Clubul moldovencelor de peste Prut (15)
Raspunsuri - Pagina 7
Lucia_B spune:
Buna
am si eu o receta a tortului diplomat
cantitatile sunt pentru un tort mare, asa ca la dorinta se poat injumatatsi.
Tort „Diplomat”
ingredientele:
- 1 cana zahar
- 1 cana lapte
- 6 galbenusuri
- 1 kg frisca (la pachet)
- 6-8 pliculetze zahar vanilinat
- 6 albusuri spuma
- 40-50 gr gelatina dizolvata intr-o cana de apa caldutza
- fructe
1. Pentru inceput, se pun pe foc galbenusurile frecate cu zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.
2. Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
3. Batem frishca
4. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat.
5. In ciulamaua rece se adauga gelatina si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.
6. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
7. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema.
Voilea !
eu inca nu am facut acest tort, insas am incredere in sursa de unde am receta
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
Lucia_B spune:
Biscuiti cu „zguscionca” si fulgi de cocos
- 100 gr - unt
- 3/4 pahar - zahar
- 1 ou + 1 galbenus
- 1 pahar faina
- 1 pahar +1/4 pahar (cornstarch) amidon de porumb
- 1 lingurita (baking powdwr) praf de copt
- putina vanilie sau suc de lamiie
mod preparare:
1. se amesteca untul si zaharul cu mixerul, se adauga oul, galbenusul si se zbate totul bine.
2. se amesteca toate ingredientele uscate (faina, amidonul, baking powder, vanilia)
3. impreunezi masa primita din punctul 1 cu masa din punctul 2
Intinzi turta 1/2 cm, tai cercuri sau patratele (vezi si tu ce forma le dai) si le pui la copt pe o tava unsa cu ulei la temp de 180C pina ce la talpa capata o culoare slab cafenie.
Cind sunt coapte le inclei (unesti) cu partile cafenii una inspre alta cu crema din lapte condensat. Le mozolesti prin parti cu crema si le tavalesti ptin strusca de cocos.
P.S. Laptele condensat se fierbe 1 - 1.5 ore.
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
Lucia_B spune:
Iata aici e receta prajiturii cu ananas.
Am un comentariu: eu am facut prajitura cam aiurea. in loc de 50gr unt am pus, din neatentie, 100gr. cind am scos prajitura zaharul era la fund netopit si nici ananasul rumen (doar copt)
data viitoare o sa fac altfel: mai intii o sa topesc zaharul (nu pina se caramelizeaza sau ca sticla) si peurma am sa adaog untul.
voi faceti cum credeti ca-i mai bine.
--------------------------------------
Vinete „Limba soacrei”
1. Tai vinetele de-a lungul, de grosimea de 5 mm, le pui ori in apa sarata pentru 15-20 min, ori le dai cu sare tot pe atat timp si pe urma le speli. Procedura se face pentru ca sa iasa putin din amareala.
2. Apoi prajesti feliile de vanata (care is ca niste limbi), dupa asta le pui pe servetele de hartie ca sa le iasa un pic uleiul care l-au absorbit la prajire.
3. Strivesti usturiul. Tai rosiile cercuri ori semicercuri. Ungi limba de vanata cu maioneza, presori oleaca de usturoi (eu deodata amestec maioneza cu usturoi) si pui un cerc de rosie pe o jumate de limba, apoi o faci sul, vezi cum iti iese.
Asa se primeste Limba soacrei, iute si usturoiata. Mai poti amesteca nuci maruntite, usturoi, cascaval si maioneza, sau doar sa razi cascavalul cind "limba" e gata, deasemenea e foarte gustos si frumos.
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
Lucia_B spune:
Alina - merci pentru apreciere. incerc sa aranjez mai deosebit ca sa fie o atmosfera mai speciala si pofta de mincare mai mare.
daca ai observat, si ochisorii aranjati mai bine sunt mai apetisanti decit separati intr-o farfurie.
Foarte frumoase poze ati facut. Imi pare bine ca aveti posibilitatea sa si va scaldati daca vreti. La noi din pacate nu e posibil. Cind am timp o sa pun si eu poze cu Golful Persic.
Si Valeriu are calitatile si manierile mostenite de la mama. Un mare multumesc in am pentru ea. Dar ca sa fiu mai modesta , in mare parte l-am slefuit eu dupa costa mea .
-------------------------------
ce mari suntem
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
alinkav spune:
Neata dragelor!
Mai da ce harnicute sunt moldovencele mele!!!!Va iubesc, si sa nu zica lumea ca moldovencele nu sunt cele mai gospodine, si frumoase si destepte si au noroc si de soti super buni!!!!
Am aparut si eu in pesaj, am dat si examenul, si l-am luat, si sunt fericita!
Ieri n-am reusit sa intru ca eram toata ziua cam stresata, pe urma au trecut niste cunostiinte pe la noi, i-am cedat mai multe din hainele lui Alex, pe care le purta la 1 an.
