Mamici de iulie - august 2006 (23)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabana spune:

Pai abia acum inteleg de ce stau eu pana pe la 1-2 ziua pe forum sa va astept. Voi sunteti bine mersi in pijamale, ca vad ca noaptea nu aveti somn. Hahaha unii muncesc si altii dorm. E frumos asa?

A.cicel Casa de piatra. Mai ai un pic de tot. O sa fie bine. Nu te stresa si ai incredere in tine. E ziua ta, si o sa treaca asa de repede, nici nu o sa stii cand.

Galushca si eu m-am gandit la un moment dat la varianta nascutului in apa la BV, de fapt e langa BV din cate stiu eu. Dar am aflat de la o prietena de a mea, ca nu au sectie prevazuta pentru urgente, de ex daca intervine o cezariana sau ceva. De curand am vazut pe RTL un reportaj cu o nastere in apa. A fost super si tipa a nascut asa de usor. Pacat ca la noi nu a evoluat. Stiu o tipa care a nascut in Anglia la Londra 3 copii in apa cu un medic chinez sau japonez parca, seara era deja acasa.

Ioana nu e vb ca ne impartim in tabere. Eu una daca mi se pare ceva ca nu e corect, spun. Tu esti o luptatoare si asa vei ramane. Si o sa vezi tu cum ne vedem noi pe urma cu bebeii in parc la joaca, dar pana atunci vom fi sefe de santier cu molozul in cizme. Auleo deja ma apuca pandaliile. Urasc santierele.

Bine macar ca s-a incalzit afara. Ieri am trecut prin piata la pranz, in jurul florilor roiau albine, era un miros de zambile de te traznea. Deja se vindeau martisoare si mi-am dat seama cat de aproape suntem de primavara, de 1 martie. Speram sa nu mai avem surpriza de anul trecut sa ninga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

quote:
Originally posted by Sabana
Galushca si eu m-am gandit la un moment dat la varianta nascutului in apa la BV, de fapt e langa BV din cate stiu eu. Dar am aflat de la o prietena de a mea, ca nu au sectie prevazuta pentru urgente, de ex daca intervine o cezariana sau ceva.

Din cate stiu, nasterile au loc acum la Rupea, in jud. Brasov. O sa va dau de stire daca e cum zici. Sper sa nu, ar insemna ca ma mai gandesc daca merg acolo. Multumesc frumos de informatie oricum.

Galushca 17 sapt +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Buna dimineata fetelor.
Azi sunt fericita inca de la prima ora a zilei caci bebe e foarte activ, da din picioruse la greu. Asta dupa ce cateva zile nu l-am mai simtit de intrasem la idei.
Eduard face azi 1 an si 8 luni si va rog sa ma credeti ca nu realizez cand a trecut atata timp, parca ieri am nascut. Dar ma gandesc ca in curand o luam de la capat asa ca voi retrai toate minunatiile din nou.
Eu am resit sa racesc, adica ma doare gatul destul de rau si mai jos pe piept. Trag tare cu ceai de tei cu miere. Am luat si paracetamol. Sper sa nu fie nevoie de mai mult.
a.cicel, tin pumnii azi la eco, sa vii cu vesti bune despre bebe! Asa poate o sa stiti daca la nunta veti avea un cavaler / o domnisoara de onoare.
Aaaa, ne-am hotarat asupra numelui lui bebe : Eric-Adrian. Ce ziceti?

Cornelia, de Eduard(21 06 2004) si 17+
POZE EDUARD & MAMI & TATI& ECOGRAFII BB2
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

Ptr Galushca. Uite ce am gasit pe net.
Centrul se numeste Aqua Materna si este situat in Brasov. Acolo poti naste in apa in conditii deosebite, dar costa cam 1500 de euro.
Numarul lor de tel:
0727421031
Fax: 0268473067

Atentie - stire din 8 februarie 2006:

Articolul despre nasterea in apa in orasul Victoria nu mai este de actulitate!! Maternitatea din Victoria a fost desfiintata, iar dr Baiulescu practica la Rupea ocazional in nasterea in apa dar fara un suport legal si in conditii absolut necorespunzatoare. In Romania nu se mai practica nasterea in apa.
stire trimisa de Dna Vania Limban (Activecenter, Bucuresti)

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=194

Poate te ajuta.

Eu azi sunt foarte fericita. Ma simt o mamica sexy. Ma mai incape un tricou de asta vara drag mie si l-am combinat cu o pereche de blugi pentru gravidute. Imi place tare mult de mine azi. Ma simt bine in pielea mea. Ce bine ar fi daca ar ramane caldura asta!!!

Mergi la inceput

Tot pentru Galushca si nu numai.

Internet full-time si room service, in maternitate

Tot de luna viitoare, va intra pe piata un alt spital privat, in orasul Victoria (Brasov), spital numit Aqua Materna. Vor putea naste in unitatea medicala atit femei care au asigurari de stat, cit si cele care vor dori sa-si faca asigurari private sau sa plateasca cash. Costurile vor fi situate intre 1.000 si 1.500 de euro, iar conditiile oferite pentru cei care platesc acesti bani vor fi de lux. „In acesti bani se include cazarea, minimum patru zile inainte de nastere si trei dupa. Mama, copilul, dar si tatal vor putea sta intr-o rezerva cu aer conditionat, telefon international, internet full-time, room service, asistenta medicala privata 24 din 24 de ore, masa cu meniu la cerere. In aceeasi bani este inclusa si nasterea propriu-zisa (subacvatica, normala sau cezariana), insotita de anesteziile care se impun“, ne-a explicat directorul general de la Aqua Materna, Razvan Bujdoiu.

Pentru cei care vor dori sa vina la Victoria cu avionul, se construieste inclusiv o pista de aterizare. Asta pe linga helioportul de pe cladirea spitalului, care poate asigura transportul aerian al pacientelor in orice zona din tara ar fi necesar.

Raisa este primul copil din Romania care s-a nascut in apa in urma cu un an si patru luni la clinica “Aqua Materna” din Brasov. Ramona Bujdoiu, mama micutei, a acceptat sa impartaseasca aceasta experienta tuturor cititoarelor ziarului Libertatea care sunt tentate sa nasca in acest fel. “Eu m-am documentat pe Internet, pe Discovery Chanel si am constatat ca e cel mai sigur si mai putin dureros sau traumatizant mod de a naste. Asa ca nu mi-a trebuit mult sa ma decid. In dimineata in care a inceput travaliul aveam o durere suportabila, dar regulata si din ce in ce mai intensa, asa ca am plecat la spital. Pana la spital am mers 80 km. Am ajuns acolo in jurul orei 13.30, moment in care mi s-a facut o anestezie peridurala care mi-a luat toata durerea. Urmatoarele trei ore de travaliu mi le-am petrecut intr-un jacuzzi cu apa calda, intr-o atmosfera familiara, cu muzica. La 16.30 Raisa avea sa vina pe lume fara traditionala epiziotomie care inspaimanta toate femeile gravide. Nasterea in sine a fost o experienta unica, foarte frumoasa, deloc traumatizanta, care iti da posibilitatea sa te gandesti ca a aduce pe lume un bebelus e un lucru absolut minunat.” In centrul “Aqua Materna” o astfel de nastere costa 1.500 euro. Aceste costuri presupun, pe langa nasterea propriu-zisa (cu anestezie peridurala sau subarahnoidiana/complexa), cazare in rezerva dotata ultraluxos si meniu special in functie de preferintele fiecarei paciente. Sunt multe femei care se tem de apa si din acest motiv refuza sa invete sa inoate. Nu au de ce sa-si faca griji deoarece adancimea apei in piscina de nastere are doar 50 cm. Pacienta trebuie sa fie sub supravegherea echipei “Aqua Materna” incepand cu luna a sasea. Limita de varsta pana la care se poate naste subacvatic e de 36 de ani.

Sabina 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutex spune:

Buna dimineata burtici!
Sabana, foarte interesante informatiile despre nasterea in apa si eu citisem ceva despre acest subiect pe un newsletter, dar nu erau atat de detaliate. M-ar tenta si pe mine sa incerc, dar Brasovul e cam departe de Bucuresti mai ales daca trebuie sa te monitorizeze din luna a 6-a. In plus dr mea mi-a recomandat cezariana, datorita unui virus pe care il am pe col (nu e indicata stresarea colului prin nastere naturala). Oricum o sa mai cer parerea unui dr sa fiu sigura. Ti-ai luat blugi pt gravidute cu bata elastica? Eu as vrea unii si cu talia jos, dar mai largi si totusi sa nu cada de pe mine, ca sa-i pot purta cu tricouri scurte si sa mi se vada burtica sexi . Am fost in w-end in Carrefour la magazinul Eu si mamai si mi-am luat o pereche de blugi gri cu elastic. Sunt ok, dar nu cine stie ce, si am fost cam dezamagita pt ca aveau o oferta cam slaba pentru mamici.
V-am pupat ca trebuie sa ma apus de treaba.

Ancutex 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

[Dragele mele gravidutze, ce de polemici pe forum, nici nu am rabdare sa le citesc. Mie imi place sa citesc despre bebei care dau din fund care sunt sanatosi si mame fericite. Din pacate se intampla si necazuri da sa nu ne gandim la ele prea mult ca nu face bine la bebei.

Geliza felicitari pt bebica. Si eu am fost ieri la Iosup tot 15w3d are si bebe al meu si este ta ta tam FETITA cu fundita si labii si o cheama Maria Theodora. Daca A.Cicel miresica are timp poate ma trece si pe mine cu caruciorul roz in listutza.
In rest bebelina e perfecta a felicitato doctorul si pe ea si pe mami pt ca totul este super ca la carte. (in afara de kg mamei da astea sunt dinainte de bebe si o sa ma straduiesc sa nu le inmultesc prea tare. O contributie are si fimea care nu suporta sa mananc carnita, dulciuri si alte d-astea care ingrasa, ea tine la silueta lu mami si de aceea nu pot manca decat legume si fructe proaspete si chestii foarte usoare).

Eu sunt cam lenesa in sensul ca desi va citesc de 5 ori pe zi nu scriu decat odata pe saptamana da sper sa ma iertati. Ce se mai aude cu intalneala, o asteptam pe pumpkin sa se intoarca de la Paris ca sa ne organizeze sau astyeptam caldura adevarata?

Va felicit pe toate pt pute sau labii si cred ca ar cam trebui sa mergem pe la shopping si pentru bebei da si pt noi ( eu una nu prea mai am cu ce sa ma imbrac). Haucin tu ziceai de un targ pt copii? Ai idee cam cand este?

Va pupic pe burtik pe toate si va dau cate un ghiocel sau mai multi

iulenca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;103/st/20060816/dt/8/k/32fc/preg.png

Mergi la inceput

Ancutex asa mi-am luat si eu. Cu banda. Numai ca dupa primul spalat a pleznit materialul din cusatura, de buni ce sunt si nu au fost decat 1 bulion la reducere. Unde mai pui ca, curg si atele din ei. Ai mei sunt albastri. Eu mi-am mai luat de la Rococo de pe Dorobanti o salopeta de blugi foarte buna si comoda cu un bulion. Si in rest cam duc lipsa. Mai am un sarafan, dar imi trebuie o incaltaminte adecvata la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Buna fetele frumoase! Am scris si ieri un mesaj, dar cand sa-l trimit s-a pus calculatorul impotriva si n-am mai putut.
Am si eu o intrebare urgenta: de aprox o saptamana am o durere permanenta in partea stanga a abdomenului. O simt cand ma intorc de pe o parte pe alta, sau cand merg. daca stau linistita pe scaun sau in pat nu ma doare nimic. Am sunat-o pe doctorita acum cateva zile si a zis ca daca nu trece cu no-spa si scopantil, nu e de la sarcina si sa atau linistita. Voi ati patit asa ceva? Ma gandesc ca poate sa fie de la intestin sau vreun ligament, dar chiar asa sa nu treaca deloc?
Va rog mult, daca aveti vreo idee spuneti-mi si mie.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Buna fetele frumoase! Am scris si ieri un mesaj, dar cand sa-l trimit s-a pus calculatorul impotriva si n-am mai putut.
Am si eu o intrebare urgenta: de aprox o saptamana am o durere permanenta in partea stanga a abdomenului. O simt cand ma intorc de pe o parte pe alta, sau cand merg. daca stau linistita pe scaun sau in pat nu ma doare nimic. Am sunat-o pe doctorita acum cateva zile si a zis ca daca nu trece cu no-spa si scopantil, nu e de la sarcina si sa atau linistita. Voi ati patit asa ceva? Ma gandesc ca poate sa fie de la intestin sau vreun ligament, dar chiar asa sa nu treaca deloc?
Va rog mult, daca aveti vreo idee spuneti-mi si mie.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;5;32/st/20060809/dt/7/k/f20f/preg.png

Mergi la inceput