Clubul moldovencelor de peste Prut (15)
Raspunsuri - Pagina 5
Lucia_B spune:
Corina - inainte de sarcina foloseam pastilele "rigividon", acum doar cauciucuri , am renuntat la pastile din diferite motive, unile din ele e ca alaptez si altul - sunt hormonale. referitor steriletului si restor metode sunt de parerea Nataliei.
Cit despre barbati: al meu as zice ca e ideal . poate face mincare, curat, calcat si spalat, insa le fac eu ca despun de mai mult timp . in caz ca nu am timp sau pur si simplu nu am chef sa ma ocup de aste le face el. Si ce-mi place la el ca niciodata nu-mi zice "da la mama era ..., da mama facea asa" cred ca l-as sugruma pentru replici de genul acesta. in schimb imi zice "e mult mai bun ca la mama" "la mama asa nu se primea" si atunci imi vine sa-l pap
pe deasupra e un tatic de milioane. schimba pampershii fetei, o scalda, se joaca mult cu ea si o calmeaza cind eu nu sunt in stare.
ce tine de bucatarie si gatit, aici ne apar scintei. ii place ce gatesc insa nu accepta sa stau in bucatarie, prefera sa stau linga el. ultimul timp mi-am mutat bucataria in dormitor . in timp cit el sta cu fata sau la pc, eu frumusel tai, curat, amestec, plamadesc linga el. in we fara compromisuri nu pot sa stau in bucatarie, el prefera sa iesim in oras sau sa fecem comanda la domiciliu.
in schimb cind pun mincarea gata facuta pe masa se bucura mai ceva ca un copil, maninca cu atita pofta si placere de ai zice ca prima data vede ce-i pun in fata .
si' cine nu e deacord ca barbatelul meu e ideal? a
-------------------------------
ce mari suntem
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
Lucia_B spune:
Alina/davinia - pune repejor poza tortului, sa vad ce forma i-ai dat, peurma o sa vorbim cine si cui i-a furat ideea
eu ca si Cornelia nu prea am inteles cum dai forma biscuitelor. e clar ca sacul e de hirtie, dar virful cu ajutorul carui faci forma stelata sau altfel tot e din hirtie? daca da, te rog foarte frumos, cind ai timp fa poze la instrumentul acesta, poate ne luminam si noi cumva .
Cornelia - imi pare rau ca ai petrecut citeva seri singurica, dar ca sa-ti fie mai usor gindeste-te la Corina, ca si eae singura. ce zici, te-am ajutat .
sa iesi afara si sa te joci cu bulgari de zapata si pentru mine, dar ce te rog mult, asta e si sa te speli pe fata cu ei. sa faci stelute pe omat, cazxind pe spate.
Natalia - trebuia sa gresesti ca sa te inveti pentru viitor. eu deja nu ma mai scirbesc daca ceva nu-mi iese cum ar trebui, ci iau invatatura. si cred ca nu a fost asa de rau daca sotului i-a placut si ai mincat si tu. daca dadeai la urna te credeam e a fost scirbos dar asa ...
Lilia - da harnicuta ai fost. nu gluma. Ce a facut Amelia in timpul ce tu gospodareai? vrem poze si impresii la biscuiti si la ce ai mai facut.
Alina - cum a trecut examenul, nu am reusit sa-ti uraz bafta insa m-am gindit la tine de dimineata.
si pina la urma ce bun ai facut cu "zguscionca"?
Aliona - nu te supara ca nu ti-a iesit prajitura aspectuoasa, nu asta e important. principalul ca ti-a placut la gust, da frumoasa o faci data viitoare.
voi ce mai faceti, ai mai gasit cumparatori?
Rodica - draga, unde te-ai pierdut? ati luat decizia potrivita la ceea ce voiati sa faceti/cumparati? ce mai face Paula?
ce mari suntem
Lucia_B spune:
Ca sa nu va mai tin in suspans va povestesc ce am facut saptamana aceasta.
1 - Pizza. Cornelia, si mie mi-a iesit foarte mult aluat. dit tot aluatul am facut o pizza mare ca la tine si niste bulculite, ca pentru inca o pizza nu aveam ingridiente si nici in frigider nu aveam loc sa o pun la congelat. eu cred ca depinde de faina.
2 - blinele pufoase la micul dejun
3 - Vineri am avut oaspeti (iarasi ne-am adunat toti moldovenii) si am facut o prajitura intoarca su ananas. am ramas foarte impresionata de gustul ei, daca va intereseaza va dau receta.
evident ca am facut si ceva mincare nu doar dulciuri
4 - vinete (roticele) cu sos de rosii
5 - carne de pui cu legume inabusite si salata din varza, rosii si castraveti.
cam asta o fost programul meu de we in bucatarie.
cred ca ar fi bine sa ne mai impartasim cu recete de mincare de zi cu zi, nu doar de dulciuri. eu de ex, sunt in pana cu idei de genul acesta, poate ne ajutam?
Acum deschid un album cu bucate pe yahoo, cum o scot la capat pun lincul aici sa-mi vedeti capodoperele. pun si poze cu prajitura care am facut-o saptamana trecuta.
pina una alta, un we placut incontinuare
ce mari suntem
Lucia_B spune:
gata, am scos la capat cu pozele.
le puteti vedea aici
pozele bucatelor sunt puse in ordine cronologica
ce mari suntem
Lucia_B spune:
proba de microfon.
un-doi, unu-unu, un-doi
verific cum se primeste semnatura
ce mari suntem
Balbina spune:
Lucia, ce-ai facut, imi provoci gastrita cu pozele tale!!
Mi-a placut tare mult cum ornezi tu masa cu un buchet de flori, foarte frumos. La ipostazele cu harbuzul si zamosul intro, do si posle am ris cu sotul de nu mai puteam .
Da ce pizza ai facut, va-ha-ha, e cit masa , sau asa pare mare in poza?
Foarte apetisante mincarurile tale, si ornate cu mult gust, esti o gospodina adevarata, bravo!
P.S.: Va invidiez ca puteti minca fructe oricind.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Lucia_B spune:
Natalia - merci mult de complimente
poti sa nu ne invidiezi tare de fructe, ca nu au gustul celor din Moldova.
platoul cu cirese, caise si capsunele sunt romanesti, le-am mincat asta primavara cind am fost prin treacat in Bucuresti
harbuzul si zamosul sunt "mesnie" si sunt foarte buni.
pe masa, acum, in loc de flori ne sta bouncerul cu Laura
pizza e mare cit platoul de la aragaz (5 conforci).
la Cornelia tot asa s-a primit
ce mari suntem
Bucate
Lucia_B spune:
am uitat sa zic ce gatesc azi, asta asa' ca sa va fac pofta
sos alb cu piept de pui
garnir - orez fiert in zeama in care ieri am inabusit legumele cu carnita.
a' ce ziceti, sau deja ?
editat: am pus si poza
ce mari suntem
Bucate
Balbina spune:
Lucia, "gustoase" poze mai ai, fara o bavetica nu-i chip sa te uiti la ele, altfel te umpli de saliva.
Am vazut pizza Corneliei, dar parca a ta parea in poza ca se intinde pe o masa de dimensiuni cel putin 1 m x 1.5 m, nu stiu, mi s-a parut ca e enorma, dar probabil e o iluzie optica, gustoasa oricum.
Sotul tau nu maninca rosii? Am vazut ca erau numai in farfuria ta.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
Lucia_B spune:
Natalia faci sa-mi creasca urechile, si asa calc pe elea
Rosii am avut doar una, si el mi-a cedat-o, ca din jumate nu era sa intelegem nimic .
special pentru tine, am masurat platoul in care am facut pizza. are 56cm x 32cm, in jumate decit iti imaginezi. da ar fi fost super o pizza de 1.5m x 1m la doi .
ce mari suntem
Bucate