Scandinavii stiu DC (105)
Raspunsuri - Pagina 6
doruletz spune:
Adelucci, pai io nu prea inteleg, si ce daca aia au refuzat o caricatura cu Isus? E treaba lor ce publica si ce nu, tine de politica interna a ziarului si de colectivul de redactie, poti sa le impui? Tine si de marketing, daca io stiu ca majoritatea cititorilor ziarului meu sunt agricultori, ma apuc sa le scriu bancuri cu tzarani si sa dau faliment?!
Pana acolo merge PC-ul, adica o caricatura cu Isus, dupa aia, pac, una cu Mohamed, pac una cu Budha ca sa nu se supere nimeni?!
Iar nu stiu de ce se bate atata saua pe ziaru' asta: toata lumea a fost de acord ca poate au facut o eroare, ca desenele alea nu prea meritau sa fie publicate etc etc. Nimeni n-a zis altfel si ei insisi au recunoscut asta.
Dar acum faptul e consumat si noi ce sa facem? Ii ardem pe ziaristi pe rug si noi astilalti ne scuzam si promitem pe cuvant de pionier ca n-o sa mai facem altadata ca sa-i multumim pe fanatici? sau cum, cam care-i solutia 'toleranta' pe care o vedeti voi?
Lilutz, pai asta spuneam si io ca musulmanii radicali, aia de vor sa respecte intocmai litera Coranului nu se pot integra in societatile democratice, nici in Europa, nici macar in Canada (vezi discutia cu tribunalele islamice din canada de acu' cativa ani).
Cititi bre Coranul ca sa va convingeti, astia ca noi care nu-s musulmani suntem rasa inferioara, pai cum vrei sa integrezi asta intr-o democratie laica?! Si asta n-o spun io, ci chiar musulmanii 'reformisti' aia care ar vrea ca Coranu' sa fie si el interpretat ca si Biblia, adica ca un ghid spiritual si nu litera de lege divina si adevar absolut cum e acu'. Cititi-l pe Ibn Warraq daca Coranul nu va place
Deci primul pas spre integrare ar fi recunoasterea faptului ca intradevar, legile islamice nu se pot aplica intr-o democratie laica =>prin urmare ca noi astilalti avem voie sa-l scriem pe mohamed...
As mai zice si io despre 'musafiri' vs 'gazde' si cliseele alea de le folosi itsme cu a "5-a generatie de francezi" si cu numele frantzusesti. Da' mi-e lene ca-s multe de zis, io amintesc doar numele ministrului de interne, ala de la care lua foc banliaua si care are cele mai mari sanse la presedintie in 2007: il cheama Sarkozy! nu cautati printre regii frantei, ca parintii lui is unguri
gata plec la plimbare
bombi spune:
mihaela, dorulet, fetele din america, ma ajutati, va rog cu niste informatii despre obiective turistice in America? Problema detaliata www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68405" target="_blank">aici.
itsme spune:
hei, continuati sa ma provocati, desi stiti bine ca sunt sensibila la chestiile astea (adica n-am timp)
da' fiindca e vorba de urbea mea natala, trebuie sa-mi fac timp si sa comentez in fuga...
sharia law nu s-a discutat in Canada, ci in Ontario (un judet din Canada, pentru cei care nu stiu). Si anume s-a pus la un moment dat problema daca sa ii lase si pe musulmani (asa cum au voie evreii, de exemplu) sa aiba o curte de arbitrare civila pentru probleme domestice (asta ca sa nu se duca tot omul la tribunal pentru orice chestie care poate se poate rezolva pe post local). Fiindca sharia e legea musulmana, bineinteles ca legea aplicata in aceste tribunale de arbitrare civila ar fi fost sharia. Dupa lege si conform egalitatii intre religii, guvernul a zis da, let's look into this. A numit-o pe o cucoana advocata sefa sa studieze daca sharia incalca dreptul civil, aia a studiat problema timp de 1 an si a venit cu recomandarea ca asa cum e scrisa (nevorbind de interpretari) sharia nu contravine legii civile, si a recomandat sa fie aprobata chestia asta. Intre timp, o gramada de organizatii musulmane (de femei in principal) au obiectat, zicand ca sharia poate fi - si probabil va fi - interpretata in defavoarea femeilor, si ca a aproba asa ceva e echivalent cu a eroda drepturile femeilor, drepturi pentru care multe au parasit tarile lor si au emigrat in Canada. Atunci premierul lui Ontario a luat o decizie executiva si a zis: bine, nici o sharia law in Ontario, dar ca sa nu suparam pe nimeni trebuie sa interzicem toate tribunalele civile, ca sa nu facem discriminare. Si asa s-au trezit saracii evrei ca nu se mai pot duce la rabin in voie sa-si rezolve micile dispute Dar n-a iesit nimeni din nici o tabara pe strada cu jalba in protap (nici macar evreii care o luara saracii in barba pe chestia asta) si nu s-a dat foc la nimic. Asta e povestea. Probabil ca daca s-ar fi apucat sa sara toti de cur in sus imediat ce s-a propus chestia cu sharia asta, sentimentele ar fi fost mai aprinse de partea musulmana. Asa s-a discutat, s-a analizat pe toate partile (cu sanse reale de implementare, n-a fost o gluma), dupa care s-a luat decizia cea mai buna pentru TOATA lumea in acest moment. Asta a fost treaba.
Acuma referitor la ce am discutat noi aici, e drept ca am deviat. Initial am discutat daca ziarele au facut bine/au dreptul sa publice caricaturi blasfemioase. Unii au zis ca intr-o democratie libera au dreptul si bine au facut ca au publicat, eu am zis ca desi au dreptul, ar fi fost bine sa se abtina stiind ca prin publicarea lor vor atinge ceva foarte sacru al unul grup de populatie. Intre timp, vad ca toata lumea e mai mult sau mai putin de acord ca publicarea caricaturilor a fost (poate) o greseala. Si ca sa fie clar si sa nu se insinueze nimic la adresa mea, indiferent daca e bine sau nu ca s-au publicat caricaturile, reactia extremistilor musulmani este execrabila, condamnabila si disproportionata cu ce s-a intamplat, asta fara discutie. Dar ca sa vorbim pana la capat de dublul standard si ipocrizia din vest, puteti si mie sa-mi explicati de ce nu s-a facut nici un arest in Londra, din randul musulmanilor extremisti care au incitat la ura si taiat de oameni/membre/bombardat metrouri in zilele care au urmat declansarii incidentului? Oare n-au fost lasati asa sa-si puna fustele in cap acei extremisti ca dupa aia sa putem toti spune pe buna dreptate ca "toti" musulmanii astia sunt niste animale si cu cat ii exterminam mai repede din Europa, cu atat mai bine, ca uite de ce sant in stare. Sunt in stare, adevarat, dar din cei 1 miliard de musulmani din toata lumea, doar cateva mii (?) au fost violenti. Indiferent cat de gretosi si violenti au fost cei din urma, a pune semnul egalitatii intre ei si toata musulmanimea mie mi se pare gresit.
dorulets, pai nici pe ministrul ala nu-l cheama Mohhamed Bin Said, si tot alb e si el, de aia e ministru. E din cei 'dezirabili', european ca si voi care se poate integra. Ia sa vedem un Abdullah la ministerul de interne, atunci sa ne batem cu caramida in piept
Si in final, fiindca de la exemplul meu cu grasa in vizita s-au facut tot felul de interpretari, o sa reformulez exemplul, sper ca mai aproape de ce am intentionat sa comunic.
