Scandinavii stiu DC (105)
Raspunsuri - Pagina 14

lilanda spune:
Bonsoir
doruletz, nu stiu despre ce scrisoare de scuze/regrete vorbeste ziarul algerian; o singura data (la sfirsitul lui ianuarie) ziarul si-a cerut scuze pentru faptul ca a jignit musulmanii, dar nu pentru ca a publicat caricaturile. Acilea este un interviu in www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/02/05/nflag405.xml" target="_blank">Telegarph, cu redactorul care a comisionat desenele. El spune:
"Daca as fi stiut dinainte ca, prin publicarea caricaturilor, pun pun in pericol viata danezilor, nu le-as fi dat drumul" , si
"Scuzele ar implica faptul ca am fi atit de intimidati de ei- de musulmani- incit le satisfacem dorinta. Asta e santaj. Un ziar nu poate fi editat dupa reguli mafiote", si incheie, raspunzind la intrebarea daca regreta ca, aparind dreptul de libera exprimare, si-ar putea pierde viata:
"Nu regret. E ca si cum ai intreba victima unui viol daca regreta ca a purtat fusta scurta la discoteca"!!!
In alta ordine de idei, a aparut un site "Buy Danish" care incurajeaza la nivel international, cumpararea produselor daneze. Cica berea daneza a inregistrat o crestere semnificativa a vinzarilor, in ultimele zile
Io miine, cu noaptea-n cap, o tai spre Křbenhavn ca sa:
1. vaz cea mai mare parte a colectiei Rembrandt expusa la muzeul de Arta din Copenhaga (ce-o mai ramas din ea la Amsterdam ramine sa vad luna viitoare ) si
2. sa trag cu ochiul la trendurili de anul viitor de la Tirgul International de Moda.
Tineti pumnii sa nu ma incrucisez cu nici un terorist :-))
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Adela99 spune:
nemtii se pregatesc de capionatele mondiale (printre altele in Nürnberg s-a construit o inchisoare cu 65 de locuri)... pe 15 iunie se joaca meciul England Trinidad-Tobago in Nürnberg ... politia orasului avertizeaza suporterii englezi: nu pomeniti razboiul, nu folositi salutul lu Hitler, nu mergeti in stil Basil Fawlty ...
www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,775867,00.html" target="_blank">Don't mention the walk

iarina spune:
Mey fetelor, care ma ajuta si pe mine...de-o juma de ora ma chinui sa gasesc un site nemtesc de unde sa-mi downloadez si io neshte carti si n-am gasit neam.....tre' sa fie,romanesti sunt cateva, nu se poate sa nu gasesc si cateva nemtesti. Chesia este ca mi-am pierdut rabdarea si ma gandesc ca una dintre fetele din Germania stie ceva..vikinga? iren?(chiar daca esti in Elvetia?) V-am cetiti si io cu placere si interes la subiectul cu caricaturile, n-am avut timp sa-mi dau si io cu parerea, dar sper ca in scurt timp sa pot intra mai mult pe DC. Va pup pe toate si pliz! daca stiti vreun site, ziceti-mi si mie.

mihaela_s spune:
Atat am timp sa va spun, dar va citesc cu maaaaaare interes, la noi nu se spune nik, in afara de nastase si alti corupti
.
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

doruletz spune:
adusco si Mihaelo, hehe, am vazut io ca nu prea zice presa nimic p'acolo... o sa se trezeasca lumea direct cu cearsafu' in cap fara sa inteleaga ce i se intampla! singura explicatie va fi ca asta e conditia de integrare in UE!
pai cum bre adusca, nu fusesi tu pe nicaieri cu atatia prieteni virtuali prin toate colturile lumii?! Cand vrei sa vii pe la Paris imi spui... si facem schimb de o vacanta cu mosia de la Iesi!
adelucci, o zic ca o sa gasesti foarte repede altceva chiar daca nu te vrura aia la Miss Suedia (ce fraieri, de ce nu le aratasi poza aia de la liceu?)
lena, si io incep sa imi pun serios problema PC-ului, e adevarat ca devine din ce in ce mai obositor sa te gandesti la fiecare cuvintel scris daca nu cumva cineva pe undeva o sa inteleaga pe dos etc.. In plus, sincer, nici nu mai stiu daca mai e valabila regula aia cu combaterea ideilor, uneori mi se pare ca e de ajuns sa combati o singura idee apartinand unei religii (ca de ex. aia de o criticai io despre originea divina a Coranului) ca pan la urma tot s-o gasi careva sa te creada un intolerant care jigneste un miliard (nah, ca m-am molipsit!) de persoane!
Asa ca pana la urma cred ca o sa fim atat de 'empatici' unii cu altii ca o sa discutam doar despre meteo.
Lilanda, uite aici citii. Zisera ca ambasada danezilor in Algeria trimisa azi o scrisoare din partea redactorului sef al Jyllands Posten la mai multe ziare algeriene. Din care unul e www.latribune-online.com/0902/p0102.htm" target="_blank">La Tribune. De fapt citii io mai bine si cred ca nu e prea diferita de ceea ce au spus deja. Doar ca au adaugat o explicatie despre caricaturile imamilor scârbavnici.
In rest spun tot ca si data trecuta, ca regreta neintelegerea datorata diferentei intre cele 2 culturi, ca n-au avut intentia sa lezeze etc.
Altfel, asa cum spusei, seicul Hassan Nasrallah seful Hezbollahului libanez cere ca "parlamentele europene sa elaboreze o lege care sa nu permita jignirea profetului".
Seicu ca seicu' da sa vezi ca se trezi un comisar european cu gura vorbindu-i fara el si zisa ca 'presa trebe sa adopte un cod de conduita in ceea ce priveste religiile, in felul asta vom da musulmanilor un mesaj"
Dupa aia se gandi el mai bine la ce gogomanie spusa si a revenit cu o declaratie in care zisa ca de fapt nu exista nici un proiect de genul asta si mai mult, nimeni nu are vreo putere in acest sens! Multa lume nacajita si p'acolo pe la UE! ce s-ar mai fi bucurat Ceausescu sa-i auda p'astia cum vor sa puna pumni in gura presei, fratilor!
Hai ca ma duc sa mai desfac o Carlsberg (fara alcool) de la danezi, si sa ma uit la un reportaj despre femeile din Hamas!
Lilutz, sa ai o zi fara fanatici mâine la Copenhaga
Ceva mai vesel: cum ar fi aratat www.daleet.com/out-2052-si-bush-etait-une-meuf.html" target="_blank">Bush daca ar fi fost femeie?
mai viu

lilanda spune:
Hai sa va tuc si io inainte de noapte buna Sa fiti cuminti...
iarina, inceraca:
- www.schottenparadies.de/kostenlos/gratis-buecher.htm" target="_blank">eins
- www.classicistranieri.com/dblog/storico.asp?s=Deutsch" target="_blank">zwei
- www.geizkragen.de/magazin/musik-und-film/grosses-angebot-an-e-buechern-als-gratis-download/C1189-L297.html" target="_blank">drei
Doruletz, vad ca astia p-acilea nu zic nimic-nimicutza de a doua scrisorica. Spun doar ca l-or trimis in vacanta pe redactorul responsabil cu ccc caricaturile ...din cauza de stres. Cit despre Bush, ii nasoala, dar are sini misto
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

vikinga spune:
OOhhh Iarina te-as ajuta cu placere, da' n-am ajuns la stadiul de germana incit sa-mi iau carti de pe net, vai de mine abia citesc un ziar, in rest de carti ma aprovizionez din Romania. Da' pune cu incredere intrebarea la fetele din germania, sunt multe pe aici de 5-10 ani care jongleaza mai bine cu lb, sigur primesti ajutor, sunt fete super.Tati de Toma, poze am doar 10 la numar! pai nu era rost de foto, ba una cu masca pe fatza, ba una cu masca de par, ba la halatzele si chimonouri, ba ascunse printre päturi si cind auzeau bizzzzz ca sa deschide apartul foto se lasa cu tipete si alea alea, vai nu vrem poze, stai ca nu sunt aranjata etc etc
Si sa prinzi 11 femei gata de poza e un record pe care eu nu am avut rabdarea sa-l ating:)) Da' vreo doua trei pun eu in seara asta.Si acum Doruletz, nu vorbesti deloc singura, citesc si eu si as da sa zic muuulte, pe care nici mama PC nu le-ar accepta aici. Si eu care am fost aia cu inima jumate de partea musulmanilor cei buni si inca mai sunt asa partial, daaar..trec printr-o schimbare fundamenatala in ceea ce priveste tema asta, acum doi ani am zis si gindit altfel, acum deja sunt mai categorica, mai furioasa. Cit m-a schimbat maternitatea
Am stat o zi sa ma desprind de scandalul caricaturilor si a tot ce e disponibil la tv si presa, in ideea ca stii daca ne adincim prea mult printre copaci nu mai vedem padurea. Padurea care e marea mare problema... Caricaturile doar asa un boschet p'acolo, e adevarat un boschet uscat care in flacari ar putea face mai mult decit a atrage atentia cum o face acum.Mai da' chiar asa, budistii, sau ma rog aia de prin Asia ce zic de valurile astea de nervi de pe aici? Au publicat si ei caricaturi ceva? Ori numai europenii tre sa respecte legea aia cu desenele!? Lege care sa fim seriosi, toata lumea stie ca e numai de marcare a teritoriul asa precum fac masculii de patrupede.Is satula
de santajul asta cu terorismul provocat de extremistii musulmani. Si mai bine imi asum eu acum ca cetatean la anilor 2000 riscul de "nervi teroristi" decit copilul mau sa traiasca peste 20 de ani in compromisuri religioase care nu-l privesc.Si totusi Doruletz eu una ma incapatinez se cred ca nu relgia musulamnilor e problema, ci interpretarea absurda a celor care stau in frunte. Si acum sa trec ca la febletea mea Freya
Mai Lena, Aldo si Freya chiar ca sunt facuti pereche, asa vb si Aldo pe 3 lb odata
. Si am jonglat eu printre gradintele pe aici, una era super buna dar cu predare numai in lb daneza, absolut tot, restul germane in alte zone, in sfirist azi am fost si am ales una in care n-am scapat de o alta lb straina in plus pe linga cite avem noi in familie
. E super, imi place, la citiva metri de mare, aer curat, departe de strada, dar odata pe sapt se vb acolo friesisch, o lb veche, vorbita in trecut numai aici pe insula. La ce i-o trebui habar nu am:)) Ei sa vezi cum o sa-i recite poezeii Freyei pe freisisch ca sa o impresioneze
Daaa si daca acum vreo luna trebuia sa vin rujata prin poiana, ca vb aia numa' barbati bine erau prin zona, acum unul cite unul fug
. Xeno, cum adik concediu citeva luni?! Pleci, vii? Tre sa ne zici mai pe larg:) NN cu embargou, dar chiar asa daca e doar moderat, poa' sa scrie daca vrea, nu? Yank banditul e pe la blonde:) ce sa mai, venim cu bigudiurile in cap fara probleme pe aici
RAYOU mi-e dor de tineeeeeee!(mi-a zis ca nu e suparata pe mine)Pup la toti
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

vikinga spune:
quote:
Originally posted by doruletz
adusco si Mihaelo, hehe, am vazut io ca nu prea zice presa nimic p'acolo... o sa se trezeasca lumea direct cu cearsafu' in cap fara sa inteleaga ce i se intampla! singura explicatie va fi ca asta e conditia de integrare in UE!![]()

adusca spune:
quote:
pai cum bre adusca, nu fusesi tu pe nicaieri cu atatia prieteni virtuali prin toate colturile lumii?! Cand vrei sa vii pe la Paris imi spui... si facem schimb de o vacanta cu mosia de la Iesi!
doruleatzo, uite ca anul asta chiar se pune problema unui concediu in Europa (sper fara cearsaf pe cap

si iti ofer cu placere o vacanta la mosie, insa tre' sa inveti sa conlocuiesti cu doo mate din dotare, plus motanul vecinii care vrea musai sa se mute la mine. sa nu uitam si de Negruta, insa asta nu ridica probleme, e cam prostuta desi e mare. am uitat de doi maidanezi care s-au aciuat prin curte, tot din cauza mea, mi-e mila sa nu le dau mancare.
quote:
Ceva mai vesel: cum ar fi aratat www.daleet.com/out-2052-si-bush-etait-une-meuf.html" target="_blank">Bush daca ar fi fost femeie?
arata traznet, m-am amuzat copios, insa ma intreb dac-ar fi fost inteligent, cum ar fi aratat? probanil tot asa

da' poze cu Basescu dac-ar fi fost femeie, n-ai?
sauuuuuuuu, daca ai, mai bine nu le arata:)))
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

yank spune:
Pe 13 sa va adunati in poiana sa va dau de

Xeno sa vi sa ne faci

Vikingutzo,poti sa vi si cu bigudiuri,si cu masca pe fata,eu oricum sint iremediabil inamorat de tine,un semn sa faci si emigrez la tine in curte

Veve,dupa tine arunc curand cu tastatura!parol!Unde sint pozele alea cu Madam Panaram Tam Tam?Ha?Ai ceva de spus in apararea ta?

OK,noutatile zilei.O luam pe rand
Am slabit vreo 7 lb,deja ma apropii de perfectiune,daca mai dau jos inca 7 ajung in perfuzii.O sa intrebati ce regim am tinut.Foarte usor,serios!Tutun,cafele,nervi si somn putin,mancare odata pe zi de obicei intrerupta de fel de fel de telefoane.Efect garantat,Montignac ala nu stie nimic.
Sabina,ajung curand si in Bucuresti si ne vorbim.Aici am ratat o tranzactie imobiliara asa ca poate fac una buna cu tine.Oricum pe aici marketul e in scadere puternic.In romania e in crestere mereu si asta imi mai aduce zambetul pe buze.
RAYOU,vino odata ca sint lesinati oamenii astia in poiana,si vreau sa te vada si okii mei sa ma linistesc odata,ca prea mi-or atzatzat curiozitatea copii astia.
Astept sa terminati cu calicaturile astea tampite,ca de jdemii de pagini de asta citesc,a inceput sa miroasa a islam in poiana.NN cred ca ai ceva legatura cu ele,de ai disparut asa deodata.Ce fras,un moderat te-a speriat pe tine? Brenda si acum te jeleste,a inceput sa asculte Cantecele lui Aldea Teodorovici,in curand canta din Paunescu
Toma,saluta-l pe taica-tu din partea mea si spunei ca oricum nu ii statea bine cu smaraldul ala in frunte
Ceau Bau