Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 26
Gabi_K spune:
quote:
Originally posted by laurajr
Dragi moderatoare ( aici o includ si pe GabiKca tare e activa draga de ea ),
felicitari pt rabdarea de a raspunde la aceleasi intrebari ale mamicilor ingrijorate de n ori!
Eu sunt la bb2 si-l alaptez exclusiv , ca si pe surioara lui pe care am alaptat-o pana la 1 an.
David are 3 luni si creste bine dar am incercat sa-i dau formula cu bibe dar ia bibe in gura si rade de se prapadeste si nu vrea sa manance .Deci tot tzatzuca e mai buna !
Problema mea e ca am observat ca un sam e mai mare si unul mai mic, cel din care suge mai rara s-a micsorat comparativ cu sanul preferat .
Credeti ca dupa incetarea alaptarii sanul mai solicitat se va micsora si vor fi amandoi egali ? Daca nu, ce e de facut ?
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'
mersi Laura

Lamureste-ma si pe mine: de ce suge mai rar dintr-un san? Daca tie ti se pare ca nu-i place asa de mult sanul respectiv, poti incepe alaptatul de fiecare data de la sanul respectiv. Stii tu, barbatii flamanzi sunt gata de compromisuri chiar si pt o gura de laptic:)
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
laurajr spune:
Gabi K , barbatelul asta mic are zile cand plange daca il pun la sanul drept si tace daca-l mut la dreptul...de ce oare, nu stiu . Nu folosesc deodoranta, sub brat ma dau cu cristal fara miros , dus fac in fiecare dimineata .
Ce ma fac cu sanii, cum ii aduc la aceeasi dimensiune ?
Si ink o intrebare : in timpul noptii sunt chioara de somn cand vrea sa manance ( de 3 ori pe noapte) si-l pun in pat si-l alaptez in pozitia culcat . E ceva contraindicat daca-l alaptez asa ?
Gabi_K spune:
Laura, e o.k. orice pozitie de alaptat. Poti si ziua sa alaptezi in pozitia culcat, daca ti-e mai bine asa.Important e sa fie un moment sacru, numai pt voi doi, sa va faca placere. Ai incercat sa-l pacalesti cu sanul mai mic? Sa-l pui invers sa fie el cu impresia ca ia celalalt san? De ex.in pozitia culcat, dar picioarele voastre sa fie in directii opuse?
Sheannamp spune:
Augmentin - alaptare...se poate?
Autor: Amaya
Trimis la: 04/03/2007 10:40:06
Dragi mamici, va rog spuneti-mi si mie: se poate lua Augmentin cand alaptezi?
Va multumesc mult!
Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Sheannamp
Raspuns la: 04/03/2007 10:46:35
Da, se poate lua fara nici o problema. E un antibiotic care se da si la bebelusi.
nanadana spune:
sheannampda se poate alapta fara nici o probleama cind esti sub tratament de "augmentin" ,eu am patit asa cind fiumeu avea o saptamina am racit rau de tot si dr mi_a dat augmentin
gio spune:
fetele,
aveti idee in cat timp se regelaza "productia" de laptic? pe unele site-uri scrie 48 de ore dar tot asteptam... noi am trecut treptat doar pe laptic de la mami si avem acum 2 zile de alaptat exclusiv. inca mai urla de foame dupa ce termina sa suga, vrea f des sa suga, adoarme urland samd. pipi face dar uda vreo 5 pampersi pe zi/restul ii schimb din inertie. acum eu sunt si mamica disperata ca am tot cantarit-o si n-a lua tdeloc in greutate (are vreo relevanta ca n-a luat 2 zile?).
cat s-o tin asa si cand sa ma opresc daca e evident ca nu se satura?
noi pana acum am fost cu completare (am mai scris) dar cum a crescut un picutz productia de laptic am zis sa prindem cam ultimul tren.
pupici
Mamix2
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15d21c411b3b308900e700&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">maimutzica mare & maimutzica mica
laurajr spune:
Parerea mea e ca te stresezi daca o cantaresti zilnic .
Eu il cantaresc pe David saptamanal; in primele 2 luni a luat cate 1250 g dar in ultima luna mai putin . Per total, la 4 luni ei trebuie sa-si dubleze greutatea .
SUCCES si sa-ti vina lapticul mai repede !
Gabi_K spune:
Gio, productia se regleaza poate in 2 zile, poate intr-o saptamana. Trebuie sa ai multa rabdare, s-o pui la san chiar si din ora in ora. Pe masura ce se va satura, va cere mai rar sa suga. Bebeii se cantaresc lunar, si nu zilnic. Deci ai rabdare, si incearca sa nu te stresezi, sa nu te ocupi de nimic, doar de bb.
In rest odihneste-te, relaxeaza-te.
ada-luana spune:
fetelor mii de
!!!(
special pt emaieemee si gaby k)datorita voua de mai bine de o luna am reusit sa imi alaptez bb-ul exclusiv. am continuat cu ceaiurile si spirulina, nu am mai pompat atata, insa am pus copilul fff des la san, iar completarea de formula i-am dat-o cu o tetina nuk marimea s, prin care am observat ca laptele curgea ff greu.treptat bb si-a redus canitatea de formula consumata, pana nu a mai solicitat-o. nu am crezut ca mai e posibil sa-l alaptez exclusiv. acum sunt o
fericita, singurul regret fiind ca nu am gasit topikul asta mai devreme. ma mai macina insa cateva intrebari:
- calitatea laptelui e influentata de ceea ce mananca mama? eu una am observat ca la fel imi simt sanii, si la fel de multumit e bb atat in zilele in care mananc mai mult si atunci cand mananc mai putin.
-prin alaptare pe termen lung(1 an, 2 ani) se intelege presupun alaptarea doar dimineata si seara?( raspunsul mi-ar fi util in conditiile in care o sa ma intorc la serviciu dupa ce face bb 8 luni)
inca o data mii de
!!!
ileana spune:
sERVUS,
Am mare nevoie de ajutor!
Problema : se poate/sau cine alapteaza sub tratament cu ANTICOAGULANTE ORALE. ( TromboAss, Heparinwe, si mai ales SINTROM)?
Sunt in pericol sa pierd lactatia, folosesc de la nastere pompa, dar mai am la tratament....