Asadar, sa zicem ca la tine in bloc (bloc in care tu stai mai de mult, un bunic al tau care si el a stat in blocul ala chiar a vopsit casa scarii mai de mult, etc), deci cum ziceam la tine in bloc se muta o familie noua, chiriasi cu acte si ei ca si tine (adica cetateni ai scarii). Tu si cu bunicii tai ati instituit obiceiul ca pe scara blocului sa se puna tablouri si sa se afiseze citate din opere literare, iar tu ca seful scarii esti insarcinat cu afisarea acestor decoratii. Stii ca noilor veniti li s-a spanzurat copilul nu de mult. Intrebarea e, desi ai voie, o sa te apuci sa pui pe peretii comuni tablouri cu spanzurati, sau pasaje din "padurea spanzuratilor"? (desi e o opera de arta foarte valoroasa scrisa de strabunii tai)? Asta e ce intreb. Parerea mea e ca daca afisezi asa ceva in conditiile date dai dovada de lipsa de sensibilitate la durerea noilor venitit, desi sigur ca teoretic ai dreptul sa faci orice, ca doar ai fost primul care a stat in scara...
Cu asta v-am salutat si chiar nu mai zic nimic la subiectul asta, asta doar daca nu ma provocati din nou . Trebuie sa termin si din alt motiv, si anume ca ma trage lumea de maneca pe PM zicandu-mi fin sa mai povestesc despre copila mai bine, ca le e dor
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by doruletz
Adelucci, pai io nu prea inteleg, si ce daca aia au refuzat o caricatura cu Isus? E treaba lor ce publica si ce nu, tine de politica interna a ziarului si de colectivul de redactie, poti sa le impui? Tine si de marketing, daca io stiu ca majoritatea cititorilor ziarului meu sunt agricultori, ma apuc sa le scriu bancuri cu tzarani si sa dau faliment?!
pai n-au publicat caricatura cu Isus pentru ca ar fi starnit dezaprobare si nu asta e scopul ... de unde se poate trage concluzia ca au considerat ca publicand caricaturi cu Mohammed nu starneste dezaprobare
mihaela_s spune:
bombi, am raspuns cat m-am priceput mai bine. Nu ma pricep la vorbe si descrieri, dar SF merita cu varf si indesat! nu ma iei si pe mine ca ghid?
dorulets, istme (nici io nu ma pricep sa ma exprim asa ca tine), lil' si adeluts cate o pentru fiecare! tare-mi place sa va citesc!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
lilanda spune:
quote:
Originally posted by itsme
Dar ca sa vorbim pana la capat de dublul standard si ipocrizia din vest, puteti si mie sa-mi explicati de ce nu s-a facut nici un arest in Londra, din randul musulmanilor extremisti care au incitat la ura si taiat de oameni/membre/bombardat metrouri in zilele care au urmat declansarii incidentului? Oare n-au fost lasati asa sa-si puna fustele in cap acei extremisti ca dupa aia sa putem toti spune pe buna dreptate ca "toti" musulmanii astia sunt niste animale si cu cat ii exterminam mai repede din Europa, cu atat mai bine, ca uite de ce sant in stare. Sunt in stare, adevarat, dar din cei 1 miliard de musulmani din toata lumea, doar cateva mii (?) au fost violenti. Indiferent cat de gretosi si violenti au fost cei din urma, a pune semnul egalitatii intre ei si toata musulmanimea mie mi se pare gresit.
Sa nu te superi pe mine itsmenuntzo, dar mie retorica asta mi se pare exagerata si irationala!!! Ideea cum ca englejii i-au invitat pe teroristi sa arunce niste bombe in metrou, doar ca sa demonstreze cit de rai pot fi musulmanii, seamana grozav de bine cu scenariul psihotic cum ca americanii ar fi pus la cale atentatul din 11/09 Tu chiar crezi ca Europa cauta motiv sa-i "arunce" afara pe toti musulmanii??
Iar daca vorbim de politica dublului standard, apai ea nu e specialitatea exclusiva a Iuropei!!! Ma gindesc aici la declaratia lui Kurtis Cooper, purtator de cuvint al Departamentului american si la declaratia de azi a ambasadorului USA in DK, cum ca Statele Unite sprijina Danemarca in aceasta criza
Sa mai zic ca la fel de duplicitara mi se pare pozitia Suediei in toata criza asta???
