In Italia (8)

In Italia (8) | Autor: crista-s

Link direct la acest mesaj

Bine ati venit la un nou capitol!

Capitolele precedente:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58754&SearchTerms=italia" target="_blank">In Italia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60722" target="_blank">In Italia (2)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62704&whichpage=1" target="_blank">In Italia (3)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64086&whichpage=1" target="_blank">In Italia (4)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64758&whichpage=1" target="_blank"> In Italia (5)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65369" target="_blank"> In Italia (6)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66805&whichpage=1" target="_blank">In Italia (7)

Italiencele ( de pina acum ), vorbarete, de la sud la nord:
Iriale ( Messina )
Geanina Anghel ( Napoli)
CameliaS ( Firenze )
Gabry ( Firenze )
Crista-s ( Bologna )
Stralucitor1 ( Torino )
Mariana I. ( Torino )
Pyssy ( Novara )
Danangie ( Milano )
Crini ( Milano )
Pet.cost2005 ( Milano )
Alinutza00 (Milano )
Dana7mi ( Milano )
Tizabela ( Pordenone )
Mireloaia( Aosta )

...... si lista e deschisa ...

Si alte discutii referitoare la Italia:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43477&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56382&SearchTerms=italia" target="_blank">vacanta in Italia ( recomandari)(2)

De unde putem "culege" informatii pretioase:
www.romania-italia.net" target="_blank">Forumul romanilor din Italia
www.roembit.org/" target="_blank">Ambasada Romaniei in Italia
www.consulatmilano.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1" target="_blank">Consulatul General al Romaniei la Milano
www.stranierinitalia.it" target="_blank">Stranieri in Italia
www.moduli.it" target="_blank">Tipologie di moduli; Contratti; Autocertificazione; CAP; Codice fiscale...

Dictionar on-line :
www.garzantilinguistica.it/interna_ita.html" target="_blank">Garzanti Linguistica

Cristina

Noi doi... si nu numai

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Buna dimineata la toata lumea ...

Angi mie acum la batrinete imi place vinul alb si dulceag asa ca sunt fan Grasa de Cotnari pe care ai ales-o deja ( mi-am bagat nasul la miresici iesence), dar sec ... sper sa nu spun prostii ...ci amintiri din tinerete:ar fii Riesling-ul, Feteasca alba si regala , Traminer-ul ( bun rau si asta e de la dulce pina la sec ... vezi ce scrie pe sticla) astea toate le gasesti si de la Jidvei ( parca mai seci la astia) si de la Murfatlar dar si de la Cotnari si poate e mai bine de aici ca ai sticle la fel - faci pereche cu "grasa". Mi-am mai amintit unul bun ( dupa parerea mea ...) Frincusa de la Cotnari parca.... dar ia sa se dea cu parerea "domnisoara" Petro ca ea e urmasa Vrincioaiei deci ... de la mama vinurilor .

Ce frumos subiect, demn de prima pagina ..ALCOOLUL .

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Un nou capitol, ce vorbarete suntem...

Cri, mataluta vad ca esti mare experta in vinuri! Si cand te intrebai de alea italiene de ce nu erai informata???

Enn, este cum zici tu, filmul este facut dupa cartea pe care ai numit-o.

Aici iar a venit primavara...

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Ce sa ii faci mai Irinusha ... eu mare parte din viata mi-am petrecut-o ( in adevaratul sens al cuvintului ... adicatelea tot intr-o petrecere ) in Romania .... Aici stiu si eu ca la mine aici un vin bun ( dar ROSU si asta il cam strica ) e Sangiovese di Romagna am avut la cununie ... ca pe la tine sunt numai vinuri dupa sufletul meu adica albe si dulci si aveti si minunatul Zibibbo care dupa parerea mea seamana cu Lacrima lui Ovidiu de la noi. In rest habar n-am ... Ca prin Piemonte sunt vinuri mai frizante .. si ca in Friuli Venezia Giulia aia fac si tokaj si s-au certat cu ungurii pe denumire ... evident ca au cistigat ungurii ca tokaj-ul lor e mai cunoscut in lume decit al astora de aici .
Gata ma opresc ca am batut cimpii destul ... dar sunt trista ca imi facsem planuri sa ies in oras ( venea o prietena in zona... dar nu mai vine) si nu mai ies ... iar eu sunt iar aici la claustura toata ziua ...

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna dimineata.

CRIS deci din toate vinurile care le-ai enumerat s-ar putea sa-l aleg pe FRANCUSA DE COTNARI. Cica e un demisec foarte bun. La magazin o sticla de 750 ml e 92 mii lei. Mama cica ar fi gasit pe cineva sa mi-l ia la 68 mii lei sticla. D-ne cati bani se duc.....dupa mine cu 300 de euro faceam nunta. Iti multumesc de raspuns. Esti mereu pregatita sa raspunzi la orice tip de subiect. Sa vorbesc cu al meu, si daca e de acord am sa iau de ala. Iti scriu un PM.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Mai Angi care 300 ?? poate cel mai ieftin 5.000-10.000 de euroi ... eu nu am mai auzit sa cheltuie lumea mai putin ... am cheltuit noi 1000 ( numai masa ) si eram 18-20 persoane. Nu mai vorbim de alte prostii : poze, verighete, bomboniere(si astea s-au dus spre 1000 .. ca fiind numai neamuri apropiate a tb sa "sarim" cu un ceva mai substantial), buchet ( si eu am fost fata fina nu m-am aruncat la cine stie ce... mie imi plac lalele asa ca am avut lalele galbene ...adica ieftin ca braga .. peste 50 euroi .. )... nu mai imi amintesc dar oricum am cheltuit o groaza si eram o mina de oameni doar. Noroc ca ne-am mai scos din cheltuieli pe urma ( dehhh cadourile .. au fost de fapt: bani ).

Auzi daca iei demi-sec nu mai pune si Grasa .. lasa numai 1 fel .. si gata ... ca or sa bea toti...
Eu m-am tavalit de ris ( nu te supara pe mine ) cind am citit la miresici faza cu martini-ul ( care e misto .. nu e vorba ) dar cind ai zis de lamiie eu ma gindeam cum or sa comenteze toti ca le-ai dat lamiia ca sa le treaca greata

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Da CRISTA am vazut sandalutze la 300 de euro. Or fi fost si la 5000 sau 10000 dar nu am vazut. Noi am mancat la un rest, italian si am mancat asa: 2 portii de spaghetti con pomodoro so basilico, un fel de scalopina valdostana, 1 portie cartofi prajiti, paine, 1 portie creme caramel si o sticla de vin frantuzesc. In total: 59 de euro.Deci destul de acceptabil. In rest, aurul aoleu ce scump era...................ala era de la 1000 de euro in sus.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Buna dimineta la toata lumea...

Angi eu ma refeream 300 euroi pt nunta , ca uite ce ai zis mai devreme :"dupa mine cu 300 de euro faceam nunta." nu la perechea de sandalute ... ca 300 o pereche de sandale acolo in "tara bogatasilor" probabil ca era un pret mic ....

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Fetele... dragutele....

Intr-o zi plina de ploaie si cer gri si intr-o perioada a vietii mele nu tocmai buna, de ziua mea mi-am facut un cadou minunat (cum se spune aici.. "chi fa da sé fa per tre")... adicatelea mi-am cumparat o , micuta si dragalsa, de care ma indragostisem deja de o multime de vreme si satula fiind de mersul cu tramvaiul sau dipendenta de masina si orarele sotului, am zis sa o cumpar. Si uite ca azi dupa-amiaza o voi putea lua de la magazin, actele sunt toate gata, la fel asigurarea. Si ma bucur taaaaaareeeee mult... si am vrut sa impartasesc cu voi aceasta bucurie.

Altfel...lucrez intr-una, acum mai am un job dupa-masa, asa ca ajung seara pe la 7 franta de oboseala, stau practic cam 12 ore afara, ies la 7 dimineata si ma intorc seara. Iar acasa obosita nu pot sa ma arat, caci Ale ma vrea proaspata ca o si deci imedit ce ajung jucam fotbal, ne uitam la desene, ne jucam cu masinutele, cu computerul lui de copilas, citim, pe urma el se agata de o glezna de-a mea iar eu trebuie sa il plimb asa prin casa... apoi masa de seara, hainutele pt a doua zi, baita....nici nu stiu dupa aceea cand a trecut noaptea si uite ca iar suna ceasul la 6.

Voi ce mai faceti, ce mai ziceti?

Tre' sa fie tare frumos la Monte Carlo, eu nu am fost niciodata.

Iri, mami de Ale

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/g_a_i_2003/my_photos

"Accadono cose che sono come domande. Passa un minuto o passano gli anni e poi la vita ti risponde."

Mergi la inceput

Irinusha sa o stapinesti sanatoasa ... Ce bine ca esti fata curajoasa eu nu am putut sa merg pe ea ... era sa ma calce si o masina asa ca mi-a trecut .. dar eu sunt defecta rau ca nici carnet de conducere n-am si probabil ca si asta a contat ca nu eram obisnuita pe strada decit ca pieton .

Deci nu o sa mai treci pe aici nici tu prea des daca esti asa ocupata cu 2 joburi ... ... toata lumea ne paraseste pe aici .. Nico are si ea treaba si nu mai pridideste ... Vio a disparut .. Viooooooooo pe unde esti ai fugit cu italienii ??? De restul fetelor au trecut pe aici, au facut prezenta si gata asta a fost ...Angi e cu nunta , Petro n-are adsl si deci mai rarutz.. Noroc cu Enn care e mai activa.

Cristina

Noi doi... si nu numai

Mergi la inceput

Buna fetelor.

CRISTA ei tre' sa ma intelegi ca in ultimul timp cam asa inteleg eu lucrurile. Anapoda. In legatura cu vinul. Raspunsul e nu. Nu a fost de acord. De azi inainte nici eu si nici familia mea nu ne vom mai interesa de nunta asta. Sincer imi pare tare rau ca m-am pus s-o fac. E tare rau ca noi suntem aici si nu ne putem invarti noi personal pentru tot. Si din aceasta cauza au fost nevoiti parintii sa se ocupe. Si-apoi stii si tu care au fost discutiile cu praintii. Cred ca acum trec prin perioadele alea naspa din viata mea. Si eu proasta credeam ca s-au terminat. Te admir mult IRIALE ca reusesti dupa 12 ore de munca sa fi proaspata ca dimineata de dragul copilasului tau. Acum ma las in voia Domnului. Sunt trista si-n acelasi timp arrabiata. Mi-am dat seama ca am langa mine un barbat egoist si razbunator. CRISTA tu sti la ce ma refer. Asta e. Ormai am intrat in hora. Dar am fost o ingenua sa cred ca nunta e ceva frumos. Pentru ca dupa mine e bataie de cap, nervi, epuizarea calmului si gata.

Scuzati-mi tristetea dar in aceasta clipa urasc ziua cand am spus DA.

POZELE MELE

Mergi la inceput