tratamente homeopatice la copii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Am jurat ca nu ma mai bag p-aici pe la discutii homeopatice dar am dat de o mamica..desteapta care a citit sfaturile gen "nu da alopat cand e pe homeopat" "copilul meu se trateaza cu homeopat si n-a mai luat antibiotic de 1 an" etc si s-a dus la primul homeopat de provincie, mai exact de tg jiu care i-a dat bilute pt bebe usor racit de 2 ani, iar dupa 1 sapt de "tratament" am dat de ea prin parc ,mi-a atras atentia respiratia copilului(ii "fluturau" narile,exact asa se numeste in termeni medicali) si am trimis-o la spital...n-avea decat bronsita..

Ori gasesti un homeopat bun, care iti spune sincer "draga mea, bilutele nu trateaza pneumonia pe care pare sa o aiba copilul tau" ori sti exact descrierea evolutiei bolilor si decizi singura cand se ..impute pestele.

ori cel mai bine dai de un pediatru bun(floare rara ce-i drept) care nu da antibiotic la primul mucisor ,si care, daca il ai din start iti cunoaste copilul si stie cat si cum rezista la boli, si apelezi la homeopatie pt intarirea imunitatii , tratamente preventive, raceli usoare care in paralel trebuie sa fie urmarite si de pediatru .

dar ce citesc aici ma socheaza de-a dreptul...Oanamarchezi de exemplu. pai daca se chinuie copilul cu mucisori si intuiesti ca se va agrava si culmea, remediul homeopat nu da roade si sti ca virocilul da, de ce nu-l scutesti de chin?
Oana , exista si medicina alopata fara tone de antibiotice. exista si medici buni. dar ideal e sa ai unul nu sa te prezinti la policlinica si ala de acolo habar nu are de istoricul copilului, asa ca pt siguranta ii da antibiotic.

Nu stiu de ce...dar din ce in ce mai multe mamici recurg la homeopatie cand au ajus la diperare din cauza antibioticelor date peste masura..cand de fapt asta era drumul initial, fara antibiotice decat la extrema nevoie. si isi pun toate sperantele in aceste bilute magice, refuza medicina alopata, care totusi sa nu uitam, te salveaza in extremis.

Nu sunt contra homeopatiei asteia, insa cred ca trebuie facuta cu cap...nu dupa ce ai pierdut increderea in varianta cealalta.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marcelle

Si fetita mea a fost foarte bolnava iarna asta, de 2 ori am ajuns cu branula in manuta, complicatii de la simple raceli.
Asa ca am decis sa merg la homeopat.
Vazand rezultatele analizelor ei, l-am intrebat pe homeopat daca putea sa o trateze el doar homeopat fara antibiotice.
Raspuns: Nu- , doar cu un curaj nebunesc, dus la extrem.
El e pentru a-ti consulta si pediatrul si pe el in acelasi tip, sau doar pe el si iti spune daca sa te duci si la pediatru sau nu.( el e dr. generalist).

Asa ca eu il consult pe homeopt mai intai, apoi daca e cazul si pe pediatru.

Multa sanatate

Marcela si Bianca cea cuminte (05.07.2004)

ei uite, la un homeopat din asta m-as duce si eu cu copilul meu cu toata increderea!

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

multumesc pt raspunsuri...ceai de tei sau musetel nu-i pot da pt ca nu are voie in tratamentul homeopat..i-am facut ceai de scai vinat ca citisem ca ar fi bun dar degeaba...ceai de coji de ceapa si sirop de ceapa retetye luate tot de pe forum si surprinzator ca le bea..se pare ca ii place dar deasemeni nimic...sucul de ridiche inca nu l-am testat la ea dar e pt tuse incarcata? nu e pt tuse seaca ala?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Fetelor vreau sa imi recomandati si mie un doctor homeopat bun din Cta?pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Medicamentele homeopate sunt usor inactivate de atingerea granulelor homeopate cu mâna sau de administrarea lor concomitent cu uleiuri aromate, esente vegetale, cafea, alcool sau alimente condimentate. Este bine să se evite consumul de indiferent ce alimente cu cel putin jumătate de oră înainte si după administrarea remediului homeopat. Spălarea dintilor este preferabil să se facă cu praf de spălat homeopat (se pune în vânzare în numeroase farmacii homeopate) sau cu sare de bucătărie.
pentru cine e interesat mai multe aici http://www.dava.ro/Homeopatie_generalitati.htm

