeze un oarecare climat de panica vad. In fine, pana in august, mai vedem.
danangie - exact cum spunea si cri-cri, ne punem de acord si ne gasim noi cumva, nu-mi fac probleme. Iar despre simtul orientarii ... eu ma descurc, important este sa am o harta in mana.
gabry, iza - hai ca pana la urma o punem de o gasca mare, asa cum am prevazut. O sa-i mancam urechile lui cri-cri. Ea a vrut-o, s-a oferit sa ne faca de ghid ...
Sa stii ca si eu am crezut ca e veverita ... asa pare din poze ... oricum, frumoasa, sa-ti traiasca bombonica!
Gata, ma duc sa pregatesc masa pt. dl. sot. Revin ...!
Petro
stralucitor1 spune:
Fetelor m-am dus azi la Questura din Torino ...ce sa va spun ca am ramas masca...nici o coada, politaiul extrem de amabil totul a durat trei minute cit i-am dat documentele, apoi mi-a spus ca si retragerea permisului se face tot folosind sms-ul, tot fara coada...aaa dar partea frumoasa e ca cica dureaza doar o luna, in martie e gata.
Eu ramasesem socata de acum doi ani, cind am aterizat eu in Italia si am trecut direct la facut cozi de pe la 5 dimineata...era o adevarata batalie atunci sa ajungi sa pui actele pentru permis...bravo lor ca au stiut sa se organizeze.
Cri-Cri, si mie uneori imi vine sa plec intr un oras mai putin aglomerat si mai fara smog...si cu mai putini nori si ploaie...un orasel mai micut si sa fie LA MARE...hmmm asta e visul meu.
Fug la muncaaaaa
"Le mariage est un merveilleuse institution
mais qui diable voudrait vivre dans un institution...."
To and Me
crista-s spune:
Ce noroc Cristina, uite ca s-au dat pe brazda la questura voastra si sunt destui straini la Torino. Astia aici bateau cimpii cu nu stiu ce questuri de cartier ... alta nebunie ... macar de nu ar fii coada. Aici faci programare la telefon dar pt ca sunt 100 de persoane pt 1 ora e normal ca alea 100 se vor inghesui la coada.
Visul meu ( i-am mai zis lui Iri ) e sa locuiesc la Siracusa ... asa mi-a ramas mie inima acolo ... e si cald si mare .. poate la batrinete ca americanii care se muta in Florida ne vom muta si noi mai la sud ... cine stie ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
crini spune:
Enn, sigur ca ma intereseaza discul, cred ca le-ar placea mult copiilor. Cum sa facem sa-l descarc?
Cri, cred ca-i frumoasa Corsica, am auzitca-i mai salbatica decat Sardegna. Multumim pentru linkuri, cum am un pic de timp ma uit pe ele.
Iri, cum mai esti?
Stralucitor, ce bine ca s-au desteptat cei din chesturi. Sper sa ia exemplu de la ei si cei din alte zone.
enn spune:
Cri, nu esti tu ciudata, asa-s Cristinele din '67Mai am o prietena Cristina, de-o vīrsta cu tine si si ea viseaza la o casuta īntr-o livada de caisi si se vede mereu facīnd gemuri si prajituri. Eu-s alergica la tot ce misca, rīul-ramul , asa ca pentru mine viata la tara nu intra īn calcul.
La MARE īnsa e altceva, acolo oricīnd.
enn spune:
Crini, vorbesc cu expertul tehnic al familiei si-ti scriu. Daca altfel nu merge, pot sa-ti trimit un CD si prin posta, sigur nu costa mult.
crista-s spune:
Enn asa o fii ca si pe fata cu livada de mere din Germania tot Cristina o cheama .
Nico mie imi pare asemanatoare cu Sardenia.. sper sa nu fie tot asa vintoasa .. ca eu am descoprit ca am rau de mare ( culmea!) si ma cam lua raul pe barcuta ... Erau valuri mereu ...
Mai scanez din cartile cu Bologna cind mai apuc .. azi m-am plictisit ca sa spun drept ...
Irinusha ce mai faci ? cum te mai simti ??
Cristina
Noi doi... si nu numai
enn spune:
Na, c-am nimerit-o cu Cristinele! Zona Frankfurtului e de altfel renumita pentru mere, se face vin de mere (Apfelwein), mai acrisor, nu la fel de bun ca cel frantuzesc (cidre), dar racoritor, daca-l bei vara cu limonada/apa minerala.
Crini, ti-am trimis link-ul la cīntecele pe pm.
Pe mīine, fetelor!