Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 11
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by chiara.2005
A incercat cineva tratamentul de stimulare a lactatiei cu Metoclopramid?
Mie tocmai pediatrul mi-a indicat cate o jumatate de tableta de 2-3 ori/zi.
Te rog verifica in notite si da-ne de stire.
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
chiara.2005 spune:
Metoclopramid (tb. de 10mg, 3x1 tb./zi 7 zile #351;i 1x1tb./zi īnca; 2 saptamāni)
Acesta este tratamentul indicat. Este dintr-un curs facut pentru medicii de familie.(Cap. Mentinerea lactatiei). Pentru cele interesate pot sa va trmit ppt-ul cu capitolul respectiv sa vedeti despre ce este vorba.
Chiara
sey spune:
cred ca are foarte mult de -a face cu copilul...eu una, as fi bagat mana in foc cca nu am lapte si nu voi alapta...si totusi, am alaptat...din 3 in 3 ore...3 ani si ceva...pentru ca fetita mea nu voia nimic altceva... apa, ceai, suc...sapte ani nu a fost nici macar racita,nemaivorbind de alte boli...si acum e un copil rezistent..in plus, si eu am fostmult mai sanatoasa in periada aceea...sarcina si alaptare...poate cea mai fericita din viata mea..
Dorsilia spune:
help!!!
eu am mameloane ombilicate, iese lapte printr-un singur orificiu si iese greu.
ma repet, ca am mai cerut sfaturi si nu m-a ajutat nimeni: sunt gravida cu bb2 in 37 saptamani, mai am un baietel de 2ani si 4 luni. NU lam putut alapta desi am facut tot posibilul: in maternitate l-am pus la piept de cate ori mi l-au adus, am cerut sfaturi daca-l tin bine, m-am muls manual si cu pompa intre supturi, scoteam cu greu 30 ml si pt aia imi ieseau ochii din cap, am primit injectii de desfundare a canalelor, de stimulare a lactatiei (oxiton), am baut ceaiuri (anason, chimen, galactogil, si altele) in acelasi scop beam supe, ciorbe, compoturi, bere nealcoolizata, mameloane de silicon, si NIMIC...copilasul meu transpira sugand si tot flamand era.
L-am nascut natural. Dupa ce sugea saracul din rasputeri adormea obosit si-n 10 minute iar ii era foame, iar mai sugea si in cele din urma se calma dupa cei 100 ml de Humana bine meritati. A baut cate 100 ml din maternitate pt ca ii era foame mereu in ciuda suptului, nu adormea, plangea, asa ca i-au dat lapte ca sa se linisteasca si sa-i potoleasca foamea. Pana la 3 luni l-am pus mereu la san, inainte de a-i da formula si nu a refuzat suptul niciodata desi se vedea clar ca nu curge mare lucru din el. Sugea din greu, il puneam la ambii sani, si era tare cumintel ca avea rabdare sa traga din ei, se ambala, se agata, mai adomrea, iar se trezea, iar continua, obosea, transpira, iar in final burtica si-o umplea cu formula. In cele din urma am renuntat si cum nu aveam lapte totul a trecut ca si cand nu a fost nimic. La mine furia laptelui a insemnat doar ca ma dureau sanii ingrozitor la vreo 3-4 zile de la nastere, si a tiut vreo saptamana, dar nu curgea din ei de la sine nimic, nici de frica. La alte mamici siroia laptele pe sub halate, erau ude pana pe burta si cand strangeau doar usor de mamelon tasnea lapticul ca din stropitoare. Eu strangeam de ma urcam pe pereti si picurau niste stropi amarati. M-am alimentat bine pe parcursul sarcinii, am luat vitamine, etc. Degeaba.
Am ramas cu un gust amar ca am ditamai sanii fara nici un scop nobil.
Ce sa fac? de ce eu n-am avut lapte? n-o sa pot alapta pe bb2 ?
Lia
Sheannamp spune:
Dorsilia, in primul rand BRAVO! pentru eforturile pe care le-ai facut si pentru ca in ciuda chinurilor pe care le-ai suferit vrei sa alaptezi. Esti un exemplu pentru multe din mamele care invoca false motive numai ca sa nu alapteze.
SI ca sa-ti raspund la intrebare iti dau un link in care explica diverse tehnici utile pentru remedierea problemei. Daca nu te descurci (sunt multi termeni medicali) o sa incerc sa-l traduc si sa-l postez undeva aici pe forum.
http://www.lalecheleague.org/FAQ/flat.html
Ceea ce tebuie stiut este ca mamelonul are rol doar de "far" pentru bebe, adica ajuta doar la pozitionarea gurii simetric pe areola, actul suptului facandu-se prin apasarea buzelor pe aceasta. Chiar si printr-un canal poate iesi lapte destul.
Am vazut mamici care aveau mameloane ombilicate si care au facut exercitiile de care se vorbeste in link inca din timpul sarcinii. Apoi, dupa ce au nascut, au folosit in primele zile o pompa electrica (avea maternitatea) care a fost de mare ajutor. Era dureros la inceput dar pe masura ce laptele iesea mai mult si mai bine au disparut si durerile.
Apoi exista si in comert niste mameloane de siicon care trebuie purtate inca de pe acum.
Succes!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
mitzura spune:
Buna, sunt mamica unei fetite de 3 saptamani. O alaptez si nu sunt probleme pana acum, papa bine, lapte este. Am si eu niste intrebari pentru voi (din pacate nu prea am nici eu timp sa citesc din urma sa vad daca s-a mai discutat asta)
1. Ce faceti voi intre supturi, stati cu sutien si cu tampoane de sani? Sutienul nu inhiba lactatia? Eu stau far deocamdata (ma cam jeneaza sutienul), dar imi curge laptele, icat trebuie sa schimb bluza de cate trei ori pe zi.
2. Ce faceti cand alaptati dintr-un san cu laptele care curge din celalalt? Il colectati cumva, sau il lasati sa curga intr-un prosop. Curge atat de mult, incat adesea ma gandesc ca il irosesc.
3. Fetita mea nu adoarme decat cu sanul in gura. adica e clar ca e satula, ca suge cate un san intreg, e schimbata, nu o doare nimic, dar daca o pun in patut plange. Daca vreau sa o adorm , ii mai pun putin sanul in gura si daca e obosita adoarme. ce sa fac? Nu-mi vine sa o las sa planga la varsta asta.
Sheannamp spune:
Felicitari, sa-ti traiasca fetitza si sa fie sanatoasa si voioasa!
1. Exista sutiene speciale de alaptat. Daca te jeneaza inseamna ca ti-e mic deci trebuie schimbat. Nu e rau ca stai cu sanii descoperiti (da descoperiti de tot, nu in tricou).
2. Poti pune sa curga laptele intr-un recipient pe care l-ai sterilizat (adica l-ai fiert cel putin 5 minute). Dupa ce termina bebelina de supt mulge surplusul si pune recipientul la congelator, cu data notata pe cutie. Ai grija insa, cu cat te mulgi cu atat cantitatea de lapte va creste!
3. E normal. Pe langa hrana suptul inseamna si un schimb de afectiune intre mama si copil care este de o importanta colosala pentru dezvoltarea in parametrii optimi.
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
emaaimee spune:
n-am mai dat de mult pe la acest subiect drag mie.
Yasmari, poti sa incerci sa ii dai fetei mai multe snack-uri pe zi, poate ei ii place sa manance des.daca nu prea vrea solide ca a mea nu prea ai de ales
.tot pe la leche mi-am gasit si eu raspunsurile.va pup
Dorsillia,poti investi intr-o pompa electrica buna, Medela de ex.cele manuale nu sunt recomandate.si te poti uita dupa pozitiile corecte de punere a bebelushului la san, mult succes.a, sa nu uit, cand te mulgi nu te uiti la tv,etc.stai singura intr-o camera, relaxata, asculti eventual muzica in surdina,te gandesti la bb mic cu drag, poti sa iti iei o poza cu bb cu tine, nu iti spui ca nu ai lapte,etc.conteaza f mult sa ai o stare de spirit pozitiva.
mitzura:
-si acum port sutien pt alaptat care e f comfortabil(fata mea are 17 luni),nu inhiba lactatia, foloseste cu incerdere pads pt sani,schimba-le des, trebuie sa fii uscata si curata mereu.sigur sutienul tau nu e marimea potrivita daca te deranjeaza.sutienul pt alaptat se cumpara cat mai aproape de termenul sarcinii.dupa nastere am cumparat inca 3 pe masura potrivita.
-nu m-am muls, pana la aprox 6 sapt vor cuge sanii.e o chestie pshihologica,daca auzi bb ca plange vine lapticul sa nu astepte micul mult.apoi se va regla prod pe principiul cererii si ofertei.vei simtii sanii moi,nu inseamna ca nu ai lapte.
-comfort suckling e normal. totusi bb ar trebui sa se invete sa adoarma fara sa foloseasca sanul pt asta.eu m-am chinuit tare cu ea pe tema asta.poti sa o mangai pe burtica sau sa ii canti
in plus ca daca mami e odihnita si ea inseamna ca are laptic si ca bebe va fi si el happy.
succes la alaptat
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
fatima spune:
foarte util subiectul..l-am citit pe tot, ca sa gasesc raspunsuri pt. problema mea..
am mai postat si la "parintii intreaba" dar vad ca aici sunt adevaratele discutii..
trec printr-o faza de scadere a lactatiei..sau de "marirea cererii", nu stiu exact..bebelusa mea are 5 saptamani..pana acum n-am avut probleme cu alaptatul, dar de cateva zile plange dupa ce papa si cauta in continuare sanul, pare ca nu se satura..nu se intampla mereu, doar la unele mese, in general la ultima,in jur de 23-24 si o data dupa amiaza, pe la 13-14, dar nu e neaparat o regula..
de vreo 2-3 zile i-am dat completare, cate 40-50 ml au fost sufiecienti, si asta o singura data sau de doua ori pe zi, cand simtea ea nevoia sa pape mai mult..a adormit aproape instantaneu dupa ce a terminat..
azi am incercat sa urmez sfaturile generale de aici, care am vazut ca in principiu sunt: fara completare, fara biberon, pune-o des la san, mulge-te cat poti de des..
incerc sa fiu consecventa, dar e foarte greu..azi, de exemplu, de pe la 12 si pana acum, am pus-o din ora in ora la san, suge cate 15-20 min. la fiecare, dar tot plange in continuu vizibil nesatisfacuta..nu mai rezist, nu ma mai lasa inima s-o vad asa..aproape ca nu a dormit deloc..nimic nu mai functioneaza..scosul afara, foenul, leganatul in brate, asezatul pe burtica mea..metode infailibile in alte cazuri..plange si plange si cauta tzatzica..
eu plang alaturi de ea, si astept sa mai treaca o ora sa se mai adune o bruma de laptic sa pot sa o pun din nou la supt..voi cum ati rezistat perioadei? mie mi se pare groaznica..
a, am uitat..beau 2 l de ceai chimen, anason, fenicul (am baut in fiecare zi de la nastere cate 1l dar am marit doza), iau galactogil si de azi si nutrinatal, 2-3 litri de lichide, manac, de dormit nu dorm prea mult, dar nici n-as avea cand, sunt singura, sotul la serviciu..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
emaaimee spune:
fatima,
bebelusii trec prin pusee de crestere(cresc rapid si au nevoie de lapte mai mult) la aprox 3sapt, 6sapt, 3luni, 6 luni.
laptele matern se digera mai repede decat formula, cu toate ca e mai gras.mai gras decat orice formula si decat cel mai gras lapte pasteurizat.bb hranit cu formula nu papa asa des tocmai pt ca formula se digera mai greu si e satul mai mult timp.
nu te mai mulge, da fetei sa pape dintr-un san la o masa si apoi din celalalt la masa urmatoare.de ce?sa poata sa pape si laptele slab care vine primul(si tine de sete,e mai apos, de aceea mullte mamici se panicheaza ca nu au lapte bun
)si laptele gras(cremos,f nutritiv,care tine de foame si vine dupa cel apos).asa sigur se satura.
nu iti fie teama ca nu ai lapte, prod de lapte se reface complet dupa numai 30 min de pauza.uimitor,dar asa e.
cred ca treceti printr-un puseu de crestere.e posibil sa va viziteze si colicii care sunt mai rai seara.daca ia bine in greutate nu vad de ce ai introduce formula.stii ca bb isi regleaza prod de lapte singur,las-o sa faca asta.
in plus, unii bb se hranesc mai des seara,stau mult la san si sug des. fata mea sugea vreo 30 min, lua pauza vreo jum ora si iar sugea si tot asa.de vreo cateva ori.e normal, se pregatesc pt noapte si papa mult laptic.avea 6 sapt cand imi papa asa si a inceput sa doarma 7 ore fara trezire.
daca mai ai nelamuriri,intreaba.
mult succes si sa spui ce mai faceti.
va pup.
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII