Ajutati-ma va rog...eu demon, el inger sau invers?
Raspunsuri - Pagina 4

ina78 spune:
Buna fetelor! Astazi e luni, s-ar putea sa ma intilnesc cu X, ma credeti ca abia astept? Dimineata am stat 30 min. in fata oglinzii.
Elise - divort... o sa-mi fie foarte greu sa-l obtin, nu cred ca sotul meu abia asteapta sa se intimple asta. Cu X su fara X ... e adevarat ca m-as descurca, dar crede-ma ca tare n-as vrea fara el, trezeste in mine atitea senzatii necunoscute.
Lorelei19 - nu unei aventuri... corect, dar nu as vrea sa nu ne mai vedem, chiar mi-a ramas unicul aproape, in afara de voi cu care pot vorbi despre orice.
Daca-l iubesc pe sotul meu sau nu? Tin foarte tare la el, lucru care lui ii este suficient, dupa discutiile avute. In week-end am abordat iar subiectul, din pacate fara mari schimbari. In schimb mi-a spus ca el este dispus sa se schimbe, sa faca mai multe, sa se implice mai tare, desi cred ca asta nu-l va face sa aiba mai multe reocupari comune cu mine.
Nu cred ca va dori divortul, mai repede cred ca ma voi "lipi" de o pauza. Am inceput sa ne "impungem" mai des.
Ma tot intreb, oare in timp as ajunge sa-l iubesc? Chiar nu este un om rau, din contra... excesiv de calm, de cald, de "pentru casa" ... poate in timp se va urni si va face mai mult si pt. el si pentru casa...
Despre X... astazi sau zilele urmatoare voi aborda o discutie privitoare la viata lui amoroasa... care la ora asta stiu ca nu exista, dar voi insista pe subiect... poate aflu ceva nou. Si va tin la curect cu schimbarile care survin.

ina78 spune:
PROGRESE:
Dragele mele... progresez. La-m abordat pe sotul meu, cu sinceritate si rabdare, dar va spun sincer ca incepe sa ma copleseasca mila... dn ce-mi spune el, am impresia ca ar fce orice sa nu divortam. Mi-e mila, mi-e drag de el... dar sint din ce in ce mai sigura ca nu-l iubesc.
Cit despre x.. am avut acea discutie pe care mi-ati propus-o. Nu pot decit sa va spun ca am tot sprijinul lui, si toata intelegerea. nu pot spune ca ma iubeste, sau ca nu ma iubeste, ci doar ca simt ceva eu pt. el, lucru care n-ar trebui sa se intimple cit timp sint casatorita.
Oare mila... va mai intirzia lucrurile... oare sotul meu mizeaza pe mila pt. a ma determina sa nu divortez? A inceput si mai tare sa ma intoxice. Sa nu ma mai lase singura decit la servici ... asta pt. ca nu poate altfel....
Ma simt atit de rau ... Sint de compatimit sau de condamnat? Cit as vrea sa divortm ... dar fara sa-i fac rau, fara sa-l fac sa sufere...

danyelana spune:
Buna Ina,
Parerea mea este ca nu ar trebui totusi sa-l faci pe sotul tau sa sufere. Asa cum spui si tu, nu esti sigura ca X te iubeste si cred ca nu ti-ar conveni sa treci si tu cu el prin ce trece sotul tau cu tine astazi.
Curaj si sa iei decizia cea buna.
Dumnezeu sa ne ajute la toti

Elise spune:
Nu te mai invinovati - esti intr-o situatie sensibila, atit.
In locul tau, i-as spune sotului ca mila nu recastiga o femeie - sa incerce sa fie barbat!
Daca te vrea inapoi, sa iti arate ce apreciezi, ce ai nevoie sa regasesti in el, nu slabiciune... Asta i-as spune eu. Pentru ca mie nu-mi plac oamenii slabi.
Elise

