In Italia (8)
Raspunsuri - Pagina 10
crista-s spune:
Enn pai ce ai facut ... mi-ai darimat toata teoria .... si pe a Irinei ( macar moare si capra vecinului ) ... deci nu e nici de la sex nici de la natie ... o fii de la zodie ??
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Chiar ca Enn ne-a daramat teoria!
Iar cu zodia nu prea cred, Cri, asa ca naiba s-o ia de chestie... Dar unchiul tau unde sta? Ca aici in Italia riscam sa creada lumea ca toti romanii sunt morti de foame si pusi pe porcarii, adevarul este ca se si aud multe...chiar mai ieri ziceau la tv de o tanti fara vedere care a fost furata de "badanta" ei - romanca. Si asta e doar ultima dintr-o luuungaaaaa lista. Mie imi pare tare rau ca, pt un numar redus de persoane negative, se ajunge la generalizari. Dar stiti ce fac eu cand vreun italian mai incuiat la minte spune cate o chestie despre romani in prezenta mea? Ii spun asa: 1. e gresit sa generalizam; 2. aceeasi soarta grea au avut italienii cand emigrau in America 3. si daca tot vrem sa generalizam, la fel se spune (in mod gresit, evident) ca toti italienii sunt mafioti si palavragioi. Lucru neadevarat, off course.
Iri, mami de Ale
http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos
"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."
crista-s spune:
Sta in america pe coasta de est dar intimplator pe coclaurile pe unde sta si lucreaza el a cunoscut foarte rar romani ( unul din intimplare ca a lucrat chiar la banca si pe postul pe care lucrase el cind s-a dus in america acum 40 ani .. si iti dai seama ca l-au sunat aia sa il anunte evenimentul )...
Ai dreptate, eu am cunoscut un arab ( la tinerete ) si cind eu am zis voi toti sunteti mincinosi si imbarligatori mi-a raspuns "eu am 5 degete la o mina si toate sunt ale mele dar nu seamana unul cu altul.. asa si oamenii .. fiecare e divers in felul lui chiar daca fac parte din acelasi popor" si vreau sa zic ca mi-a inchis gura si acum si eu zic la fel... Ca la coada -cozii el a fost exact asa cum ma asteptam ... mincinos si imbirligator e alta treaba insa .
Aia cu badanta am vazut-o si eu .. dar ma scuzi ai vazut ce fata " penala " avea badanda ... Femeia aia era oarba sarmana si nu putea sa o vada, dar in general vezi cine sta linga tine si iti poti face o idee ... si macar poti sa te feresti ... sa nu primsti in casa asemenea "panarame" .
Cristina
Noi doi... si nu numai
viorela hoff spune:
hallo fetelor, ce faceti?
azi am liber si satu acasa ca azinopate nu m-am simtit prea bine.
asa ca ma ocup de treburi gospodaresti si....dc
haideti sa va povestesc ce s-a intamplat ieri la scoala la noi.
noi avem in clasa pe perete o cruce mare de fier. una din colegele negrese (islamista), si-a agatat ieri paltonul peste cruce, desi in clasa este un cuier lung de vreo 4 m unde are loc toata lumea sa isi puna hainele. nimeni nu a observat, in timpul orei insa, Don Rizzotto se ridica si intreaba al cui este paltonul si daca poate sa "indrazneasca" sa il ia de acolo sa il puna pe cuier!chiar a folosit un termen f. politicos in limba germana. negresa a inceput sa dea din maini vadit nervoasa si sa se strambe, Rizzotto a pus paltonul pe cuier si dupa aia s-a imbracat si a plecat, era alb la fata de nervi.
toate astea au decurs asa de rpd, ca unii nici nu si-au dat seama ce sa intampla, profa a ramas uimita cu buretele in aer si restul clasei au inceput sa fosneasca si sa-si puna intrebari. apoi au inceput bineinteles turcii cu comentariile (ca sunt mai multi) si eu m-am ridicat si am zis ca mai bine continuam ora ca aici invatam germana si nu discutam altceva.
spuneti si voi, ce o fi apucat-o pe fata aia? intr-o zi iar a avut niste iesiri, noi dezbateam un articol despre AIDS, erau acolo niste procente si mai ales din Africa, tipa se incapatana sa traduca desi ea nu avea treaba asta pt. ca abia a venit la curs si nu stie o boaba germana si ei ii daduse profa altceva de facut. mey, a trebuit sa strige la ea de vreo 3 ori sa lase articolu ala si sa se ocupe de conjugarile verbelor!
nu va spun ca intr-o zi cand am venit, sosisem mai devreme si am gasit crucea intoarsa cu susul in jos. am pus-o la loc fara sa comentez.
multa lume ciudata!
va pup, mai vorbim, am spalat niste rufe,le pun pe balcon ca e asa un soare fain la noi!
Vio
Tina catelus de catifea
crista-s spune:
Da... dupa parerea mea n.are nici o legatura cu religia ci cu cei 7 nai de acasa, cu educatia primita, gradul de cultura al persoanei respective. Lumea n-are ce face si emigreaza intr-o tara straina, in loc sa isi vada de treaba lor si sa stea potoliti ca se afla acolo tocmai datorita intelegerii pe care le-o arata poprul respectiv ( care .. are un grad de cultura superior ca altfel nu ar fii asaa intelegator).. isi cauta motive sa isi dea importanta. Fata aceea e o persoana neintegrata in societate care in adincul sufletului sufera de mania persecutiei si se simte inferioara celorlati asa ca incearca sa iasa si ea in evidenta cum poate, atit cit o ajuta mintzishoara .
Tocmai ce m-am cam suparat pe alt forum , asa sunt eu mai prostovana dar eu inteleg ca faptul ca traiesti intr-o societate multietnica sau vii din familii mixte iti este doar de folos. Trebuie sa privesti doar ca un avantaj. Dar poate singele meu atit de amestecat ma face sa gindesc asa... Eu sunt tare suparata in primul rind pe mine insami ca nu am vrut sa invat nemteste de la mama cind eram mica, apoi pe ea ca l-a ascultat pe tata si nu nea- vorbit in germana chiar daca el nu intelegea nimic , si in ultimul rind pe el pt ca a avut o asemenea idee "creata" ca daca el nu intelege nici noi nu tb sa vorbim aceasta limba. Mama a copilarit linga Brasov si a mers la gradi si apoi la scoala germana, unchiul meu a ramas si la liceu la Honterus asa ca el a studiat si mai mult. Mama imi povestea ca mergeau cu ceilalti copii de sarbatori la biserica saseasca in sat, era normal doar traiau impreuna acolo .. erau copii ... mergeau si la cea romaneasca .. asta nu i-a facut mai prosti decit ceilalti ci dupa parerea mea "mai destepti" i-a imbogatiti si spiritual si cultural. Eu n.am copii dar daca as avea ei ar fii mai cistigati decit alti copii, pt ca ar avea mai multe ocazii de a primi cadouri ( mos Niculae si Befana), ar stii din start 2 limbi straine ( chiar 3 ca mai ar avea unchi si matusi si de partea cealalta a oceanului), ar calatorii mai mult si mai departe decit un copil ai carui bunici locuiesc la 2 strazi de el, ar cunoaste obiceiuri si traditii diverse ...
Concluzia finala mai Vio fata aia ar trebui ajutata, ca ea va fii mama si isi va hranii copii cu ura impotriva celor pe care ea nu i-a putut intelege ...
Lasa ca uite ca pe aici prin nord e una care se imbraca ca ala in Afganistan cu zabrelele alea pe fata si umbla asa prin oras, e cetateanca italianca ... e nascuta aici din parinti italieni dar e convertita ... si politistul din sat pt ca ( cred eu ) primarul e de la Lega nord o amenda in fiecare zi .. ca legea spune ca tb sa umbli pe strada cu fata descoperita ca sa te poti face recunoscut .
Cristina
Noi doi... si nu numai
enn spune:
Vio, urīt din partea colegei voastre, doar sunt sigura ca nici voi, ceilalti, n-o trageti de batic Aveam si noi un vecin tunezian īn caminul studentesc, care de fiecare data cīnd īndraznea cineva sa-i faca vreo observatie (īn principal legat de curatenie...), sarea cu gura ca suntem rasisti si-l discriminam. Pīna cīnd l-au pus la punct niste baieti marocani, ce i-or fi spus, numai ei stiu, cert este ca dupa aceea s-a mai calmat. Poate ar trebui sa vorbeasca vreo colega musulmana cu ea, doar lipsa de respect pentru semeni sigur nu e o atitudine īncurajata de nici o religie.
Cīt despre imaginea romānilor, sa va spun o anecdota draguta: o cunostinta, baiat informatician, s-a suparat ca-l tot īntreba lumea ce are de gīnd sa faca dupa terminarea studiilor, asta implicīnd de fapt intrebarea nerostita, daca are de gīnd sa ramīna aici sau sa se īntoarca acasa la el, si a īnceput sa raspunda ca el din Germania nu pleaca sub nici o forma, ba ca-si mai aduce si logodnica, parintii, fratii, si bineīnteles si parintii si fratii ei Dupa vreo 2-3 replici de genul asta, a fost lasat īn pace. Acum e bine-mersi la München, īnsurat c-o fata spaniola
Cristina, ma bucur ca ti-a placut filmuletul. Sora-mea e mai blonda, mai subtirica si cu 4 ani mai tinara. La fire nu ne asemanam deloc, dar īn poze pīna si fiu-meu ne confunda!
Crini, m-am linistit citind ce bine se īnteleg copiii vostri. E si o constelatie fericita, o fetita mai maricica si un baietel mai micut, fata de care ea probabil īsi asuma un pic rolul de mamica. La noi, diferenta de virsta fiind mai mica, probabil va fi mai multa concurenta.
Eu am un servici (cu jumatate de norma), dar din decembrie īncoace lucrez mai mult la modul teoretic, cum suntem practic tot timpul bolnavi, ba eu, ba copilul. Si ma tem ca nici cu 2 micuti nu va fi altfel.....
O zi buna si fara dureri de cap va doresc,
E.
enn spune:
Cristina, m-a dat gata faza cu consateanca fundamentalista si politistul din sat! Rīsul lumii...
In rest, perfect de acord cu tine. Si eu, si sotul, am crescut vorbind 3 limbi (nu aceleasi) de mici si la fel dorim sa creasca si baiatul nostru.
viorela hoff spune:
ma gandeam sa fac praji cu mere a Nataliei, dar treb e sa cumpar niste oua si iaurt. cu ocazia asta plimb si catelusa.
Cristina mare dreptate ai, sti ca fata asta e chiar draguta, si nu se imbraca ca islamistele, are 27 de ani si eu tot timpul ii admir capul de papusa cu codite din acelea mii, ii sta f. bine. poate are probleme, dar in general n u se poate discuta cu ele pt. ca eu le-am auzit vorbind in franceza intre ele, se cam cred superioare eu m-am enervat si le-am spus intr-o zi in franceza mea de la generala ca inteleg tot ce vorbesc ele si de atunci comenteaza numai in dilaectul lor.
sa sti Cri ca si la mine in familion a fost exact aceeasi c hestie cu l. germana, maica-mea timisoreanca dar tata oltean capos. rezultatul, mama stie vreo 5 limbi iar eu si sora mea ne-am ales cu ce am invata la scoala, macar le-am invata bine ca ne-a placut. daca ar sti tata saracau (a murit)ca amandoua fiicele sunt in germania, n u stiu ce ar face. eu cu neamuri nemtalai, matusi, unchi, mama, ma chinui acum sa invat germana la 40...de ani, ca in viata vietilor mele nu am vista ca o sa ajung aici, de vina e smecheru asta de sot, mancalar mama pe el.
Enn, asta cu imaginea romanilor, eu m-am izbit aici de lucruri nu prea dragute, dar ma rog, incerc sa le trec cu vederea.
apropos de imaginea romanilor si gripa aviara (ca nu are nici o legatura), voi ce faceti, mancati carne de pui si oua?
cat despre mine cred ca v-ati dat seama ca maninc, ca ma duc sa cumpar acusica, m ai vin,
pupilici
Vio
Tina catelus de catifea
crista-s spune:
Asa e Enn.. dar daca ai fii vazut-o pe individa .. imi venea sa pling de mila ei, era singurul sentiment e care il aveam. O femeie care fara sa fie obligata de tata sau sot alegea acest mod de a se imbraca in timp ce in tari nu chiar indepartate femeile lupta pt a nu fii obligate sa se acopere, adica pt un pic de respect ca pina la urma asta e .
Norocos Morcoveata si bebe mic care tb sa soseasca caci vor fii mai mult de 3 limbi straine pe care sa le poata invata.
Cristina
Noi doi... si nu numai
viorela hoff spune:
quote:
Originally posted by crista-s
Da... dupa parerea mea n.are nici o legatura cu religia ci cu cei 7 nai de acasa, cu educatia primita, gradul de cultura al persoanei respective. Lumea n-are ce face si emigreaza intr-o tara straina, in loc sa isi vada de treaba lor si sa stea potoliti ca se afla acolo tocmai datorita intelegerii pe care le-o arata poprul respectiv ( care .. are un grad de cultura superior ca altfel nu ar fii asaa intelegator).. isi cauta motive sa isi dea importanta. Fata aceea e o persoana neintegrata in societate care in adincul sufletului sufera de mania persecutiei si se simte inferioara celorlati asa ca incearca sa iasa si ea in evidenta cum poate, atit cit o ajuta mintzishoara .
Tocmai ce m-am cam suparat pe alt forum , asa sunt eu mai prostovana dar eu inteleg ca faptul ca traiesti intr-o societate multietnica sau vii din familii mixte iti este doar de folos. Trebuie sa privesti doar ca un avantaj. Dar poate singele meu atit de amestecat ma face sa gindesc asa... Eu sunt tare suparata in primul rind pe mine insami ca nu am vrut sa invat nemteste de la mama cind eram mica, apoi pe ea ca l-a ascultat pe tata si nu nea- vorbit in germana chiar daca el nu intelegea nimic , si in ultimul rind pe el pt ca a avut o asemenea idee "creata" ca daca el nu intelege nici noi nu tb sa vorbim aceasta limba. Mama a copilarit linga Brasov si a mers la gradi si apoi la scoala germana, unchiul meu a ramas si la liceu la Honterus asa ca el a studiat si mai mult. Mama imi povestea ca mergeau cu ceilalti copii de sarbatori la biserica saseasca in sat, era normal doar traiau impreuna acolo .. erau copii ... mergeau si la cea romaneasca .. asta nu i-a facut mai prosti decit ceilalti ci dupa parerea mea "mai destepti" i-a imbogatiti si spiritual si cultural. Eu n.am copii dar daca as avea ei ar fii mai cistigati decit alti copii, pt ca ar avea mai multe ocazii de a primi cadouri ( mos Niculae si Befana), ar stii din start 2 limbi straine ( chiar 3 ca mai ar avea unchi si matusi si de partea cealalta a oceanului), ar calatorii mai mult si mai departe decit un copil ai carui bunici locuiesc la 2 strazi de el, ar cunoaste obiceiuri si traditii diverse ... Concluzia finala mai Vio fata aia ar trebui ajutata, ca ea va fii mama si isi va hranii copii cu ura impotriva celor pe care ea nu i-a putut intelege ...
Lasa ca uite ca pe aici prin nord e una care se imbraca ca ala in Afganistan cu zabrelele alea pe fata si umbla asa prin oras, e cetateanca italianca ... e nascuta aici din parinti italieni dar e convertita ... si politistul din sat pt ca ( cred eu ) primarul e de la Lega nord o amenda in fiecare zi .. ca legea spune ca tb sa umbli pe strada cu fata descoperita ca sa te poti face recunoscut .
Cristina
Noi doi... si nu numai
cristina asa fain ai vorbitsi eu gandesc la fel.
Vio
Tina catelus de catifea