Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 28
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by ada-luana
fetelor mii de!!!(
special pt emaieemee si gaby k)datorita voua de mai bine de o luna am reusit sa imi alaptez bb-ul exclusiv. am continuat cu ceaiurile si spirulina, nu am mai pompat atata, insa am pus copilul fff des la san, iar completarea de formula i-am dat-o cu o tetina nuk marimea s, prin care am observat ca laptele curgea ff greu.treptat bb si-a redus canitatea de formula consumata, pana nu a mai solicitat-o. nu am crezut ca mai e posibil sa-l alaptez exclusiv. acum sunt o
fericita, singurul regret fiind ca nu am gasit topikul asta mai devreme. ma mai macina insa cateva intrebari:
- calitatea laptelui e influentata de ceea ce mananca mama? eu una am observat ca la fel imi simt sanii, si la fel de multumit e bb atat in zilele in care mananc mai mult si atunci cand mananc mai putin.
-prin alaptare pe termen lung(1 an, 2 ani) se intelege presupun alaptarea doar dimineata si seara?( raspunsul mi-ar fi util in conditiile in care o sa ma intorc la serviciu dupa ce face bb 8 luni)
inca o data mii de!!!
ma bucur tare pt voi.
nu e influentata cantitatea si nici calit laptelui de ce mananca mama.de preferat e sa nu te infometezi pt ca atunci chiar scade semnificativ cantit de lapte.
uite niste info despre asta:http://www.kellymom.com/nutrition/mom/mom-weightloss.html
prin alaptare pe termen lung se intelege da si alaptare dim si seara.sau alte variante pe care le alege copilul
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
Ileana uite ce am gasit:
"Sintrom passes into the breast milk of lactating mothers, but in quantities so small that no undesirable effects on the infant are to be expected. However, the infant should be given 1 mg vitamin K1 per
week as a prophylactic."
Sintrom trece in lapte,dar in cantitati f mici-nu se preconizeaza reactii adverse ale medicamentului asupra bb.dar e f bine ca sa ii se dea copilului 1mg de vit K1 pe sapt ca masura profilactica.
si eu stiu ca aspirina e ok.
spor la alaptat.
Cati,nu intrerupe alaptarea.nu ai de ce.chiar daca are una din voi strept. nu e musai sa il faca si cealalta.oricum nu ai cum sa stii sigur decat daca faceti(si tu si bb) un exudat faringian.oricum coccii astia se gasesc in mod nat in gat,daca e cumva imunit scazuta se inmultesc peste masura.si nu e mare lucru exista trat dat de dr of corse.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
TOMALAVINIA spune:
Buna dragi mamici! Am cintarit-o pe Cristina, ca doar ieri a implinit 3 luni!
Ce repede zboara timpul!A luat doar 550 gr in aceasta luna. Cu toate ca suge la cerere, nu plinge dupa supt, e grasa, are cute de grasime la picioare! medicul de familie a fost cam nemultumit de greutatea luata. Cu toate acestea eu continui alaptarea, idiferent ce o fi!Atita timp cit in sin imi mai ramine laptic, inseamna ca se produce destul. Voi ce ziceti?
Gabi,am trecut si peste alptatul in parc!Prima data a fost mai greu, mai pudic..... dar a trecut!
Si acum ne descurcam de minune! Mai greu e cu Maria care nu sta locului cind o alaptez pe Cristina!
multi

si sanatate!
ileana spune:
quote:
Originally posted by emaaimee
Ileana uite ce am gasit:
"Sintrom passes into the breast milk of lactating mothers, but in quantities so small that no undesirable effects on the infant are to be expected. However, the infant should be given 1 mg vitamin K1 per
week as a prophylactic."
Sintrom trece in lapte,dar in cantitati f mici-nu se preconizeaza reactii adverse ale medicamentului asupra bb.dar e f bine ca sa ii se dea copilului 1mg de vit K1 pe sapt ca masura profilactica.
si eu stiu ca aspirina e ok.
spor la alaptat.
Cati,nu intrerupe alaptarea.nu ai de ce.chiar daca are una din voi strept. nu e musai sa il faca si cealalta.oricum nu ai cum sa stii sigur decat daca faceti(si tu si bb) un exudat faringian.oricum coccii astia se gasesc in mod nat in gat,daca e cumva imunit scazuta se inmultesc peste masura.si nu e mare lucru exista trat dat de dr of corse.de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Merci, toate categoriile de medici cu care am de-a face, se opun alaptarii...
Ma tot informez...
mamacangur spune:
TomaLavinia f. bine faci!Daca fetita nu prezinta semne cum ca i-ar merge rau(ba dimpotriva din cate am inteles!) nu te descuraja! Hotararea ta de a continua alaptatul e cea mai buna.Doctorii uita ca nu in fiecare luna copilul creste la fel...si noi avem tendinta sa tot comparam lunile si "greutatile" dar copilul are propriul ritm de crestere si nu trebuie sa respecte un standard anume...
Succes si incapatanare!
mamica fericita!
TOMALAVINIA spune:
mamacangur, ai dreptate cu medicii!Astept sa treaca inca o luna si mai vedem atunci cum ia in greutate. chiar azi am vb cu o mamica in parc, si ea alapteaza, si a patit la fel de la luna a treia in a patra cu copilul. Probabil au un ritm de crestere mai rapid.

pentru raspuns!
eunice78 spune:
TOMALAVINIA si baiatul meu a luat in luna a treia si a patra 500 gr si in a cincea 400 g. insa in prima luna a luat 1600g. Una peste alta are la 5 luni jum 8300g. Asa ca eu sunt multumita. Fratele lui lua insa mult mai mult in greutate.
Insa atata timp cat doarme bine, nu e nemultumit, cred ca chiar nu e cazul sa iti faci griji.
Apropo stie cineva ca exista sporturi interzise in perioada alaptatului? Eu fac tae bo si pilates, insa nu s-a schimbat nimic in cantitatea de lapte produsa.
mamacangur spune:
eunice, nu vreau sa spun prostii! Ma gandesc ca in mod normal nu ai contraindicatii la sport, poate doar sporturile extreme care ridica nivelul adrenalinei in sange si l-ar putea agita pe BB. Poate alte mamici stiu sa raspunda mai bine.
bravo tie ca faci sport, eu una n-apuc, dar dansez cu Bb in brate prin casa pe afara
!
mamica fericita!
Gabi_K spune:
Eunice, asa stiu ca ai voie si pilates, si tae-bo.
Lavinia, nu-i grav 550 gr... poate a fost cantarita dupa kk, si luna trecuta inainte de kk...
daca oricum e grasuta, nu cred ca e pb. Alapteaza in continuare, poate va lua mai bine in greutate luna viitoare!
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
TOMALAVINIA spune:
quote:Daaa, de dormit doarme bine, mai ales noaptea, dupa o masa copioasa! Ziua mai adoarme la sin si nu suge pina cind se satura, asa ca dupa o ora iarasi vrea sa pape.
Originally posted by eunice78
TOMALAVINIA Insa atata timp cat doarme bine, nu e nemultumit, cred ca chiar nu e cazul sa iti faci griji.
Sa iti traiasca puisorii!