Mamici de iulie - august 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 6
chiara.2005 spune:
Buna burtici! si felicitari celor care au mai aflat sexul copilasilor lor.
Scria cineva, cu o sarcina de 16 saptamani ca s-a ingrasat doar 1,5 kg, ceea ce inseamna de fapt ca a slabit. Vroiam sa intreb de unde stim cat ne-am ingrasat noi de fapt si cat e de fapt greutatea bebelusului, lichid amniotic...etc? Exista vreun site de unde pot fi luate aceste valori in funcie de saptamana sau eventual luna in care ne aflam?
anasia spune:
buna, burtici! va urmaresc de dimineata, dar acum am reusit sa va scriu, e nebunie la serviciu;
mapbiomarinul il iau la recomandarea medicului, ajuta la dezvoltarea creierului bb, are ulei de peste, B12 si acid folic;
Cristina Ioanaeu deja am luat hainute, dar pt finuta mea, imi venea sa cumpar tot magazinul, mi-ati amintit de pampers, servetele..
darianaeu tot in saptaman 16+ sunt si greturile m-au mai lasat, cel putin
,mai ajung si la extrem cateodata, dar sunt mai calma acum din punctul acesta de vedere;
huacineu am facut TT la Genetic Lab, este 1.200.000, dar rezultatul este explicit si au kitul special pt Romania, privind incidenta acestor boli, asa mi-a spus dr meu;eu am tot 1.68, dar am slabit de la 74 kg la 69, inseamna ca esti manechin pe langa mine;
Cornelia Laura, frumos nume pt baiat, si pe fratele meu in cheama Adrian;
Alexia27, am si eu aceste dureri si imi dau seama ca nu sunt de la sarcina, ci de la intest. gros, apar in special cand sunt constipata;
iulenca, felicitari pt 
anasia
16+ 
MissJJ spune:
Buna fetele!
Valentina eu cu problema mea m-am dus aici mai intai la o clinica sexuala si mi-au facut toate analizele si au zis ca nu am nici o boala doar ca valoarea ph-ului pielii este un pic diferita de normal. Mi-au dat niste crema pe care am folosit-o si parca era mai bine. Apoi am avut trimitere de la medicul de fam la spital la clinica de ginecologie. Si de acolo mi-au facut toate investigatiile, mi-au zis mai intai ca am candidoza si mi-au dat tratament pentru ea, crema si niste pastilutze. Apoi au vazut ca nu trece mi-au dat niste creme cu steroizi dar slabutze. Nici cu astea nu s-a intamplat cine stie ce minune, asa ca in septembrie mi-au facut o biopsie si au zis ca au gasit niste celule de Lichen Planus care nu sunt maligne dar pot deveni si mi-au dat o crema cu steroizi mai puternica in noiembrie. Dar am aflat ca sunt insarcinata si med de fam mi-a recomandat sa nu o folosesc pentru ca inca nu se stiu efectele steroizilor asupra sarcinii si mai bine fara. La controlul de la med de fam mi-a dat din nou pentru candidoza niste crema si un fel de pastila de introdus in vagin si mi-a zis sa folosesc crema pana se termina tubul ca era micutz. Ei l-am folosit si tot degeaba. Si iata-ma acum tot nevindecata, tot cu aceleasi probleme. Moasa cand i-am zis la prima mea vizita la clinica despre pb asta mi-a zis ei poate se vindeca pe perioada sarcinii ca de obicei asa se intampla. Ei as vrea si eu minunea asta...
Mai fetelor eu incep de acum sa ma deprim ca stiu ca in ro vine primavara si sunt martisoare si ghiocei si zambile frumoase si aici nu este nimic.
PLus ca eu ador primavara si am crescut la casa in romania cu narcisele si zambilele sub geam si acuma mor de dorul lor. Aici este inca rece abia abia mai iese soarele din cand in cand dar pt f putin timp. Nu tu zambile, nu tu floricele, nu tu martisoare. Off...
Si ma mai deprim si ca noi nu avem casa noastra cumparata ca sa putem face si noi santier pt baby sa aiba o camera asa frumoasa ca in povesti. Si din nou off...![]()
Sper sa nu va deprim si pe voi. Nu asta e intentia, dar cum zicea si Valentina intram aici si ca sa ne vaietam pentru ca altundeva nu am unde. Va pup pe toate si va multumesc ca sunteti aici sa am si eu cui sa ii impartasesc gandurile, ca stiu ca voi ma intelegeti! 

------------------------
15+
Born free, now I'm expensive. ![]()
http://community.webshots.com/user/mada_mxm
Galushca spune:
Fete dragi, multumesc mult pentru informatiile despre nasterea in apa. Eu o sa merg in week-end sa il cunosc pe dr. si o sa va dau detalii exacte despre cum va fi. Din cate stiu eu, Aqua Materna inca nu functioneaza, nu stiu cum a nascut cineva acolo... Dar va zic sigur dupa ce vad cu okisorii mei care e miscarea.
Oricum, daca e cum zicea Sabana si nu se poate face cezariana de urgenta, e o problema. Vom vedea, am o lista uriasa de intrebari pentru bietul dr...
Pupici la burtici!!
Galushca 17 sapt +
poliana spune:
NU am mai intrat de mult asa ca probabil m-ati uitat.
Vestea mea era ca voi avea un baietel,ca tot am vazut ca e plin de baietei aici. Suntem f fericiti, nca nu ne-am hotarat asupra numelui dar avem cateva idei.
Alexia 27 si eu am avut o durere in partea dreapta, timp de cateva zile. Ma durea cand ma miscam si chiar cand stateam pe scaun. Doctorita mea mi-a spus ca sunt dureri de ligamente pentru ca se intind din cauza cresterii uterului in maime. Acum nu e obligatoriu sa fie si la tine acelasi lucru dar este probabil. Si eu m-am ingrijorat dar acum durerile s-au mai diminuat, a ramas doar o jena, un disconfort.
Va felicita pe toate cele care ati aflat sexul bebeilor si pentru celelalte: aveti rabdare ca momentul este fantastic si veti vedea ca a meritat asteptarea.
Va pup!!!
Poliana si bebe 19 saptamani
Sabana spune:
Of mada imi pare rau ca te-a intristat mesajul meu. Nu am vrut. Lasa ca o sa cumparati si casuta voastra si o sa le faceti pe toate as acum trebuie pentru bebe. Si pe mine ma apuca pandaliile cand vad ca ne miscam in reluare, dar asta e. Nu prea ai ce-i face.
Galushca te asteptam cu vesti. Chiar sunt curioasa.
Scuze la cat sunt de zapacita in ultima vreme, bun venit noilor mamici si felicitari pentru cele care ati aflat sexul. Vad ca baieteii ingroasa randurile. Fetitele raman in urma, dar nu e timpul pierdut.
Cred ca plec acasa ca imi pica ochii in gura de somn si de plictiseala.
cinta spune:
buna ziua la mamici actuale si in devenire 
multe felicitari la cele care stiti deja ca va fi baietzel sau fetitza
si bun venit si noilor sosite printre noi
Andreea [a.cicel], casa de piatra si o familie cat mai unita si fericita sa claditi impreuna
ma voi gandi la tine si voi servi un pahar de berica cu sau fara alcool in cinstea mirilor weekendul asta
vrem si pozulici dupa
legat de planurile de cumparaturi, fetelor. cred ca am mai scris ca eu intrasem in febra asta deja de ceva vreme si efectiv salivez numai la gandul asta. insa, pe langa faptul ca nu stim inca sexul bebeului, mai sunt o serie de considerente:
- pampersi - din cate am inteles fiecare bebel se intelege diferit cu diversele marci existente. de aceea, nu e indicat sa va faceti stocuri prea mari pt ca exista riscul ca bebeul vostru sa se irite sau sa nu se simta comod cu marca/ modelul respectiv.
- hainutze - noi deja avem stoc insa nu facut de noi ci de prietenii care au devenit de curand parinti. pt ca ei au cumparat din timp multe hainutze pt nou nascuti, iar bebeii s-au incapatanat sa se nasca mai maricei, asa ca nu au incaput in hainutze. ultimul exemplu: o buna prietena a nascut acum 3 sapt un bebe de 4.5 kg si 58 cm. am venit cu ditamai plasutza acasa de la ea weekendul trecut.
- sotul meu a recunoscut deschis ca i-e rusine, dar e superstitios la acest capitol. si se teme sa faca achizitii in avans, desi rational intelege ca e ridicol.
insa pt ca bazai si nu ma poate stapani in totalitate, mai ales cand ii argumentez ca nu ma vad cu bebeul sub un brat, carutul sub altul alergand la cumparat de hainutze si alte chestii trebuitoare. Si mai este si argumentul financiar, expus si de voi cu a cumpara totul dintr-o tura, in loc sa urmaresti reducerile,e tc.
Asa ca noi am ajuns la un compromis: pt moment nu facem cumparaturi ci stocam ce ne doneaza prietenii. In acelasi timp facem lunar depozit de banuti pt bebe. astfel, cand se va apropia sorocul si vom fi si noi mai destup[ati la minte ce si cum, vom putea sa cheltuim fara strangere de inima sau de portofel.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
Kehleyr spune:
Buna fetele,
Despre Pampers: nu va inghesuiti sa cumparati marimea 1/newbaby. Noi nu am folosit absolut deloc, am folosit direct masura 2 si am trecut curand la 3. Newbaby sunt pentru copilasii foarte mici, in general prematuri.
Cornelia_laura, pe Stefania mea a chemat-o Erika/Erica pana sa o inscrie taica-su in fisa la spital
. Asa ca iti dai seama ca mie imi place numele
. In final ne-am razgandit pentru ca am vrut totusi un nume mai romanesc, dar este posibil sa o cheme pe cea din burtica asa...
Dandana ce-ai facut cu triplul test?
Mada pe aici a venit primavara. Momentan (eu) nu am vazut ghiocei si zambile dar este plin de lalele
si de frezii...
Poliana felicitari pentru baietel!
Chiara.2005, nu prea se pot face statistici referitor la greutate pentru ca sunt f diferite valorile. O estimare mai precisa pentru greutatea bebeului se face la ecografie. Lichidul amniotic nu cred ca are cum sa ti-l masoare cineva...
Cinta cum e viata casatorita? ![]()
Fetele din Japonia, ce mai faceti? Mamaluidavid a mai scris cate ceva, dar Hannen si pika-pika nimic!
Haine de bebei de calitate si la preturi bune (mai ales lenjerie de corp si altele de bumbac de zi cu zi) gasiti si la magazinul Lumea Copiilor de pe 1 Mai (la Ciuperca). Eu m-am impacat foarte bine si cu body-urile de la Z. Daca vreti sa dati bani mai multi treceti si pe la Marks&Spencer, sunt preturi la nivel de Mothercare, dar sunt excelente ca si calitate. Am spalat bodyurile si pijamalele la 70 de grade si dupa multe spalari nu se vede deloc, nu s-au intins, nu s-au rarit. Asa ca ma tin si la al doilea copil.
Eu am facut o nebunie si mi-am luat o pereche de pantaloni eleganti de la Mothercare. Au fost o caruta de bani dar sunt de calitate foarte, foarte buna, arata super, asa ca pentru toate ocaziile de a ma imbraca elegant de acum inainte pana nasc, sunt acoperita.
De cand am intrat in saptamana 18 misca si fata mea zilnic, mult, e agitata
. Ii place seara cand se uita mami la patinaj artistic
. Din fericire nu am mai avut nici un fel de neplaceri cu contractii si dureri, sper sa nu am nici in continuare. Mai ales ca acum sunt in "focuri" cu cautarea gradinitei pentru la toamna pentru fata cea mare...
Si noi am vrut sa facem niste renovari prin casa dar in final am pus eu piciorul in prag si am zis ca nu acum. Soztul ii tot dadea ca vedem noi cum facem, ca nu se face mizerie (vroiam sa schimbam parchetul), dar el nu e femeie
si nu intelege cum ar fi sa stau dup-aia sa curat fiecare raft si sa scutur fiecare camasa
.
Am reusit in sfarsit sa ne gandim cum organizam in casa mobila cand vine bb2. O sa ne fie tare greu si facem niste superjonglerii (de genul montat monitorul pe brat pliant din perete...) dar asta e, e cu un scop nobil.
Kehleyr
20+
Sabana spune:
She_wolf multumesc de informatii. Eu nu stiu ce fel de tensiune am. Ultima oara prin decembrie era mica, 8 cu 9 sau cam asa ceva. Inainte de sarcina aveam cam 11 cu 3. Acum am si eu o intrebare, pentru ca eu cateodata am impresia ca sunt un fel de minge de pin pong. Voi de cate ori mergeti la medicul de familie? Eu nu am fost deloc pana acum, doar l-am trimis pe sotul meu sa imi ia medicalul de la el, ca eu nu ma simteam in stare. Ar trebui sa merg regulat la el sa imi masoare tensiunea, greutatea si mai stiu eu ce alte minuni sau astea se fac la ginecolog. Eu greutatea mi-o masor singura acasa, mi-am luat cantar. Tensiometru nu m-a lasat sotul meu sa imi iau, ca a zis ca o sa devin paranoica, am darul de a fi ipohondra. Spuneti-mi stie vreuna dintre voi vreun medic cardiolog bun. Am si eu o tacaneala, vreau sa ma monitorizeze si el. In ultima vreme imi cam amorteste mana stanga si de vreo 2 nopti ma trezesc ca ma sufoc. Am citit intr-o carte ca din luna a cincea femeile devin constiente de lipsa de aer si ca situatia este grava doar daca gravida se invineteste. Eu nu as vrea sa ajung chiar acolo. In plus daca am ceva probleme cu inima as vrea sa stiu dinainte si sa nu ma bag la nastere normala sau stiu eu ce minuni de anestezii.
Cinta da si eu am incercat sa le explic alor mei ca nu am sa stau dupa ce ies din spital sa fac shopping. Abia sunt in stare acum, dara-mi-te atunci. In plus eu le vreau pe toate la nas, nu cand vin cu bebe acasa sa ii zic du-te tu mama si ia aia, tu sora aia, tu sot carutul ala si cand vin cu ele acasa sa le dau in cap. Eu vreau sa vad si sa stiu tot ce se cumpara, carucioare, patut si ce o mai fi sa fie testate. Si eu am venit cu propunerea sa deschidem un cont la banca si acolo sa depunem mereu niste bani pentru bebe, dar m-am gandit mai mult pentru nastere sa mai fie in plus, ca eu nasc la clinica privata si sa nu apara ceva neprevazut, iar atunci voi avea nevoie de fonduri suplimentare. Oricum, m-am gandit eu ca si dupa nasterea lui bebe ar fi indicat sa aiba acolo un cont pentru el, pe care sa-l alimentam si la care sa putem apela la chestii majosre. Eu deja ma gandesc si la botez. Am facut lista, ca sa am asa o idee si ma gandesc deja la local. Avand in vedere ca o sa fie undeva prin septembrie, o sa fie ceva de furca cu gasitul unui local. Asa ca deja am si asta in vedere. Nu am chef sa dau atunci din colt in colt. Si asa eu cred ca dupa nastere nu o sa mai fiu buna de nimic.
Am o prietena care a fost internata joi la Giulesti pentru provocare, ptr ca depasise termenul, la 8 a inceput travaliul si a nascut abia noaptea la 1, i-au facut epidurala, i s*au blocat contractiile si saraca a fost la un pas sa-i scoata bebe cu forcepsul, s-au asezat dr pe burta ei. Saraca acum e bine, dar s-a chinuit cuplit. Si e cusuta, a avut si ruptura de col. Era clar caz de cezariana, cum sa lasi tu gravida atatea ore in travaliu. Plus mizeria din spital. A stat cu cosul de gunoi la nas, pe bebe l-a gasit neschimbat. ce sa mai zic. Mi-e sila.
Sabana spune:
Kehleyr ai zis la un moment dat de colega ta de srevici, care a fost sau este monitorizata la Euroclinic si nu este multumita. Stii cumva la ce medic este? Eu vreau sa nasc acolo si mi-ar fi utile mai multe informatii.
Multumim pentru informatii. Nu am stiut ca la Mark&Spenser au si pentru bebei. Ce ma enerveaza pe mine ca magazinele astea pentru bebei sunt imprastiate prin toto Bucurestiul. Ma scoate din sarite chestia asta. Eu nu ma simt in stare sa merg pana la coltul strazii, dara-mi-te sa mai fac curse prin oras. Trebuie sa le iau sistematic la rand.