cat dat unei bone pentru program scurt?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Si eu sunt in situatia sa imi gasesc o bona cu program scurt, ba chiar repede, si imi faceam calculul cat sa dau pt 2-3 ore max de stat cu cel mic, luat de la cresa si plimabt, apoi adus acasa.
Sunt foarte fericita ca am aflat si eu preturile pe aici, ca eu ma grabisem sa zic 50.000/ora, ceea ce acum imi dau seama ca e foarte mult, avand in vedere ca nu face mai nimic (nu spala, nu face mancare, etc.)
Multumesc ca mi-ati deschis ochii !

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Asa m-am gandit si eu, ca cel mai bine e sa fie platita la ora... Eu facusem un calcul cam la cat se plateste cel mai frecvent pt 8 ore si mi-a rezultat cam 31.250 lei pe ora (pt 5.500.000 lei la 8 ore in luna de 22 lucratoare). Sa zic 32.000 lei. Si mi se pare cel mai echitabil de ambele parti...
Mai ramane sa gasesc bona care sa vrea...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Eu zic ca 3 mil,ar fii de ajuns ptr un program de 4 ore/zi.Trebuie sa fiti multumiti amandoi,atat tu cat si bona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanazanelor spune:

Mie mi se pare mult 3 milioane pentru 4 ore. Eu am nevoie de cineva care sa-mi stea cu fata 12 ore. Adica sa ii dau 9 milioane/luna doar bonei? Plus mancare pentru ea, plus mancare pentru bebe... pai m-ar costa mai mult bona decat o gradinita, fie si particulara. Si, in fond, ce face o bona? Sta cu bebele, ii da sa manance si il plimba. Nu cred ca sunt multe bone de la care un copil invata cuvinte si in alta limba, sa invete cantecele, poezii... Cel putin nu de la femeia care are grija acum, din cand in cand, de fata mea...

Mie mi se pare chiar aberanta o asemenea suma...

Dupa parerea mea, bonele PROFITA de pe urma parintilor care nu au cu cine lasa copiii si se vad in situatia in care efectiv trebuie sa se duca la serviciu.

Bona mea avusese pretentii sa o platesc dublu pentru zile de sambata si duminica, voia sa ii dau bani in plus de ziua ei si de toate cele, dar nu se intreba niciodata DACA pe mine la serviciu ma plateste cineva pentru ca muncesc si duminica, daca cineva se gandeste ca e ziua mea si sa imi dea 1 milion in plus la salariu...

Adica, eu ar trebui sa fiu pentru ea angajatorul ideal, nu? Eventual sa ajunga sa fie platita mai bine ca mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puicutza spune:

Eu ii dau bonei(o matusa a sotului) 2.000.000 lei si sta cu Maria(2 ani si 4 luni) 3 zile pe saptamana(luni, miercuri si vineri). O scoate afara, se joaca cu ea, ii da sa manance, dar in casa nu-mi face nimic(nu am vrut eu); mai spala vasele si aragazul. O saptamana sta de la 9.00 la 17.00 alta saptamana de la 8.00 la 17.00.
Eu cand am mai plecat din Buc si am lasat fetita cu bona i-am dat 500.000 lei pt 2 zile cat a stat cu ea, a dormit la noi si a avut si masa asigurata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Nicol, cred ca depinde si de persoana pe care o vei gasi. Unii oameni au mai mult bun simt decat altii, din pacate asa este. Ar trebui sa se multumeasca cu maxim 3 milioane, daca nu face nimic altceva.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Buna seara,

Noi platim pentru program de la 8 la 16 5 mil., bona are grija doar de copil, nu face altceva in casa.

Mihai

Mergi la inceput