Duphaston si No-Spa
Dragi mamici,
Sunt in saptamana a 17-a si mi s-a pus diagnosticul de placenta praevia partial centrala si pe langa asta mi s-a scurtat si colul (27/29mm).
Mi s-a prescris Duphaston si No-Spa.
Iau de 3 zile No-Spa pentru ca am dureri abdominale care trec si revin. Este normal?
Stiti cumva care ar trebui sa fie dimensiunile pentru un col uterin la aceasta varsta a sarcinii.?
Cat timp trebuie sa iau nospa ca sa nu ma mai doara burta?
M-as bucura tare mult daca mi-ati raspunde.
Va multumesc tare mult.
Am uitat sa va spun ca trebuie sa stau intinsa in pat tot timpul…..,
Monica
Raspunsuri
Sabana spune:
Si eu am colul scurt. 30 pe normal si 27 pe transvaginal. Acum masuratorile difera. Eu deja am ceva ecografii la activ si nici una nu seamana. Sie mie mi-a dat duphastn pana in saptamana 20 de sarcina si no-spa o saptamana. Dureri abdominale am si eu cand cum. Saptamana trecuta am avut o mica sangerare, si mi s-a recomandat o saptamana repaus total la pat, doar cu mers la baie. Sincer nu prea am stare in pat, dar nu fac nici un fel de efort si ma menajez cat pot, dorm destul de mult inclusiv dupa amiaza. In rest nu pun mana pe nimic in casa.
Sabina 18+
Laura Ioana spune:
Si eu am luat duphaston pana la 20 de saptamani, pentru mentinerea sarcinii. No-spa este indicat cand ai dureri de burtica sau cand se intareste. Se poate lua toata perioada sarcinii, pana la 3-4 pe zi. Succes si sarcina usoara.
Laura
cu
34+
Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
loreen spune:
In saptamana 19 la echo morfologic mi-a gasit colul de 19mm motiv pentru care a doua zi mi s-a facut cerclaj...insa din saptamana a sasea am luat duphaston,no-spa si gravibinon pana am nascut.Toate sunt pentru a ajuta uterul sa sustina sarcina,si de regula se iau pana in saptamana 20 insa cu recomadarea medicului pana mai tarziu...
Loreen cu Bianca 15.10.96
si Delia 26.04.05
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Zuzi spune:
Si eu am luat duphaston (pe gura) o perioada dupa care m-am intors la utrogestan (intravaginal). Eu am avut o perioada cind ma durea si mi se intarea burta si atunci a trebuit sa stau la pat. Mi s-a recomandat nospa dar degeaba. Pina la urma am trecut pe gynipral. Cu el am avut rezultate bune si mi-am revenit. Dupa 2 sapt. am revenit la normal, dar fara mers prea mult si fara efort prea mult.
Cit despre dureri eu mai am si acum. Asa ca am ajuns la concluzia ca sint sarcini in care sunt dureri orice ai face. Eu de cite ori mai am dureri ma gindesc ca se intinde uterul si cum eu n-am avut conditie fizica buna atunci am dureri. Partea cu intaritul burtii trebuie evitata.
Cit despre medicamente poti sa le iei cu incredere ca nu fac rau.
Nospa poti sa iei pina la 5/zi.
Eu am mai facut o descoperire, si anume aveam magneziu, calciu si potasiu foarte scazute si se pare ca si aceste carente pot da dureri abdominale sub forma de crampe musculare. Asa ca de cind am inceput sa iau aspacardin, prenatale, fier+acid folic este mai bine.
SANATATE!!!
codruta_grg spune:
Monica, eu ti-am scris si PM (stii tu).
Acum citesc si vad ca ai postat acest subiect.
No-spa eu am luat aproape tot timpul , ca aveam contractii (la mine nedureroase). Si la inceputul sarcinii (iminenta de avort) si la sfarsitul sarcinii.
Daca stai in pat, intinsa la orizontala ai sanse sa se lungeasca colul.
Sanatate si 
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
arghirmonica spune:
Fetelor sunteti niste dragute ca mi-ati raspuns asa de repede.
Ce ma nelinistetste pe mine e ca am dureri in burta cam ca alea de la ciclu si tot iau nos-pa si parca degeaba.De cateva zile stau numai in pat si nu fac absolut nimic.Nu am nici un alt semn decat durerile astea care nu mai trec(trec sau nu stiu cum sa interpretez ar trebui sa treca in timp).
Nu stiu daca asa trebuie sa fie daca ai probleme sau chiar trebuie sa merg la spital.
va multumesc tare mult de raspunsuri si orice informatie e binevenita.
Va pup,Monica
17+
Laura Ioana spune:
Am uitat sa-ti spun ca mie dr ginecolog mi-a dat sa iau, in caz de ma doare burtica, Scopantil supozitoare 2/zi, iar no-spa e pentru decontractarea muschilor.
si-ti tin pumnii pe mai departe.
Laura
cu
34+
Puiutul meu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauricisolomon/my_photos
dolcebaby spune:
Buna fetelor !
Eu am avut o brida pe placenta care s-a rupt saptamina trecuta cind aveam 27 de saptamini. Am avut dureri de burtik si doctora mi-a dat no-spa la 6 ore si gynipral la 8 ore si repeus la pat, durerile au scazut in intensitate dar de la gynipral cred ca imi creste tensiunea pt ca vreo 2 ore dupa ce il iau imi cam tremura miinile sau mai bine zis este aceiasi senzatie ca atunci cind bei mult ness sau retbul... doc. a spus sa nu intrerup tratamentul...
Voi a-ti mai auzit de aceasta BRIDA PE PLACENTA ???
Va pup si multa sanatate !!!
dolcebaby
Zuzi spune:
ArghirMonica
- cred ca tie doctorul ar trebui sa-ti dea gynipral daca ai si dureri.
Dolcebaby
- n-am auzit de Brida ...
- reactia ta la gynipral este normala pentru ca doza pe care o iei este mare. Nu te speria. Probabil ca doza asa mare dureaza citeva zile dupa care o sa incepi sa reduci doza.
Si eu am patin la fel in prima zi dupa care m-am obisnuit si nu mai aveam nici o senzatie.
Scrie si pe prospect ca gynipral da ca reactii adverse palpitatii.
SANATATE!