Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gio spune:

buna,

incerc sa-mi rezolv si eu "problemele" legate de alaptat. in maternitate nu am avut lapte deloc, nici vreo 2 zile cand am ajuns acasa; cu toate astea am insistat si i-am dat copilului sanul, si doar putin glucoza in spital. dupa 5 zile mi-a facut un scaun urat (cu mucozitati, verde), a doua zi la fel si am mers la dr pt investigatii. concluzia: saun de foame, copilul deshidratat. in toata aceasta perioada i-am dat san la cerere, si la o ora. si iau asa -galactogil (bb are 8 zile si eu termin cutia nr 2), nutrinatal, ceai 3 litri/zi, plus ceai de la HIpp si Humana.
Ma mulg cand pot si dupa alaptat si doar de vreo 2-3 zile scot vreo 10-15 ml. Am facut si o proba si am scos vreo 35 din sanii plini. N-a mai ramas aproape nimic in ei.

In fine, inutil sa va spun ca ii dau completare lapte praf pt ca analizele au iesit cum au iesit si ea inca tipa de foame dupa alaptat. doar noaptea mananca doar san in ideea in care se trezeste la max 2 ore.

in concluzie: cam ce ar mai fi de facut? alte metode de stimulare a lactatiei?

va pup

Mamix2 cu Taisia&Toria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Imi pare rau pentru ca treci pirn aceste incercari. Felicitari pentru perseverenta si poat te ajuta Dumnezeu sa reusesti!
Sfatul meu este sa te mulgi macar 5-10 min la interval de 3 ore si chiar daca initial nu iese nimic. Inainte il pui pe bebe sa suga si il tii 20 minute dupa care ii dai suplimentarea de lapte praf sau al tau (atentie cu tetina cu gaura mai mica, sa nu se obisnuiasca cu biberonul si apoi sa nu-ti mai suga la san).
Succes!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Pupam mamici curajoase care se lupta cu tzitzi. Noi ne-am intors din spital, suntem bine, bebe nu are nimic malformativ care sa cauzeze infectiile.
Vreau sa va povestesc cum m-am muls ca o infractoare noaptea, ca sa ii pot da san. Spitalul nu avea niste conditii laxe de hranit copilul, adica nu ii pregateam eu biberonul in salon, ci mi se aducea papa la ora fixa. Totusi mi-am putut hrani copilul cu biberoanele mele.
Nu prea am avut cu cine sa discut problema mea cu refuzul sanului si cu mulsul, dar cand am vazut ca nu imi dau voie sa ii preapar singur formula, am inteles ca e posibil sa nu imi dea voie sa "ii prepar" nici laptele din san in salon. Asa ca m-am muls de cate ori am putut pe ascuns, intr-un stres maxim.
Productia de laptic a scazut un pic din cauza asta, nu reuseam sa ma mulg decat de 2 ori pe zi, in jur de ora 15 si la 3 noaptea.
Dar a meritat. Bine ca suntem acasa si papam tzitzi in felul nostru original cand vrem.

Va pup, bafta la laptic.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

poze
Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

carla, asa se intampla de obicei cand se da completare cu lapte praf..incet, incet, bebe incepe sa refuze tzatzica..

eu am trecut cu bine de incercarea asta..
acum am alte probleme..:

1. am laptic suficient - zic eu, sau cel putin asa ziceam pana acum o saptamana, cand am cantarit-o si am constat ca a luat f putin in greutate in ultimele 3 saptamani, daca la 2 luni avea 5.400, la 2 luni si 3 sapt. avea 5.700, deci doar 300 g...si parca e vizibil mai slabuta..a crescut in lungime in schimb..nu ma panicam, ca ea nu plange de foame, manaca la 2-3, uneori chiar 4 ore, doarme 5-6 ore noaptea..nu da semne de nemultumire..eu stiam ca lapticul nu e influentat de alimentatia mamei..coincidenta sau nu, chiar de vreo 3 sapt. am inceput sa manac un pic mai dietetic, tip montignac..adica pe saturate si diversificat, si lactate, si carnita, legume..dar fara dulciuri, faina, carof, etc..credeti ca exista vreo legatura?

2..de 3 zile a inceput brusc sa aiba scaun dupa fiecare masa, ea, care avea 1 la 2 zile..in plus, au consistenta unui mucus cu granule...pediatra zice ca n-ar fi prea bine, ca ar avea o infectie intestinala..eu stiu ca bebe alaptat poate avea orice fel de scaun, desi trecerea a fost cam brusca, si coincide luatul in greutate putin..voi ce ma sfatuiti?

3. alta intrebare: i-am dat un picut de ceai (cam 30 ml) in care ii dizolv siropelul de colici, il bea cu o sete incredibila, asta la aprox. 1 ora dupa ce a mancat ambii sani vreme de 30 min., i-am mai pregatit 40 ml simplu..l-a supt si pe ala in maxim 2 min..incredibil..ceai simplu, baby calm, neindulcit..cred ca daca ii mai faceam, ar mai fi baut..eu nu i-am dat ceiut pana acum, ca am zis ca nu-i nevoie daca alaptez..oare e deshidratata sau ii era foame? eu stiam ca nu se deshidrateaza cu laptic de la san..are si pielicica un pic uscata, cu tot uleiul de masaj..

cam multe intrebari..scuze...mii de multumiri anticipat.

