Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by ada-luana

fetelor mii de !!!( special pt emaieemee si gaby k)datorita voua de mai bine de o luna am reusit sa imi alaptez bb-ul exclusiv. am continuat cu ceaiurile si spirulina, nu am mai pompat atata, insa am pus copilul fff des la san, iar completarea de formula i-am dat-o cu o tetina nuk marimea s, prin care am observat ca laptele curgea ff greu.treptat bb si-a redus canitatea de formula consumata, pana nu a mai solicitat-o. nu am crezut ca mai e posibil sa-l alaptez exclusiv. acum sunt o fericita, singurul regret fiind ca nu am gasit topikul asta mai devreme. ma mai macina insa cateva intrebari:
- calitatea laptelui e influentata de ceea ce mananca mama? eu una am observat ca la fel imi simt sanii, si la fel de multumit e bb atat in zilele in care mananc mai mult si atunci cand mananc mai putin.
-prin alaptare pe termen lung(1 an, 2 ani) se intelege presupun alaptarea doar dimineata si seara?( raspunsul mi-ar fi util in conditiile in care o sa ma intorc la serviciu dupa ce face bb 8 luni)
inca o data mii de !!!

Calitatea laptelui nu are legatura cu cantitatea de mancare. Daca mananic alimente usoare, sanatoase, nu exagerezi la calorii, (adica nu mananci dublu fata de cat ai mancat inainte de sarcina), bei destule lichide (nu in exces!, doar cat poftesti, dar sa nu simti niciodata sete, sa ai ceva de baut mereu la indemana) si alaptezi la cerere, vei avea suficient laptic.
Cand te intorci la lucru, acolo daca ai conditii bune (un spatiu unde te poti retrage si un frigider) poti sa te mulgi in continuare, iar cine sta cu bb, poate sa-l hraneasca cu laptele tau in continuare. Si da, si asta este alaptare, daca ii dai sa suga doar dimineata si seara (si probabil te va solicita tot weekendul, ca-s patita si eu la fel)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ileana, ma buccur sa aud ca ai nascut! Sper din tot sufletul ca sunteti amandoi, si tu si bebe, sanatosi!
Din cate stiu eu si am gasit in literatura de specialitate, sintrom si aspirina ( mai ales in doza mica), sunt permise in alaptare.
Asa ca poti sa alaptezi linistita daca numai aceste doua medicamente le iei!
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Ana,
multumesc mult.
Iti cer sfatul/ajutorul, in continuare.
A fost asa: cezariana...48 de ore nu I-am vazut...nu "pus la san"..
Pe urma, RMN cu substanta de contrast...56 de ore..nu alaptat..(dadeam pe afara)
...72 ore heparina 5000 ui. la 4 ore + tromboAss la 12 ore.
Acum sunt pe Sintrom, cu schema:

1 pastila 4mg/zi
1/2 pastila 4 mg/zi
1 pastila 4 mg/zi
INR 1.04 ( extrem de nemultumiti doctorii NEUROLOGI )

Am continuat:

1 pastila 4mg/zi
1 pastila 4 mg/zi
1/2 pastila 4 mg/zi

REPET INR-ul...si fct de asta-mi creste sau nu doza.

Ginecologul, nu stie ce sa-mi zica.
Neonatoloagele din Elias...habar nu au. Sa citesc , eu, prospectul.
Neurologii, ca trece in lapte , dar in cantitate mica...nu stiu ce sa fac.
Medicul de familie, sa nu alptez, ca n-am vazut ce scrie in prospect..

Si eu sunt disperata, si cu din ce in cemai mica productie ( vad la pompa)..de la 100 ml la un muls...la 20-30 ml.

Merci,

Mergi la inceput

Initial creeata de caty_23

Am o durere ingrozitoare in gat. Sper sa nu fie de la amegdalite sau sa nu am streptococ. Problema este ca o fetita de 6 luni si 2 sapt si inca o alaptez, si as vrea in continuare sa o alapetz, nu vreau sa intrerup. O imbolneavesc si pe ea. O sa trebuiasca sa intrerup alaptarea?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Initial creeata de caty_23

Am o durere ingrozitoare in gat. Sper sa nu fie de la amegdalite sau sa nu am streptococ. Problema este ca o fetita de 6 luni si 2 sapt si inca o alaptez, si as vrea in continuare sa o alapetz, nu vreau sa intrerup. O imbolneavesc si pe ea. O sa trebuiasca sa intrerup alaptarea?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!

Si daca ai amigdalita, sau streptococ, nu va trebui sa intrerupi alaptarea. Vei primi eventual antibiotic (neaparat sa spui la dr ca alaptezi) si poti alapta in continuare. Pana atunci poti lua Homeovox sau Homeogene, sunt pastilute homeopatice, se gasesc la orice farmacie, si sunt foarte bune pt durere de gat si sunt permise si in perioada alaptarii.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

caty, sfatul lui Gabi e f. bun, dar imi permit o mica si esentiala rectificare.Remediile homeopate trebuie musai administrate la recomandarea medicului ca sa aiba efect( si au!) si sa nu produca contrariul. Daca vrei suna-o pe dna dr. Nitu Simona( homeopat in Cluj) 0726.766075.Mamicile de aici mi-au recomandat-o azi, am sunat-o pt. fetita, a fost f. draguta si.. fetita deja e mai bine.
Cu drag, Iulia.
Multa sanatate tuturor.

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Dar Fervex se poate lua?

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Nu, FERVEX nu se poate lua!
Nu e recomandat la femeia care alapteaza si nici la copii sub 15 luni!
Dar poti lua paracetamol, panadol, nurofen!
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

saru mana pt raspuns.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by gio

fetele,

aveti idee in cat timp se regelaza "productia" de laptic? pe unele site-uri scrie 48 de ore dar tot asteptam... noi am trecut treptat doar pe laptic de la mami si avem acum 2 zile de alaptat exclusiv. inca mai urla de foame dupa ce termina sa suga, vrea f des sa suga, adoarme urland samd. pipi face dar uda vreo 5 pampersi pe zi/restul ii schimb din inertie. acum eu sunt si mamica disperata ca am tot cantarit-o si n-a lua tdeloc in greutate (are vreo relevanta ca n-a luat 2 zile?).
cat s-o tin asa si cand sa ma opresc daca e evident ca nu se satura?
noi pana acum am fost cu completare (am mai scris) dar cum a crescut un picutz productia de laptic am zis sa prindem cam ultimul tren.

pupici

Mamix2
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15d21c411b3b308900e700&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">maimutzica mare & maimutzica mica

Nu are nici o relevanta ca nu a luat in greutate in 2 zile.nu mai cantari bb asa des daca vrei peace of mind.hai la o sapt e ok,dar la 2 zilein plus cantareste bb mereu la fel:gol,daca l-ai cant dupa masa mereu asa fa si pe viitor.daca l-ai cant inainte de masa,cant mereu bb inainte de masa.
urla ca e obisnuit sa pape the easy way,sticluta.
succes.

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput