Fibrom uterin (11)
Raspunsuri - Pagina 10

kim spune:
Mersi michelle!
Nu stiu ce sa mai zic, atata timp am stiut ca e fibrom si nu mi-a creat probleme, sa ma ingrijorez acum? Numai D-zeu stie ce e.
Dr. m-a asigurat ca echipa e pregatita pt cezariana oricand si pentrru orice interventie s-ar impune. Acum nu stiu cum va interpreta rezultatul de ieri si ce va decide, daca e mai bine cezariana, am sa insist si eu, desi as fi preferat sa nasc natural.
37+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

arinna spune:
Kimutza,
...imi pare rau ca trebuie sa-ti faci griji tocmai acum, cand mai ai atat de putin...nu trebuie sa te sperii insa de cezariana...pana la urma e mai bine sa vada direct ce este, fibrom sau chist, si se inlatura si riscurile posibile...aici in tara multe fete fac cezariana chiar ca optiune personala si n-au probleme...de asemenea si fibromul ei a fost deformat, dupa cum spunea, in forma de L din cauza presiunii...Cum de s-a vazut tocmai acum ca ar fi altceva decat fibrom?
Eu daca as avea ub bb as prefera cezariana, la cate probleme de sanatate am...
Te pup si asteptam vesti!
........................
Knowledge is power!

MadaS spune:
MICHELLE, se pare ca suntem in aceeasi situatie.
1. Si eu am luat muulti ani contraceptive (Microginon, Diane36, si astea sunt bogate in estrogeni !), medicii mi le recomandau de multe ori tot din cauza faptului ca aveam ciclul neregulat, faceam frecvent chisturi. E evident ca studiile si parerile medicilor sunt contradictorii (ex. medicul meu mi-a spus ca era de asteptat dupa atatia ani de pilule sa fac fibrom, au fost poate 6-7 ani puse lunile cap la cap) dar pt mine exista convingerea ferma si dovedita ca aceste pilule provoaca dereglari hormonale, ale caror efecte se vad uneori peste ani.
2. Si mie initial fibromul mi-a fost diagnosticat de 5 medici diferiti ca fiind chist. Am 5 eco in care scrie negru pe alb: chist ovar drept 2 cm. Un medic din categoria « prost diagnostician si inconstient » mi-a recomandat atunci acelasi panaceu universal-pilule Diane. Dupa 4 luni de Diane, chistul ajunsese la 4 cm, si era evident acum ca e fibrom, iar nu chist, mai ales ca ajunsesem in final la un medic bun. Dar prea tarziu, isi dublase dimensiunile in doar 4 luni, din cauza contraceptivelor bogate in estrogeni. Am inrerupt imediat Dianele…
Eu cred ca medicina e in ca departe de ora adevarului. Atata timp cat exista interese comerciale, nimeni nu va dezvalui adevaratele pericolele ale hormonilor artificiali si ai pilulelor.
KIM, o vascularizatie slaba (pusa in evidenta cu Doppler) nu e decat un lucru f bun, mi-a explicat ecografistul meu. Asta inseamna ca fibromul are un ritm de crestere f incetinit, poate chiar stagna. Este un lucru bun si pt o eventuala operatie ( laparoscopica) pt ca nu exista pericol de hemoragie. Dar poate fi si inceputul unei necroze a fibromului, caz destul de rar.In sesnul ca nu se mai realizeaza irigarea si hranirea tesuturilor tumorii si acestea intra intr-un proces de descompunere, auto-distrugere.
Eu personal, sunt intr-o situatie paradoxala. IR-urile fibromului meu indica o vascularizatie f abundenta, in schimb, in centrul fibromului sunt 3 zone de necroza (datorate vascularizatiei insuficiente) si tocmai acesata necroza imi provoaca dureri, in perioadele cand se extinde (acum am cam 2 luni de cand nu am mai avut dureri). Am vazut la Doppler cum arata zonele fara vascularizatie (necrozate) si cat de vascularizat este in rest, e f evident pe ecran, e color cu rosu si albastru.Indiferent ce decizie ei pt nastere, ar trebui sa te lamuresti daca-i chist sau fibrom. Cezarina poate te-ar ajuta sa elucidezi asta, dar daca nastrerea naturala nu e imposibila, poate ca nu merita s-o faci doar pt asta,
poti face apoi o laparoscopie si sa incerci si sa scapi de el

kim spune:
Va multumesc fetelor ca sunteti alaturi de mine cu ganduri bune, incurajari si sfaturi. Deja ma simt mai bine. Incerc sa vad partea buna a lucrurilor. Bebelina dansatoare din burtica e cel mai frumos cadou si reconfort pe care pot sa-l am.
Maine dupa ce discut cu dr., o sa va spun in ce directie o iau.
37+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

michelle7 spune:
Madas eu am luat Triregol doar ( nu stiu daca are vreo importanta insa) . In ceea ce priveste contraceptivele orale, nu cred ca e vorba de o conspiratie , ci pur si simplu nu se cunosc efectele pe termen lung si pe un esantion suficient de mare de femei ca sa se poata trage o concluzie clara. In america toata lumea credea den exemplu ca daca inghiti 1 aspirina pe zi te feresti de boli cardiovasculare si multe altele ca acum sa ti se recomande sa nu cumva sa iei aspirina daca ai probleme cu inima(sper ca am retinut bine , ca de inima era vorba) . ma rog.... mitul aspirinei a cazut. sa vedem ce alte mituri se vor mai darama.....
Kim succes maine, si sa nu-ti fie rusine sa pui 100 de intrebari. Intreaba in primul rand ce se intampla daca e dermoid si se sparge cat e bebelina inca in burta !!!!

karma_cb spune:
Buna fetelor!
Am fost la dr. T. O sa fac tratamentul cu Diphereline, asta e...
Partea buna, dupa cum zice el, este ca fibromii cei mici (4 la numar!) vor dispare in urma acestui tratament. va ramane cel mare de 6 cm, pe care il vom scoate dupa tratament.
Sper numai sa functioneze trat. la maxim, daca tot ma dereglez. Voi incepe cu prima injectie luna viitoare, pe asta am pierdut-o deja...
Kim, mult succes, sa ai o nastere usoara si o bebitza frumoasa si cuminte!
Sanatate si la toate fetele!

michelle7 spune:
Fetelor,tot aud povesti de groaza cu scos ambele ovare in caz de chist,cu histerectomie in caz de fibrom. Cele care aveti fibroame mari si cu diangnostic pesimist , poate rezolvati problema cu bine daca incercati sa mergeti la un medic in Ungaria? sau nu e f scump? Stiu ca multe gravide din romania merg la medici in ungaria sa-si supravegeze sarcina....

kim spune:
M-am linistit. Luni merg sa-mi mai faca niste investigatii si marti ori imi provoaca nasterea ori fac cezariana. (De preferat ar fi totusi sa nu ajung la cezariana unde e risc de hemoragie, histerectomie, etc.)
Dr. zice ca n-as fi ajuns pana aici daca ar fi asa neagra situatia. Dar ca sa nu riscam luam toate variantele in calcul.
Cel mai mult ma bucura ideea ca miercuri o sa-mi tin printesa in brate.
38 fix KIM & p’tit bout d’chou
photos

rachel owen spune:
KIM, fi linistita! Riscul de ruptura uterina, de histectomie e mai mare la nastere naturala, in cazul nostru. E de preferat nasterea naturala, dar daca nu se poate, cel mai mult conteaza ca bebe sa fie in siguranta. Si eu muream de frica operatiei, dar pana la urma abia am asteptat sa scap. Uite ca ai ajuns la termen si in curand o sa o ti pe in brate. Si eu abia astept
Albert are 1 an nou2
www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page
Omuletul meu drag
Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag