Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 18
TOMALAVINIA spune:
Buna fetelor! De citeva zile m-am pricopsit cu o raceala zdravana, cu toate ca nu am iesit din casa si nici nu am primit in vizita persoane bolnave. Si Maria mea a racit si ea e cu tratament antibiotic( amoxicilina). La fel mi-a prescris medicul si mie (ospamox de 1g) dar sa il iau daca fac febra. Problema mea e alta: de azi dimineata sunt ragusita si tusesc. In ca nu am luat nici o tableta fiindca mi-e teama sa nu influenteze secretia lactata. Voi ce ma sfatuiti? Pe prospect nu scrie a fi contraindicat in alaptare, dar mi-e teama sa il iau. In rest beau ceaiuri caldute cu lamiie si miere, dar se pare ca tot e nevoie de antibiotic. Si mi-e frica sa nu se imbolnaveasca si bebelina mea de 6 sapt.Astept cu nerabdare o parere de-a voastra. Va pup!
Ignatica spune:
Buna mamici,
Am si eu nevoie de un sfat. Dupa cum stiti bebelinul meu nu mai sta la san, dar eu ii dau inca trei mese pe zi de la tzitzi.
Problema e ca luni ma internez cu puiucul la spital pentru 4 zile si nu stiu cum sa procedez cu mulsul. Acasa e simplu, am pompa si o sterilizez dupa fiecare muls, in spital nu voi avea conditiile astea.
Ce imi sugerati? Sa ma mulg cu mana?
Vizita are loc o data pe zi deci e exclus sa se plimbe sotul cu pompa sterilizata dupa el.
Nu as vrea sa intarc copilul din cauza a 4 zile de spitalizare. ![]()
va multumesc
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
poze
Nasterea sufletelului nostru David
matahut spune:
quote:
Originally posted by Ignatica
Problema e ca luni ma internez cu puiucul la spital pentru 4 zile si nu stiu cum sa procedez cu mulsul. Acasa e simplu, am pompa si o sterilizez dupa fiecare muls, in spital nu voi avea conditiile astea.
Vizita are loc o data pe zi deci e exclus sa se plimbe sotul cu pompa sterilizata dupa el.
Nu as vrea sa intarc copilul din cauza a 4 zile de spitalizare.
Uite ca acum iti scriu si pe forum
Nu stiu ce iti vor zice fetele, dar eu ma gandesc ca o data din cele trei mulsuri vei putea folosi pompita sterilizata (in conditiile in care vii cu ea sterilizata de acasa in prima zi, iar apoi tati ti-o ia seara si o aduce dimineata urmatoare sterilizata). La celelalte doua "sedinte de muls" poti folosi pompita doar spalata bine de tot sau eventual spalata cu apa fiarta cu un fierbator. Poti eventual sa mulgi laptele si sa nu i-l dai, desi, cred ca e pacat. EU nu am folosit pompita decat sa scot lapticul surplus, pe care insa nu i l-am dat Anei (pentru Maruca inca nu am folosit-o), deci nu o sterilizam decat din an in paste. Daca te mulgi cu mana, oricum iti trebuie un recipinet sterilizat in care sa o faci....daca vrei sa i-l servesti lui David. Cred ca un ibric MARE si un fierbator ti-ar putea rezolva problema. Sa vedem ce zic si fetele mai avizate....
Sanatate multe si inca o data de la mine

pentru cea mai buna mama de Bucurii 
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
Gabi_K spune:
Ignatica, exista solutii speciale pt sterilizare. Intreaba la farmacie.
Alte detalii nu stiu, eu am sterilizat pompa si celelalte ustensile la cuptorul cu microunde.
Lavinia, poti lua Ospamoxul, va trece un pic in lapte, dar totusi e mai bine decat sa-i dai virusii si Cristinei.
Multa sanatate!!!
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
matahut spune:
Lavinia, eu am fost recita rau 14 zile!!! Am luat-o de la fata mea cea mare care merge la gradi! Nu am luat nimic in afara de paracetamol, babisme (ceaiuri, frectii...) si homeopate. Exista o farmacie Naturalia, pe Calea Floreasca, vis a vis de Euroclinic unde se gasesc truse special e impotriva racelii. Costa 420 de mii dar MERITA. Nu stiu daca e necesar antibioticul. Daca e o viroza inainte de 7, 10 zile nu iti va trece cu nimic.
Sanatate!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by TOMALAVINIA
Buna fetelor! De citeva zile m-am pricopsit cu o raceala zdravana, cu toate ca nu am iesit din casa si nici nu am primit in vizita persoane bolnave. Si Maria mea a racit si ea e cu tratament antibiotic( amoxicilina). La fel mi-a prescris medicul si mie (ospamox de 1g) dar sa il iau daca fac febra. Problema mea e alta: de azi dimineata sunt ragusita si tusesc. In ca nu am luat nici o tableta fiindca mi-e teama sa nu influenteze secretia lactata. Voi ce ma sfatuiti? Pe prospect nu scrie a fi contraindicat in alaptare, dar mi-e teama sa il iau. In rest beau ceaiuri caldute cu lamiie si miere, dar se pare ca tot e nevoie de antibiotic. Si mi-e frica sa nu se imbolnaveasca si bebelina mea de 6 sapt.Astept cu nerabdare o parere de-a voastra. Va pup!
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)
ai mare grija ca f multi dr dau antibiotice la gripa fara sa fie nevoie.cauta un dr pediatru care nu da antibiotice la orice raceala.cum facea a noastra.la fiecare rosu in gat al fetei ne dadea antibiotice.cand refuzam sa ii dau zicea ca e pe riscul meu
nu avem nevoie de antibiotice cand este doar o simpla raceala.trece cu paracetamol.v-a facut(fetei si tie) un exudat faringian?e vreo infectie bacteriana iesita la exudat?de ce sa iei antib?ai febra mare de cateva zile consecutiv peste 39 care nu cedeaza cu antitermice?
daca ai tuse mai serioasa cere dr ceva pt tuse.cum e tusea seaca/productiva?specifici lucrurile astea dr si dupa ce te consulta ar trebui sa iti dea un sirop de tuse de uz pediatric (pt ca alaptezi)
daca ai o tuse usoara ar trebui sa iti dea doar 2g vit C/zi,strepsils si paracetamol 500mg(2 comprimate per priza de 3ori pe zi).
sanatate.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by Ignatica
Buna mamici,
Am si eu nevoie de un sfat. Dupa cum stiti bebelinul meu nu mai sta la san, dar eu ii dau inca trei mese pe zi de la tzitzi.
Nu as vrea sa intarc copilul din cauza a 4 zile de spitalizare.
va multumesc
poze
ia o solutie de sterilizare la rece(ex:Chicco).speli pompa de muls cu apa calduta si detergent de vase.clatesti f bine.prepari solutia de sterilizat la rece conform instructiunilor.si dupa 20 de minute e gata sterilizata(asta fluid Chicco,poate la altel firme tii mai putin/mult la sterilizat).sa ai un vas larg in care sa incapa pompa&accesoriile.
multa sanatate.
PS:e bolnav David?
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Ignatica spune:
Multumesc mult fetelor pentru raspunsuri,
Cred ca voi lua o solutie de sterilizat la mine.
emaaimee David a facut de 2 ori infectie urinara, incercam sa depistam cauza, asa ca vom face niste investigatii mai amanuntite care necesita spitalizare.
poze
TOMALAVINIA spune:
In cele din urma am inceput sa iau antibioticul.Din cauza ca facusem febra, deci era o suprainfectie bacteriana.
Emaaimee nu ne-a facut nici un exudat faringian, deoarece dureaza 3-4 zile pina vin rezultatele de la antibiograma. Si eu sunt impotriva antibioticelor in caz de viroze dar am preferat sa-i dau fetei mele antibioticul decit sa faca o complicatie. Sincera sa fiu, m-au speriat stirile de la tv cu atitea cazuri letale.Ea e mult mai bine, pe cind eu...... Dar va trece cu bine!Se pare ca nu o afecteaza pe Cristina gustul schimbat al lapticului.
Va pupam si va dorim snatate!
carla2005 spune:
Hop si eu aici, bblina mea suge dintr-un singur san, din dreptul pe stangul l-a refuzat de prima data, la inceput o mai pacaleam si cu stangul dar acum nu mai merge as aca stangul nu mai produce lapte deloc! Eu nu alaptez exclusiv insa stropul de lapte de la mine vreau sa i-l dau cat mai mult timp posibil insa imi e frica sa nu dispara laptele si de la dreptul daca de la stangul nu mai iese nimic
!
carla2005
de
Alexandra Maria 16.11.2006
poze bb
"Opreste trecerea. Stiu ca unde nu e moarte nu e nici iubire , si totusi te rog: opreste, Doamne, ceasornicul cu care ne masori destramarea."