Fetele din America (61)
Raspunsuri - Pagina 8
lai spune:
Olivia hihi mey adevarul e ca-i bine si-aici, mai bine decat imi imaginam eu. e mai mult soare si mai cald, plaja mai aproape, po' sa-mi fac cumparaturile la Jons asha ca oras SF mi se pare mai frumos decat LA, adica de fapt LA tre' sa-l judeci dupa cartier/orasel, ca asa luat la gramada e prea eterogen. cartierul in care stam noi aici nu difera f. mult de unde stateam inainte, e mai yuppie, mai putini nebuni, da' tot genu' orasel studentesc. si natura mi se pare mai spectaculoasa in nord, desi recunosc ca pe-aici inca n-am umblat asa de mult, poate n-am descoperit-o eu inca. de oameni, greu de zis, inca n-am cunoscut suficient de multi aici ca sa-mi dau cu parerea daca au ceva baza stereotipurile sau nu, da' oricum is asa de multi si de diferiti intre ei.. altfel strict din punctul meu de vedere e mai bine in Bay Area ca acolo am un rost mai definit, mai multi prieteni etc..probabil ca asa gandeati si voi in legatura cu SoCal, nu?
Lai
kim222 spune:
Uf....a trecut 1 an...decit sintem aici..si noi tot vrem in sud...dar nu in zona LA-ului...io voi in zona Irvine!Ce sa fac...nu-mi place aici si pace! (nu ma refer la SF)
Editez...ce-mi lipseste Jons-ul!!!!
lai spune:
Olivia, acuma zic si io, ati luat in calcul posibilitatea sa va mutati in alt oras si sa faceti naveta? In Marin County pe undeva? Sau mai in interior, Walnut Creek? Sau chiar in SF? Sau in South Bay? Cred c-ar fi nebunie sa mai pierdeti si timp pe drum, dar daca va tine jobul acolo si oraselul nu va place defel, poate gasiti totusi altul in apropiere unde sa va simtiti mai bine?
Pana una alta, veniti si voi in vizita si tragem o fuga la Jons sa facem aprovizionarea si apoi o punem de-o petrecanie
Lai
kim222 spune:
Stam ok ..la doar 1 minut de servici..frumos Marina Bay...tot nu-i destul:)))...ca asa-i omul ...vesnic nemultumit :))
Nu am fost prin zona de cind am plecat
Siminaf spune:
Pai si Irvine tot cam in zona LA este. Stiu ca nu si administrativ, dar oamenii care muncesc/locuiesc pe acolo cam asa se considera. Ca si cei din Orange County, partea de vest, sau nord-vest. Si noi aici sintem doar la 35 mile de LA, dar nu ne putem considera chiar acolo, ca totusi e diferenta si de County, si de oameni, si de case, si de preturi, etc.
Da' de ce numai Jon's, ca noua ne place Trader Joe's, de exemplu. Si mai nou am gasit Ontario Farmers' Market, unde gasesti vrute si nevrute, de la gutui proaspete, castane asemenea, la cascaval bulgaresc (scria chiar cascaval pe el, dar cu litere slavone) si telemea idem. Am fost si pe la Jon's, dar sincer nu mai tin minte ce si cum.
Sinziana, e ok, dezmeticiti-va, ai timp sa ajungi la o posta. Si cu scaunele de masina pt. copii cam asa e... asta e, n-avem ce face! Dar e mai bine si pt. copil, ca la vitezele cu care se circula pe aici.......
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
ruxij spune:
quote:
Originally posted by conchita
Olivia, te-am vazut si eu aseara, super de super, felicitari!
ruxij, dar de "silicon vili" si "seeen frensisco" ce zici?
Zic:
Da' fac si altii la fel. Vazui un film americanesc, "The Interpreter" si acolo se facea ca era in desfasurare o sedinta a Natiunilor Unite. Eh, la masa pe care scria "Romania" era un...negru Multi vede, putini cunoaste, ca si asa Romania e o tara africana:))
sinzi_ana spune:
Ruxi am vazut si eu faza din film si chiar ma gandeam ca poate era vb de alta tara!!!!
CArmen multumesc!!! Am priceput cu scaunul de masina, deci maine trebuie sa facem rost de unul!!! Bine ca nu am patit nimic pana acum, ca am tot mers cu David in masina, doar cu centura din spate pusa, sau nici macar....Am avut scaun doar de la aeroport pana aici in Urbana!!!
Simina, deci acum ramane cand gasim scaun de masina...hihi...
Bine ca am luat carutul cu noi, ca asa suntem mai mobili...
Voi v-ati facut repede prieteni?? Ca noi in Florida tare singurei o sa fim...de fapt mai mult eu, caci Radu daca va fi la munca...si tare urat imi e singura!!!
Cum e cu gradinitele?
Simina, Deiu merge la gradi?
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
Siminaf spune:
Pai noi am sosit la niste prieteni foarte vechi de-ai parintilor mei (de 30 de ani se cunosc) si aici am cunoscut si alti prieteni de-ai lor, mai mult pe la biserica.
Apoi, dupa ce ne-am mutat la locatia actuala, am intrat si mai strins in legatura cu nucleul din Anaheim, pe care l-am contactat pe celalalt forum. Si uite asa, acum sintem intr-un grup destul de mare si toti sint f. ok, saritori, sufletisti, cum e mai bine. Mai am o fosta colegutza de facultate care e in LA (bine ca mi-am amintit, s-o sun acum!), si ei sint extraordinari. Ce mai, noi ne simtim ca in sinul lui Avram!
Am ajutat si noi o familie de nou sositi care nu aveau pe nimeni, dar uite ca nu totdeauna nimeresti bine si, desi nu am avut nici o pretentie, dar absolut nici una, ne-am trezit cu injuraturi si cu vorbe pe la spate (asta sa fie clar, dupa ce i-am ajutat!!!). Dar cred ca asta depinde si de noroc, si de educatia oamenilor, deci nu pot generaliza.
Va doresc o adaptare cit mai usoara! Si nu uitati sa faceti poze in Florida cea vesnic verde si frumoasa si poate sa pui ceva poze la semnatura...
Mi-am mai amintit ceva: mai am o fosta colega si in Florida, intr-un orasel mic, universitar, ca ei-s cu bursa de studii aici. Nu-mi amintesc acum numele, ceva cu "G". Dar ma uit si-ti spun, daca crezi ca vrei sa va faceti ceva prieteni.
Succes!
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
Siminaf spune:
Am uitat sa-ti raspund legat de Deiu. Da, merge la gradinita, care se afla intr-o scoala elementara. Publica. Doar 3 ore jumatate pe zi, nu cumva sa se zdrumice copiii. Si acum e intr-o vacanta de o luna ca sa nu li se incinga creierasele. Altfel e ok.
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Laguna Beach
Beach Cities
ruxij spune:
Aaa, am prins ocazia sa va zic si eu de gradinita lui Bogdan (4 ani). Mie mi se pare ca e greu, sincer. Le da teme si mie mi se pare prea mult pentru patru ani. De exemplu cica sa faca un raport despre presedintii SUA. Fi-miu habar n-are de capul lui, ca nici engleza nu vorbeste, daramite sa faca raport despre presedinti. Pe el l-au scutit de asta din cauza ca engleza lui nu este inca suficient de buna (merge doar de trei saptamani). Avem insa de facut altele (adica EU am de facut pana la urma, ce bine imi pare ). Ii invata sa scrie si sa citeasca. Fi-miu e doar la scrisul literelor si invatatul sunetelor pe care le fac diferitele litere, dar alti copii din clasa de la el deja citesc si scriu. Alta chestie, domn'e astia ii indoctrineaza . Spun rugaciune inainte de masa si m-am trezit cu el recitand in engleza "God is Great and God is Good. Let us thank Him for our food. In the Jesus' name we pray. Amen":)) De unde trag concluzia ca nu e nici un chinez/evreu/musulman in gradinita. M-am mirat la faza asta, dar imi convine, nu ma deranjeaza, cred ca nu e rau.