Fibrom uterin (11)
Raspunsuri - Pagina 9

michelle7 spune:
kim felicitari. ai trecut hopul. am mare incredere in doctorii nord americani si daca ei ti-au dat unda verde au stiut ei de ce, la fel cum mie mi-au spus ca nici sa nu ma gandesc sa am o sarcina inainte sa il scot. ce am mai citit eu pe net e ca uneori la MRI se pune diagnostic de fibrom uterin ca la operatie sa se descopere ca de fapt e o formatiune ovariana maligna sau benigna. dupa graba cu care am fost bagata in operatie banuiesc ca au existat mici dubii in ceea ce priveste diagnosticul desi mie, mi-au spus ca e clar fibrom, si din fericire a fost diagnosticul corect.

michelle7 spune:
Fetelor m-am externat. am stat 48 de ore in spital unde totul a fost ok mai putin mancare ( mai rea ca cea din avion). Cine se afla in fata unei astfel de operatii: stati linistite- dureri minime, poti face dus singura de a doua zi. Eu una sunt f. sensibila la durere si mi-am catalogat durerea pe o scara de la 0 la 10 ca fiind intre 0 si 1. Mi-au prescris calmante dar nu a fost nevoie de ele desi ma cam doare spatele din cauza pozitiei usor aplecate in fata . Nu stiu de ce stau asa ca si daca stau dreapta nu ma doare operatia dar ma rog.... In afara abdomenului inferior usor umflat ( uterul se mareste putin dupa operatie) si a taieturii care e fara fire (am fire in interior, la exterior am fost capsata si azi au scos capsele) nu am alte modificari.sa speram ca nu apar alte complicatii pe parcurs , gen aderente, hernie sau vreo infectie doamne fereste.

MadaS spune:
Michelle,
N-am avut posibilitatea sa intru in we pe Internet, si constat ca iata, s-au intamplat atat de multe.Refacere rapida si bebe cand iti doresti.
Constat cu stupoare (am vazut ca nu ai nici 28 ani) ca fibroamele apar la varste din ce in ce mai mici.Daca inainte Rachel era recormera (ea il avea mare deja, descoperit la 26 ani) acum aflu ca si la tine la numai 28 ani, aveai fibrom maricel. Cele externe, despre care spui ca erau in afara uterului, sa inteleg ca erau tip subseros? de obicei ele se inlatura cel mai usor la operatie.
Tu ai avut antecedente in familie(mama, bunica cu fibrom? sunt inca o data uimita de varstele "fragede " la care apar...sau ai luat multi ani contraceptive orale?
Oricum ar fi, muuuulta sanatate si refacere rapida!
Mada

michelle7 spune:
da am luat multi ani contraceptive orale din cauza ca aveam ciclul f. neregulat si apoi " chist ovarian" descoperit la 24 de ani. Nici in ziua de azi nu stiu daca " chistul " nu era de fapt fibromul de acum pt ca acel chist a avut diagnosticul de " 7 cm x5 cm continut gelatinos deci nu se resoarbe" ,ma rog. am luat anticonceptionale si la urmatorul control ( la vreo 6 luni dupa) avea 3 cm doar si l-am ignorat. sa fi fost chist totusi? habar n-am pt ca si fibromul ( da era subseros) mi l-au diagnosticat in Ro tot ca si chist.(in urma cu 2 saptamani)
Medicul meu sustine ca e falsa ipoteza ca anticonceptionalele cresc riscul aparitiei fibroamelor pt ca in pastila exista echilibru intre estrogen si progesteron , desi eu pe net citisem ca anticonceptionalele POT influenta dar se pare ca nu s-a demonstrat asta prin studii , e doar o ipoteza emisa de unii doctori. Oricum "cate bordeie atatea obiceie" , fiecare doctor iti spune ce crede el , la fel cum si pacientii isi formeaza singuri o opinie si asa ajung pe internet zeci sute de chestii contradictorii.
Pana una alta, de ce sa nu recunoastem , medicina nu e chiar atat de evoluata pe cat ne place sa credem , efectele secundare ale actiunii medicilor sunt de cele mai multe ori doar banuite.Sa nu mai vorbim ca exista medici " curajosi" ( a se citii inconstienti ) care fac de-a dreptul experiente pe pacienti ,doar ca sa se poata lauda " am facut peste 100 de astfel de proceduri si cel putin 2 paciente au ramas gravide dupa asa ca aveti sanse sa faceti copii daca va lasati pe mana mea" Glumesc si eu.
Apropo de embolizare , am vazut pe un site ( american cred) " ca de cand am inceput sa facem embolizari am avut 14 cazuri de sarcina in urma embolizarii" Au omis insa sa precizeze cate embolizari s-au facut , 50, 100, 10,000 ca sa stie exact pacienta care sunt sansele REALE de sarcina in urma unei astfel de interventii.
Scriu mult ca-s tare bine dispusa. am trecut de a 3-a noapte cu bine. Mi-a scazut si burta la aproape dimensiunea dinainte de operatie. Cred ca dupa o saptamana , daca o tin tot asa o sa si uit ca am fost taiata.
PS am recitit mesajul meu si am vazut ca se subintelege ca medicii care fac embolizare sunt "curajosi"/inconstienti. Ma refeream la experimente in general . Exemplul despre embolizare de dupa reprezinta o asociere pur intamplatoare.

