cat dat unei bone pentru program scurt?
Buna,
sunt pe cale sa angajez o alta bona pt.fetita noastra de 4 ani care va trebui sa stea cu ea de la 16.30-20.00, implicand sa o ia si de la gradi.Voi cat dati unei bone pt.un program similar.
Merci mult
Nicol
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Uite, Stefan are o bona care il ia de la gradi si ii dau (asta in Bv) 2.300.000, pentru 4 ore.
Nicoleta
LYADA spune:
Eu ii dau pentru program 14.00-19.30 4,5 milioane DAR:
- lucreaza de 4 ani cu copilul
- anul asta am inceput gradinita cu acest program scurt si am vrut sa nu imi plece
- face si curat
- copilul se mai imbolnaveste si daca sta cu el toata ziua nu dau nimic in plus
(Aceeasi suma o primea si la 9 ore in anul precedent.)
Daca as fi in situatia sa schimb bona pt program de 4 ore cred ca as da 3-3,5 milioane si i-as cere si curatenie. Nu stiu daca fetita ta doarme, baiatul meu da si in timpul respectiv bona face curat sau/si gateste/spala.
Amalia spune:
Buna, Nicol! David al nostru are 4 ani si jumatate si merge la gradinita cu program prelungit. Avem o bona angajata care-l duce dimineata si merge dupa el la 16:30. Sta cu el pana ajungem noi acasa, respectiv 19-20...prin noiemrie ajungeam si mai tarziu... Este vecina de scara cu noi, asa ca s-a oferit sa stea cu el la dansa acasa. Mie imi convine foarte mult asa. Nu ma intereseaza decat sa aiba grija de copil.
Pentru acest program platim 3 milioane pe luna. Am convenit ca daca este bolnavior sa-l tina la dansa zi lumina...la fel si in vacante. Fie ca sta cu el 3 ore sau o zi intreaga...ori ca nu sta deloc 2 saptamani pentru ca suntem noi in concediu...ii dam aceiasi bani.
Am mai suplimentat atunci cand a stat mai multe zile la rand acasa cu el fara a merge la gradinita (vacanta sau bolnavior), pentru a o stimula. dar niciodata nu i-am taiat din salariu pt vacante. Ii multumim lui Dumnezeu ca o avem pentru ca este o femeie foarte de treaba.
Sanatate maxima!
Blondu spune:
Multumesc mult fetelor pentru sfaturi si pentru ca mi-ati impartasit din experienta voastra.
Nicol
ingridnen spune:
Mai fetelor, dar ce sume...
Bona lui Cristi sta 10 ore si primeste 5 milioane plus abonament de tramvai si mancare, concediu platit, prime de Craciun si Pasti, cadouri de 1 martie, ziua ei etc. Nu face menaj, sta doar cu copilul.
Acum, din motive de sanatate, m-a rugat sa-i reduc programul la 8 ore si i-am propus suma de 4 milioane. Pai pentru 4 ore ar trebui sa ii dau 2 milioane......
Am o prietena care plateste unei doamne pensionare, care sta 4 ore cu baietelul ei de trei ani, suma de 1,5 milioane.
Iar alta care plateste pentru 10 ore 5,5 milioane, cu menaj usor (adica bagat aspiratorul, calcat).
Ingrid si Cristi 3 ani
dddd spune:
caut si eu o bona vorbitoare de limba germana pentru fetita mea de 5 ani care merge la o gradinita cu program redus de limba germana. noi suntem in brasov si nu stiu daca exista agentii de plasare a bonelor. nici preturile nu le cunosc si as fi interesata de orice informatie in acest sens.
april spune:
2 mil pt 4-5 ore.
nu face nimic in casa, doar ii da sa manance fetitei (eu fac mancarea), o duce la gradi, apoi pleaca la ea acasa (sta in blocul vecin), o scoate de la gradi, o scoate la plimbare.
de la 7.30-8.30 si de la 12.30-16.
puiutzul meu
Fericirea e compusa din lucruri marunte.
irinai spune:
Eu acum imi dau seama cat sunt de fraiera...
Eu pentru 4-5 ore pe zi ii dau 4,5 milioane, plus prime de Craciun/Paste/Ziua ei, plus 2 luni concediu platit pe an, plus mancare. Si este nemultumita si a zis ca daca nu ii fac 5 milioane ea pleaca.
Doar ia copilul de la gradinita, ii da sa manance mancarea facuta de mine si il culca.
O data la 2 saptamani mai face cate o supa, daca nu am eu timp sa fac. si intinde/strange rufele.
zanazanelor spune:
Pe fetitza noastra o mai lasam din cand in cand cu o vecina si pentru ca nu este un program fix, o platesc la ora (puteti face apoi calcul pentru cate ore va intereseaza):
- 30.000 lei/ora de luni-duminica, intre 09:00 - 21.00 si
- 20.000 lei/ora de luni-duminica, intre 21:00 - 09:00
In afara de faptul ca are grija de fata, o mai scoate la plimbare, ii da sa manance, ii face de mancare daca nu i-am facut eu, face si curat, spala si rufe, le intinde, le strange...
Si dupa ce am sa ma intorc la birou, tot la ora am sa o platesc. Nu de alta, dar n-am chef sa stau sa calculez fiecare ora suplimentara... Ea a fost multumita, noi suntem de acord...asta e.
april spune:
irinai, stii, asa am avut si eu una inainte care m-a amenintat ca daca nu-i dau dublu, ma lasa. Am lasat-o eu pe ea si mi-am gasit alta, mai buna decat ea.
Asa ca nu te lasa intimidata, ca ele incearca, dar nici nu suntem masina de facut bani. Eu i-am zis ca daca trebuie sa-i dau dublu mai bine ma las de serviciu ca oricum n-as ramane cu mare lucru din salariu.
Acuma depinde si de cati bani dispui. Dar nici sa arunci cu ei.
Si eu ii fac cadouri de ziua ei, de sarbatori, 8 Marite, etc.
puiutzul meu
Fericirea e compusa din lucruri marunte.