Alaptatul - Help Line- (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rosioara spune:

Natydea, ai putea bea ceai de fenicul, chimen, anason si marar. Da rezultate. Daca vrei iti spun cantitatile necesare. Eu am luat nutrinatal la inceput (mai exact in primele 3 saptamani) si apoi am inceput sa iau Galactogil; e mai scump dar e mai bun. Fetita mea are o luna si trei saptamani.
Pe langa acestea, am observat ca daca o pun mai des la san se produce mai mult lapte (de fapt am citit asta si am pus in aplicare); cam in trei zile vei observa ca ai mai des lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosioara spune:

Am si eu o intrebare... In timpul perioadei de alptare putem sa ne vopsim, De fapt, eu vreau sa-mi fac doar niste suvite... stiti... pentru botez. Credeti ca afecteaza laptele in vreun fel? Intreb si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Buna fetelor,

Am un baietel de 2 luni si 1/2. Il alaptez exclusiv si totul a fost ok pana acum vreo doua zile. Incepand de atunci a inceput sa refuze sanul, il ia, suge putin si apoi ii da drumul si plange. Am reusit intr-adevar sa ii dau mesele dar la 3-4 ore nu la 2-3 cum era pana acum. Noaptea papa cel mai bine (ptr ca e adormit), dar ziua, mai intai avem show si apoi (dupa nenumarate incercari) papa si el. Stiu ca trebuie sa imi pastrez calmul dar nu pot sa nu ma intreb ce poate fi. Singura schimbare ar fi ca in urma cu cateva zile i-am dat si eu suzeta. Este foarte linistit cu ea, adoarme cu ea si pare cateodata ca o cere chiar. Am probat laptele este bun caci altfel decat la san il mananca, deci pur si simplu sanul nu-i mai place.
Daca mai aveti si voi sugestii m-ar ajuta. E destul de complicat cu mulsul, pierd timp prea mult si nu e acelasi lucru cum si-ar lua el singurel.
O sa incerc sa nu-i mai dau suzeta, dar e destul de greu pentru ca pare sa o ceara deja.
Multumesc
Tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

quote:
Originally posted by rosioara

Am si eu o intrebare... In timpul perioadei de alptare putem sa ne vopsim, De fapt, eu vreau sa-mi fac doar niste suvite... stiti... pentru botez. Credeti ca afecteaza laptele in vreun fel? Intreb si eu...

Poti sa te vopsesti sau sa iti faci suvite pentru ca nu e nici o problema. Si eu am suvite si alapez inca. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Tina, cred ca baietelul tau e un pic lenes ceea ce poti face sa-l ajuti: in primul rand renunta la suzeta si la biberon, la orice alt lichid (fara ceai, apa, etc si sa-i oferi numai san! Inainte de alaptat spala-te cu apa calda sa simti ca ti se umple sanii cu lapte sau mulge cateva picaturi sa-ti fie sfarcul cu gust de lapte.
Evita deodorantele puternic mirositoare, lacul de unghii si sa nu folosesti sapun cand te speli la san! Orice schimbare de miros poate provoca mofturi din partea bb-ului, iar tetina iar nu e indicata pt. ca isi strica tehnica de supt si nu va putea sa goleasca bine sanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmari spune:

Ziua buna fetelor si merci anticipat daca ma cititi si ma puteti ajuta! Nu ma duce capul sectiunea exacta unde as putea cere opinii, si pt ca-i legat de alaptare (si nu numai) o fac aici, desi vad ca mai degraba mamicile incepatoare intr-ale alaptatului isi gasesc sprijinul.
fata mea are 15 luni implinite pe 1 nov, suge exclusiv (ironia expresiei...), e super-hiper-dependenta de Ptiu, cum il numeste ea, cere din 30 in 30 min, fireste ca mincarea solida nu-i de ea. Pina la 6 luni a servit doar lapte, inceputul diversificarii mi s-a parut floare la ureche, ar fi halit cu pofta si cite un borcanas de 125gr (acum e nunta cu taraf cind o face!!!), incet incet a comparat si a concluzionat ca tot Ptiu e mai misto. De-a lungul lunilor tot am batut la usa dr pe motiv de lipsa poftei de mincare (deja ma considera sarita si ultima data s-a ratoit la mine), am citit pe forum, am plins pe umerii fetelor din sect Scutece, de vreo luna- doua dependenta ei a crescut alarmant, fireste, ii e foame, e in crestere.E fulg de nea, s-a nascut 3.380, la 15 luni are 9kile

Ce sa fac?Am decis ca nu se mai poate, nu-i e ei bine,mie nici atit, nu se dezvolta corespunzator fizic, nici intelectual nu cred, in loc sa invete noi cuvinte, activitati ea ma striga de 100 ori pe zi mami mami (jur ca nu exagerez, ma capiaza).
De vreo sapt ii spun NU, primesti lapte doar cind faci nani, la amiaza si la culcare (in timpul noptii serveste de minim 3 ori, cateva guri si adoarme la loc). A devenit mai interesata de mincare, chiar citeva zile a fost multumitor de cooperanta, acum iar s-a razvratit si tipa intr-una, vrea Ptiu.
Nu stiu daca ce fac e bine. Nu vreau sa intrerup alaptatul. Nu stiu cat o afecteaza pe ea acest NU, refuzul celei mai mari placeri a ei. Cind cere, o face cu niste intonatii sfisietoare, ar misca si muntii din loc, eu tre sa ma tin tare desi ma doare inima, mai ales ca iubesc s-o pun la san. Dupa ce-si primeste portia, e ca dupa droguri, foarte fericita. Nu vreau sa-i creez traume afective. Nu vreau nici sa fie subdezvoltata, anemica, avitaminizata. Plus ca pe plan psihologic, iarasi e dependenta de mine. Nu face nimic singura, nu se duce la nimeni in brate or sa se joace, ba chiar imi ia degetul sa apese cu el pe butoane. Personal, sint obosita, nervoasa, unhappy, incet incet trec la cealalta extrema, din foarte duioasa incep sa fiu foarte aspra cu ea. In carut urla, in scaunul de masina urla, in scaunul de masa la fel, nu vrea niciunde de una singura, doar in bratele mele. Si pe jos, fireste, dar eu sa fiu cot la cot cu ea.

va rog mult fetelor, daca cineva a trecut prin exper similare, va rog sfatuiti-ma!!!!! Ma simt ca tiganul la mal. Rabdarea mea e pe sfirsite. Nu gasesc termen de comparatie, nici un copil parca nu-i ca al meu. Cum sa procedez cu ea?

"May you live every day of your life!"- J. Swift

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Yasmari, noi am trecut printr-o experienta asemanatoare, doar ca fiica mea totusi era curioasa si de mancarea noastra. In general manca si altceva, cantitati mici, la un an jumate avea 10 kile:)))) Am dat-o la cresa, deci 8 ore am stat separat, insa a recuperat dupa masa si noaptea. Nu as forta intarcatul, insa ex. dimineata as lasa copilul cu tati sa manance impreuna, la pranz la fel... ca daca te vede pe tine, isi aduce aminte de san:)

ex- gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiara.2005 spune:

A incercat cineva tratamentul de stimulare a lactatiei cu Metoclopramid? La cursurile la care am participat inainte de nastere ni s-a indicat acest tratament 3x1/zi Metoclopramid timp de sapte zile si apoi inca o saptamana (sau doua..asta trebuie sa verific in notitele mele ..) cate 1X1/zi. Voi stiti ceva de acest tratament?
Chiara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Eu cred ca e o prostie. Uita-te pe un prospect si vezi ce efecte sec poate avea, mai ales ca trece in laptele matern.
Bea multe lichide, mananca bine, eventual ia Galactogil si odihneste-te! Astea te vor ajuta mai mult.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu e deloc o prostie. Este o alternativa in caz de hipogalactoree documentata. Insa trebuie luat numai la recomandarea medicului si sub stricta lui supraveghere.

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput