In Italia (8)
Raspunsuri - Pagina 11
crista-s spune:
Merci Vio
Eu sunt suparata pe Fabio ca nu vrea sa invete nimic in romaneste, si a mai decretat el impreuna cu logodnicul unei prietene ca daca noi am fii vorbit " macar " engleza .. eiii alta viata ... aveau motiv sa invete de la noi ca e o limba cu care ai ce face ...
Pai astia 2 nu au avut niciodata in spatele lor in autobuz un grup mai vesel care incerca sa le fure portofelul, ca atunci si-ar fii dorit sa poata macar recunoaste acea limba vorbita de "baietii veseli" si ar fii fost tare fericiti sa poata intelege ce spun ca sa stie cum sa se apere .. nu ar fii gindit deloc ca limba aceea chiar daca vorbita de foarte multi in lume nu e "de circulatie internationala" in ochii lor.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
viorela hoff spune:
hai sa va povestesc o scena sa radeti un pic!
ieri dimineata la coborarea din tren...surpriza! era gheata pe jos, toata lumea patina, dar asa draguti oamenii, la cate un colt te atentionau "atentie, vezi ca aluneca acolo", chiar eu am prins din zbor o femeia cand era gata sa cada.
pe drum ma intalnesc cu Don Pasquale, asta mic si rotofei, cu ochii aia albastri si obrajii imbujorati si tuns a la castron, cu vesnicele 3, 4 plase, n u stiu ce tot cara acolo, cred ca are ma mult plase in plase
si cum mergeam noi 2 cracanati ca 2 rate, avem de urcat undeal, Pasquale galant se ofera sa ma prinda de mana. zis si facut, apoi imaginati-va voi eu si cu Pasqualino, eu lunga si slaba ca o matura si el mic si rotofei ca un pinguin, balansandu-ne, cu plasele fosnind , stanga, dreapta, asa ne-a trebuit cam o ora sa ajungem la scoala
pacat ca nu ne-a filmat cineva
Vio
Tina catelus de catifea
crista-s spune:
Lasa mey Vio ca la 'talienii astia se poarta ea mai lunga decit el , mai rau e la mine care sunt si mai lunga si mai lata decit al meu sot si cind mergem pe strada de departe parca imi duc copilul la scoala mai ales ca noi inca nu am depasit faza cu "tinutul de mina " .
Deci faci ceva dulce azi... bravo ... eu sunt grasa ca un porc ... am masura etalon cu care ma verific... o pereche de pantaloni cumparati acum multi ani de la Lidl ( sunt ceva ca sa ii folosesti la munci in aer liber , nu sunt de fis dar nu sta apa pe ei, si sunt dublati cu ceva care tine cald.. super pantaloni .. si au fost si mai de pomana .. ieftini rau ), ei si pantalonii astia daca imi sunt largi sunt fericita insa acum imi sunt ficsi ( asa se scrie ficsi ?? sau fixi ? vai ce proasta sunt!) deci e motiv de mare tristete si de lipsa de praji din meniu ... asta pina miine cind mergem la cumparaturi si deci voi face si eu ceva dulce, cred ca niste gogosi insa coapte la cuptor ca nu imi place cind ramine miros in casa de prajeli .
Eu l-am " amenintat " pe Fabiutza ca ii fac tortul ala de trufe de la retetele Nataliei sau Sacher sa vedem ...de ziua lui sau de paste al meu , al lui ... iar ajung la vorba mea ce bine cu atitea sarbatori si ce bucurie sa le tinem pe toate ...
Cristina
Noi doi... si nu numai
Tizabela spune:
Buna fetelor ahh ce imi place cand intru sa vad ca ati scris si sa am ce citi!Eu totul bine ca tot era vorba de prajiturele am sa imi fac si eu o tarta cu visine ca am vazut reteta pe un alt forum si ce mult imi place yammiiiii!
Ieri am fost la posta sa trimit invitatile si am avut o senzatie ciudata ca atunci incep cu adevarat pregatirile!Cu rochia ce sa zic din alea doua am ales-o pe nici una asa ca ii trag teapa si lui iubi pe care am sa il fac sa creada ca mi-o iau pe aia roz sok!Am sa va arat pe care mi-o cumpar cu adevarat!
viorela hoff spune:
da ce bine-i cu atatea sarbatori, si eu ma bucuram in ro cu pastele, ortodox si catolic, ca le serbam pe amandoua, mamaaaaa si craciunul mai ales, dar aveam 2 colege la servici care ziceau ca ele nu inteleg ce ma bucur eu atata, cand asa mult e de gospodarit in perioada aia.
si ncrede-ma ca sunt bune gospodine, dar cread ca...casnicia lor era cam "aplatizata", ca eu si acum maritata ma bucur ca un copil mic.
sti ca ma ademeneste si pe mine tortul cu trufe, ziua sotului meu e pe 2 martie, dar eu m-am gandit sa-i fac ceva si cu piure de castane, ca tare mult ii place.
apropos, ai tu vreo retea cu pire de castane? am un pachet primit din Ungaria care zace de vreo 3 luni in conge, m-am gandit sa-i fac o surpriza, poate un tort ceva....
pusi Vio
a, intre timp Tina mi-a baut cafeaua din c easca de pe masa, sa vedem reactii acum la ea
Tina catelus de catifea
crista-s spune:
Bravo IZA ... sa ne arati numai noua rochita ... abia asteptam sa o veem ...
Vio al meu e pe 21 martie asa ca nu e departe hahah ... lasa ca ma uit eu luni dimineata pe ceva retete de aici cu piure de castane .. sigur gasim ceva bun ... eu n.am mincat decit alea "parpalite" pe jaratec care se vind pe strada dar nu e ca sunt chiar innebunita dupa ele.. Al meu insa e mort dupa cioco si d'aia Sacherul suna bine ...
pe luni ne mutam cu subiectul la bucatarie ...
vai de Tina , nu mai doarme la noapte !!!! o sa urle la luna sarmana
Cristina
Noi doi... si nu numai
pet.cost2005 spune:
Buna dimineata, fetelor!
Cine vine la o cafeluta ? Astazi sunt pe-aici, va astept ...
Va pup!
Petro
enn spune:
Ciao, Petro! La ora asta nu mai bem cafea, dar iata-ma la o mica bîrfa.
Sotul meu s-a oferit sa mearga azi cu copilul la cumparaturi, ca sa am si eu putina liniste, dupa 10 zile de stat acasa cu Morcoveata bolnavior. Si revine cu.....o masa de bucatarie antica Exact ce-mi lipsea mie din spatioasa noastra bucatarie de 8mp
Sa-mi mai zica cineva ceva de femei si cumparaturi.....
We placut va doresc,
Enn
danangie spune:
Buna seara fetelor.
Ce mai faceti? Cum mai trec zilele voastre? Ca ale mele nu au mai nmic speciale...........am ceva zile de cand ma gandesc la colegele si la prietenele mele de la Modena. De ieri m-a apucat influenza si sunt nevoita sa merg la munca asa cu febra cu dureri de muschi. Aici de alataieri ploua mocnit, ceata multa. E asa naspaaaaaaaaa. Abia astept sa vina primavara asta odata. Pana la urma ma duc acasa la inceputul lui aprilie.
IZA imi zici si mie ce menu ar fi bun la nunta? Te-am mai intrebat odata....e ceva prea indiscret?
Am citit mai devreme ca vorbeati de religii.........dar ati auzit la stiri de mama aia finlandeza ca a cerut ca sa fie scoasa crucea cu Isus din clasa? Si ca judecatorul e respins aceasta cerere. Dar eu stau si ma intreb cum a avut curaj acea mama sa ceara asa ceva intr-o tara straina ei? Dar ce credea ca italienii imediat se puneau sa scoata crucea doar pentru ca a cerut ea? Mie mi se pare exagerat.
La Modena unde lucram era o ausiliara care era foarte rasista dar incerca din rasputeri sa nu arate. Odata imi zice ea mie ca u intelege de ce musulmancele poarte rochiile alea lungi si voalurile alea pe cap. Si-apoi ei i-am zis : fii sigura ca si ele se intreaba de ce poarta italiencele astea blugi cu buricul gol si cu tricourile astea stranse pe corp. Si nu mai stia ce sa zica. Eu cred ca trebuie sa respectam orice religie, chiar daca e peste puterile noastre sa intelegem religia musulmana sau budista, etc.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
Buna dimineata ....
Enn sa stapiniti sanatosi masa . Lasa nu fii trista ca ii gasesti tu un locshor. La mine bucataria nu e mica dar e impreuna cu salonul asa ca iti inchipui ca e inghesuiala. As fii preferat una mica dar sa fie numai bucatarie si cind ai musafiri sa nu ramina vraful de farfuri si cratiti murdare in nasul lor. Cred ca tipul asta de bucatarie e gindit numai pt cei care au masina de sapalat vase, ca macar ascunzi acolo tot pina pleaca musafirii.
Angi pina iti raspunde Iza, care cred ca a ramas in urma cu cititul mesajelor si nu a vazut intrebarea ta, iti scriu eu niste link-uri/ site-uri unde sa poti citi diverse meniuri de nunta ( din Romania ) ...
www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=8711" target="_blank">meniuri de nunta
www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=6717" target="_blank">meniu special de nunta
Asa hai sa iti mai zic din amintiri de la nunti : am mincat odata la o super cununie in loc de salaul ala fiert cu cartofi natur sau de ala impanat sau cum il cheama ( facut asa ca snitelul ) o minunata saramura de peste cu mamaliga ... a fost super !!! toata lumea multumita si fericita ( e drept ca erau mai toti de pe la malul Dunarii si era clar ca ii ungea pe suflet saramura). In mod normal tb sa fie asa : aperitive, peste, friptane si sarmale .. aici poti jongla ca le poti servi separat - si atunci mai lungesti meniul - sau separat... si apoi prajituri, inghetata, fructe si tort si aici poti face jonglerii ca inghetata o poti servi cu tortul impreuna .. si evident cafeaua care in mod normal tb sa apara de 2 ori in meniu daca nunta tine toata noaptea ( la mijloc .. cam inainte de sarmale si la sfirsit parca inainte de tort). La nunta fratelui meu au fost prajituri de casa ( d-astea ardelenesti cu foi pe fundul tavii, cremes si haiose ) care au stat de la inceput pe masa impreuna cu fructele. In rest nu imi amintesc nimic pt ca eu am mincat numai 1 portocala, eram foarte obosita si emotionata si aveam o criza de bila ca nu suportam nici mirosul de mincare asa ca am facut lungi plimbari prin parcul restaurantului ... Eu sunt mare "mestera " in a sari peste masa la nunta ... ori ma simt rau ori ca la o alata verisoara unde am mincat numai ceva aperitive ca erau pe masa de la inceput, supa de taitei ... si prajituri spre dimineata .. in rest am dansat toata noaptea ... au avut o orchestra care a cintat continuu .. chiar si cind se punea mincarea la masa ... erau cred ca 4-500 de persoane si era clar ca nu sosea mincarea pt toti in acelasi moment iar eu eram tinara si zglobie .
Vio te-a lasat Tina sa dormi sau a facut ture prin casa de la cafeaua bauta ?? Verisoara mea are 2 pisici ( o pisica mai mare si mai lenesa, supraponderala care acum 4 ani tinea regim si un pisoi bezmetic tinerel si zapacit ... asa ca acum in casa noua le-a organizat la parter loc pt pisici .. iar ei dorm la alt etaj linistiti ... ca pisicile bezmeticoase toata noaptea se joaca , se alearga ...
Cristina
Noi doi... si nu numai