Mamici de iulie - august 2006 (23)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

fetelor, vine primavara???

ieri am vazut un ghiocel iesit in gradina unui bloc!Sa ma vedeti cum stateam chircita ca sa-l vad mai bine.....

Eu fac binisor.Burta creste simtitor.BB se misca destul de mult si mai ales seara.Ne-a oferit acum cateva seri si un spectacol "vizual" si radeam amandoi de ce forme ia burta .

Huacin - eu ma duc pr. eco morfologica joi la Medlife la Dr. Chitescu.Asa cum s-a mai spus, e ursuza, scarboasa,nesociabila..dar...o buna profesionista.N-am mai fost la ea la Medlife asa ca despre aparatura nu-ti pot spune nimic inca.
Oricum, daca vrei, eu mai am o programare facuta la ea (am facut si eu si mama in acelasi timp)pe 28.02.Daca te intereseaza. spune-mi sa nu o anulez si te duci tu.

Sunt moarta de emotie si de frica pt. joi dimineata la eco si nu mai am stare pana atunci....

Va pup .

Irinuca 19+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

Kehleyr ce ma bucur sa citesc ca totul e bine

viata de casatorita nu s-a schimbat fata de cea de... concubinaj.. bleah, ce nu imi suna mie cuvantul asta bine.
dar se schimba zilnic in functie de toanele mele.

mai nou, avem disputa cu sotul legat de care spital sa alegem si moasa versus doctor pt incheiat contract de asistare. ajunsesem la razboi. so toti prietenii nostri, fiecare militeaza pt spitalul la care au fost ei si pt doctor sau ,oasa prin prisma propriei experiente. insa, statistic, dintre prieteni si cunostinte, am observat ca majoritatea celor la primul copil au opttat pt moasa. iar cei cu mai mult de 1 copil recomanda doctor.

asha ca, cum am intrat ieri si in posesia cardului de la asigurari iar sapt viitoare imi primesc si pasaportul/ carnetul de mamica, ma pun pe vizitat si testat doctori si spitale. sapt si doctorul. si facem o lista frumoasa de rciterii si prioritati in alegerea finala. am decis sa ne comportam ca doi oameni artionali daca emotional nu ne putem pune de acord. mai ales dupa vestile triste de pe forum din ultimele zile....

in fine, legat de partea culinara, nu va mai spun la ce chinuri imi supun sotul. si ce acrobatii face sa gaseasca chestii total out-of-the-season pt caa sha vreau eu. si cum sunt chestii care nu le-am mai papat de micutza, normal ca facem si teleconferinta cu mama sa imi dea indicatii de gatit. deci, in final, sunt o sotie destul de... costistoare

in schimb, pot sa va spun ce am facut aseara: am luat una bucata cutie de compot. m adauga grapefruiturile pe care le comandasem dar nu le puteam pune in gura [mi se pareau prea amare], kiwii ce ramasesera si nuu mai papa nimeni, un litru de ceai indulcit cu miere si gheata. si am trantit ditamai "carcaletele" din care consum cu mare satisfactie. si mi se pare atat de racoritor si ma improspateaa toata.

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Mai fetelor, harnicutze ca de obicei
Iote ca aparu si Irinuca...ce-o fi cu Hannen si Pika-Pika insa?
Mi se pare tare interesanta treaba cu nascutul in apa, Galushca cred ca te duci cu carnetelul acolo sa iei notite...io una sunt tare curioasa sa ne povestesti...
Ce mi se pare mie aiurea este ca nu avem posibilitatea asta in Buc, eu cred ca multe femei ar apela la varianta asta, am vazut o gramada de reportaje pe tema asta, e chiar benefic pt bebe sa nasti in apa si mult mai usor pentru mama, se pare...
Sabana, si eu ma gandesc la toate, inclusiv botez si local si alea-alea...suntem telepate ma...
Kehleyr, ce bine de tine ca ai scapat de santier...io cu fetele deja ma vad cu casca pe cap si cu cizme in picioare la ce o sa fie la noi in casa...noi am gandit treaba asta in felul urmator: de felul nostru suntem tare plimbareti si plecam de vreo 3-4 ori din tara anual, ca am zis ca suntem tineri si acum e momentul, asa ca nu prea era mom si nici necesar sa facem modificari..iar acum am hotarat sa nu mai ies din tara cu sarcina asta, sa stau mai cuminte si am zis ca daca tot e un an cuminte, sa ne ocupam de casa, sa renovam tot ce se poate renova...plus camera de bb care era un fel de dressing
Poliana, felicitari pentru baietel. Chiar nu stiam ce e cu tine de nu ai mai vorbit deloc cu noi
Alexia sa stii ca si eu am avut intepaturi cum ai zis tu cam 2 saptamani, chiar scrisesem pe forum ca m-am panicat rau, dar mi-a zis dr ca e de la uter si ligamente si ca e normal...
Cinta, nu ne pove nimic despre cum e sa fii sotie?

Cristina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Sabana iti trimisesem PM ca sa nu postez pe forum. Nu stiu numele doctorului de la Euroclinic, stiu ca este doctorita si sefa clinicii de acolo. Orcium in final nu a pierdut sarcina, asa m-am bucurat pentru ea... dar si-a dat demisia si sta acasa.
Noi i-am facut Stefaniei cand a implinit 1 an asigurare de studii cu alimentare anuala, ca sa aiba si ea o baza (cat de mica) la implinirea a 21 de ani.
Marks&Spencer este in cel putin doua locuri, la Orhideea si la mall-ul din Vitan.

Cristina si noi la fel cu plimbarile. Anul trecut am plecat de vreo 4 ori. Iar Stefania locuieste in dressing daca se poate spune asa . Adica la ea in camera este sifonierul de tip dressing inalt pana in tavan in care stau hainele intregii familii. Eu m-am invatat minte cu renovarile si de cand am facut apartamentul inainte de nunta, ne-au zis cadureaza 3 luni si a durat 6 , de a trebuit sa locuim cu ai mei o perioada . De atunci adaug minim 50% la orice estimare de timp sau costuri pentru constructii .

Eu am mancat aseara o salata dupa retea cuiva depe aici, cu cartofi, peste, oua fierte, masline si branza. Dar dupa ce am poftit la ea 2 saptamani, in final nu mi-a placut . Pofte de gravida, deh .

Kehleyr 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letitzia spune:

Buna !
Cornelia_Laura si eu vroiam sa ii pun bebelului meu numele de Eric , dar Eric - Andrei (asta in situatia in care o sa fie baietel, cum mi-a spus dr. la 18 sapt)
Aseara am fost la primul control dupa cerclaj si mi-a spus dr. ca e o.k. Dar, din pacate, nu mi-a mai facut ecografie (abia la sapt. 24 urmatoarea).
Vizavi de TT: nici mie nu mi-a recomandat dr. TT (si am 33 de ani). Mi-a facut doar ecografie morfologica la 12 saptamani si la 18 saptamani si urmeaza sa imi faca si la 24 de saptamani. Si ma gandesc ca daca observa dr. ceva in neregula la ecografii, ma trimitea sa il fac, nu-i asa?
Daca nu va amintiti, eu sunt cea "obsedata" de dulciuri; asa ca m-am speriat nitel cand s-a spus ca acestea ar duce la aparitia preeclampsiei. Sper ca va inselati ca ar trebui sa fiu prima predispusa la asa ceva

21 fix

Mergi la inceput

Cinta, esti mortala ma...esti ca o pastila efervescenta...

Cristina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole25 spune:

Buna fetelor
Uite ca m-am trezit sa mai scriu si eu.
Ieri am fost la medic si am si eu o mandrete de baietel.Asa ca daca ai timp si nu esti prea ocupata cu pregatirile de nunta te rog a.cicel sa ma treci si pe mine pe listuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

Sabana, te inteleg perfect la faza cu controlul strict si implicarea in alesul a tot ce se cumpara pt bebe insa noi punem banuti doar pt cumparaturi: hainutze, pampersi, mobilier, carucior, etc. nasterea - spitalul - e gratuita [ "on the house"] de la stat. Ne costa doar contractul cu moasa sau doctorul, epidurala, alte facilitati peste strictul necesar. Insa cum statul da aici o prima de nastere si mai sare si primaria cu un mic ajutor, ajunge sa se acopere exact aceste costuri. prietenii ne povesteau cum ridicau banutsii de la casieria maternitatii si tot acolo ii depuneau dupa ce ii numarau pt cheltuieli.

Noi pt botez si cumatrie nu ne facem inca planuri. sotul meu a trebuit sa isi sune mama ca nu era sigur daca el e catolic sau protestant deci va dati seama ca nu il da credinta afara din pat duminica pt biserica. asha ca, aici se va face dupa placul si preferinta mea: adik atat cununia cat si botezul, cel mai sigur vor avea loc in Romania. si, cel mai sigur pe la anul, in 2007. Am selectat deja si nasii de cununie si nasica de botez. De regula acestia se "petesc", dar eu i-am... instiintat. iar in vara, dupa ce nasc, viitorii nostri nasi de cununie vin in vizita sa ne.. ceara de fini

Kehleyr, as fi profund recunoscatoare daca poti sa dai mai multe detalii despre asigurarea asta de studii. ca si eu sunt in tratative cu sotul pt un cont separat pt odor. sa poata studia la Harvard, savantul/ savanta mamei. pitu, sa nu mi-l deochi

cinta

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png

Mergi la inceput

Nicole, felicitari pentru baietel....ce de carucioare bleu avem, woaaa....

Kehleyr, ai dreptate cu santierul, si mie tot de-aia mi-e groaza, ca sunt neseriosi si e tare nasol daca mai si stai in casa aia...eu sper sa se faca frumu afara ca sa mai plec, sa nu stau in praful asta
Banuiesc ca nu a fost usor pt prietena ta sa isi dea demisia pt a proteja bebeul si sarcina, eu o inteleg tare bine, si mie mi-e uneori f greu, ca sunt tare activa de felul meu...

Cristina 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by letitzia
Vizavi de TT: nici mie nu mi-a recomandat dr. TT (si am 33 de ani). Mi-a facut doar ecografie morfologica la 12 saptamani si la 18 saptamani si urmeaza sa imi faca si la 24 de saptamani. Si ma gandesc ca daca observa dr. ceva in neregula la ecografii, ma trimitea sa il fac, nu-i asa?

In mod sigur daca observa ceva in neregula te trimitea . Dar sa stii ca nu intotdeauna daca este ceva in neregula se vede la ecografie. Atunci nu s-ar mai face TT. Asta numai ca sa stii cum stai, nu ca sa te sperii .

Nicole, felicitari pentru baietel. Cred ca deja sunteti majoritari .

Cinta o sa ma uit acasa pe detalii daca vrei. In principu este ca o asigurare de pensie privata. Noi contribuim anual cu o suma (cam 9 mil cred). Banii se strang intr-un cont la care copilul nu are acces pana la 21 de ani, dupa care nu mai are acces parintele . Nu e o suma mare (ceva in jur de 20.000 USD cred ca iese in final) dar e mai bine decat nimic. Ca orice asigurare din asta nu este garantata - adica nu e ca la banca, depui banii si stii sigur ca iei dobanda. Aici e numai estimativ. Insa teoretic daca apelezi la o firma serioasa nu prea sunt riscuri. Noi avem la AIG Life, dar fac mai toti, si ING, si altii.
Nu va luati aceiasi nasi? La noi, cine ne-a cununat au botezat si fata. Ai preferinta de biserica?

Kehleyr 20+

Mergi la inceput