Akuma spune:
ina, barbatul de care esti indragostita daca il aveai de la inceput era aceeasi problema care o ai acum cu sotul tau, la tine este mai mult iluzia fructului oprit, asta te atrage la el, daca la inceput te casatoreai cu el si nu cu sotul tau, vedeai la fel pe celalalt, nu lua nici o decizie pentru ca esti intr-o stare confuza si sa nu-ti para rau mai tarziu, sotul tau te iubeste cu adevarat pentru ca a fost linga tine in momentele grele chiar si inainte de casatorie, da, celalalt poate este mai activ in tot ceea ce face, dar nu e indeajuns, aici e nevoie si de iubire, din ceea ce spui tu nu cred ca te iubeste foarte mult, tu, iti impui singura asta si prin comportamentul lui pozitiv la servici ti se pare ca te iubeste, daca intradevar te iubea, actiona inaintea sotului tau, asa ca...gindeste-te..parerea mea.
daca ma privesti sint greata care-ti trece prin stomac.
dezbraca-te vreau sa-ti vorbesc.

daniela_b spune:
Ina, inca de la inceputul mesajelor tale am observat ca te straduiesti sa-l protejezi oarecum pe M dar ca de fapt nu-i dai nici o sansa.
Il descrii ca fiind destul de "nedemn" de tine in timp ce X apare ca un print pe cal alb, gata sa te salveze din ghearele unei casnicii despre care sint sigura ca i-ai dat de inteles ca te face nefericita.
Poate ca tu ai ales deja ce sa faci si atunci oricare sfat nu ar face decit sa te convinga si mai mult ca e bine sa-ti dai friu liber emotiilor si iubirii ca sa pot sa traiesti fericita linga cel care ti-e drag.
Si nu e nimic rau in asta.
Eu insami incurajez libertatea de a alege fericirea.
In schimb, vreau sa subliniez ca am un sentiment de neliniste in ce-l priveste pe X. Intuitia mea imi spune ca e un tip usor fals.
E un caz clar de competitie intre cei doi barbati. O competitie atit de des intilnita in viata. Numai ca fiind probabil temperamente diferite, trateaza diferit problema.
In timp ce M este probabil intristat si speriat de ideea de a te pierde ( si pe baza a ceea ce ne-ai spus l-ai cam refuzat sexual si astfel i-ai cam zdruncinat increderea in propriile forte) si se simte incapabil sa lupte mai mult pentru tine, X pare a avea suficienta energie ( si este normal odata ce ii dai de inteles ca iti place sa stai cu el si asa ca tot ii creste inima si dorinta) sa faca si mai mult decit atit ca sa te cistige ca pe un trofeu mult rivnit si binemeritat.
Pe scurt: pe M il descurajezi, pe X il incurajezi.
Incearca sa faci invers pentru o perioada si vezi daca se schimba ceva. Si nu te teme ca asta ar strica lucrurile asa cum stau ele in aceasta clipa. Dimpotriva le va rezolva.
Doar in situatia in care tu deja esti ferma si stii ce vrei, ai luat deja hotarirea (caz in care sfaturile sint inutile), doar in acest caz, economiseste timpul si fa ce ai de facut pentru ca despartirea de oricare dintre ei sa fie cit mai putin dureroasa.
Fa in asa fel incit sa sufere numai unul in aceasta poveste ( e imposibil sa nu sufere nici unul), nu doi, nu trei.
P.S. Am reeditat mesajul ca sa fiu sigura ca ai inteles ca opinia mea este una din exterior, nu are cum sa fie perfect obiectiva si nu urmareste sa te judece, de fapt chiar astept sa ne mai scrii, sa ne spui ce ai mai facut...
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

filofteia spune:
Ina, la cat de tare iti doresti sa divortezi, cred ca X este deja paiul de care te agati...
Mie imi este clar ca nu-ti iubesti sotul... dupa cum am spus si eu era sa fiu prinsa in aceeasi capcana... cel putin asa m-am simtit... si logdnicul meu a suferit foarte mult... aveam actele depuse, restaurantul amanetat, logodna facuta... dar m-am gandit ca decat sa divortez peste trei luni mai bine rup acum relatia... desi respectivul imi oferea o stabilitate materiala pe care nu o avusesem niciodata... Si eu ma agatasem de un X si chiar am mai fost cu el trei luni... pana mi-am intalnit sotul... restul este o alta poveste... si este adevarata...

ina78 spune:
Dragele mele, revin ... Ce am mai facut? Ma lupt cu morile de vant. Incerc sa-i demonstrez sotului meu ca ne impacat minunat ca amici, dar nu ca sot si sotie, chiar am incercat sa petrecem ceva mai mult timp impreuna... si o fcem bine, avem activitati interesnte ... dar nu e nici pic de pasiune la mijloc, si cu regret spun ca vina e a mea.
Cu X ... am incercat sa-l vad in acelasi ritm ca si pina acum, uneori chiar ajung la parerea uneia din fete care-mi spunea ca dupa fiecre intilnire cu X-ul ei era mai binedispusa acasa, lucru care mi se parea peste puterea mea de intelegere actunci. Si acum ma intreb oare cit va mai dura pina se va concretiza fizic relatia dintre mine si X ... Subiectul casniciei noastre ... incerc pe cit posibil sa nu-l mai abordez nici cu unul nici cu celalalt ... doar traiesc ... si ma strecor intr-un program foarte incarcat.
Danyelna - draga mea, eu in postura sotului meu nu as sta nici o saptamina, sa mi se dea de inteles ca nu sint iubita iar eu sa tot sper ... oricit de tare as suferi mi-as impune sa merg mai departe. iar intr-un final de n-o fi X ... cel care sa ma faca fericita.... oare nu am sanse sa-l gasesc totusi pe cel sortit?
Am ajuns la concluzia ... care deja multi o stiu, inconstient, dar mai spera ca mine, ca nu e suficient sa "traga" doar unul, nici sentimental, nici in viata de fiecare zi.
Elise - Sotul meu sa fie barbat ... nu merge, nu a fost niciodata omul care sa aiba ceva de spus, sa lupte pt. ceea ce doreste, sau cu initiativa. Desi consideram ca sint eu suficient de puternica si hotarita, acum vad ca obosesc si un barbat "finut" ... nu e suficient. El este un barbat romantic, static, casnic ... cre cred ca ar face multe femei fericite .. dar vad pe fiecare zi mai tare, ca nu si pe mine...
Mi se tot spune sa am rabdare ... dar vad ca se adinceste prapastia ... si ma simt ca o adolescenta cind ma intilnesc cu X ...
Akuma - Cred ca ai dreptate X e fructul oprit, este acel ceva pe care-l vad, ii apreciez doar calitatile ... prefer sa-mi petrec timplu cu el ... poate fi o pasiune, poate fi iubire din partea mea .... cine o stii exact? Dar un lucru stiu sigur ca de cite ori sint linga sotul meu, as vrea sa fiu linga X.
Ca este o competitie .... posibil, dar cu siguranta constient de ea este X, lucru pe care-l vei privi in sensul negativ ... stiu.
Cit despre fptul ca X nu a actionat inaintea sotului meu ... nu stiu daca a vrut si mai ales daca a avut cum... conjunctura de atunci nu prea i-a permis, timpul atunci ne-a fost dusman... a facut ca exact atnci cind eu am lucrat el sa fie plecat si invers ... eu lipsind o buna perioada de timp - si nu-mi spune ca existau telefoane ... ca n-ma fost inspirati sa schimbam nr. de telefon ... stiind ca ne vedem zilnic.
M ma iubeste ... corect. Dar te intreb... e suficient? Pot duce o viata asa? Eu sa nu iubesc? Sau sa nu-i raspund la fel? In plus iubirea lui ma sufoaca, ma copleseste ... l-a facut sa uita ca traieste si pt. altceva...
Daniela B - Ca am facut din x un print pe cal alb ... da ... dar acum mi-am dat seama, poate cam tirziu, ce doresc de l un barbat ... X este fals ... nu prea am cum sa-mi dau seama, dar de ce ar face-o? Ce interes ar avea? Sa ne distruga noua casnicia? care si asa nu e prea solida? Antiteza dintre cei doi e evidenta... dar cred sincer ca nu e produsul imaginatiei mele.
Sa inversez rolurile... sa-l ajut pe sotul meu ... la ce? Sa ma sufoce mai tare? Scuzati-ma pt. ce voi spune ... dar ar merge cu mine si la baie... ca sa nu mai vorbesc de vre-o sansa de a mai iesi fara el, sau de a mai merge intre fete undeva... sau de a colinda prin magazine ... Cred ca ar merge si la cosmetica cu mine ... dar dat fiind faptul ca nu poate ... sta pe geam si asteapta ... Nu stiu cum sa actionez ... in privinta asta. Cum sa-l incurjez? La ce? E speriat sa nu ma piarda ... da ... este ... Dar eu ca sint intoxicata...
Filofteia - revenim la ideea ca X e piul de cre ma agat ... dr mi-e dor de o seara plina de emotii, de intilnirile adolescentei (pe care le retraiesc acum) ...
Cred ca aceasta casatorie a fost una rationla, si culmea nu aspectele materiale au contat, dar iubirea lui nu este suficienta...
Probabil ca daca ar exista o pstila care sa trezeasca psiunea pt. sotul meu as lua-o ... sa vad ... sa incerc .... dar eu nu stiu, voi?
Imi tot impun sa ma intilnesc mai rar cu X ... poate va fi o solutie ... dar inca nu reusesc sa fac acest progres.. Dar va promit ca voi incerca ... mai insist... mai incerc ... dar zau ca nu stiu cum....
PS. Sa va spun un secret ... ultima data cind am incerct sa facem dragoste am baut aproape jumatate de sticla de sampanie - m-am gindit ca asa ... o sa fie altfel, dar n-a fost ... ce credeti?

Elise spune:
Ina,
pe sotul tau nu l-ai iubit de la inceput, probabil nu vei reusi sa il iubesti niciodata, nici macar dupa o naveta de sampanie....
Asta nu are nici o legatura cu X.
X e o iluzie, o fantasma, inca n-ai avut nici o relatie propriu-zisa, nici macar contact fizic cu el - dupa ce o sa ai, o sa se schimbe multe lucruri, si ai putea sa constati ca nici el nu e ceea ce-ti doresti.
"Fluturii" sint tipici relatiilor interzise, in care pasiunea nu a avut contextul in care sa se desfasoare si se manifesta asa, latent.
De multe ori "fluturii" astia provin chiar din asteptarile noastre, din imaginatie, din ceea ce preconizam noi ca va fi "marele moment".
In general relatiile astea sint pline de fluturi...si lipsite de o baza reala.
Am trecut prin asta, din fericire nu eram casatorita, din nefericire aveam oricum o alta relatie - pe care am incheiat-o pentru ceea ce s-a dovedit a fi un fiasco.
Si X-ul meu era vraja de zi cu zi, adormeam si ma trezeam cu el in gind, si as fi trecut mari si tari pentru el.
Asta pina cind s-a transformat din idila in relatie, si am descoperit ca e un bun vinzator de iluzii, dar atit.
Ca si concluzie: pe M. nu-l iubesti, deci nu te-as sfatuit sa mai ramai cu el.
In X...savureaza "asteptarea", dar nu pune mare baza.
Si accepta faptul ca la un moment dat s-ar putea sa descoperi ca esti singura, in cautarea unei iubiri adevarate.
Elise

ina78 spune:
Elise - multumesc pt. incurajari sau mai bine spus pt. incercarea ta de a ma trezi la realitate.
Pe sotul meu nu l-am iubit de l inceput devine un lucru evident, dar ca om este un om cu adevrat bun, iubitor... cred ca multe femei ar dori sa aiba linga ele un astfel de om, dar pe mine una... nu ma ajuta. Imi pre tare rau ca-l voi face sa sufere si cel mai tare m sperie ideea ca-l va marca aceasta casnicie.
La cum il cunosc eu int sigur ca nu va trece prea usor, din contra, cred ca ar fi dispus sa faca orice compromis, orice concesie.
X - o iluzie... frumos spus, dar iluzia asta merge si vorbeste, ma intelege si ma aproba. Incep sa cred ca ar fi bine daca am da friu liber sentimentelor, daca am incerca sa materializam relatia ... ar fi mai usor si mai lesne de inteles ce e cu "fluturasii" ... daca dispar sau nu ... poate voi fi dezamagita profund si ... ma voi intoarce spsita la compromisul meu ... iar pe el il voi elimina din viata mea sau va ramine un simplu amic.
Cit de pus baza in X ... nu stiu ce sa spun... dar la ora asta cam el e baza mea ... cu el stau de vorba, ne sfatuim ...
Poate e adevarat ca doar timpul va rezolva lucrurile in sensul ca-mi va usura deciziile ce trebuiesc luate.
Cit despre faptul ca poate la un moment dat ma voi trezi singura cautind marea si adevarata dragoste ... oare chiar e imposibil s-o gasesti?