Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 9
emaaimee spune:
codritu,am vazut pozele cu copii tai,sunt niste scumpi.
ref la asta mica,din ce zici tu,papa fata.pai 5 minute dk papa ii e suficient,bb nu trebuie sa pape neaparat 10-15 min.ei se deprind repede cum sta treaba cu suptul si devin experti si papa repede.numai dk nu ia in greutate bine sa te ingrijorezi.pai sa vezi a mea cat statea cu sanul in gura,as fi preferat sa dureze doar 5 min.eu zic k pe bb o doare burtica(constipatie si colici kiar).
poti sa o masezi in jurul buricutului cu buricele degetelor k sa faca cacuta.mai incearca si cu supozitoare cu glicerina(5 zile la aceasi ora pune un varf de supozitor si ar trebui sa ii regleze scaunul- la unii bb functioneaza),se dau fara reteta la farmacie.
despre senzatia de san plin:inca mai e letdown reflex si a trecut putin timp de la nastere si e normal sa iti simti sanii plini.sa ai grija sa suga alternativ.o sa se regleze productia de lapte si nu o sa se mai umfle sanii.chiar o sa te intebi dk mai ai lapte
.
hai mah,k laptele tau f.e bun,cum sa nu ii placa,e cel mai bun din lume pt ea
de piticotu' urias umblaretzm-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
geliza spune:
fetlor, am si eu o problema...am nascut de 12 zile, bebe a papata numai san, ce-i drept cam 10 min si apoi se satura DAR, de ieri a parut o problema..un san nu mai produce lapte...ce sa fac? am incercat sa-l stimulez si cu bebe si cu pompa, dar tot nu merge?
ma puteti ajuta?
Eliza cu Oana Ilinca (7 aug 2006) si Mara Cristiana (24 ian 2002)
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
emaaimee spune:
Eliza,doar dk bb nu papa deloc din sanul respectiv e posibil sa nu mai produca lapte.suge fata din el sau nu?cum ti-ai dat seama k nu mai produce lapte?laptele se face la loc in san in 30 de min,dk bb suge.
bebelushul e cea mai buna pompa si el isi va regla productia de laptic.
va pup.
POVESTEA MINUNII
anca_oana spune:
Deea cind e nascut bebelul tau pe 6 10 2006 sau pe 10 06 2006?Sa stii ca laptele iti vine in functie de cit alaptezi.Eu am un bebe de 7 luni si o sap si alaptez,dar sa stii ca am avut perioade cind credeam ca nu mai am lapte si anume la 3 sap si la 2 luni dar dupa aceea s-a reglat.Acum 3 sap am fost la mare si mi-a facut insolatie iar medicul mi-a spus sa opresc alaptatul si sa-i dau gesol pina face scaunele normale.Am oprit alaptatul o zi si deja pierdeam laptele dar am reluat si in citeva zile am revenit la normal.Deci alapteaza cit mai mult si stoarcete inaite sa-l alaptezi pt ca el trage cu o putere mai mare decit te storci tu.Mi-as fi dorit sa fi avut si eu pe cineva care sa-mi explice cum sta treaba cu alaptatul la primul copil si poate nu mai aveam de tras ce am tras cu primul pt ca nu am alaptat.Ai rbdare ca laptele vine si nu renunta la alaptat.Daca bebe nu plinge de foame inseamna ca se satura .Eu alaptam la o ora primele 2-3 sap,asa ca nu dispera.
Guguluff spune:
Merci pt raspunsuri fetele. Am rezolvat problema cu multa perseverenta. Nu ii dau dintii ci pur si simplu n-am avut lapte mai deloc cateva zile. Am continuat s-o pun la san si am inceput sa mananc bine si lichide multe. A revenit lapticul si ne place mult. Nu renuntati la alaptat asa usor si nu dati completare lapte praf decat daca nu aveti incotro. Nu patesc nimic daca 'fac foamea' un pic. Trag bb-lusii mai cu sete din san si vine laptic mai mult. E atata satisfactie cand iti tii copilul in brate si te mangaie sau te trege de lantz
in tinp ce-l hranesti. Nu e nimic rau cu formula dar pastrati-o ca pe un as in maneca. Daca nu e nevoie nu-l folositi.
ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta
geliza spune:
quote:
Originally posted by emaaimee
Eliza,doar dk bb nu papa deloc din sanul respectiv e posibil sa nu mai produca lapte.suge fata din el sau nu?cum ti-ai dat seama k nu mai produce lapte?laptele se face la loc in san in 30 de min,dk bb suge.
bebeluslui e cea mai buna pompa si el isi va regla productia de laptic.
va pup.de piticotu' urias umblaretz
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
da, fata suge din el, numai ca vizibil e mai mic si nedureros si il simt asa mai moale...sanul mai produce dar cat celalalt
emaaimee spune:
eliza,nu am inteles ce vrei sa zici,poate k io-s cu capu':
quote:
...sanul mai produce dar cat celalalt
totusi zic sa nu te ingrijorezi,dormi cand doarme bb.e f imp sa te odihnesti cand ai ocazia.eu nu am baut ceaiuri pt stimularea lactatiei,numai plenty of rest.apa multa si o alimentatie sanatoasa sunt f imp.
sper k sunteti deja mai bine

POVESTEA MINUNII
GeorgetaR spune:
quote:
Originally posted by geliza
da, fata suge din el, numai ca vizibil e mai mic si nedureros si il simt asa mai moale...sanul mai produce dar cat celalalt
Eliza cu Oana Ilinca (7 aug 2006) si Mara Cristiana
(24 ian 2002)
[/quote]
Am patit si eu asa ceva la un moment dat. Eu stiam sigur ca un san mai produce f. putin pt. ca, mergand la serviciu, ma mulgeam si ii lasam acasa in biberon, asa ca vedeam cat scoate pompa din fiecare.
Mie mi-a trecut in vreo doua saptamani, dar in timpul asta am continuat sa ma mulg si la cel gol si il puneam si pe el mereu sa suga din el mai intai. Chiar daca nu se satura, papa apoi din celelalt. Este foarte important sa stimulezi sanul in continuare, la mine a inceput sa produca, iar acum Andrei are 1 an si 9 luni si inca suge noaptea si ambii sani au lapte.
codritu spune:
GergetaR, felicitari ca mai alaptezi.
Emaaimee, merci de aprecieri si de raspunsuri. Eu tot ce pot acum e sa sper ca se satura in 5 minute ca de luat a luat in greutate. kk face dar doar stimulata cand o spal la fundel, nu pare a fi constipata, kk e moale si vine in jet cand vine. Colici are ca plange mai tot timpul si are momente ca zbiara si la san, eu cred ca tot din cauza colicilor ca vad ca vrea sa suga, isi suge mainile si cand o pun la san zbiara nu plange.
E foarte frustrant, sper sa ma tina puterile, rabdarea si laptele.
Tudorel
geliza spune:
multumesc de raspunsuri...de fapt am vrut sa zic ca sanul respectiv mai produce dar vizibil mai putin decat celalalt
...ati inteles voi pana la urma
GeorgetaR, da, intradevar, asa fac si eu...o pun pe bebe la sanul respectiv mai intai sa traga cat poate apoi sa se sature din celalalt...apoi mai mulg cu pompa si mai ies cam 10-20 ml....mananc si dorm destul de bine....sper sa imi revin