Nu se mai poate cu voi, ce e cu bunatatile astea pe aici?Eu dintr-un singur gand ma ingras, citindu-va!Neporydok!
Lucia, da m-ai omorat cu pizza ta!Nu puteai sa ne trimiti la pachet cate o feliuta? Si apropo de sos alb cu pui, si eu fac asa ceva des, dar mai pun si ciupeci, si iese o bunatate, de nu ma mai opresc din mancat!
Sa incerc si eu tortikul cu ananas. In legatura cu tortul pe care il fac eu cu zgusheonka, e un tort foarte usor si rapid de preparat. Il fac mereu cand nu vreau sa ma implic prea tare in ale bucatariei.
Reteta: 1 cutie de zgusheonka
2 oua
0.5 lingurita soda pogashenaia uksosom
100 g margarina/unt topit(a)
1 pahar faina
1 pliculet vanilie
Totul se amesteca, si se coace cam 40-45 min. Se raceste, se taie in 2-3 blaturi si se unge cu smantana batuta cu zahar. Iese foarte bun la gust!
Alina, vreau si eu nickul de la messenger!!!!
Si sotul meu, e din ferecire un sot perfect!!!!!!La asa femeie cum sunt eu, sa nu am un sot la inaltime??La noi din nefericire soacra a murit acum 10 ani, asa ca sotul a cam invatat sa se descurce singur, mai ales ca era si plecat mai mult de acasa. Si eu tot tin sa-l las pe Alex sa se decsurce singur, sa fie mai independent, mai samostoiatelinii, si deja imi iese. Prin multe fapte ne arata ca e deja un barbatel pe cinste!
Gata, am terminat, ca poate daca mai continui, veti avea de citit toata ziua!!!
Poka!!!
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
Balbina spune:
Alinka, felicitari pentru examen!
Lucia, reteta aia de diplomat o stiam si eu, dar nu-mi place secventa cu ouale crude (albusurile batute).
Merci de retete, poate le incerc si eu (vinetele abia pe la vara, din pacate), mai ales biscuitii aia cu cocos mi-au facut cu ochiul, tin minte mi-ai mai dat cindva reteta pe mess, dar crezi ca o mai gaseam?
A, vroiam sa va zic, fix dupa reteta Alinei (numai ca nu pun margarina/unt si vanilie) eu fac o rulada rapida. Torn aluatul pe tava de aragaz, in care astern hirtie de copt, coc citeva minute (maxim 10), apoi ung suprafata cu gem si rulez. De acord cu ALina, foarte bun la gust.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
MamaElei spune:
Buna dragelor!
Mai apar si eu in peisaj.
Saptamina trecuta sotul nu a avut net la serviciu si a lucrat acasa, asa ca eu - lipsa...
Alina, felitatri pt examenul luat!!!
Lucia, m-ai dat gata cu bucatele tale! SUPERRR!!!
In principiu, ne-am decis, dar mai avem inca muuulteee de rezolvat, aflat si facut.
In privinta cosmeticalelor, si eu ocolesc Avonul si Oriflame, nu am incredere in cremele lor, nici nu am incercat. Am mai luat oja, ruj de la Avon si atit. De oja nu mai stiu, dar parca nu m-a impresionat asa tare, ca sa retin.
Cremele de fata le folosesc de la Gerovital sau Cistaia Linia (apropo, Cornelia, din cite am citit e mai recomandat Cistaia Linia decit Ciornyi jemciug, cu toate ca e mult mai ieftin se pare ca calitatea e mai buna, am citit pe www.makeup.ru, daca e corect site-ul, acolo isi impartasesc impresiile cu privire la cam toate marcile de cosmetice). Pt makeup folosesc fon de ten de la Max Factor, rimel de la Bourjois si rujuri nu mai stiu. Umbrele is ieftine cumparate de la piata.
Aliona, pai ce zici tu ca e tirziu??? Uite eu fac galerie sa-ti schimbi parerea
De o ora scriu acest mesaj...
Rodica si PAULA (02.09.04)
lia_c spune:
'neata
uite ca am lipsit doar o zi ci am de citit cit sapte si inca atitea retete, de abia reusesc sa le salvez..., d-apoi inca sa le mai fac
Lucia, jos palaria, in zadar o faceai pe modeste, ca nu prea ai chef, ca ti-e lene... as alene as vrea si eu ... O sa-ti scriu pe email ce recete mai vreau... Bravo p/u toate si felicitari p/u asa sotior. Eu nici nu incerc sa-l rog pe sotior sa ia fierul de calcat, ca se teme rau de el . Cind nu sint acasa si n-are camasi calcate, prefera sa se imbrace in ceva care nu trebuie calcat, decit sa calce... Dar in schimb la facut curatenie, spalat vase si gatit ceva rapid - el e omul! Cu toate ca acasa la parinti n-a facut nimic dina stea (are 2 surioare care nu-l lasau ), dar am lucrat eu intens asupra subiectului
Alinka, felicitari p/u examen !
am notat si receta ta, ca mi s-a facut o mare pofta dupa ce am citit-o...
Alina, parca te-ai pus de acord cu prietenele mele din SUA sa-mi trimiteti toat epoze si sa ma faceti sa vin acolo... In we prietena din NY, mi-a trimis un set de poze din NY, eu sint inebunita de NY de cind cu "Sex and City" mi s-a pus pata... Cea din Seattle mi-a trimis alt set inebunitor de poze de la pirtia de ski... si tu cu cel de la Ocean... Nu ma provocati ca apoi nu raspund de mine Eu stiu ca ele tot incearca sa ne convinga sa emigram linga ele... eh... Bravo p/u sotior!
restul scriu mai tirziu, sorry
lia_c
Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much.
William Dempster Hoard
LiliaToma spune:
Ma minunez in fiecare zi ce harnice sunteti si sunt asa mandra ca in clubul nostru sunt numai fete de prima calitate
Lucia, mai nu am murit ieri la pozele tale, iar alea cu fructe chiar m-au dat gata. Super! super!
Cornelia, de ce ii ceri retetele pe mail? Cere aici ca mai copiem si noi repede, ca sa nu se repete Lucia prea des.
Eu mi-am notat ieri pe o hartiuta la ce vroiam reteta, dar acuma nu o mai gasesc. O sa ma mai uit o data si scriu mai tarziu.
Azi cica m-am pornit eu la examen auto.
Si m-am intors inapoi ca uitasem sa platesc taxa de examen si nu m-au primit. Asa imi trebuie daca sunt cascata. Acuma tr sa ma reprogramez.
Alina, felicitari pentru ca ai scapat de examen.
Rodica, abia astept sa realizati ce va doriti si sa ne spui si noua despre ce e vorba ca ma omoara curiozitatea asta bat-o vina
De sot: a mea soacra nu isi punea baietii( ca are doi) sa faca nimika-nimika prin casa. Dar l-am modelat eu incet-incet. Bine, nu isi calca hainele nici acuma( ca la el nu trebuie calcate niciodata, daca nus u tn atenta se imbraca cu ele asa necalcate si e multamit) gateste rar si doar ceea ce e mai simplu asa, dar ma ajuta foarte mult cu Amelia, curatenia, spalat vase, etc. Nu este pretentios la mancare( in afara de faptul ca nu ii plac pastele, orezul si carnea grasa). Daca nu e mancare, mananca ce gaseste si nu mi-a zis niciodata ceva.
Am ras ca o data la parintii lui a inceput sa spele niste pahare si mama lui i-a zis sa lase ca le spala ea ca el nu stie la care el: Cum nu stiu? eu nu stiu? ...
La inceput mai ramanea cate un vas mai cu resturi de mancare pe el, dar eu l-am incurajat mereu i-am aratat unde sa fie mai atent si el e mandru cand ma ajuta.
Noi am folosit intotdeauna prezervative. La un moment dat am vrut sa trec pe pastile, am si fost la ginecolog si am cumparat ce mi-a recomadat, dar nu am mai folosit.
Am fugit ca am o Amelia in brate care se zbate de zor ca scriu prea mult
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Il consider mai puternic pe cel ce se invinge pe el insusi, decat pe cel ce isi invinge dusmanul. Este mai greu sa te invingi pe tine decit pe vrajmas. Aristotel
MamaElei spune:
So, cam liniste pe aici!
In sfirsit am reusit si am facut si eu "dejtele", le-am bagat la frigider pina vine sotul, dar dupa nu stiu unde sa-l ascund pina miine dimineata, cind vreau sa-i fac surpriza, sa-l scot oare la balcon? Nu va ingheta?
Mersi mult Liliei si lui Nati pt ajutor si rabdare cu mine
Ma intreba cineva de Paula (sorry nu am retinut cine). E bine, face nazbitii, se incapatineaza sa nu vorbeasca si sa nu faca la oala, adevarul e ca nici eu nu o prea stresez cu oala. Simbata si duminica merge la bunicii care au casa in apropierea Chisinaului si acolo se dezlantuie... Urca si coboara scarile de mii de ori, merge la "cococo" si ia "ouu", curata zapada cu lopatica de nisip, ajutindu-l pe bunelu' si ii tot alearga. In schimb, luni am un copil taaare alintat si pina o reeduc, vine iarasi simbata si tot asa...
Eu folosesc si foloseam pastilele ca forma de contraceptie.
Si la mine sotul stie sa faca de toate, la inceput cind nu prea stiam sa gatesc si el stia si stie sa gateasca mai bine, facea el mincare, eu nici acum nu fac nimic din aluat, el e cu framintatul, taiatul si de acolo preiau eu. Numai pizza ce mai fac io.
Aha, Cornelia, am fost in Metro si m-am uitat la tavi. sint din teflon, de vreo 28/30 parca si costa intre 100-150 lei (sper ca nu gresesc). In orice caz, iti recomand sa te uiti acolo, asta daca nu ti-ai luat deja.
Mai revin, ca am chef de vorba
Rodica si PAULA (02.09.04)