Fetele din America (61)
Raspunsuri - Pagina 9
nematics spune:
Simina,
cred ca te referi la Gainsville - unde e univ. statului FLorida.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
soma spune:
am si eu o rugaciune la voi; puteti sa va dat cu parerea despre + si - intre California si Texas?
adica, ceva de genul:
- preturi la case/apartamente de inchiriat
- scoli/gradinite bune, rele
- viata sociala, familie.
- clima
- ce ati alege daca or fi sa o faceti?
- salarii mai mari, mai mici
ma gandesc ca cei cu ceva ani prin US pot avea experiente personale in statele respective.
Multam,
sinzi_ana spune:
Pai si daca copiii merg la gradi doar 3 ore pe zi???? Cineva din familie trebuie sa nu munceasca?????
Cine il duce, il ia si sta cu el???
La daycare nu invata nimic nu? Doar se joaca...si deci tot gradinita e mai buna pt ei...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
David
anamari spune:
ruxij-tu esti sigura ca e gradinita publica? si aici era o scoala-99% crestini cica- in care se spuneau rugaciuni si au patit-o cu liga drepturilor omului...
tu sti ca poti sa-i ceri profesor de ESL daca vrei, daca voi in casa vorbiti Romana...
siminafGainsville e foarte probabil-sunt multi student romani acolo....
sanziana-pai daca ai noroc ii duce si aduce autobuzul. dupa care day-care-noi aici avem o vecina care are grija de toti copii de gradi din zona(ai caror parinti lucreaza). ymca are programe dupa-scoala-mai ieftine, parerea mea....
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
just my 2 cents
Siminaf spune:
Da, fetelor, cred ca de Gainsville e vorba. Cica e bestiala atmosfera acolo - studenteasca. Colega mea nu mai e nici studenta, nici tinara, un pic mai tinara decit mine, dar a zis ca tare-i place acolo.
Cam asa cu gradinitele, pre-school-urile si day care-urile pe aici. De asta deocamdata noi am cautat genul de job pe care-l avem acum, tocmai ca sa stam in/pe linga casa. Nu e foarte banos, dar pina mai creste asta mica, macar pina la un an, pentru noi este convenabil.
A propos de paralele intre California si alte state, eu nu as schimba Cali pe nimic in lume. Adica din US. Ca as schimba-o si miine pe Oz. Dar asta-i alt piticutz de-al meu...
Despre California stim cam de 20 de ani incoace, pt. ca prietenii parintilor mei care au plecat acum 20 de ai aici ne trimiteau tot timpul poze, pina si casete filmate de si cu ei. Asta pe linga alte mici atentii. Si toata adolescenta si tineretea noastra, eu si fratele meu asta am visat: sa lecam... aici! Visul meu s-a implinit cu voia Domnului (pentru ca altfel cum sa explic norocul fantastic de a cistiga la "loteria vizelor" din prima?). Acum ne straduim si pt. fratele meu!nu stiu exact ce si cum, dar noi tot intrebam in stinga si in dreapta, poate reusim ceva.
E atit de frumos pe aici, ai si Ocean (cu "O" mare, ca e al mai mare ocean), si munte cu zapada, si palmieri, tot ce vrei. Parcuri nationale cu duiumul, SF si SD la 2-3 pasi (in directii diferite). Oamenii parca-s mai zimbitori si mai optimisti (asta am auzit-o de la americani cu care am lucrat eu, nu-i de la mine). Employerul nostru cel putin, american de origine olandeza (sotia e americanca de origine germana), sosit aici in urma cam cu 55-60 de ani, tot timpul ne povesteste cit de tare si-a dorit el sa ajunga in California, si ca n-ar pleca de aici pt. nimic in lume. Mai trece seara pe la noi si zice, radiind tot de incintare: "Ia uite ce vreme superba a noaptea, iarna, aici!". Daca stai sa-l asculti, te convinge ca aici e raiul pe pamint, ce mai.
Scuze pt. dizertatia atit de lunga, dar m-a luat si pe mine valul...
Sper sa nu se supere pe mine fetele din alte state...
Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica
corneliaa spune:
Siminaaaaaa, tu chiar vrei sa ma urc in avion sa vin acolo ? Nu-s destul de amarata ca e ger,ca n-are cine sta cu Alex etc? Chiar nu ti-e mila de sufletelul meu? Ma tot tentezi asa...Si-asa aici vad ca greu de tot se leaga ceva.Abia veniti si plini de nerabdare parca ne impiedicam la tot pasul de cate ceva...
corneliaa spune:
Am reusit sa vad si eu reportajele....ehehei dragele mele, parca mi-ati mai ridicat moralul! Felicitari !
ruxij spune:
quote:
Originally posted by soma
am si eu o rugaciune la voi; puteti sa va dat cu parerea despre + si - intre California si Texas?
adica, ceva de genul:
- preturi la case/apartamente de inchiriat
- scoli/gradinite bune, rele
- viata sociala, familie.
- clima
- ce ati alege daca or fi sa o faceti?
- salarii mai mari, mai mici
ma gandesc ca cei cu ceva ani prin US pot avea experiente personale in statele respective.
Multam,
Salut,
Eu am locuit 5 ani in California si 1 an in Houston, Texas. Categoric, in situatia mea, eu aleg Texasul, dar situatia mea si dorintele mele pot sa nu corespunda cu situatia si dorintele altuia. Noi in Houston visam sa ne mutam odata si odata, sa ne stabilim definitiv.
California:
Avantaje: clima buna, calda si uscata, locuri multe de vizitat, atmosfera destinsa, oameni interesanti, intr-un cuvant, raiul pe pamant.
Dezavantaje: preturi ASTRONOMICE (de la 400 mii minim in zona Sacramento-unde e si criminalitate, locuri de munca cam lipsa si nu e cine stie ce frumuseste-la peste milion mai la sud) la case, salarii la fel ca in restul tarii, nu compenseaza sub nici o forma costul cu housingul. Daca vrei sa ai o casa in care sa locuiesti cu familia si nu castigi pe familie mai mult de 150 mii/an minimum, n-ai ce te duce acolo la ora asta. Pana acum vreo doi ani se mai putea in Nord (Sacramento) sa te aranjezi bine, acum e o spirala a preturilor imposibila. Daca vrei sa stai cu chirie insa si nu te deranjeaza asta, as alege California, e frumos, ce sa zic. Criminalitate e si in California, depinde de oras/zona. Scolile la fel. Depinde de oras/zona.
Texas.
In sud, in Houston, e umiditate f. mare de prin iunie-iulie pana in Octombrie. Dra nu in fiecare zi. In rest vremea e minunata. Houston e aproape de ocean, la 45 mile si asta eu am considerat ca fiind un mare avantaj. Cel mai important pentru noi, e singura zona metropolitana in care iti mai poti lua casa. Iti iei casa cu in jur de 200 mii. Joburi sunt. Dezavantaje: criminalitate, negri, umezeala vara, nu e un oras super spectaculos ca arhitectura, dar gasesti tot ce vrei. Mai la nord eu nu am fost. In Dallas de exemplu e cald, dar nu e umed, dar mai mult nu stiu. Scolile, depinde de zona cred, ca peste tot. In Houston toamna/iarna/primavara e cald si frumos, mai cald ca in CA si nu e umed. Nu stiu sa zic de familie/viata sociala, asta depinde de tine oriunde ai fi.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by anamari
ruxij-tu esti sigura ca e gradinita publica? si aici era o scoala-99% crestini cica- in care se spuneau rugaciuni si au patit-o cu liga drepturilor omului...
tu sti ca poti sa-i ceri profesor de ESL daca vrei, daca voi in casa vorbiti Romana...
Pai nu e publica, e privata. E daycare, de la infants la kindergarten. Pe mine nu ma deranjeaza faza cu rugaciunile, sa ii deranjeze pe chinezi din partea mea, dar n-am vazut nici chinezi, nici albastri, probabil ca nici evrei, numa' blonzi Deh, the great Midwest:)) O sa invete fi-miu engleza, a mers doar trei saptamani si vad ca prinde, deja vorbeste, dar incorect gramatical, nu plange, nu sta cu fatza la perete, comunica cu copiii si la o adica daca nu stie sa zica in engleza, el le zice in romaneste:)). La scoala publica va merge cand va implini 5 ani, parca asa e regula si asta inseamna nu toamna asta, toamna aialalta, la vreo 5 ani si 7 luni. Banuiesc ca acolo nu spun rugaciuni. E o scoala publica excelenta aici la noi, elitista, ca's numa' copii de profesori universitari care merg acolo. Deh, orasel universitar.
Ramona J spune:
Mai incerc si eu o intrebare ca la pagina 2 am fost ignorata complet. Ne mutam la Dallas cam peste o luna jumate si ma gindeam ca daca e cineva pe acolo poate ne ajuta cu sfaturi. Cartiere mai bune, etc. Altfel eram curioasa sa aflu de la alte fete care s-au mai mutat, ce experienta au avut cu movers si tot asa - poate niste sfaturi. Ne mutam din NY si ma tem de "culture shock". In plus, am carnet de conducere dar nu conduc (inca). Am emotii!