A treia cezariana! - Asa a venit pe lume Teo...
Raspunsuri - Pagina 16
simina2005 spune:
Maine Teo implineste 4 luni..,arata bine, creste frumos si sanatos
A inceput de pe la 3 luni sa gangureasca si acum "vorbeste" cu toti copii si cu toata lumea care se uita la el...este atractia batraneilor in parc...gangureste si rade tot timpul
Andrei si Diana au grija de el.
Ii dau suzeta, il invelesc ii arata jucariile...
Andrei deja vrea sa-l invete despre motoarele masinilor care au ridicata capota
Andrei si Diana au fost ieri in excursie... a fost fascinant...
Au mers la Gradina zoologica din Radauti, la Marginera unde au vazut cum se fac oalele din lut, la manastirea Sucevita unde au stat in genunchi,au spus rugaciuni si au cantat
La Salina Cacica s-au jucat de-a prinsa si au vazut bisericuta catolica de acolo ...///Isus avea cuie in maini si in picioare mami///
Cel mai mult m-a bucurat Andrei aseara cand a intrat in discutie cu mine si cu Diana si a completat ca ...In gradina Zoologica sunt TIGRU si LEUL...SI LUPUL sunt cuvintele lui
A fost f atent la toata povestea Dianei si completa unde uita Diana...
Deocamdata sunt f incantata de educatoare:
Au fost la Aeroport sa vada avioane, la fabrica de paine, la cea de sticla...iar aceasta excursie in care au fost primite si mamele copiilor ...a fost cireasa de pe tort
Diana " a aranjat" cu educatoarea sa-i dea piept lui Teo si sa-l ducem si pe Teo la gradinita
In aceasta luna ne-am distrat cu copii in parc...am cules frunze si flori...am gasit si castane...acum mamica si taticul sunt tare mandri de copilasii lor...si speram sa ne descurcam in continuare
Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...
TEO
POZE CU NOI
Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
rruxy spune:
Buna Simina si buna tuturor mamicilor curajoase de aici!
Eu sunt noua pe ac forum si vreau sa va spun ca am citit azi pe nerasuflate povestea siminei.
In primul rand felicitari ca ai reusit sa treci peste toate obstacolele si ca acum poti serba cu toata familia cele 4 luni ale lui Teo!
Cum am ajuns eu sa citesc despre 3 cezariene cand cel mai mare vis al meu este (sau era) sa nasc normal ca sa-mi pot vedea bb-ul in prima secunda din viata lui? Cam asa:
La inceputul anului 2004, dupa 1 luna de la casatorie, am aflat ca sunt insarcinata lucru care im prima faza m-a dus in al 9-lea cer pt ca la acel moment familia ideala pt mine era compusa din parinti si vreo 5 copii(daca se putea-fete). Dupa numai 1-2 sapt au inceput greturi, vrsaturi, etc. Am zis:ok sata-i sarcina, desi eu auzisem cum ca femeia gravida este mai frumoasa, plina de viata si alte povesti care mie nu mi se par deloc adevarate. In luna a 5-a cand nu ma mai simteam asa de rau, dar deja ma ingrasesem vreo 15 kg si mi se parea oribil, alta bomba venita la un control de rutina: aveam colul prea scurt din nastere si se impunea cerclajul pt ca puteam pierde sarcina in orice moment. Am plecat de la cabinet inecata in lacrimi si cu convingerea ferma ca la primul pas facut jos din pat voi pierde bb-ul. M-a ajutat Dumnezeu si n-a fost asa,(desi , putin inconstienta fiind nici n-am stat numai in pat), dar nici ideal n-a fost. Dupa ce mi s-a scos firul in sapt 34, medicul meu mi-a zis sa-mi fac bagajele pt ca pot naste in orice moment. Stiind ca baietelul meu nu mai era in pericol am reluat serviciul unde am fost pana in sapt 39 cand m-au apucat durerile. Ce credeti ca mi s-a intamplat dupa ce m-am straduit sa nu perd sarcina? Dupa 2 zile de contractii si dilatare f inceata si alte probleme, am fost bagata de urgenta la cezariana. Cand am auzit printre contractii ac lucru am inceput sa plang la gandul ca pe langa faptul ca era baietel (am uitat sa va spun), nici macar nu-l voi pute vedea la nastere- si-mi era frica de operatie mai mult decat de contractiile puternice cu care, desi ma epuizasera, deja ma obisnuisem.
In fine cand am deschis ochii am aflat ca aveam un baietel de 48 cm si 3200g. Era mititel, chel si blondutz (desi noi suntem bruneti si cica amandoi aveam par cand ne-am nascut), dar in momentul cand mi-a fost adus in brate am stiut ca Andrei este cel mai frumos lucru care mi se pute intampla. Nu stiu cum sa pun pe hartie ac sentiment(dar sigur voi ma intelegeti), dar desi era cel mai mic pui din salon, pentru mine era cel mai frumos bb din univers, iar in momentul cand a intins gurita spre san am stiut ca nu exista bucurie si dragoste mai mare. Acum stiu ca desi toata viata mi-am dorit fetite, nu mi-as mai schimba flacaul nici pe 100 de fete.
OK ! Am nascut, am descoperit bucuria pe care ti-o aduce un bb, dar desi stiam ca mai doresc copii, nu ma puteam hotari sa mai trec inca odata prin perioada de sarcina- care din punctul meu de vedere este cea mai urata perioada (dar care la final realizezi ca a meritat).
Doctorita mea (am continuat sa merg la doctorita cu care am nascut si nu la dr care-mi monitorizase sarcina) mi-a zis ca ar mai trebui sa astept 2 ani pana la o noua sarcina pt ca am facut cezariana si pt ca voi avea din nou nevoie de cerclaj.
Ce credeti ca am facut? Anul acesta cand Andrei a implinit 2 ani - in sept- eu eram deja gravida in 4,5 luni.
Am vorbit cu doctorita mea care mi-a zis ca va trebui sa fac obligatoriu cezariana si la ac nastere pt ca taietura mea pe uter a fost facuta "la urgenta" si nu intr-un anume fel care sa permita o a doua nastere normala. Deocamdata nu am ajuns la cerclaj, dar nu mai imi este frica asa ca prima data si fac controale destul de des pt ca nu pot spune ca stau linistita tinand cont ca am deja un pui acasa care la varsta lui nu intelege de ce mami nu-l mai poate lua asa de des in brate. Si de data asta ii vom oferi o surioara.
Am vrut sa va povestesc si voua pt ca tinand cont de felul mai bun in care suport ac sarcina, am revenit la idealurile din copilarie si sunt sigura ca voi ajunge si la a 3-a cezariana.
Am sris asa de mult ca sa va spun povestea mea si sigur vom mai discuta, dar promit sa am mesaje mai scurte.
simina2005 spune:
Bine ai venit rruxy printre noi!
Multumesc mult pentru felicitari!
Ma bucur ca acest subiect te-a convins si pe tine sa ne scrii
Si eu am un baietel Andrei...cand avea 2 ani si 2 luni am nascut-o pe Diana , iar cand Diana a implinit 3 ani si 7 zile , a venit pe lume si Teo...minunea noastra cu ochi verzi-albastrui
Acum sta in fundulet (sprijinit)
Astazi chiar i-am ridicat spatarul la carucior si era tare vesel.
Sper din tot sufletul sa deschizi nou un subiect la Nasterea unei stele si sa ne spui si noua cand /cum/unde /cu cine nasti fetita, ce nume ii pui...
TEO
POZE CU NOI
Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!
mihaser spune:
Simina ptr bebe Teo care a implinit 4 lunisoare! Pupici! Eu la 6 luni i-am luat lu` bebe tort...poti sa te uiti in album sa vezi ce a facut!
Rruxy felicitari ptr baietel...sarcina usoara... acum e fetita superrrr! eu cu baiatu am avut sarcina foarte usoara, iar a doua cezariana tot o sa o fac...chiar mai repede decat tine...ca nu vreau sa pierd indemnizatia...si chiar daca o sa fie mai grea nu imi pasa! Pupici!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre
simina2005 spune:
Buna Mihaser,
Felicitari pentru Cristian
Sa creasca mare si sanatos ...din poze se vede ca este un frumos si-un istet
Sicer...seamana un pic cu Teo ...ca stau si magandesc ca asa va fi si Teo la 6 luni
sincer ...de-abia astept sa stea in fundulet...sa se joace singur cu jucariile...sa spuna MAMA sau TATA...sa-i vad ochii plini de fericire si multumire cand ma vede/ma joc cu el/il laud
Ma uitam astazi la el...are un ten alb si catifelat...este voinicel si deja vrea sa se ridice...
Are ochi verzi-albastrui care se schimba in functie de lumina
Azi noapte mi-a cazut din pat...
Era langa Diana, care era treaza...i-am dat piept si l-am last un pic in liniste ca sa pot ajunge pana in bucatarie...am auzit-o pe Diana plangand si cand a ajuns sotul ...Teo era cu fata in jos pe covor...iar Diana sta cuminte in pat ...mi-a explicat ca s-a rostogolit... SI EU NU POT SA-L RIDIC ...CA E PREA GREU PENTRU MINE
Am alergat si eu la el l-am verificat...era doar speriat...l-am pus la piept si a adormit...
Mai copilul asta este f calculat...se trezeste sa manance pe la 3 dimineata si adoarme la 3:33 api se trezeste din nou pe la 5:20 si adoarme pe la 5:55 fix...ca am ajuns sa mauit pe ceas adoarme din nou si la 7 fix este treaz si vesel (eu pic de somn...)
Ii dau piept si sta treaz pana pe la 9...dupa care doarme din nou...dar la 1:11 este treaz...ca sa nu-mi pot termina eu exercitiile Pilates de pe Euforia
TEO
POZE CU NOI
rruxy spune:
Multumesc pentru urarile de bun venit!
Am mai scris azi un mesaj cu noutatile mele, dar vad ca nu a aparut pe forum. In caz ca nu apare pana maine, revin atunci pt ca acum ma grabesc acasa la nazdravanul meu.
Am Vazut pozele cu puiutii vostrii si sunt super! Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
Ruxandra si Andrei
mihaser spune:
Ce haios e bebe Teo...stai linistita ca al meu cade mereu de pe canapea...cand ma vede tata-su pe messeger zice...stiu iar a cazut din pat
Dienuta saraca ce vinovata se simtea ea!
Sunt tare haiosi copilasii tai. Trebuie sa fii foarte mandra de ei! Eu l-am alaptat pe bebe pana la 5 luni. Vad ca si voi papati laptic matern la greu!
Noi ne pregatim sa facem primii pasi...deja se ridica in picioare pe langa orice, insa nu vorbeste...mai zice ama are deja 2 dintisori...azi mi-a varsat un castron mare cu apa in care pusesem jucariile la spalat! a trebuit sa-l schimb de la piele si sa dau cu mopul!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre
rruxy spune:
Revin asa cum am promis pt ca nu inteleg de ce nu a aparut mesajul de ieri pe forum.
Voiam sa va povestesc ca am fost la doctor la control si cica am 2 alternative:
1. stau in pat pana nasc (4 luni!)
2. renunt la ORICE efort si fac 2 injectii/ sapt (gravibinon)
Va dati seama ca am ales varianta 2 si asta nu din inconstienta sau nepasare ci pt ca daca stau acasa nu voi putea sub nici o forma sa stau numai in pat - tinand cont de faptul ca Andrei nu va dori sa stea sau sa se joace decat cu mami indiferent cu cine mai este acasa. Cum as putea face un copil de doi ani, care este "baiatul mamei" sa inteleaga ca mami nu-l mai poate lua in brate si ca nu ne putem juca decat in pat in pozitie orizontala?
In rest numai lucruri bune-fetita din burtica este bine, iar Andrei are o pofta de viata (mai precis de facut numai nazdravanii) inepuizabila.
Citind realizarile puiutzilor vostrii, de genul ridicat spatarul sau "ama" sau inceputul mersului, mi-am adus aminte cu placere cum am stat o seara intreaga muta de admiratie in fata lui Andrei care pentru prima oara ducea singur jucaria la guritza (parca la 2-3luni).Sau cum a cazut prima oara din pat!
Desi familia cu 3 copii (cazul siminei) este in imaginatia mea o casa plina de rasete si voie buna (in majoritatea timpului) cateodata ma gandesc cu groaza cum voi face fata la cei doi ai mei-in cazul in care fetita va fi la fel de energica ca si Andrei.
Super filmuletul cu bebe Cristian!
Ruxandra si Andrei(26.09.2004)
simonela spune:
Simina,
Am intrat sa te felicit pentru nasterea lui Teo, cu intirziere, recunosc si imi cer scuze...Oricum, vreau sa iti transmit multa sanatate si tie si copilasilor tai si sa-ti traiasca toti, sa creasca mari si sa fie fericiti!!!
Vad ca nu este usor cu 3 copii, dar este frumos, din cite povestiti si tu si alte mamici, si va doresc numai bine, multa putere sa treceti peste toate greutatile si sa va bucurati de clipele frumoase!
Eu am mai scris la inceputul anului, de fapt prin primavara, cind am descoperit subiectul asta, dar de atunci am uitat si n-am mai intrat. Acum, cind v-am redescoperit, vad ca deja Teo are 4 luni. La mute luni frumoase si linistite!
Andrada mea implineste 1,6 ani in 28 oct., trece vremea foarte repede. Eu m-am intors la serviciu de o luna, si ea sta cu o tanti acasa. E bine, Doamne ajuta, am avut doar mici probleme care au trecut, speram ca in viitorul nu foarte indeparat sa va anuntam ca vom avea si noi un bebe doi...
Daca nu gresesc, Mariana 1976 este insarcinata cu al patrulea bebe. Ii doresc si ei sarcina usoara si multa sanatate si continui sa ma minunez cit curaj din partea unor astfel de mamici!!! Am inteles ca vrea 5 copilasi, ii doresc sa ii aiba si sa fie toti sanatosi si fericiti!!
Va pup cu drag!
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
simina2005 spune:
Buna fetelor!
Va multumesc sincer pentru toate incurajarile si felicitarile...!
rruxy
asa eram si eu cand am fost insarcinata cu DianaAndrei a cam suferit...si eu am facut Gravibinon...este un f bun medicament si se spune ca si copilul o sa fie f inteligent
Poti sa-i spui ca ai bebe in burta...doarme acolo...lasa-l sa-l ascultesa-l mangaie...copii inteleg f bine aceste lucruri...
Diana ma intreba :
BEBE ARE PERNA ACOLO IN BURTA MAMI?
mihaser
Cristian are dinti deja...cand i-au iesit?
Si Teo vad ca-si roade degetelele...
De acum incep si durerile de spate...sa-l tot tii de sub brate...sau poate ii luati un "ham" de mers ...este practic...chiar daca sotul meu se opune vehement sa-mi leg copilul cu el
dar sa ajungem pana acolo, acum ne chinim cu diversificare ca vad ca nu-i ajunge sanul...si eu am lapte...
simonela,
sper din tot sufletul ca ai gasit o femeie cu frica de Dumnezeu care sa o iubeasca pe Andrada ca pe copilul ei...
Eu nu am descoperit inca un astfel de om asa ca o rog pe sora mea care este studenta sa ma ajute
este ca o sora mai mare pt ei...o cauta dimineata cand se trezesc...de fapt Andrei si Diana cand se trezesc, se ridica in picioare sa-mi arate cat au crescut dupa care fac "inventarul":
Unde-i TATA, MAMA, DIANA, ANDREI SI CATINA ?
Daca lipseste cineva la apel trebuie sa explic unde a plecat...fara sa-si ia La revedere iar ei sa-i spuna
PA...SA MAI VII PE LA NOI !
TEO
POZE CU NOI