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Sau cu pasta de dinti homeopata Carmen exista tot in farmacii o varietate destul d emare.Nu contine menta si plante puternic aromate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

noi foloseam pasta de dinti colgate aia cu capsuni (nu e reclama)

tzucurei de tzucurei 1, 2, 3,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redi spune:

De trei ani mergem la acelasi pediatru si e si homeopat .
Mai intai ne da granule ,dupa o saptamana boala se agraveaza si trece pe medicamente ,in ultima instanta antibioticul.
Nu prea am vazut efecte de insanatosire cu homeopatia ,mereu ajungem la antitermice ,antiinfectioase si antibiotic ,dar el continua sa le prescrie si noi continuam tratamentul pe care ni-l da ,poate ,poate ...
E un medic bun ,parerea mea ,de aia luam tratamentele.
Dar nu mi-a zis ca nu avem voie sa bem ceaiuri si siropuri in timpul tratamentelor ,nici nu cred asta.
Cand baietelul meu e racit doar putin ,primeste granule homeopatice si antitermic si antitusiv sau expectorant depinde de situatie dar nu se exclud una pe alta deloc .
Pentru mine homeopatia este un mod natural de a trata anumite afectiuni sau prevenirea lor ,dar in cazuri mai avansate de boala nu isi mai au rostul .
Din experienta mea ,ca de trei ani am tubulete cu granule peste tot prin casa ,mai port si cu mine uneori.
Daca ar trebui sa platesc integral aceste tratamente ,sincer nu as face-o ,sunt scumpe ,as trece direct la medicamentele uzuale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

flaviuta subscriu intru totul la cele scrise de tine desi sunt si eu o adepta a homeopatiei.
Facem tratamentele de imunizare homeopate, Dna. Dr. Trifa este medic homeopat dar totodata medic ceea ce mi se pare extrem de important.
Nu am exclus insa vizitele la pediatru si in cazurile cerute nici medicamentatia clasica. E adevarat insa ca intotdeauna incercam ca prima alternativa tratamentul homeopat, dar daca el nu functioneaza ......
Incercam deci sa le imbinam pe amandoua si slava domnului avem in curand 7 ani si nu am trecut niciodata mai departe de viroza.
Va doresc succes tuturor !

Mergi la inceput

Fania mersi de creditul acordat :). eu NU tratez racelile usoare(nas curgand eventual putin stranut cu nimic. oricum trec de la sine. chiar daca ar urca febra la 38,5 tot nimic ar primi. eventual niste vitamina c. asa invata corpul sa lupte. nu antigripal,nu imunostimulatoare,nimic care "ajuta" cand de fapt fac rau,lipsind organismul de ceea ce e mai important: obisnuirea cu virusii,microbii, lupta in sine.

o "imunostimulez" cu tone de citrice, 30 minute zilnic de alergat(cand timpul o permite , (sportul creste rezistenta ,asta stie toata lumea) , jos caciula si geaca la 15 grade si atat. o singura data a dus pe picioare o amigdalita si mi-a facut brusc 40 si a primit antibiotic. dar remarc ca s-a intarit si mai mult, pt ca de cateva luni nici macar reprize de mucisori nu mai are. si,exceptand excursia la munte, nu a purtat mai mult de 10 ori caciula iarna asta.

ALEXIA,02.mai.2004

Mergi la inceput