Mamici de mai-iunie 2006 (32)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

Si eu sunt pro NASTERE NATURALA. La prima sarcina eram terorizata de multele intamplari din cripta de pe la maternitatea noastra. Au murit multe mamici si bebelusi si de cele mai multe ori ca nu era anestezista pentru cezariana sau pentru ca apareau complicatii si nu trimeteau mamica la timp la Suceava la spitalul judetean.
Si cum eu am fost in fiecare luna la controale la D-na doctor Grigore la Iasi ramasese ca voi naste acolo si mi s-a pus pata pe cezariana. Bine ca era si cam 50% indicata cezariana din cauza pozitiei placentei si ca Rares nu se intorcea sub nici o forma. Si frumusel ma duc eu la control la 36 de saptamani si imi da doctorita marea veste ca piciul se plasase cu capul in jos, deci una era rezolvata si ca peste 2 saptamani sa revin in Iasi ca sa fiu pregatita de nastere. Cam cu doua zile inainte de a face 38 de saptamani am spus ca ma apuc eu sa fac curatenie in casa ca inainte de aparitia lui bebe, mai ales ca trebuia sa plec din Dorna si nu stiam cand voi veni.....si am trebaluit.....am ridicat si sifonierul de haine ca sa pot scoate covorul de sub el si uite asa ca noaptea m-au luat durerile (pe care nu le-am bagat in seama pentru ca toata sarcina am avut contractii dureroase cu iminenta de avort) si abia pe la 3 dimineata cand mi-a s-a rupt apa - si aia nu toata odata, ci curgea doar in timpul contractiei - am realizat ce se intampla. Ideea e ca la 8.45 dimineata, dupa un travaliu de aproape 7 ore am nascut (nasterea in sine a durat 20 de minute). Fara nici un fel de anestezic....nici macar xilina nu aveau in maternitate, si cand a ajuns sotul cu ea nu mai aveam nevoie......si rupta toata, de la un capat la celalalt....l-am nascut pe Rares de 3,300Kg cu o dilatatie de 7 cm. Si nu m-a durut nasterea si ruptura cum m-a terminat cusutul aproape pe viu. Si cu toate ca am urlat de am speriat toata maternitatea si sotul lesina pe hol cu un etaj mai jos.....tot pentru nastere naturala sunt.

De hemoroizi ce sa spun, am facut si atunci si dupa ce l-am nascut, dar nu de la constipatie. Dupa nastere imi ieseau cand caram caruciorul pe scari sus si jos cu tot cu Rares in el.....eventual si ceva cumparaturi. Au trecut cu crema de galbenele facuta de bunica mea cu untura de porc si galbenele din gradina ei (aia a fost crema ideala si pentru funduletul lui Rares) si cu hemorzon unguent.

Eu azi noapte am dormit doar 3 ore in cap.......am un colt (adica mi-a crescut ca un dinte intre doua masele in partea stanga sus) care s-a rupt si cred ca am facut infectie si durerea nu m-a lasat nici sa suflu azi noapte. Ca sa mai linistesc durerea am mai uns locul cu algocalmin din fiola.....STIE CAREVA CE SA IAU PENTRU DURERE????? ca nu mai rezist la asa o noapte.

24+

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev144pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty13ro spune:

Da inaioana, ma gandeam eu ca asta trebuie sa fie explicatia.Tare as fi vrut sa pot s-o fac ca sa ma linistesc ca-i bebe ok. O sa incerc sa sun, cine stie, poate a renuntat careva la programare.

22+ cu Clarisse Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaghita spune:

Fetelor, control oftalmologic se poate face, nu-i asa?
Cred ca n-are cu ce sa ma afecteze..

Irina 21+ cu Radu Gabriel

poze nunta http://photos.yahoo.com/irina_v10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

[quote]Originally posted by carminabulina

Eu votez NASTERE NATURALA ca de aia ii zice naturala si nu altfel. Nu stiu de ce as alege de buna voie si nesilita de nimeni o operatie, pt. ca asta este cezariana pana la urma. Cat priveste epidurala imi este cam teama de aceea nu vreau sa zic nimic. Eu lesin numai la gandul ca va trebui sa-mi faca o injectie in coloana

Acum imi raspunzi tu:
"...Am spus ca ai facut confuzie cand ai spus ca preferi rahianestezia ori asta nu-i posibil cel putin ptr. nasterea naturala . Sau poate n-am inteles eu bine..."

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (24+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
Decembrie 2005

Cam aici ar fi confuzia ta, nu prea vad de unde ai inteles tu ca prefer rahianestezia...
Cat priveste abordarea mea "naiva" ea a fost doar un contra-exemplu, in catvea randuri, la afirmatia ta vehementa ca daca americanii fac ceva inseamna ca e obligatoriu de bine. Atata tot. Nu sunt nici ei "dracul gol" si chiar de-ar fi nu implica obligatoriu ideea ca "romanii sunt niste ingeri" - asta a fost concluzia ta .
Sigur fiecare admira pe cineva sau ceva, si eu la randul meu ma minunez de ce pot face unii si noi nu dar asta nu inseamna ca tot ce facem noi e rau si tot ce fac altii e bine fara drept de apel.

poze carmina
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20060516/dt/7/k/2312/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

Gabi
daca bine imi amintesc, incearca sa pui o boaba de piper pe maseaua cariata. amelioreaza durerea.

adi si ela 24+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10718;19/st/20060525/e/vine+bb/dt/-5/k/80f3/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Salutari la toti!
gabi te inteleg perfect cu durerile de dinti. Nici noi nu am inchis un ochi aseara din cauza maselutei noastre de minte buclucase, care se pare ca s-a trezit iar dupa o saptamana. A muncit mult aseara la impins celelale masele de langa ea. Eu am reusit sa imi amortesc durerea, si chiar mi-a trecut spre dimineata cu solutie de "untul pamantului". O solutiie facuta din alcool f puternic si radacina untul pamantului. Luam pe deget din ea si ungeam maseaua. Imi amortea intr-un minut. Solutia e foarte tare, se evapora daca iei pe deget si astepti un pic. E un leac babesc folosit pt rani de orice fel (deinfecteaza)...nu mai zic dureri. Cunosc pe cineva... de durere lua diluant in gura dar sa nu exageram ...

In rest ma intreba cineva de durerea de rinichi... acum ne simtim mai bine, nu ne-a mai durut de vreo 4 zile, nu stim ce s-a intamplat, ca in afara de apa nu am mai luat nici o pastila inca de la inceput. No-spaa este foarte slab iar Piafen, ce mi-a recomandat medicul am inteles ca daca tin la bebe nu il voi lua(asta mi-au zis-o toti farmacistii)! Asa ca nu am luat nici una nici alta... bine...Piafenul nu il gasesc nici acum. Cred ca l-a ascuns sotul de dragul lui bebe.... si cu mine cum ramane?
Eh se pare ca suntem bine... dar sincer nu stiu daca s-a eliminat pietricica sau doar s-a asezat mai bine.

Va sarut pe toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Gabi,nu stiu daca am inteles bine...tu ai avut un rest(coltz)de masea intrea lte doua masele care s-a rupt si acush te doare?Pai daca e asa...nu sta acasa sa induri in tacere,mai ales daac suspectezi o infectie.Da fuga la doctor,ca si o infectie la o masea e la fel de periculoasa pt bebe ca oricare alta,ca de la maseaua aia se poate duce oriunde.Lasa-le incolo de babisme si leacuri din popor ca nu tin(adib aia cu boaba de piper chiar m-a dat pe spate)

Amiss la tine o fi functionat chestia aia ca tu nu ai infectie...tu ai o masea in eruptie care isi face de cap(cum or sa pateasca si bebeii nostri) si solutia aia are efect de anestezic local.ai grija si tu sa ti zona foaret curata chiar daca te doare,pt ca pe sub mucoasa aia care acopera maseaua pot intra foarte usor resturi alimentare si sa faci si tu o infectie(pericoronarita se cheama).Daca ai ceva mai mult curaj ai putea chiar sa incerci sa te duci al doc sa o scoti sa scapi de necaz.Acum in trimestrul doi sunt indicate extractiile daca e nevoie,dar du-te doar daca ai mare incredere in medicul respectiv ca are mana buna si ti-o poate scoate si repede si bine si cu anestezia corespunzatoare.

viviana25w3d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi25 spune:

VIVIGHE nu e o masea rupta ci chiar un "dinte" mai subtirel crescut intre 2 masele, cu radacina separata......stiu ca e putin ciudat, dar nici posesoare nu e mai prejos .
Am sa merg totusi la dentist poate incearca sa scoata radacina, numai ca la noi se practica filmul inainte de extractie si stiu ca asta e imposibil de facut acum.

24+

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev144pp_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Betty13,
De ce nu incerci sa iti faci o programare cu ora fixa si eventual daca intarzii sau ajungi mai repede le explici ca ai avut probleme pe drum..,doar nu o sa te trimita acasa fara eco, nu?
Toata chestia este sa ajungi in timpul programului, eu zic ca o exceptie pt o pacienta se poate face.
Dar ma gandesc ca una e sa ai o progrmare si sa vii la alta ora si alta e sa ajungi fara programare deloc!
Magg 23s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen Cita spune:

Salutari la burticoase!

Uite ca mai trec si eu p-aici din cand in cand, asa pe fuga... ca m-am pus cu burta pe carte, desi nu prea am nici un chef si nici memoria nu ma prea ajuta... Trebuie sa dau un examen pe care l-am tot amanat ... si lucrarea aferenta, ca dupa ce vine bb chiar ca n-o sa-mi mai arda d-astea... Na ca ma dau lovita ...cum ca as avea o scuza ca n-am mai tinut pasul cu voi ...
Chestia importanta e ca noi suntem bine, bb-lina e din ce in ce mai zglobie , am inceput si io sa o simt cand pun mana pe burtika ... azi dimineata pentru prima oara ...e super sentimentul !
Pana acum am luat cam 5.5-6 kg si apropos de asta ... voi cand va cantariti? Dimineata, inainte de micul-dejun? Eu asa fac, dar cantarul asta parca innebuneste uneori ... am variatii chiar si de un kg de la o zi la alta...
Alte noutati nu mai avem deocamdata, abia peste doua saptamani mergem la dr. T la eco.

pupici pe burtici si bb-i sanatosi la toata lumea!

Carmen 22 cu Eliza in burtik

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;103/st/20060613/dt/8/k/2f72/preg.png

Mergi la inceput