The Pianist
Raspunsuri - Pagina 3
klavier spune:
am vazut si eu filmul, acum vreo luna, si m-a impresionat profund.
nu numai scenele dure si degradarea la care au putut fi supusi acei oameni, ci si, de exemplu, lupta interioara a unui pianist care e inchis in aceeasi camera cu un pian pe care nu are voie sa il faca sa cante, sau efortul lui de a-si misca degetele dupa o perioada atat de mare de foame, si imposibilitatea de a-l mai gasi pe acel om care l-a ajutat sa supravietuiasca.
am vazut filmul chiar dupa ce am citit una din cartile Alicei Miller, in care se trateaza, printre altele, cauzele psihice care pot determina oamenii sa fie atat de cruzi unii cu altii. din copii chinuiti cresc adulti care vor sa isi autodemonstreze ca parintii lor au avut dreptate cand i-au chinuit. adulti care ajung calai din cauza unor copilarii in care nefericirea lor era urmarea unei "educatii bune", stricte, data de familii "respectabile" si "normale".
doar ca ura ramane, constient sau inconstient, si daca nu are voie sa fie indreptata spre parintii care au provocat-o, se vor gasi intotdeauna popoare intregi care sa o suporte, fara aparare, asa ca un copil mic si batut.
Adriana
iren spune:
Adriana,si pe mine m-a impresionat extrem de mult scena cu cintatul "mut" la pian ...cert este ca,dupa ce am vazut filmul,am simtit nevoia acuta de a ma duce sa-mi pup puiul si sa ma asigur ca este bine...
Iren&Bogdanelu
missiday spune:
In sfarsit l-am vazut si eu...superb!!! Alaturi de "La vita e bella" are un loc in inima mea.
viorela hoff spune:
Dar ati vazut filmul "PIANUL"?
Cata furie pt. dragoste, muzica si viata poate exista intr-un degetar de aur!?
Ceea ce dovedeste ca oamenii simpli pot fi uneori capabili de sentimente profunde si curate:
Vio
lix spune:
l-am vazut cand a aparut la noi. filmul este super! am fost impresionata. e alaturi de sufletul meu pana la moarte!