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

chiar nu ma poate ajuta nimeni cu vreo idee macar?

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

In primul rand felicitari pentru ca ai rezistat presiunilor si continui alaptatul exclusiv!
Ceea ce descrii tu sunt exact lucruri prin care au trecut si copii mei!
1. atunci cand cresc in lungime nu stiu de ce (nu e o explicatie medicala) dar iau mai putin in greutate. Daca sunt veseli, nu plang excesiv, uda 6 pamparsi minim pe zi si au scaun, minim unul pe zi sau la doua zile inseamna ca se hranesc normal.
2. acel scaun este de aspect normal. l-u avut si ai mei baieti de cateva ori si pediatra mea (de altfel un medic renumit si in care am incredere totala) a zis sa nu-mi fac griji.
3. eu nu le dau si nu le-am dat ceai sau apa sau suc deloc pana acum (5 luni). Se pare ca daca alaptezi lapticul mamei este singurul lichid de care are bebe nevoie.
Semne de deshidratare: urina concentrata (pete rosii-caramizii pe pampers, culoare galben inchis), copil letargic, pliul cutanat persistent (pielea este moale, ca o coca si daca o iei intre doua degete ramane asa cateva secunde), fontanela depresata.
Nu e cazul la Eva.
Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

fatima,renunta la ceai.si da-i san in continuare.daca e ok(adica cum a scris Sheannamp) si tu zici ca e, nu te ingrijora.unii copii nu mai iau asa mult in greutate.depinde si de fondul genetic de multe ori.poate asa ati luat in greutate si voi(tu si sotul la varsta fetei).
oricum nu trebuie sa compari niciodata greutatea bb tau cu a celor care papa formula.iar tabelele cu evolutia bb sunt majoritatea facute pe loturi de copii hraniti cu formula.
poti incerca sa ii dai sa pape la o masa dintr-un san si la urmatoarea din celalalt.pt ca sa ajunga si la lapticul hranitor.gandeste-te la san ca la un dozator:intai e programat sa produca laptic cu o concentratie mai mare de apa care tine de sete,este mai transparent si mai putin caloric. apoi se schimba consistenta,se face mai cremos,e mai caloric si tine de foame. nu sunt 2 tipuri de lapte in san,doar se schimba consistenta pe masura ce bb suge.
daca suge la o masa din ambii sani, e f posibil sa nu ajunga la textura cremoasa din laptic din nici un san si sa pape doar laptic mai putin caloric.ceea ce poate sa insemne si o crestere in greutate mai mica.
poti incerca,daca tot ia cam la fel, inseamna ca asa ii e felul fetitei tale.

va pup

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

va multumesc mult. ca de obicei, raspunsurile voastre imi sunt de mare ajutor.

fatima de eva ioana
eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Buna fetelor! Ne-am insanatosit dupa viroza aceeea oribila si acum va dau de veste!Cristina a acceptat lapticul in timp ce luam antibiotic, secretia lactata nu a scazut si incepe sa isi faca un program noaptea. Se culca in jur de 23 si se trezeste la 2, suge si se culca iar pina la ora 6-6.30. Ziua e mai greu cu ea fiindca vrea sa suga des. Am patit-o cind am scos-o la plimbare. Dupa un ceas a inceput sa urle si cauta sinul cu guritza, asa ca am fost nevoite sa ne intoarcem.Colicile o lasa, dar sunt atenta la ce maninc, chiar daca ma tenteaza sa gust din mazarea sau fasolea preparata pentru ceilalti membri ai familiei.Va pupam si va anunt cit a luat in greutate la 2 luni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

quote:
Originally posted by TOMALAVINIA

Buna fetelor! Ne-am insanatosit dupa viroza aceeea oribila si acum va dau de veste!Cristina a acceptat lapticul in timp ce luam antibiotic, secretia lactata nu a scazut si incepe sa isi faca un program noaptea. Se culca in jur de 23 si se trezeste la 2, suge si se culca iar pina la ora 6-6.30. Ziua e mai greu cu ea fiindca vrea sa suga des. Am patit-o cind am scos-o la plimbare. Dupa un ceas a inceput sa urle si cauta sinul cu guritza, asa ca am fost nevoite sa ne intoarcem.Colicile o lasa, dar sunt atenta la ce maninc, chiar daca ma tenteaza sa gust din mazarea sau fasolea preparata pentru ceilalti membri ai familiei.Va pupam si va anunt cit a luat in greutate la 2 luni!

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

Lavinia, felicitari!!! Apropo de fasole, dupa ce am nascut-o pe Lili, eu abia am avut curaj sa mananc fasole cand ei i-am dat deja asa e cand te obisnuiesti cu regimul...
Cu alaptatul des in timpul zilei.... lasa ca vine caldura, si n-o sa deranjeze pe nimeni daca o alaptezi pe Cristina in parc:) Am vazut si alte mamici alaptand, am alaptat si eu acolo, si in alte locuri la fel. De ex. am fost la restaurant (la Picolo), si dupa o masa copioasa- ciorba de fasole, snitel, cartofi, clatite- astea toate savurate de Lili cu o pofta de lup, domnisoara trebuia sa traga si o dusca de laptic, dupa care i-a picat capul si a adormit. Avea un an si vreo 3 luni

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput