Ajutati-ma va rog...eu demon, el inger sau invers?
Raspunsuri - Pagina 3

anaana spune:
quote:
Originally posted by ina78
Da! Ma ntereseaza orice... carti, pareri, sfaturi... Starea mea sufleteasca ...sufera, plinge... nu stiu ce si cum sa faca, ce e bine si ce e rau...
Eu cunosc o tipa care are si un copil. S-a indragostit de un coleg de munca, bineinteles ca a realizat ca nu s-a casatorit din dragoste, a divortat si a mai ramas putin timp cu colegul de servici. Motivul, colegul nu era innebunit dupa ea, dar cit timp ea vroia sa fie impreuna si lui ii convenea situatia. Nu stiu daca el ia zis ei ca o iubeste sau nu. Ce nu inteleg eu este ca acum tipa e din noi cu fostul sot. Zice ca nu s-a casatorit din dragoste, ok ai gresit si divortezi... esti o perioada cu 'printul' si atunci cind incepe si ala sa nu mai semene a print te reintorci la fostul sot si uiti toate motivele logice pe care le-ai invocat la divort.
Eu am notat ca nu mai vezi nimic in comun cu sotul tau si nici nu te straduiesti sa aveti din nou ceva in comun. Atit timp cit nu vrei sa vezi ceva bun in viitor alaturi de sotul tau ... cred ca e cazul sa aveti o discutie. Sitautia nu mai tine mult asa si ar fi cazul sa fi sincera cu el.
Ana

godzila spune:
Ina, Ina, grea problema. faptul ca te gandesti la X spune ca ceva nu merge in casnicia cu M nu ca l-ai place in mod deosebit pe X. Asa ca inainte de a gandii un viitor impreuna cu X rezolva problema cu M. Nu e timpul sa te gandesti la copil. Ar agrava mai mult situatia. Iar copilul il facem pt el nu pt noi. Si inca ceva. Sa fi sigura ca M simte ceva. Ia o decizie oricare ar fi aceia dar tine minte ceva "nu-i putem face pe ceilalti fericiti daca nu suntem in primul rand noi fericiti"
Vera & Iulia Maria (17 octombrie 2005)
POZE

ina78 spune:
Daca ma uit la mesajele voastre .. vad o contradictie... pe de-o parte sint sfatuita sa am o discutie deschisa cu X, sa vad ce si cum, pe de alta parte sa-mi lamuresc sotul - nu stiu in legatura exacta cu ce... prea multe nu cred ca sint de spus nici cu unul, nici cu celalalt..
Si asta pt. faptul ca amindoi asteapta deiziile si actiunile mele... cel putin pina acum asa a fost.

She spune:
quote:
Daca ma uit la mesajele voastre .. vad o contradictie... pe de-o parte sint sfatuita sa am o discutie deschisa cu X, sa vad ce si cum, pe de alta parte sa-mi lamuresc sotul - nu stiu in legatura exacta cu ce... prea multe nu cred ca sint de spus nici cu unul, nici cu celalalt..
Si asta pt. faptul ca amindoi asteapta deiziile si actiunile mele... cel putin pina acum asa a fost.
Ina!!Fii atenta ce cred eu!
E clar ca te-ai acsatorit aiurea.Conjuctura asa cum bine ai spus-o.Nu conteaza, da-l incolo de motiv, a fost, dus este!
TOTI gresim , imposibil sa nu gresim, important nu este sa nu mai gresim caci nu avem cum sa fim perfecti.Important si ideea de baza este ce facem cind realizam ca am dat-o-n bara!!!!!
Eh..aici ne putem deosebi oamenii intre noi!MULT!
Orice se poate repara draga mea, orice!esti asa de tinara!
X-ul tau poate nu este pasiune, poate nu este iubirea vietii tale, who cares??principalul este ca prin acest X, tu ti-ai dat seama ca nu ai facut o casatorie BUNA! X nu are decit sa dispara, nu are decit sa iti spuna daca vei povesti dilema ta ca:scuze, dar eu nu te iubesc".
Si?ma indoiesc ca vei ramine in lacrimi din cauza lui M daca l-ai parasi.
parerea mea?desparte-te..cit mai repede!A mai spus cineva, nu e corect nici fata de tine dar mai ales fata de M.
Nu va potriviti, nu esti fericita, esti constienmta ca erai bulversata inca dinainte, atunci ce te mai framinti atiat??
Curaj draga fata...mare scofala sa-ti repari greselile!D-abea atunci esti un om puternic, cind repari ce ai stricat.bafta!

Aprilie spune:
Draga Ina,
mie mi se pare ca mariajul tau nu are sanse...daca sotul tau e taciturn,lipsit de initiative,de idei, incapabil sa sustina o conversatie decenta...il vei "lasa" mai devreme sau mai tirziu...indiferent daca X va mai fi sau nu in "peisaj".
E clar ca l-ai depasit cumva si te simti prinsa in capcana, alaturi de un om de la care ai sperat mai mult.
Sa stii ca de multe ori sotii "evolueaza" diferit ... unul se perfectioneaza,avanseaza pe scara sociala, obtinind -pe buna dreptate-un job mai bun,venituri mai importante,etc, se "rafineaza" cu alte cuvinte.in vreme ce alti soti se plafoneaza,nu mai fac nici macar un curs care sa-i ajute (nici pomeneala de o facultate sau un masterat),merg la job,vin acasa,nu au prea multe idei,vegeteaza ,cu alte cuvinte.Au atins un grad de confort care le convine (mai ales daca provin din medii mai putin "favorizate" material) si...trai nineaca, nu-si doresc nimic mai mult si nu-i mai poti scoate din inertia lor.
Sotul tau pare sa faca parte din a doua categorie ( nu pot sa cred ca in asa timp scurt a acumulat 40 kg !).
Nu spera prea mult c-o sa se schimbe...daca acum, la 30 de ani e plafonat ,cind o sa aiba energii creatoare ,cind o sa "ia viata de coarne" si sa faca tot ce poate mai bun din ea ?!
O intrebare am, Ina : atunci cind iesiti cu prietenii, te simti oarecum complexata cu un asemenea sot ? Te simti stinjenita in fata prietenilor tai pt. felul in care se poarta,se socializeaza el ?
Din moment ce consideri o aventura cu X, mie mi-e clar ca nu-l iubesti pe sotul tau....altfel ,nici nu ai suporta sa te atinga altcineva.
Parerea mea : boala lunga, moarte sigura !
Pe linga iubire (esentiala,de altfel), tu ai pierdut si o parte din respectul pt. sotul tau...
Ai curaj si fa ceea ce atit mintea cit si sufletul tau iti spune sa faci.
Cel mai mare noroc - faptul ca nu aveti copii !
Asta ar fi complicat infinit situatia .
Dar asa cum esti, te poti elibera fara mari "dureri".
De dorit ar fi s-o faci inainte de a incepep idila cu X...
Avind o relatie in paralel cu sotul si amantul ti-ar putea aduce complicatii nedorite.
Te-ai gindit ca ai putea ramine insarcinata ? Chiar este acum pe forum prezentata povestea unei astfel de femei...
Dar, sa "revin" la realitatea de azi,ca prea am fabulat.
Raspunsul e in inima si pe mintea ta.Curaj si mult noroc !
Aprilie
Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.

lorelei_19 spune:
O buna prietena imi spunea ca - dupa cum spun psihologii, este absolut normal sa te indragostesti de altcineva, chiar daca ai o casnicie fericita acasa. Insa Ina, daca nu-l iubesti pe sotzul tau, chiar nu inteleg de ce te chinui atata. Stii vorba: boala lunga, moarte sigura. Poate ar trebui inainte de a lua o hotarare definitiva sa pleci undeva departe de x si m, ca sa-ti analizezi sentimentele "la rece". Si da, vorbeste cu x despre sentimentele tale. daca nu ti le impartaseste, ce-ai de gand sa faci? sa ramai cu m, chiar daca nu-l iubesti? daca x simte doar prietenie pentru tine? nu te mai chinui atata singura, ci actioneaza, doar esti o femeie de actiune, nu?
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi

ina78 spune:
Va multumesc tare mult tuturor, nici nu va dati seama cite progrese am facut de cind m-am descarcat, de cind v-am povestit toate astea. Erau zile in care daca-mi veneau in cap, incercam sa le inabus, sa le neg, nicidecum sa caut o solutie. Acum multumita voua am reusit sa scriu despre problemele mele, sa le judec la rece.
Am sa incerc sa va raspund pe rind.
Helga - am inteles ca traiesti o poveste oarecum similara, as vrea tare mult sa mai pastram legatura, ma ajuta mult faptul ca nu sint singura care trece prin asa ceva. Voiam sa-ti pun mai multe intrebari. Daca poti si ai timp sa mai vorbim. O sa incerc sa te contactez cu un mesaj privat, sau daca nu pe forum... te rog... 3 ani ai trait asa? Cum poti? La noi situatia se agraveaza cu fiecare zi, ca sa nu mai spun ca deja intram intr-o adevarata criza din pricina vietii sexuale... pe care o refuz cu desavarsire. Dar nu mai pot. Cred ca nici nu stiu sa ma prefac.
She - multumesc mult pentru sfaturi. Tind sa cred ca astfel de sfaturi voiam sa aud. E adevarat ca si cu si fara X viata mea tot va continua si cred ca mai linistita, macar impacata ca nu mai trebuie sa ajung acasa la M. Caci mi-e chiar rusine sa recunosc, dar am inceput sa fac cam tot ce pot pt. a sta mai mult departe de el. Mai toate probl. de la serv. incerc sa le rezolv eu, probl. de familie la fel ... si tot asa.
Aprilie - Cred ca m-ai inteles gresit, eu cu X la ora aceasta nu am o aventura in sensul fizic - nu ca nu mi-as dori, dar inca nu ma lasa mentalitatea.Dar sincera sa fiu am cam inceput sa cautam pretexte pt. a ne vedea mai des, nu numai accidental cum era pina acum.
Cit despre sotul meu ... plafonare e putin spus dupa parerea mea, cred ca e o delasare, v-am spus parca ca in ultima vreme a cam renuntat si la facultate, si zau ca nu stiu daca nu cumva a pierdut si anul. Dar nu prea mai comunicam si nu prea stiu multe amanunte, de citeva zile vorbim monosilabic, nu ca m-ar deraja prea tare. Iar eu tot fug, chiar si astazi, simbata, am venit la servici, desi nu am ceva care nu mai putea astepta, dar ... imi gasesc, chiar si de invatat, lucru pe care-l puteam face si acasa, cu el... dar fuga... Din pacare noi stam in apartamentul meu, caci daca eram in al lui, probabil deja as fi spus...pauza si as fi fugit la ai mei... dar asa trebuie sa plece el...lucru nu foarte roz... de altfel. Aici intervin si alte aspecte materiale - cci la mom. asta nu prea are unde sa se duca, decit la parinti lucru care nu ar fi prea comod. Desi noi am mai cumparat un apartament, care-i va ramine lui (eu deja am impartit bunurile), nu se poate muta dat fiind faptul ca nu e deloc amenjata, asta insemnind inca 2-3 luni... timp in cre va trebui sa ... covietuim.
Ma intrebai de iesit cu prietenii - care prieteni draga mea? Cu ai mei (fosti colegi de fac. sau de serv., nu servim impreuna, nu prea-i agreaza, adevarul este ca am fost o promotie buna si majoritatea am facut cite ceva... iar el cred ca se simtea complexat caci inceputul despartirii de ei... suna: "sint aroganti", "sint cu nasul pe sus", "se lauda cu ce au realizat", iar acum am ajuns sa vorbesc cu ei la telefon ziua de la servici. Mai iesim cu prietenii lui - foarte putini, 2-3 cupluri, cu care eu ma cam pling ca nu am ce sa vorbesc, si cu care nu prea avem nimic in comun, decit amintirile lor din liceu. De rusine nu-mi este rusine ca nu prea am unde ...
Lorelei 19 - La varianta cu pauza, m-am tot gindit, dar am explicat mai devreme de ce nu pot lua o puza cu el, nu prea am unde sa-l trimit. Cit despre plecatul deprte... nu prea pot(din pricina serv., imi iau foarte greu concediu), iar daca as resui sa plec cred ca nu va fi de acord s parasesc orasul singura. Este inca destul de posesiv, am mai scris ca daca ar putea mi-ar face un progrm strict, acasa-servici-acasa.
Sa actionez cu x, adica sa-i spun ce simt... sau sa am o aventura cu el... cred ca ne-as pune pe amindoi in niste posturi delicate, in plus am considerat ca si cu el si fara el casnicia mea nu ar fi una prea fericita.
Macar multumita lui am vazut ce inseamna sa simti golul in stomac, sa vibrezi, sa ai dorinta aceea de a sta linga cineva. Tocmai de aceea abia astept sa fie luni... caci in cursul saptaminii reusim sa ne vedem.
Si sincera sa fiu, cred ca nici nu stiu cum sa pun problema.

corinaczm spune:
E o prostie sa te chinui asa, ai o singura viata, de ce sa te chinui asa? Incearca sa te convingi de ce vrea X de la tine si de la relatia voastra, daca vrea o relatie, iar pe sotul tau scutura-l.
Spune-i ca te plictisesti ca vrei si altceva, nu merita sa traiesti asa. Eu traiesc o poveste foarte asemanatoare cu a ta, problema e ca eu m-am trezit prea tarziu, am deja 2 copii si nu pot sa nu ma gandesc la ei. Cred ca daca il vei face constient pe sotul tau de situatie s-ar putea trezii la realitate. Nu vreau sa fiu prea dura daca sunt te rog iarta-ma dar eu una m-am saturat de coompromisuri si sacrificii

Elise spune:
uite, eu cred ca ar trebui sa te gindesti foarte bine la ce simti pentru M, si sa vezi daca il final IL IUBESTI sau NU.
Asta e "necunoscuta" aici.
Daca nu-l iubesti, "get a life", nu merita sa iti irosesti viata langa el.
Divorteaza si gata.
E cea mai buna solutie - X n-are nici un rol in asta.
Iti va fi mai bine divortata decit langa un om pe care nu-l iubesti, si cu X, si fara X.
Elise

lorelei_19 spune:
quote:
Lorelei 19 - Sa actionez cu x, adica sa-i spun ce simt... sau sa am o aventura cu el... cred ca ne-as pune pe amindoi in niste posturi delicate, in plus am considerat ca si cu el si fara el casnicia mea nu ar fi una prea fericita.
In nici un caz nu te-ash indemna la o aventura, asta ar complica toata povestea. Eu l-ash intreba de exemplu daca el e indragostit de cineva, daca da, de cine? provoaca-l in asha fel incat sa-ti marturiseasca daca ii esti draga sau nu, fara sa-i spui chiar: te iubesc, insoara-te cu mine.

Si daca nu-l iubesti pe M deloc, spune-i direct si ia o hotarare, n-o mai lungi atata ca si tie iti faci rau- uite cat de stresata esti, si nici el nu se simte bine in postura asta. Fii sincera cu el si cu tine insati si ia o hotarare. Ca bine spunea si Marin Preda: "daca dragoste nu e, nimic nu e".
"Unde exista dragoste, exista si Dumnezeu" - Tolstoi