michelle7 spune:
Fetelor m-am ambitionat , asa ca sunt in cautare de solutii pt a evita pe cat posibil excesul de estrogen si implicit problemele asociate cu el , fibroame, endometrioze, ovare polichistice etc etc etc.
Sursa , internetul deci veridicitate discutabila cu toate ca majoritatea site-urilor pretind ca sunt site-uri oficiale ale unor medici , nutritionisti etc
Lista ( incompleta ) a alimentelor si nu numai care par sa stimuleze estrogenul si deci trebuie evitate:
- brocoli
-produse din soia NEFERMENTATA ( tofu se accepta ca e fermentat)
-orice bautura cu cafeina , cafea ceaiuri , bauturi racoritoare
- fasole verde
-usturoi
-mar
-fasole rosie
- mazare decorticata( galbena)
- zmeura
-dovleac
-morcov
-cirese
-alfaalfa
- rodii
-naut
- germeni de soia
-morcov
-conopida
-varza
- varza brussels
-zaharuri rafinate
-alune
-nuci cashew
-grau
-ovaz ( oatmeal -e ovaz??)
-migdale
-ginseng
mai caut si adaug
Fetelor nu stiu ce sa mai cred cu internetul asta. pe un site se da lista de mai sus ca fiind alimente care trebuie evitate in cazul excesului de estrogen ( ei zic ca pe termen scurt inhiba estrogenul dar pe termen lung au efecte negative). acum am gasit alt site care zice
daca ai fibrom uterin, cancer la san, PMS, chisturi ovariene, urmatoarele alimente care INHIBA estrogenul v-ar putea fi de folos
Berries ( zmeura , mure etc)
Broccoli
Buckwheat ( hrisca ? cred)
Cabbage ( varza)
Citrus Foods
Corn (porumb)
Figs ( smochine)
Fruits (except apples, cherries, dates, pomegranates)
Grapes (struguri)
Green beans (fasole verde)
Melons ( pepene galben, verde)
Millet (mei)
Onions (ceapa)
Pears (pere)
Pineapples (ananas)
Squashes (dovleac)
Tapioca
White rice (orez alb)
White flour (faina alba)
Eu una nu mai inteleg nimic . O sa intreb doctorul meu ( ca si asa e chinez ) daca merita sa ma obosesc cu schimbarea alimentatiei pt prevenirea reaparitiei fibromului.
Oricum un lucru e sigur excesul de greutate, lipsa exercitiilor fizice, si excesul de grasimi si zaharuri rafinate din alimentatie favorizeaza aparitia bolilor cauzate de excesul de estrogen.

kim spune:
Vin si eu cu vesti...
Am fost sa-mi vad bebitza la echo si e bine, are 2850 gr., misca de numa'numa', e in continuare bine plasata cu caputul in jos, iar placenta si lichidul sunt ok.
Fibromul insa are o structura ciudata, deformata, moale, ceea ce pune sub semnul intrebarii daca e intr-adevar fibrom (praevia) sau un chist dermoid (alta belea!). La masuratori, ciudatenia a aratat mai mica decat data trecuta (77/67/90 mm), in orice caz, e localizata in spatele colului, sub capul beblinei si nu pot decat sa ma rog sa nu-mi faca probleme la nastere.
La Doppler color se vede ca nu ar fi vascularizata formatiunea, e de bine sau de rau? Ce parere aveti?
37+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

oanalu spune:
michelle,ma bucur ca ai trecut atat de usor de operatie si iti doresc refacere rapida.
E minunat ca ai deschis listuta cu alimentele care contin esrogen in exces ca sa le evitam.Si mai interesant ar fi sa le cunoastem si pe cele care contin progesteron ca sa putem echilibra balanta.

michelle7 spune:
kim , din cate stiu eu , daca nu e vascularizat, e de bine. Tu vei naste normal? daca e dermoid nu se sparge de la travaliu? mai ales ca e praevia? sau nasti prin cezariana si ti-l scoate atunci?

kim spune:
Michelle, asta tb sa discut joi cu dr. mea. Dr echografista mi-a zis ca o suna pe dr. mea, se pare ca s-ar impune o cezariana in cazul asta, sa vedem, am inceput sa intru si eu la idei.
Sa inteleg ca un chist dermoid poate fi mai periculos decat un fibrom uterin?
37+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

michelle7 spune:
kim am intrebat si eu asta si medicul a spus" e ca si cum ai compara mere cu pere" . problema cu dermoidul e ca se poate sparge pe cand fibromul nu. daca dermoidul se sparge e nevoie de operatie de urgenta pt ca exista risc de septicemie. anumite dermoide sunt maligne dar foaaaaaarte foooooarte rar si din cate am inteles la persoane in varsta si cand dermoidul e gigantic. nord americanii astia se cam feresc de cezariana dar daca e dermoid te poti trezi ca-ti fac cezariana de urgenta dupa ce ai inceput travaliul si nu e tocmai placut ......