mihalea, ma tineam sa-ti zic, ca daca la anu' mai face sefu' bavarez petrecere, sa-mi zici din timp, ca te costumam neaos nemteste. Fusei vineri in Germania si am vazut costumatii la preturi de nimic ...10 iuroi. Cel mai tare mi-o placut costumatia de calugarita sexi
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
mihaela_s spune:
lil' multzam! asa oi face.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
papadie spune:
io mi-arünk okiü aici doar c-am vazut ca se voteaza asa ca am s-o rog pe doruleatza sa ma adauge pe lista ei Sunt gravida deci nu-mi cereti motivatii(ma bazez pe faptul ca doruleata si-a revenit 100% dupe nascare) (PPS am intrat la vot dupa ce am vazut stirile si cica nu ieri fu apogeul)
itsme spune:
quote:
Sa nu te superi pe mine itsmenuntzo, dar mie retorica asta mi se pare exagerata si irationala!!! Ideea cum ca englejii i-au invitat pe teroristi sa arunce niste bombe in metrou, doar ca sa demonstreze cit de rai pot fi musulmanii, seamana grozav de bine cu scenariul psihotic cum ca americanii ar fi pus la cale atentatul din 11/09
lilanda, eu nu ma supar (desi de data asta as putea), dar sunt cam uluita sa spun drept!
poti sa-mi spui si mie unde am zis eu ca englejii i-au invitat pe teroristi sa arunce bombe in metrou??? Am senzatia ca nu vorbesc cu tine de data asta ci cu un alt personaj de pe DC care s-a remarcat prin interpretari malitioase la tot ce zice lumea?
Eu am zis, repet, ca dupa ce s-au publicat caricaturile si s-au plans imamii, au inceput demonstratii in Londra, in care extremisti musulmani au instigat la violenta (observi ca nici vorba sa zic ca englezii au planificat bombardarea din metrouri!!!). Tot ce am intrebat a fost urmatorul lucru: Dat fiind ca acesti musulmani extremisti au instigat la ura, crime, violenta la metrou (!), incalcand CLAR legea britanica, cum se poate ca nu a fost arestat nici unul din el si acuzat de instigare la ura si violenta ??? Nu ti se pare bizara chestia asta? Cum a zis si voljena, daca ea ar fi iesit pe strada si s-ar fi apucat sa tipe: "sa taiem capul musulmanilor!", in 3 secunde ar fi fost inhatata, in timp ce extremistii astia musulmani au fost lasati sa tipe si sa instige la violenta cat au vrut muschii lor, sub privirile atente ale camerelor de luat vederi care de cateva zile numai asta arata! Asta e tot ce am zis/intrebat, care nu are nici un fel de legatura cu ce ai zis tu ca am zis !
Idea mea e ca daca Europa si in general lumea larga ar incerca sa-i trateze diferit pe extremistii musulmani fata de restul musulmanilor care sunt de mijloc, pasnici si ne-extremisti (din 1 milion, numai o fractiune din ei sunt extremisti, nu ca asta ii scuza, sunt repet dezgustatori!), probabil ca sansele de convietuire pasnica ar fi mai mari. Ce vreau sa zic e ca mi se pare ca tot ce vedem/ni se arata e extremismul musulman, chestie care ii baga in obscuritate pe cei 999.999.000 de musulmani moderati cu care sunt sigura ca s-ar putea negocia (vezi povestea cu Sharia in Ontario care nu a fost implementata nu din cauza crestinilor care s-au speriat de sharia, ci chiar din cauza grupurilor de musulmani moderati care s-au opus si au protestat pana s-a interzis arbitrarea religioasa de orice fel!).
Asta e tot ce am zis, si chiar nu mai zic nimic ca daca se interpreteaza in felul asta, sa stii ca chiar ma jignesc interpretarile astea injurioase la adresa a ceea ce spun eu.
De data asta chiar good bye!
lilanda spune:
Staaaiii...nu da cu parul , ca am inteles ca te referi la atentatul din august (ca io nu stiam c-or amenintat cu atentate la metrou), parol!!!
Cit despre situatia actual, Blair a zis ca cere Politiei sa-si faca datoria (nu da ordin, ca nu-i treaba lui!!)
Mah...daca nu datezi docomentele!!!
itsme,!! sa nu-mi ceri sa-ti cer scuze...ca-s din DK
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet