Testicul flotant

Testicul flotant | Autor: palmyrah2002

Link direct la acest mesaj

Asta-i observatia dr.mele dupa consultul de la 18 luni!!!
E doar o parere si m-a trimis la un medic chirurg sa-l vada pe Mihnea.
A avut cineva asa o problema??Multumesc!Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Cristina, ce inseamna asta? Cum arata??? Pe Mihnea il deranjeaza, are dureri? Cat e de grav? Mergi la chirurg daca asa a zis pediatra sau consulta un alt pediatru ca sa nu ai dubii?

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Nu-l deranjeaza cu nimic.Testiculul drept nu este coborit in scrot.
De fapt sint perioade cind este coborit si perioade cind este ascuns.
Merg oricum azi la medic,dar ma gindeam ca mai stiu fetele cite ceva!!!Multumesc Danza,Cristina!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Draguta mea, am o prietena care si-a operat baietelul de asa ceva la 1.7 luni....si dupa cum mi-a spus ea, este o operatie simpla, dar sub anestezie generala, a stat o zi in spital, a doua zi era acasa...dar nu a avut voie sa-l lase sa ridice ceva greu, sa alerge prea mult...chestii din astea....dar acum este super ok...din toate punctele de vedere...
Dar cel mai bine este sa te duci la dr. pt ca stiu ca se face un fel de masaj al testicolelor...intr-o faza principala..si de abia dupa aceea...operatie
ps: baietelului nu-i coborase de loc

te pup si multa sanatate

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Cristina, am si eu aceeasi problema cu baietelul meu (si are 4 ani), dar inca nu sunt hatarata cum sa actionez. Se numeste CRIPTORHIDIE. Vezi
ttp://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5981

Am mai gasit urmatorul tratament:
Criptorhidia persistenta poate fi tratata naturist astfel:
inainte de mesele principale, dati-i baietelului cate o lingurita de
miere cu apilarnil; dimineata, inainte de masa, ii veti da 3 g polen
(ca atare sau diluat in
putina apa indulcita cu miere); seara, inainte de culcare, va lua cate
2 lingurite de miere propolizata; dupa fiecare baie, ungeti-i scrotul
si zona invecinata (inspre abdomen) cu unguentul Nikeprop, iar, in lipsa

acestuia, cu miere cu apilarnil. In criptorhidie, medicii apiterapeuti
recomanda administrarea a 3 drajeuri de apilarnil (se gaseste la
magazinele apicola), dar nu mai mult de trei luni, pentru ca pot provoca
dereglari
hormonale. Daca situatia nu se rezolva astfel, desi sunt sanse foarte
mari, retineti: criptorhidia persistenta poate provoca sterilitatea sau
- Doamne, fereste! - cancerizarea testiculului ectopic. Oricat de mult
v-ar
speria chirurgia, nu poate face decat bine.

Prof. VASILE ANDRITOIU - str. Unirii, bl. 4, sc. 3, ap. 45, Targu-Jiu,
jud. Gorj, cod 1400

Saptamana viitoare o sa merg la pediatru si o sa vad ce parere are de acest tratament. Daca mai afli ceva anunta-ma si pe mine, te rog. Multumesc, Claudia

Mergi la inceput

MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI!!!
Miine va scriu ce mi-a spus medicul chirurg!!!
Eu in dr.Spock am citit ca pina pe la 9 ani se face stabilizarea si abia dupa aceea se va interveni chirugical,iar dr.de familie imi spusese ca e mai bine la virste mici dar mi-e frica tare de tot
sa-l duc la operatie cunoscind conditiile din spitalele noastre!!!Multa sanatate si pupici la bebici!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Si baietelul meu a trecut prin asa ceva:
1. Dr. pediatra m-atrimis sa-i fac la trei ani o ecografie si totul a iesit bine, in sensul ca acel canal scrotal nu era obturat, deci posibiltatea stabilirii lichidului in scrot

2. Am fost dupa aceea la dr. endorinolog Popa de la Medicover care i-a facut analiza numita sa turceasca, care si asta a iesit bine si mi-a recomandat injectii cu ceva ce nu-mi mai amintesc, despre care am aflat ulterior ca aveau multe efecte negative (erau cu hormoni); nu i le-am facut.

3. Am mers la Budimex la o dr. endocrinolog care s-a uitat pe toate analizele, l=a controlat foarte atent si mi-a aratat si mie ca acel canal este liber si testiculul se va stabiliza fara nici un tratament sau interventie.

4. Am mers si la hirurg si am aflat aceleasi lucruri. Inorice caz din cate am citit si am auzit nu este bine sa operezi un copilas mic pentru aceasta problema care se rezolva pana la urma, uneori de la sine alteori cu tratament. Am o cunostiinta, din provincie, care si-a operat baietelul la un testicol, mic fiind, a pierdut acest testicol iar acum face tratament pentru salavarea celuilalt si asta doar ca l-a operat prea mic.

Mergi la inceput

Multumesc Lucia!!
Chiar am sa-i sugerez dr. sa-mi dea trimitere pentru echo!!!CRistina

Mergi la inceput

Am fost la chirurg!!!
L-a consultat,l-a masat un pic si testiculul a coborit in scrot!!!
Asa incit mi-a zis sa nu-mi fac probleme si ca in general pentru problema asta se pune diagnosticul final in jur de 7-8 ani.Abia atunci se considera ca este nevoie de interventie. In cazul in care in urma masajului nu ar fi coborit ar fi fost nevoie de investigatii suplimentare,dar nici intr-un caz interventie chirurgicala la virsta asa de mica!!!Multa sanatate!!!CRistina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Bravo..:))...sper sa auzim numai de bine..de acum...:))
te pup

Maria

Mergi la inceput

Si eu sint usurata ca am scapat de "cutitas"!!!
Multumim Maria si multi pupici lui Vladutz!!!
Cristina si Mihnea

Mergi la inceput