In Italia (9)
Raspunsuri - Pagina 13
stralucitor1 spune:
Iri, sa te faci bine cit mai curind!
Cri-Cri m-ai facut sa rid in hohote cu pinditul eliberarii computerului...si eu ma enervez seara pe tema astada' de cele mai multe ori negociez la singe!
Si eu lucrez o zi din weekend, o saptamina sambata , o saptamina duminica, in schimb am liber luni...in general ies sa mai vad cite ceva imi aleg o biserica, un muzeu, un parc mai frumusel...sau imi fac o "vasca" in Via Garibaldi si am terminat-o cu relaxarea ...stau si casc ochii in vitrine!Uneori merg in Alessandria, la socrii si de acolo fie la munte - in Valle d'Aosta, fie la mare in Liguria...
Miine lucrez asa ca las plimbarea pe duminica...
Buon weekend tuturor!
Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...
To and Me
enn spune:
Buna dimineata!
La noi e zapada multa-multa, cum n-am mai vazut in ultimii 10 ani. Am facut si poze, le vom pune pe blog pina luni.
Crini, am primit de la o prietena stabilita la Paris noi recomandari pt. program cu copii:
1.) Plimbare cu Batobus pe Sena.
2.) Mers neaparat īn parc, sunt multe si frumoase.
3.) Evtl. vizitat un muzeu mai mic si mai putin cunoscut, de preferinta unul aflat intr-un parc (de ex. Orangerie) sau care are gradina (de ex. Musée de la Vie Romantique), ca sa poata ramīne unul dintre parinti cu copiii afara, īn caz ca ei n-au chef.
4.) Daca stiti franceza, gasiti aici multe sugestii interesante: www.routard.com
Cri, daca tot am lansat clubul iubitoarelor de carte, sa-ti recomand una de adus din Ro, care cred ca ti-ar place: Kitchen de Banana Yoshimoto.
Servici usor, Iri si Cristina , celorlaltor fete we placut!
crista-s spune:
Enn mersi de sugeriment... e in stil "la finestra di fronte"?
Eu fetelor nu mai las cartea din mina, simteam ca o imi place cum scrie doamna aceasta. Irinush cred ca invat dialectul palermitan tot citind caci cartea e presarata de fraze in dialect si ma minunez, nu ca le inteleg - evident nu chiar pe toate- ci ca seamana cu limba romana, insa nu ma pot hotarii daca se arunca mai mult la vorba ardeleneasca sau la cea moldoveneasca ...
La noi azi dimineata era destul de caldut, am stat in balcon in camasa de noapte ( ce rusine!!) insa trebuia sa verific ce nenorociri a facut vintul de azi noapte, cind credeam ca o sa rupa jaluzelele astea de lemn care se balanganeau in toate felurile si sunau ca un xilofon dezacordat. Nu numai m-am trezit din somn de vuietul infiorator urmat de zgomotele jaluzelelor dar si de zgomotele materilalelor de constructie ale astora cu santierul din spatele casei care cred ca au cam zburat in toate partile. Imi era frica sa nu zboare ceva si de la noi de pe balcon si sa aterizeze la vecini jos in curte, ca nu e prea frumos. Acum se aduna norisori insa nu cred ca va ploua din cauza vintului. Eu spal ( adica masina ) si pe urma ma bucur ca se vor usca repede de la vinticelul asta ...
Cica vine frigul de miine ...eu oricum plecam la frig asa ca nici o pierdere ...chiar mai putine hainute de bagat la geamantan ( ca pe frig parada modei e de prisos )
Cristina
ps x Enn am citit ce scrie editura despre Kitchen si despre scriitoare... si m-am lamurit ...
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Enn, am ramas cu ochii cascati cand am citit titlul pe care i-l recomandai lui Cri. Pai... Banana Yoshimoto este una dintre scriitoarele pe care le iubesc cel mai mult! ce-o fi cu noi, om fi un fel de gemene in ale cartilor??? Eu am multe carti de-ale sale: Kitchen, iar poi N.P., Lucertola, Amrita, H/H, La piccola ombra, Sonno profondo, Arcobaleno, Presagio triste, Tsugumi... Toate "devorate" cu o imensa placere. Scuza-ma, am scris titlurile in italiana, asa cum le am eu cartile, cred ca s-a inteles ceva...
Acum am scris in mare graba, dar revin mai pe indelete mai tarziu sau maxim maine.
O zi buna si va imbratisez cu drag pe toate...
Iri, mami de Ale
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
danangie spune:
Buna fetele.
CRISTA drum bun. Sa te distrezi si cand vii sa ne povestesti si noua cum a fost.
Vorbeati mai inainte de biblioteci.....eu cred ca sunt 11 ani de cand nu am mai fost pe la vreo biblioteca....Imi place sa citesc.....imi place sa le cumpar...dar pacat ca sunt asa de scumpe.
Aici la mine ieri erau 14°C. Parca era primavara. Asa am profitat si m-am dus sa-mi spal masina. Azi dimineata la ora 6,30 erau 5°C. Ce bine!!! Poate vine primavara. Ca m-am saturat de frig.
Stiti ce am vrut sa fac ieri? Am vrut sa-mi prenotez un bilet de avion si unul de hotel pentru 3 zile la Paris!! Vroiam sa fac o surpriza lui Alin.....dat fiind ca avem ceva zile de cand nu ne mai simtim asa de aproape unul de celalalt : de vina.....nunta!!Ma rog....si cum zicem............doar ca nu-mi mergea calculatorul........si pe urma mi-am adus aminte ca inca nu mi-am scos permisul soggiorno. Am ricevuta aia........as putea sa calatoresc cu ricevuta?
Azi si maine sunt de dupa-amiaza.....ce urat.....
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
Angi din cite stiu eu se poate circula cu hirtiuta aia evidend asezonata cu o copie a permisului expirat alaturi numai in perioadele cind exista aceea faimoasa circulara ( deci la sarbatorile de iarna si in august). Daca mergi cu masina nu cred sa ai probleme dar cu avionul risti sa gasesti un nebun si sa te faca sa iti strici week end-ul. De ce nu faci tu o astfel de excursie in Italia .. sunt atitea locuri romantice si aici si nu risti sa ai probleme cu actele. Uite, ia avionul si da o tura pina in Sicilia, te dai jos la Catania si iti inchiriezi o masinuta ... pot sa vezi toata coasta cea minunata, Etna , Taormina.. Poati sa ajungi in punctul cel mai sudic Capo Passero ( Porto Palo- sper ca am scris bine ...)... sau la Palermo si de acolo ai o groaza de locuri frumoase in jur + orasul care e o minunatie ... Alte locuri romantice : Napoli, Roma chiar si Venetia dar prea e plina de turisti .. si cica vine frigul de miine in nord... deci tot sudul e baza .
Mai fetelor aici vintul nu se mai opreste ... parca e uragan afara dar nu mereu .. da o rafala de zici ca va sparge geamurile si apoi se potoleste si urmeaza o liniste mormintala ... dupa care iar o rafala .. cerul e gri cenusiu dar sigur nu va ploua chiar daca astia par a fii nori de ploaie .. cu tot vintul asta nu va cadea nici macar un strop de ploaie...
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Aici in schimb e un soare de zici ca vine primavara, asa ca Dana ascult-o cu incredere pe Cri si da o raita prin Sud. Eu iti recomand cu caldura Catania si Taormina si, daca tot esti in zona, Messina .
Am incercat sa dorm putin, dar parca-i un facut, in fiecare sambata la ora 15 incepe unul sa-si gaureasca peretii si face un zgomot infernal. Acum eu stau si ma intreb oare de ce om plati administratorul, doar de sanchi sau o fi trebuind sa existe si o tutela a orarelor in care oamenii normali se odihnesc?
Sper sa fie la fel de cald si frumos si maine, sa putem iesi la plimbare.
Diseara in schimb Ale are musafiri, vine prietenul sau Daniele (5 ani), motiv pt care eu am renuntat la filmul cu Ralph Fiennes. Cum se zice aici... cuore di mamma.
Iri, mami de Ale
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
enn spune:
Cri, tu umbli acasa-n camasa de noapte? Deci nu-s singura care nu se desparte de pijama, oricīt m-ar certa sotul pentru obiceiul asta "balcanic".
Danangie, ce idee frumoasa cu week-endul romantic! Tin pumnii s-o puteti pune īn practica, oriunde va veti hotarī sa mergeti.
Iri, am o propunere: daca-ti place si Clopotul de sticla (The Bell Jar) de Sylvia Plath si hm... o autoare mai tīnara, sa zicem Yael Hedaya, ce-ai zice sa deschidem un subiect "cartile noastre preferate" pe zona artelor, ca sa nu le īnnebunim pe fete aici?
De Banana Yoshimoto am citit si eu tot ce-am gasit aici la biblio, īnsa Kitchen īmi placuse cel mai mult, probabil pentru c-a fost si prima carte a ei, pe care am citit-o.
E.
pet.cost2005 spune:
Buna, fetelor! Da' ce vorbarete sunteti ...
pe aic pe la noi cred ca va veni ploaia, e totul intunecat si se simte in aer ... un pic de iarna. Offff, ca m-am saturat de frig ...
Noi ... pe-aici, pe-acasa, hibernam. Ba la tv, ba la comp..
Stiti ca mi-ati dat o idee cu inscrisul la biblioteca? Daca tot am acum putin mai mult timp, parca mi-a venit pofta sa citesc. Si, Enn, mi se pare ca este deja un subiect de genul acesta la zona artelor. Sau este despre filmele preferite?
Subscriu la ceea ce a spus cri-cri, danangie, mi se pare ca poti calatori cu ricevuta numai in perioada sarbatorilor.
iri - insanatosire grabnica!
Va doresc we placut tuturor si ne mai auzim!
Petro
iriale spune:
Uite Enn ca pe acestea nu le stiu...cat despre subiectul cu cartile, cred ca exista deja unul.
O curiozitate si gata, inchidem conversatia despre carti: Andrea De Carlo este tradus in germana?
Iri, mami de Ale