Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Shine

am muncit o ora sa scriu un mesaj si l-am pierdut.
scriu pe scurt acum:
1.bebe vrea doar sanul stang, nu stiu ce are cu dreptul.
din stangul trage 20 de min, din dreptul, trage odata, de doua ori si apoi urla. cand folosesc pompa, am observat cum curge 2 min, pauza, apoi ma mut la sanul stg, revin, iar curge....
2. nu am suficient laptic (treaba usor fortata, cred, de un medic tampit, care m-a pus sa ii dau formula)
3.uneori, cel putin odata pe zi, urla cu sanul in gurita, san din care curge laptic, iar eu cedez si ii dau doar bibe la masa resp (sunt sigura ca nu-i bine)
4.programul de masa este haotic:3 h, 2 h, 5 h
5.nu reusesc sa trag cu pompa tot timpul, pt ca avem si program de plans intre 2 mese, si atunci eu nu mananc, nu beau apa, nu respir.....

am facut un test, scot cam 30-40-50 ml cu pompita
beau ceai de chimen cu anason.
am nevoie de orice alte remedii pt stimularea lactatiei.
Am gresit ca i-am pus biberon in brate, desi nu plangea dupa masa. Asa cred.. din pacate am ascultat un medic deshtept, care nu intelegea de ce doarme dupa ce a mancat?! si a zis ca este obosit, ca nu mananca suficient, ca este deshidratat, ca are buzele uscate.

ps. scuze de eventualele greseli, am scris cu stanga, in drapta, doarme bb

Shine, bine ai venit!
La 3 saptamani dupa nastere sanii si bebelusul tau isi regleaza fiecare ritmul, unul al suptului iar celalalt al secretiei. E o perioada extrem de dificila pentru tine dar cu un mic efort vei reusi.
1. uneori bebelusii prefeera doar un san.Nu e nimic, se poate alapta foarte bine si asa, doar dintr-un san (eu am gemeni asa ca fiecare e cu sanul lui). Din celalalt te poti mulge si sa-i dai laptele respectiv ca si completare cu biberonul daca ti se pare ca nu a reusit sa suga destul (desi nu e prea bine sa il obisnuiesti cu biberonul, mai bine incerci sa ii dai cu linguritza sau cu seringa).
2. acest lucru e mult mai rar decat in realitate. Pur si simplu trebuie sa convingi sanul sa produca mai mult. Adica sa pui pe bebe sa suga cat mai des (atentie, trebuie pozitionat corect, adica buzele lui sa cuprinda mamelonul si baza acestuia si sa se rasfranga pe areola mamara), iar acest lucru il poti verifica si tu (bebelusul face 3-4 miscari de supt cu buzele apoi inghite, adica isi ridica mandibula, acesta este semnul ca bebelusul suge eficient). La inceput va suge mult si des,e normal, nu are inca forta sa isi extraga repede cantitatea de lapta care il satura, cu timpul anul va produce mai mult iar el va suge mai cu spor asa ca intervalul si durata suptului se vor rari.
Tu trebuie sa maninci si sa bei bine (fara prea mari restrictii alimentare, doar acelemancaruri care observi ca il deranjeaza pe bebe) si cat mai mult somn, odihna este esentiala.
3. are colici (urlatul odata pe zi, desi e lapte). Remedii impotriva colicilor sunt o gramada, trebuie sa gasesti pe cel care merge la bebelusul tau. Si e foarte important sa il tii sa ragaie cat mai des. Eu ii dau cu un unguent flatulin pe burtica si ii mai linisteste.
4. incearca sa ii dai cat mai rar supliment cu biberonul. Mai ales acum la inceput. Daca bebelusul uda 6 papampersi pe zi, face scaun odata pe zi sau chiar la doua zile, creste cu 20 grame pe zi sau 700-1 kg pe luna in primele 3 luni atunci insemana ca bebe primeste destul lapte si nu plange din cauza foamei ci din alte motive.
5. exista si aici pe DC inca un subiect pe tema asta, AICI siar pe net doua site-uri foarte utile sunt: www.lalecheleague.org si www.kellymom.com.
Eu am gasit un ajutor foarte mare aici pe DC si uite asa am reusit sa alaptez gemeni pana acum (ei au 8 luni jumate de cand s-au nascut).
Cred din tot sufletul ca daca vrei sa alaptezi cu adevarat vei reusi, numai sa ai pe cineva care sa te indrume corect.
Succes si multa sanatate tie si lui bebe!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by monu

Fetelor sunteti o comoara la casa omului! Va multumesc pentru sfaturi si incurajari. Eu chiar ma simt prost ca ii dau in biberon si nu la san. Am senzatia ca o tin la distanta asa. E aiurea dar asa simt. Oricum cat pot si cat am ii dau de la mine. La inceput fiind bb mic si prematur si cu icter nu aea putere sa suga, adormea, pieredea in greutate si icterul trebuia sa si el sa treaca. Asa ca am ales bibe. BB a crescut mare, am depasit 3 kg de icter am scapat dar bb e lenes ca s-a invatat cu bibe. O mai pun la san dar fiind super lacoma, trage doar jumatate din cantitatea care e si apoi urla de foame. Si pana scot restul cu bibe o scoala pe cealalta fetita care e mica si ea. Asa ca o sa incerc sa o pun la san dupa ce scot laptele cu pompa. Ca sigur mai are ceva de molfait.

Monu mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Monu, eu as face altfel. Dupa ce am alaptat, aprox. peste o ora m-as mulge. De ex. seara cand o culci, si stii ca nu se mai scoala cateva ore bune. As pune deoparte o portie de bibe. La suptul urmator as pune la san pe bb, iar dupa ce nu mai vrea sa suga, i-as da laptele muls. Dupa ce se satura, m-as mulge, si as pune lapticul in frigider pt masa urmatoare.
Cand alaptezi si vezi ca se plictiseste de san, pune-o la celalalt san, sa mai schimbe "atmosfera" O lasi sa suga si de acolo cat are chef, dupa aceea o mai pui inca odata la ambii sani, tot asa, poate o pacalesti cu schimbatul sanului. Dupa ce i-ai oferit de 2 ori ambii sani, daca tot ii este foame, da-i lapticul din bibe. Ai grija ca tetina sa fie cu gaura foarte mica. Eventual cumpara tetina negaurita, si fa-i tu gaura cu un ac tras prin flacara.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Gabi, interesanta varianta. O sa incerc si asa. Dar daca ii pun laptele la frigider si il incalzesc ulteriornu isi pierde din calitati?

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Shine sa stii ca multi bebelusi dezvolta o preferinta pt unul dintre sani. Daca nu plange tare-tare cand il tii pe o parte sa suga dintr-un anumit san, ceea ce ar indica o afectiune a urechii, atunci e vorba de diferentele de flux (de obicei dintr-un san laptele curge mai cu presiune, si din celalalt mai putin, si bb poate prefera sa ii vina laptele mai mult de-odata sau mai "cu incetinitorul"). Si Vladut al meu prefera cand stangul, cand dreptul , din motive doar de el stiute. Oricum chestia cu diferenta de flux la mine se vede clar cand scot lapte cu pompa. Am trecut si eu printr-o perioada cand refuza clar dreptul, urla de mama focului... si ce am facut? Ca sa-l pacalesc l-am asezat sa suga lateral, in pozitia "fotbal american", culcat pe 2 perne care il ridica pana la nivelul sanului. Deci el sta cumva sub bratul meu. Astfel e pacalit ca si cum ar suge tot din sanul preferat. Pacaleala a prins foarte bine si imediat a inceput sa pape din sanul pana atunci refuzat. Sper ca ai inteles descrierea mea... daca vrei detalii cere si iti dau linkuri cu poze explicative ca sa incerci si tu pozitia asta. Merita sa incerci, oricum. Mult succes.
Pentru cresterea secretiei lactate eu am luat Galactogil, 3 linguri pe zi, sau 6 in caz de situatie critica, Spirulina 4 capsule pe zi, Nutrinatal 3 capsule pe zi, ceai de chimen/anason/fenicul 2 litri/zi.

Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by monu

Gabi, interesanta varianta. O sa incerc si asa. Dar daca ii pun laptele la frigider si il incalzesc ulteriornu isi pierde din calitati?

Monu mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

nu-si pierde, dar ai grija sa nu-l fierbi, doar sa-l incalzesti la temperatura potrivita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

Sheannamp, Eloise, multumesc mult pentru raspuns si pentru in curajari!

Din pacate cred ca este cam tarziu sa mai scapam de porcaria aia de humana...
azi noapte la 12 si la 3 a urlat cu sanul in guritza 15-20de minute (cu sanul lui preferat!!!, din care curgea lapte de spalat pe obrajori), dupa care am cedat si i-am dat biberonul.
la fiecare masa de-asta am scos de la mine 30 dew ml(cred ca este putin) din ambii sani.

Oricum, mai incerc, perseveram, cine stie...

Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

fetele,

am zis de aseara sa incerc si metoclopramid, a mai incercat cineva?
sunt curioasa de eventualele reactii adverse.

shine
, eu tot incerc sa ma mulg intre reprizele de alaptat, la cca o ora dupa ultimul. lapticul il tin in frigider pana strang de o completare cu lapticul meu (apropo monu, 24 de ore il poti tine la frigider fara probleme). acum mi-a venit o idee - ca tot citeam pe kellymom. ca cea mai buna stimulare e sa te mulgi la ambii sani o data. am doua pompite si acum intentionez sa ma mulg cu ambele; chiar sunt curioasa daca depasesc media de 20 (asta intre supturi).

in rest e tare greu cu alimentatia asta mixta dar eu nu intentionez sa cedez si sa-i dau numai lapte praf, mai ales cand vad cat de bine mananca lapticul meu (daca-i dau un bibe cu praf si altul cu laptic de la mine se repede la al meu ca disperata).

si am tot incercat, citind sfaturile fetelor sa-i dau numai san, vreo 2 zile o data (am incercat de vreo 3 ori pana acum), insa n-am reusit decat s-o fac sa scada in greutate, sa urle, sa fie irascibila. dr zicea ca atata timp cat se repeta povestea a doua oara (si la prima fetitza dupa 2 sapt am bagat completare ca ea tot scadea in greutate) probabil e vreo defectiune tehnica pe undeva...cine stie...

Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Dragi moderatoare ( aici o includ si pe GabiK ca tare e activa draga de ea ),
felicitari pt rabdarea de a raspunde la aceleasi intrebari ale mamicilor ingrijorate de n ori !
Eu sunt la bb2 si-l alaptez exclusiv , ca si pe surioara lui pe care am alaptat-o pana la 1 an.
David are 3 luni si creste bine dar am incercat sa-i dau formula cu bibe dar ia bibe in gura si rade de se prapadeste si nu vrea sa manance .Deci tot tzatzuca e mai buna !
Problema mea e ca am observat ca un sam e mai mare si unul mai mic, cel din care suge mai rara s-a micsorat comparativ cu sanul preferat .
Credeti ca dupa incetarea alaptarii sanul mai solicitat se va micsora si vor fi amandoi egali ? Daca nu, ce e de facut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Buna dimineata! Sunt o mamica cu o fetita de 4 luni si aproape 3 sapatamani, alaptata exclusiv la san pana la 4 luni. De atunci am inceput sa-i dau cate un biberon cu lapte cu cereale pe care l-a acceptat f. bine. Lapte la san nu am avut niciodata din belsug, dar ne-am descurcat asa. Acum, in schimb, a crescut si mananca mai mult, vrea mai mult si eu se pare nu acopar necesitatile ei. Ieri, de exemplu, am fost plecat pentru vreo 2 ore si 1/2 de acasa, ii dadusem sa suga inainte sa plec, dar in urma mea a plans de foame.
Mananca si 3 mese pe noapte, iar dimineata am sanii goi. Eu asa ii simt. Asa ca pe la ora 10 ii dau 120 ml. lapte praf.
Am inceput sa beau iar ceai pt. stimularea lactatiei. Daca mai aveti vreo sugestie sa mai iau si altceva..
Am citit de Galactogil, Spirulina si Nutrinatal. Am sa le iau si pe astea.
Multumesc.

GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by GETY

Buna dimineata! Sunt o mamica cu o fetita de 4 luni si aproape 3 sapatamani, alaptata exclusiv la san pana la 4 luni. De atunci am inceput sa-i dau cate un biberon cu lapte cu cereale pe care l-a acceptat f. bine. Lapte la san nu am avut niciodata din belsug, dar ne-am descurcat asa. Acum, in schimb, a crescut si mananca mai mult, vrea mai mult si eu se pare nu acopar necesitatile ei. Ieri, de exemplu, am fost plecat pentru vreo 2 ore si 1/2 de acasa, ii dadusem sa suga inainte sa plec, dar in urma mea a plans de foame.
Mananca si 3 mese pe noapte, iar dimineata am sanii goi. Eu asa ii simt. Asa ca pe la ora 10 ii dau 120 ml. lapte praf.
Am inceput sa beau iar ceai pt. stimularea lactatiei. Daca mai aveti vreo sugestie sa mai iau si altceva..
Am citit de Galactogil, Spirulina si Nutrinatal. Am sa le iau si pe astea.
Multumesc.

GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA

Gety, sanii tai nu sunt goi nici daca tu asa simti. Cu cat mananca mai des copilul, tu ai atat mai mult lapte. Pune-o la san chiar si dimineata, nu-i da biberonul de laptic. Eventual daca vezi ca nu se satura, atunci sa apelezi la formula, dar inainte mai insista. Nu uita sa-i dai sa suga din ambii sani, las-o sa traga mult si bine, cu cat goleste mai bine sanul, cu atat vei avea mai mult lapte.
Galactogil poti sa iei, si spirulina, rau nu-ti face, dar nici la miracole sa nu te astepti. Cea mai sigura metoda de sporirea laptelui e sa alaptezi cat mai mult. Masa aceea de cereale ar fi bine sa nu inlocuiasca o masa de san. Mai bine da-i cerealele impartite in 2 reprize, ca si completare la cate o masa de san.

Mergi la inceput