Alaptatul - Help Line- (3)
Raspunsuri - Pagina 8
emaaimee spune:
Karula,nici eu nu cred k mai e cazul sa folosesti Garmastan.dk nu ai noduli,cum s-a mai zis nu e cazul sa te mulgi/pompezi.eu nu m-am muls decat dk a fost nevoie(sani durererosi,canalele infundate) si atunci cand am inceput diversificarea pt k i-am dat lapte de al meu cu cereale.acum am obisnuit-o cu formula si suntem in perioada de intarcat care as vrea sa fie cat mai lunga k sa nu sufere mica.
deci bb e cea mai buna pompa pt k isi va regla productia,va fi cerere/oferta
si eu am alaptat la fel alternativ dintr-un san la o masa si la urmat din celalalt si draga mea a luat f bine pana la un an,adica 6kg.
mult succes si sa cresteti mari si sanatosi

de fetita
cu funditaUite atat suntem de mari
POVESTEA MINUNII
karula spune:
Ema,iti multumesc si tie, si restului de mame grijulii, experimentate si documentate. Iar proaspetelor mamici cu dubii despre alaptat le recomand si eu subiectul asta din plin. Functioneaza! (sa primesc eu duminica atatea sfaturi prompte!...)
Revin daca ma mai poticnesc, sau, cine stie, daca la un moment dat ma simt si eu in stare sa-mi spun parerea.
Cu drag,
Raluca si Chira
mihatocae spune:
Fetelor, am si eu un bebe de 17 zile si de vreo 3 zile avem o problema cu alaptatul.Chiar cand se trezeste si e mort de foame BB suge fara nici o problema...dupa un timp oboseste, sau face un caca, sau mai ia o pauza, ideea e ca apoi nu mai reusesc nicicum sa-i bag sfarcul in gura...adica vine cu pofta catre el, dar apoi tot il freamata cu limbuta sau intre buze sau mai stiu eu cum, se zbate tot incercand sa-l prinda, transpira dar parca nicicum nu i se mai potriveste lui bin in gurita astfel incat sa inceapa sa traga din el...Deocamdata l-am mai pacalit cu suzeta, sau ii mai dau putin biberon, dar sunt disperata, nu stiu ce se intampla? Gresesc eu cu ceva? Se inmoaie sanul prea tare duap ce suge putin el? Dar am incercat apoi sa ma mulg(credeam ca nu ii mai vine lapte destul) si lapte vine....50 ml scot dintr-unul...Ce ma sfatuiti?
emaaimee spune:
draga mihatocae,
daca bb nu mai vrea inseamna ca i-a ajuns si e satul.eu inteleg ca a supt si tu incerci sa ii mai dai dupa ce il schimbi,nu?am inteleles gresit?
ma chema la datorie
fata.
de fetitza
cu funditza,zisa piticotul urias umblaretzm-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Guguluff spune:
Am si eu o problema. Alaptez cu succes de 4 luni si nu i-am dat completare deloc. Doar putin suc de fructe din cand in cand. Dar acum vreo 2 zile am avut o indigestie si n-am mancat aproape nimic 24 de ore. Atunci mi-a scazut laptele si vad ca nu-mi revine. Fetita mananca ambii sani si ii mai dau putina faina de orez cu suc de fructe dar dupa vreo 30min.-o ora se scoala plangand. Nu mai am lapte sigur decat foarte putin. Beau ceai de chimen si anason, am incaput sa iau si Galactogil. Ce pot face sa-mi revina laptele, sau mai bine zis mai pot face ceva?
ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta
pisicuta si matei spune:
eu nu cred ca laptele se duce asa de usor.manaca mai multe lichide si linistestete ca asta este foarte important.Poti incerca sa te mulgi putin sa vezi daca este lapte.Poate ca fetitei ii ies dintisotii si plange de durere si vrea sa suga pentru ca asa se simte mai bine.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
codritu spune:
Am si eu nevoie de ajutor de la voi, am un bb de 6 saptamani si pe langa toate problemele care le-am avut cu ea acum refuza sanul. Pana acum macar atat aveam normal, manca la 3 ore dintr-un san, acum plange la san si nu mai vrea sa il ia, pana la urma mananca ceva dar foarte rar, cam la 5 ore si tot numai dintr-un san si nici pe ala nu il goleste, o iau o ragai, si incerc sa o pun la loc, dar dupa ce s-a desprins nu mai reusesc deloc, plange, se zbate, ma impinge si tot asa. A mai patit cineva asa ceva, oare de ce si ce credeti ca ar trebui sa fac?
Va multumesc.
Tudorel
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by Guguluff
Am si eu o problema. Alaptez cu succes de 4 luni si nu i-am dat completare deloc. Doar putin suc de fructe din cand in cand. Dar acum vreo 2 zile am avut o indigestie si n-am mancat aproape nimic 24 de ore. Atunci mi-a scazut laptele si vad ca nu-mi revine. Fetita mananca ambii sani si ii mai dau putina faina de orez cu suc de fructe dar dupa vreo 30min.-o ora se scoala plangand. Nu mai am lapte sigur decat foarte putin. Beau ceai de chimen si anason, am incaput sa iau si Galactogil. Ce pot face sa-mi revina laptele, sau mai bine zis mai pot face ceva?
ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta
nici eu nu cred k s-a dus laptele de pe zi pe alta.si dra mea a inceput-o cu dintii asa devreme ca voi si i-au iesit la 5 luni,de atunci ne chinuim cu ei.continua alaptatul si da-o cu ceva de dinti.vezi sa nu o doara burtica:constipatie sau caca apos.dk ai inceput curand cu sucul de fructe vezi sa nu o doara burtica de la el.poti sa il scoti o zi si sa vezi reactia ei.sau sa nu fie racita/sa nu o doara urechisele(bb mic are canalul auditiv f scurt si susceptibil la infectii).
eu nu i-am dat fetei decat san pana la 6 luni cand am inceput diversificarea.tocmai pt ca au stomacelul inca imatur la 4 luni se recomanda sa se introduca solidele de la 6 luni.
multa sanatate

de piticotu' urias umblaretzm-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
quote:
Originally posted by codritu
Am si eu nevoie de ajutor de la voi, am un bb de 6 saptamani si pe langa toate problemele care le-am avut cu ea acum refuza sanul. Pana acum macar atat aveam normal, manca la 3 ore dintr-un san, acum plange la san si nu mai vrea sa il ia, pana la urma mananca ceva dar foarte rar, cam la 5 ore si tot numai dintr-un san si nici pe ala nu il goleste, o iau o ragai, si incerc sa o pun la loc, dar dupa ce s-a desprins nu mai reusesc deloc, plange, se zbate, ma impinge si tot asa. A mai patit cineva asa ceva, oare de ce si ce credeti ca ar trebui sa fac?
Va multumesc.
Tudorel
si fata mea papa tot dintr-un san de cand s-a nascut.asa am fost sfatiuta de la orele antenatal si asa am si facut:bb sa pape dintr-un san la o masa si din celalalt la urmat.
de ce zici ca nu il goleste,k nu ai cum sa iti dai seama pt ca tot mai curge din san dupa ce a papat
mai sunt cazuri in care bb e on nursing strike-refuza sanul/formula si nu papa decat semiadormit,deloc treaz.am patit-o eu cu Oana si am depasit perioada aia super nasoala fara sa renuntam la san

sanatate la bebe si tine-ne la curent

de piticotu' urias umblaretzm-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
codritu spune:
emaaimee, simt ca sanul e aproape la fel de plin ca si cand o pun, plus ca nu suge mai mult de 5 minute, de fapt 5 minute e mult, ea termina in 2-3 minute si apoi racneste cu tzitzi in gura, asta daca am noroc si papa, ca de cele mai multe ori nici nu ia sanul doat tipa cu el in gura. Deocamdata nu prea am suportul nimanui de aceea am nevoie de ajutorul vostru, toata lumea imi zice sa o trec pe formula ca probabil nu e bun laptele meu sau nu ii place ei. Pana acum a luat in greutate, dar nu prea face kk, de fapt nu poate sa faca singura se screme si impinge si cate o noapte intreaga si nu poate sa faca, pana la urma o stimulez eu ca mi se face mila si daca o spal la fundulet da drumu.
Va pup si merci de ajutor.
Tudorel