Ajutati-ma va rog...eu demon, el inger sau invers?
Raspunsuri - Pagina 5
Elise spune:
ina... nimic nu e imposibil.![]()
Bineinteles ca poti sa iti gasesti marea dragoste.
Dar nu stind langa un om pe care nu-l iubesti.
Gindeste-te altfel: pe langa faptul ca iti faci tie un rau, acceptind o casnicie compromis, ii faci si lui un rau, pentru ca ii dai sperante ca lucrurile s-ar putea indrepta, si tu stii ca u e asa.
Stii f. bine ca nu-l iubesti, nici macar nu te atrage, nu-ti e decit mila.
Si atunci de ce il mai chinuiesti?
Lasa-l... o sa sufere un timp si o sa-i treaca.
Preferi sa-l otravesti treptat?
Elise
ina78 spune:
Daca ar fi sa participe si el la aceasta dicutie sau sa se poata pronunta stii care ar fi raspunsul lui ... stii ca nu ar fi de acord cu divortul si ca ar prefera in orice conditii sa raminem impreuna.
Deduci de aici ca ma iubeste foarte tare ... atit de tare ca "putem rezista si fara a face dragoste" ... daca tot nu remediem si capitolul asta.
Rosey spune:
quote:
Originally posted by Elise
In general relatiile astea sint pline de fluturi...si lipsite de o baza reala.
Asa e. X e o pasiune. TRECATOARE.
E clar ca daca ramai cu M, vei fi destul de nefericita, si vei visa permanent la pasiuni mistuitoare pe care el nu ti le poate inspira. Dar daca te vei desparti de el, fie ca vei avea parte de pasiune asa cum ti-o doresti ( cu X sau cu altul), fie ca nu vei obtine ce visezi...IL VEI REGRETA. Pe M. Viata nu e doar miere si uneori iti doresti doar o relatie calma, linistita, cu o persoana care te iubeste si te apreciaza si iti ofera confort emotional...
In fond, pasiunea se transforma la un moment dat si ea, in altceva: scandaluri si certuri sau tot o maaaaaare plictiseala conjugala. Si daca tot ma plictisesc, macar sa o fac cu cineva cu care ma simt bine si ma apreciaza.
Nu stiu daca intelegi ce spun. NU sustin ca am dreptate absoluta, sunt doar niste ganduri...Dar vezi tu, spuneai ca ati incercat sa faceti lucruri impreuna, ca e placut...
Iar partea cu sexul e doar blocaj din partea ta. Daca ar ramane asta singura problema, nu ar fi de nerezolvat!
adrienne12 spune:
Draga fata eu o sa fiu un pic mai dura cu riscul de a-mi sari fetele in cap: culca-te cu X. Consuma relatia in sine si nu te mai zbuciuma atita sau visa la cai verzi pe pereti. Maninca fructul interzis! Sint sanse f. mari sa fii atit de dezamagita incit sa il vezi cu alti ochi pe sotul tau si sa te intorci la el bucuroasa ca nu ai diovrtat inca. Tu traiesti acum in inchipuire si cu unul si cu altul, dar mai ales cu X. Am eu o presimtire ca X e un mare balon de spuma de care te agati probabil in incercarea de a-ti justifica divortul de sotul tau.
Elise spune:
adrienne, ai perfecta dreptate - ina, daca tot esti hotarita ca il vrei pe X in detrimentul lui M, macar cunoaste-i pe amindoi, sa poti sa pui in balanta ce pierzi si ce castigi.
Elise
liliac1 spune:
ina draga, si eu as fi vrut de multa vreme sa-ti spun acelasi lucru ca si adrienne, numai ca la fel ca si ea am crezut ca o sa sara lumea in capul meu!
Sunt convinsa ca X nu este decat un fel de cal verde pe perete...poate prin comparatie, din toate punctele de vedere, intre cei 2 vei invata in cele din urma cam ce trebuie sa alegi. Exista si posibilitatea sa nu fie ceea ce visezi. Dar la sfarsit poti si tu sa tragi o linie, sa faci adunari, scaderi si sa vezi unde da cu plus si mai ales unde-i valoarea mai...mare! iar daca iese pe minus atunci macar stii ce sa cauti in continuare...
ina78 spune:
Interesanta bordare!!! As vrea sa va spun ca va multumesc ... ma simt mi linistita vazind ca ati ajuns si voi la aceasta concluzie.
Mai greu va fi de acum inainte, ca timp si loc ... ca scuze ... e mult mai usor s-ti gasesti pt. un suc sau o masa in oras ... dar ...
Rosey - Draga mea, probabil o relatie calma, linistita ar multumi o femeie dar ... pe mine, acum, nu prea... sint, cred eu, la inceputul vietii, vreau pasiune, activitate, sa facem ceva cu viata noastra, sa intreprindem ceva... iar el nu face decit sa ma iubeasca, in felul lui...
Regrete fata de relatia cu sotul meu ... posibil sa am, mai ales atunci cind ma voi simti obosit, ca si acum, de altfel... linga el ma linistesc ... dar nu vreau sa fiu doar linistita.
Cu sexul ... o fi blocaj, ma tot trimite la doctor ... sau lipsa pasiunii si a iubirii.
Adrienne12 - Ma bucura curajul tau, acum sint doua variante... sa-mi placa sau nu. Dar daca-mi place ... stii ca ma voi schimba si mai mult in relatia de acasa ... si voi intra intr-o incurcatura ... din care vom iesi toti sifonati.
Daca nu-mi va placea ...iar nu e bine .. inseamna ca am o mare problema, si .... vinovatia va fi a doua natura.
Elise - am scris mai sus cum vad eu acest pas ... si crede-ma ca ma cam tem ... dar sincer vorbind, daca as fi avut ocazia pina acum as fi facut-o.
Liliac1 - Cai verzi pe pereti ... asa o fi, dar poate nu e doar atit, de fapt sper sa nu fie doar atit ... vreau sa iubesc si sa fiu iubita in aceiasi masura... si mai ales sa vad cu ce am gresit sau gresesc...eu sau sotul meu...
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by ina78
Interesanta bordare!!! As vrea sa va spun ca va multumesc ... ma simt mi linistita vazind ca ati ajuns si voi la aceasta concluzie.
Mai greu va fi de acum inainte, ca timp si loc ... ca scuze ... e mult mai usor s-ti gasesti pt. un suc sau o masa in oras ... dar ...
Rosey - Draga mea, probabil o relatie calma, linistita ar multumi o femeie dar ... pe mine, acum, nu prea... sint, cred eu, la inceputul vietii, vreau pasiune, activitate, sa facem ceva cu viata noastra, sa intreprindem ceva... iar el nu face decit sa ma iubeasca, in felul lui...
Regrete fata de relatia cu sotul meu ... posibil sa am, mai ales atunci cind ma voi simti obosit, ca si acum, de altfel... linga el ma linistesc ... dar nu vreau sa fiu doar linistita.
Cu sexul ... o fi blocaj, ma tot trimite la doctor ... sau lipsa pasiunii si a iubirii.
Adrienne12 - Ma bucura curajul tau, acum sint doua variante... sa-mi placa sau nu. Dar daca-mi place ... stii ca ma voi schimba si mai mult in relatia de acasa ... si voi intra intr-o incurcatura ... din care vom iesi toti sifonati.
Daca nu-mi va placea ...iar nu e bine .. inseamna ca am o mare problema, si .... vinovatia va fi a doua natura.
Elise - am scris mai sus cum vad eu acest pas ... si crede-ma ca ma cam tem ... dar sincer vorbind, daca as fi avut ocazia pina acum as fi facut-o.
Liliac1 - Cai verzi pe pereti ... asa o fi, dar poate nu e doar atit, de fapt sper sa nu fie doar atit ... vreau sa iubesc si sa fiu iubita in aceiasi masura... si mai ales sa vad cu ce am gresit sau gresesc...eu sau sotul meu...
Ina, ma bucur sa aflu ca ai reusit sa-ti dai seama care era de fapt hotarirea ta de la bun inceput, poate ca nu ai reusit sa o aduci la suprafata insa acum vad ca ti-e clar ca trebuie sa-ti urmezi dorintele si sa te "iubesti" cu X.
Sincera sa fiu exact de aia mi-a fost teama in ce te priveste. In mesajul anterior ti-am scris sa ai grija sa faci in asa fel incit sa nu faci sa sufere decit unul.
Asta ar insemna ( pentru mine) sa divortez de M si apoi sa-mi urmez calea linga X. Sa divortez de M, nu pentru ca vreau sa fiu cu X ci pentru ca am concluzionat ca viata linga M nu este ce-mi doresc eu. Imi fringe zborul, imi omoara pasiunea, nu-mi ofera nimic bun. Si sa ramin cu X.
M sufera dar eu cu X sintem fericiti.
Dar exista si pericolul de a face sa sufere doi sau chiar trei. Relatia sexuala schimba foarte multe. Din acel moment in mintea ta va fi un amalgam de emotii, senzatii si idei si trebuie sa ai foarte mare putere sa manipulezi lucrurile, totul se va petrece cu o repeziciune uluitoare si s-ar putea transforma in furtuni distrugatoare pentru toti trei.
Nici sa nu crezi ca iti spun asta ca sa te fac sa te razgindesti, numai tu ai dreptul sa iti controlezi viata prin deciziile tale si nici nu militez impotriva relatiilor extraconjugale, nu le pun la zid. Ba chiar te rog sa ma scuzi ca te "cicalesc".
Promit sa nu o mai fac.
Am tinut sa revin cu un mesaj nu ca sa arunc cu parerea ci ca sa te rog sa fii foarte atenta.
Eu am fost in situatia ta ( desigur personajele in cazul meu erau mult diferite, motivele mele erau diferite, doar triunghiul exista) si cu toate ca m-am straduit sa fiu cinstita cu noi trei si sa tin lucrurile sub control, sint o fire foarte pragmatica si realista, cu multa experienta de viata ( scuza-mi lipsa de modestie), in final fiecare dintre noi a suferit cumplit.
L-am parasit pe M-ul meu ( am depus actele de divort), am inceput relatia cu X-ul meu si dupa o luna mi-am dat seama ca e o mare timpenie ce fac si ca X este un "impostor" si m-am intors la M, parasindu-l pe X.
Desi M nu a stiut de X, a suferit. Eu am suferit. X a suferit.
Sper din tot sufletul ca tu sa gestionezi mai bine povestea ta.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
ina78 spune:
"Ba chiar te rog sa ma scuzi ca te "cicalesc"." - merci draga Daniela B - pt. asa cicalire, nici nu stii cit de bine imi prinde.
"Promit sa nu o mai fac." - ba chir te rog s-o mai faci...
"L-am parasit pe M-ul meu ( am depus actele de divort), am inceput relatia cu X-ul meu si dupa o luna mi-am dat seama ca e o mare timpenie ce fac si ca X este un "impostor" si m-am intors la M, parasindu-l pe X.
Desi M nu a stiut de X, a suferit. Eu am suferit. X a suferit." crezi ca eu nu m-am gindit la asta si ce tema mi-e de-o asemenea situatie... asa cum ma tem si de una din ipostazele cu sotul incornorat care-si surprinde sotia... in vre-un fel (nu neaparat fizic, dar cu vre-un telefon...sau altfel).
La fel de tare cum ma tem si de cum va evolua reltia mea cu x - va fi ok, vor fi scintei, vom pierde prietenia pe care o avem?
Sint acum bulversata, dar ... dupa???
In plus ma gindesc ca va trebui sa mint.... sa folosesc diverse pretexte ... si mi-e oarecum .... frica...