Clubul moldovencelor de peste Prut (15)
Raspunsuri - Pagina 6
Davina spune:
Buna fetele !
Lucia ce frumos ai aranjat totul ,nici nu e de mirare ca sotul zice "la tine mai bun ca la mama " .Bravo .Salivezi numai vazindu-le .Vreau si eu receta la tortul cu ananas si la prajiturile mici cu cocos parca si la limba soacrei .Si da, ai un barbatel ideal .
Natalia si mie imi plac prunele uscate cu nuci .mama le punea miere deasupra .Trbuie sa lu pui la dulciuri ca paremi-se romanii nu le papa ca noi .
Corina eu dupa ce am nascut m-am dus cu sotul la controlul med. si aia ne-a dat multe brosure cu contraceptii ..eu am vrut sa-mi fac o injectie care e valabila pe 3 luni si sotiunea nu a fost deacord .Mi-a zis ca sunt multe efecte secundare si iaca am ramas sa ne protejam cu prezervativ .Pastilute nu iau ca le uit iar spirala o sa-mi pun dupa ce mai facem un bebe .
Cit despre barbatel ,parintii l-au invatat sa calce si sa faca mincare .Sa-mi trimiti receta la tort .
am pus un album cu poze de la plimbarea de ieri la Ocean .
Pupici.
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi
Balbina spune:
Alina, mi-ai dat o idee buna, mai am prune, o sa cumpar frisca adevarata si cind mai fac, o sa si fotografiez, si atunci o sa postez si reteta.
Mi-au placut pozele cu plimbarea voastra, asa niste peisaje impresionante aveti ocazia sa vedeti acolo, foarte frumos. Sotul meu a fost acum 3.5 ani in Santa Clara, pentru un training de la serviciu, mi-a adus si el poze, imi zicea entuziasmat si amuzat, cum si-a "bagat picioarele in Oceanul Pacific".
quote:Uite niste vorbe de aur, neaparat vreau sa-l invat pe Vlad sa faca de toate prin casa.
Cit despre barbatel ,parintii l-au invatat sa calce si sa faca mincare
Ti-ai instalat messengerul? Nu de alta, dar sint online acum .
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Crinia spune:
Buna
Va pun pina ce receta ca pozele inca nu s-au descarcat.
Diplomat
5 oua cu 300 g. zahar, apoi se adauga 1/2 l lapte rece . Se pun la fiert pe foc mic si se mesteca mereu pt. a nu face cocoloase...Nu trebuie sa clocoteasca. Cand a devenit gros ca o smantana se pune la rece. Dupa ce se ia de pe foc se adauga cu 5 pachetele de gelatina dizolvate in putina apa
Se bate frisca cu 200 g zahar (1/2 l frisca) si se adauga arome dupa gust. Se amesteca cu prima compozitie cand este rece.
Se tapeteaza o cratita cu celofan pe fund. Apoi se aseaza rondelele de fructe (ananas, banane, portocale, kiwi, etc.)
Se pune un strat de crema, apoi un rand de piscoturi, apoi alt strat de crema.
Se pune un capac si se da la frigider pana a 2-a zi.
Se orneaza cu frisca!
Pofta buna !
Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)
Oare cit avem?
Balbina spune:
Karina, merci de reteta, chiar m-a interesat, ca vad ca nu are in compozitie oua crude. Am o intrebare, de fapt 2 :
- Cite grame are pliculetul de gelatina?
- Tu ai respectat norma de zahar? (mi se pare cam mult 500 g pentru un tort)
------------------
Numai bine,
Crinia spune:
Natalia eu am facut jumate din proportie, adica din 3 oua si restul injumatatit. Am pus zahar numai in oua cu lapte, 1 1/2 pahare. Pachetelul are 15 ml.
Oare cit avem?
Crinia spune:
Mi-a iesit un tort de marime normala. Ce mi-a placut la receta asta este ca ouale sunt prelucrate. Si astfel poti sa dai si la bb.
Oare cit avem?
Balbina spune:
Karina, scuze ca te bat la cap, 15 ml sau grame? Daca e ml, la voi gelatina se vinde in forma lichida?
Buna idee sa fac doar o jumatate de portie, cred ca o sa-l incerc curind si eu, e chiar tentanta reteta.
------------------
Numai bine,
Balbina spune:
quote:Aha, exact asta m-a tentat si pe mine.
Originally posted by Crinia
Mi-a iesit un tort de marime normala. Ce mi-a placut la receta asta este ca ouale sunt prelucrate. Si astfel poti sa dai si la bb.
------------------
Numai bine,
Davina spune:
Natalia asa cred si eu ca trebuie baietii sa fie invatati sa fie independeti ,si sa ajute mamele si sotiile in viitor.
mi-am pus mesengerrul dar dupa ce am vazut mesajul tau .
Crinia mersi de receta ,am salvat-o.
Aici avem peisaje si vreme frumoasa tot anul imprejur dar multi oameni nu se plimba pe afara si de aia cred ca-s obezi.
Alina si bebe Deanna 09.09.2004
poze
poze noi