Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Monu, ma grabeam,sigur ca alaptare se cheama,nu lapte iti mulgi din sani?poti incerca daca vreti/puteti ambele sa papati san semiadormite(I mean baby, but it could be both)
wow,TOMALAVINIA, ma bucur pt voi ca sunteti asa maricele.eu nu i-am dat Ca cat am alaptat exclusiv(aici ni s-a spus ca pana la 6 luni are inca rezerve de la nastere+san).poti incerca sa ii dai cu seringa calciu si gata.a mea oricum asa ia orice medicament.nu ti-ar strica un supliment de calciu sau sa adaugi in dieta ta mai multe lactate degresate(au acelasi continut de calciu si less calories)vezi ca ccc calciu se absoarbe mai bine impreuna vit C(citrice,kiwi).

asteptam pe toate mamicile care au avut probleme sa ne dea de veste daca sunt bine

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

lavinia:poti sa te mulgi putin si sa amesteci calciul cu lapticul tau si sa i-l dai cu seringa sau cu lingurita.Mai poti amesteca si cu siropul pt colici(dc ii dai) caci el este f dulce si compenseaza gustul naspa )Mie pediatra mi-a spus k din fiola de 10 ml de Calciu care se gaseste la noi, 5 sa ii dau lui bb si 5 sa beau eu.Cred k asa ar fi bine sa faci si tu, k oricum arunci restul acela.

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Vestile despre noi sunt ma bune, rana s-a mai cicatrizat incepand de ieri, datorita protectiilor de silicon (ma mir, chiar functioneaza chestiile alea. BB nu le adora, dar totusi papa cu ele, si rana nu mai e zgandarita). Multumesc inca o data fetelor care mi-au raspuns ieri.

Monu, imi permit si eu un sfat. Incearca totusi sa intorci bebelina la san. Relaxata, fara stres, daca reusesti, e minunat, daca nu, n-ai ce pierde, oricum ii dai laptele tau in bibe. Daca pana si laptele praf se cheama mai nou "alaptare artificiala"... cum sa nu se cheme alaptare ce faci tu? Oricum, sa fii sigura ca dandu-i laptele tau sub orice forma, faci ce-i mai bine pentru bebelina ta. Incearca sa o pui la san cand e adormita si inainte de a scoate laptele cu pompa. Controleaza-i capusorul cu o mana, bland dar ferm, incearca sa nu o lasi sa se indeparteze de san. Succes!

Andra si Vladut (14.10.2006)
Cum a venit pe lume Vladut
puiul meu creste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by monu

Daca bb mic bea laptele meu din biberon, se mai cheama alaptare?

Monu mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

da, tot asa se cheama:)
Subscriu la ce ti-a spus Eloise.
Inainte de fiecare masa pune-l pe bb la san. Poate ai noroc si va accepta sa suga. Va fi super-comod pentru tine.Noi am trecut la 4 luni la san, aproape instantaneu. Viata mi-a fost mult mai lejera dupa aceasta trecere! Trebuia sa mulg dor diferenta de laptic:)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

madaluta SI emaaimee pentru raspunsurile prompte! Voi incerca cu putin laptic de la mine amestecat cu calciu. dar ma mai documnetez un pic daca e musai sa ii dau calciu, daca eu consum lactate si iau calciu. asa citisem si eu ca pina la 6 luni isi ia calciu si fier din laptele matern.
Va pupam si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by TOMALAVINIA

Buna mamici! Multe s-au intimplat de cind nu v-am mai scris!Am facut vaccinul de 2 luni si cu aceasta ocazie am cintarit-o pe Cristina. a luat 800 gr intr-o luna, deci e bine, asa sustine si dr pediatru.Secretia de laptic creste pe zi ce trece si sunt tare multumita! mai ales ca suge mai puternic. nu mai e ca si in prima luna cind stateam si o ora cu ea la ambii sini. Si asta datorita sfaturilor voastre!Acum realizez ca am gresit cu fata mai mare, introducindu-i laptele praf cind eu aveam lapte suficient. De vina a fost si pediatra care ma stressa cu proba suptului.Acum incerc sa nu ma stressez, sa imi spun zilnic ca am laptic suficient pentru micutza mea, sa nu o cintaresc doar o data pe luna,sa ma odihnesc de cite ori prind ocazia.....
Alta e problema acum. Pentru profilaxia rahitismului medicul mi-a indicat Calciu fiole dar nu am cum sa i le dau Cristinei. Au un gust oribil si nu bea nici ceai nici apa. Doar sin.Voi cum ati procedat?Eu iau vitamine prenatale. Oare ar trebui sa iau eu un supliment de calciu?

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Lavinia, felicitari!
Incerca cu seringa sa-i dai calciul.
Mi-am adus aminte, ma simteam si eu la fel, cand Lili era micuta, mi-am dat seama ce greseli am facut cu Robert, ce prostie era ca i-am dat din 3 in 3 ore sa suga, ca am introdus laptele praf la 6 saptamani, ca l-am lasat sa nu mai suga la 7 luni (nu a vrut pur si simplu)Si toate astea pentru ca in lumea pediatriei asa era la moda. In loc sa-mi ascult instinctele materne, i-am ascultat pe medici, si ne-au furat multe clipe frumoase

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

am muncit o ora sa scriu un mesaj si l-am pierdut.
scriu pe scurt acum:
1.bebe vrea doar sanul stang, nu stiu ce are cu dreptul.
din stangul trage 20 de min, din dreptul, trage odata, de doua ori si apoi urla. cand folosesc pompa, am observat cum curge 2 min, pauza, apoi ma mut la sanul stg, revin, iar curge....
2. nu am suficient laptic (treaba usor fortata, cred, de un medic tampit, care m-a pus sa ii dau formula)
3.uneori, cel putin odata pe zi, urla cu sanul in gurita, san din care curge laptic, iar eu cedez si ii dau doar bibe la masa resp (sunt sigura ca nu-i bine)
4.programul de masa este haotic:3 h, 2 h, 5 h
5.nu reusesc sa trag cu pompa tot timpul, pt ca avem si program de plans intre 2 mese, si atunci eu nu mananc, nu beau apa, nu respir.....

am facut un test, scot cam 30-40-50 ml cu pompita
beau ceai de chimen cu anason.
am nevoie de orice alte remedii pt stimularea lactatiei.
Am gresit ca i-am pus biberon in brate, desi nu plangea dupa masa. Asa cred.. din pacate am ascultat un medic deshtept, care nu intelegea de ce doarme dupa ce a mancat?! si a zis ca este obosit, ca nu mananca suficient, ca este deshidratat, ca are buzele uscate.

ps. scuze de eventualele greseli, am scris cu stanga, in drapta, doarme bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

sa nu uit, in mesajul pierdut, imi exprimam nemultumirea apropos de plasarea acestui subiect, aici....
sincer, eu l-am descopreit din greseala, dupa ce de trei sapt (cat are bb) caut sfaturi despre alaptat.
de obicei citesc doar la teme specializate

nu ma injurati, e doar o remarca.
ma bucur ca v-am gasit acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Shine, dar cat timp are bebe?
In afar de odihna si ceaiuri poti incerca Nutrinatal, Galactogil si de pe forum am auzit si de spirulina...Mai stiu de o planta indiana, pe care n-am gasit-o in Cluj dar poate tu o gasesti Shatavari( poti cauta pe Google).
Am auzit ca unii bb prefera un anumit san( ce sa fci toti avem preferinte!), dar poate alte mamici vor sti sa-ti dea un sfat bun.E bine ca te mulgi dar nu sta sa tot masori... o iei razna!
Nu te stresa cu programul!!! Da-i cand vrea dar incearca sa nu mai lasi sa treaca 5 ore...adica nu te speria daca-i dai dupa o jumatate de ora sau o ora...va ajuta la "productie".BB poate sa planga in timpul si dupa masa din motive de colici.
Sper sa-ti foloseasaca.

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Fetelor sunteti o comoara la casa omului! Va multumesc pentru sfaturi si incurajari. Eu chiar ma simt prost ca ii dau in biberon si nu la san. Am senzatia ca o tin la distanta asa. E aiurea dar asa simt. Oricum cat pot si cat am ii dau de la mine. La inceput fiind bb mic si prematur si cu icter nu aea putere sa suga, adormea, pieredea in greutate si icterul trebuia sa si el sa treaca. Asa ca am ales bibe. BB a crescut mare, am depasit 3 kg de icter am scapat dar bb e lenes ca s-a invatat cu bibe. O mai pun la san dar fiind super lacoma, trage doar jumatate din cantitatea care e si apoi urla de foame. Si pana scot restul cu bibe o scoala pe cealalta fetita care e mica si ea. Asa ca o sa incerc sa o pun la san dupa ce scot laptele cu pompa. Ca sigur mai are ceva de molfait.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput