Scandinavii stiu DC (105)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

quote:
Originally posted by doruletz

adusco si Mihaelo, hehe, am vazut io ca nu prea zice presa nimic p'acolo... o sa se trezeasca lumea direct cu cearsafu' in cap fara sa inteleaga ce i se intampla! singura explicatie va fi ca asta e conditia de integrare in UE!

Cam asa.
Pai primul lucru care sa intimplat la noi a fost ca a sarit www.pressclub.ro/februarie.html" target="_blank">Clubul Roman de Presa ca cica hai sa ne abtinem cu totii in cor (ca-n fond nu danezii tin jurnalisti romani la beci), da' www.cotidianul.ro/index.php?id=3945&art=9094&cHash=522ad49d16" target="_blank">pe ici , www.cotidianul.ro/index.php?id=3976&art=9155&cHash=f45190a26b" target="_blank">pe colo , lumea mai si zice ce-i de zis.
Asa.
De fapt am intrat ca sa-i zic Doruletzului ca numa'n aparenta vorbeste singura, de fapt a devenit hotnews-ul nostru; si ca sa ma entuziasmez cu voce tare la ideea de palinca de pufoaica!!!!!!yeeeee!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Eeee daca se lasa cu party, Cristaluri si Veuve Cliqoturi gata lasam bigudiurile jos si ne rujam la loc Si lasa mai slabitul ala drastic ca te imbonlavesti asa, oricum esti atragator, nu vezi ce te vineaza blondele pe aiciEu pe Sabina vreau sa o intreb cum mai merge compusul? Esti in pasa buna? Te pup cu drag si spor la inspiratie!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Na si pt ca nu m-am putut abtine de la subiectul islamizarii, ce am mai gasit pe net:<<Cotidianul conservator american „Washington Times” a publicat miercuri un chenar alb, fara niciun fel de desen, ca ilustratie la un comentariu ce denunta timiditatea presei americane in ceea ce priveste caricaturile cu profetul Mahomed.„In America, libertatea de expresie se practica la ora actuala sub amenintarea violentei islamiste”, sta scris in chip de explicatie sub patratul alb. Singurul ziar american care a publicat una dintre caricaturile daneze ce stau la originea actualului scandal este „Philadelphia Inquirer”.Comentariul critica pozitia Casei Albe de a nu sprijini decat tardiv Danemarca, dand astfel o lovitura „hotararii Europei de a apara civilizatia occidentala”. Administratia americana ar trebui sa sustina cu mai multa energie guvernele europene, care infrunta greul asaltului (islamist)”, scrie „Washington Times”. >>Tot articolul http://www.expres.ro/article.php?artid=549Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Vai de capul lor de americani!
Pina si ai nostrii au fost mai www.9am.ro/revistapresei/Actualitate/27089/Iranul-e-cu-ochii-si-pe-noi" target="_blank">curajosi...
desi intr-un fel sint si ei de inteles...

ridem noi, ridem, dar ati vazut sfirsitul articolului la care face trimitere Vikinga?

Un lider taliban a anuntat ca ofera 100 de kilograme de aur ca recompensa oricarei persoane care il va ucide pe autorul danez al caricaturilor cu profetul Mahomed publicate in presa europeana.

Mollahul Dadullah a oferit de asemenea 5 kilograme de aur pentru uciderea oricarui militar danez, norvegian ori german al fortei de mentinere a pacii ISAF.

Liderul taliban a spus ca, de la publicarea caricaturilor, randurile voluntarilor pentru atacuri sinucigase s-au ingrosat

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by vikinga

Eeee daca se lasa cu party, Cristaluri si Veuve Cliqoturi gata lasam bigudiurile jos si ne rujam la loc Si lasa mai slabitul ala drastic ca te imbonlavesti asa, oricum esti atragator, nu vezi ce te vineaza blondele pe aici
Eu pe Sabina vreau sa o intreb cum mai merge compusul? Esti in pasa buna? Te pup cu drag si spor la inspiratie!

Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Vikingutza mea, nu=-s in p[asa prea buna:)
nu-mi gasesc locul..Sofia vrea numa cu mine incontinuu...nu ma pot aduna, sunt o pacoste zilele astea.eh, trece...

Yank, ai primit e-mail cu nr meu de tel?
Abia astept sa vezi castelu.da cam cand vii.ca acu pe bune, au inceput sa rasara niste clienti...si eu te-astept pe tine, am tras de timp la greu:)
serios.

Va pup inc-odata de la Busteni...mai lasati politica...

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

neatza
yank, asteptam sampania aia frantzuzeasca ca abia ni se dezleaga limbile sa vorbim despre caricaturi Pai cum sa nu mai vorbim despre asta taman acuma cand in sfarsit se mai intampla ceva interesant in Scandinavia de la printul Hamlet incoace!
adusco, haha, pai si io am doua specimene acilea asa ca schimbul e echitabil!

iileana, merci de articole, in sfarsit se gasira si ei sa vada dincolo de blasfem! citii si io ieri un www.ziua.net/display.php?id=193377&data=2006-02-09" target="_blank">editorial care ma facu' sa ma intreb daca Andreescu nu cumva citeste poienitza...ca i-as cere copyright pe unele idei (da' n-o fac ca el le zisa mai bine ca mine )

Noutati:
- Aci mai spusera ca 6 din cele 12 caricaturi (printre care si aia cu bomba) au fost publicate pe 17 octombrie de catre un ziar egiptean, Al-Fagr, impreuna cu un articol in care le denuntau. Insa la vremea respectiva nu au starnit nici o reactie! Unde mai pui ca acuma Hamasu' se propusa el 'mediator' intre lumea musulmana si Occident!

- Cotidianul catolic "La Croix" publica un sondaj care zice ca sunt 54% din francezi care nu sunt de acord cu publicarea caricaturilor. Nu spune insa si motivatia acestora (ca pana si charlie hebdo a zis ca ei nu le-ar fi publicat in locul danezilor insa nu pentru ca l-ar ofensa pe Momo). Iata ce usor se calmeaza poporu' cu sondoru'!

- Le Pen care fu citat p'acilea iesi si el ca paduchele sa ii apere pe bietii musulmani. Cica "credinciosii au dreptul la respectul credintei lor fie ca sunt musulmani, crestini, evrei. Limitele necesare libertatii de expresie trebuiesc aplicate pentru toate credintele etc"

Hai ca simt nevoia sa mai explic odata ce am vrut sa spui (in numele PC-ului si al empatiei cu toata planeta, credinciosi si necredinciosi, amin!)
Fratilor, io nu am dat vina pe intreaga religie islamica! Io facui doua afirmatii:
1. ca aceasta religie ar trebui reformata. Si asta nici macar n-o spun io, o spun chiar multi musulmani. Pur si simplu pentru ca modul cum e ea practicata in ziua de azi, mai ales in tarile islamice, este acelasi cu cel pe care-l practicau crestinii pe timpul cruciadelor.

2. Io personal criticai o singura idee din islam (care, ca orice religie, este un sistem de gandire, deci e format din sute de idei, mesaje, credinte, mituri etc).
Si anume aceea ca textul coranului ar fi absolut divin fara nici o interventie umana! Pentru cine nu stie, originalul acestei carti se afla pe noptiera lu' Allah care mai citeste cate un verset seara inainte de culcare! Iar ceea ce avem noi acilea in librarii este o copie exacta a acestui original. Fratilor, cica textele insiruite acolo nu sunt omenesti, cand citesti Coranul il citesti pe insusi Allah autor de best-seller!!
Diferenta cu Biblia este aceea ca o fi ea mesaj divin dar e povestit si scris de oameni, asa cum l-au inteles ei si asta tot crestinul o spune. Pana si Papa de la Roma. De aceea poate ca religia crestina a putut (cat a putut si ea) sa evolueze.

Io asta spusei, doar despre ideea asta vorbii, nu despre intreaga religie islamica! Zisei ca reforma ar trebui poate sa inceapa cu aceasta 'credinta' ca de aci mi se pare mie ca vin multe din fanatisme si intolerante, si alea cu exploziile si astea cu caricaturile si alea care or sa fie.
Dar... uite un exemplu de interpretare pentru discutia de fata:

Critici o singura idee din Coran => inseamna ca dai vina pe islam pentru terorism => jignesti 1 miliard (sic!) de oameni=> vrei sa-i vezi colete express pe toti astia de la tine de acasa.

Inchei (în sfarsit!! goniti-ma bre d'acileaaaa!!) cu un 'proverb' francez relativ la pericolul PC-ului (il gasii si io prin discutiile frantzuzilor ca nu numai acilea avem probleme cu empatia)

"Aveam o idee cand am intrat in discutia asta, tu aveai o alta care o contrazicea pe a mea.

Am reusit sa le explicam si am inteles mai bine lucrurile asupra carora nu suntem de acord. Iata-ne pe amandoi plecand mai bogati decat atunci cand am venit: eu venisem cu o idee si plec cu cel putin una jumate, daca nu 2 sau chiar 3 (ideea cu care am venit, ideea ta, noua mea idee care s-a nascut din schimbul nostru de idei, plus cele care imi vor veni maine gandindu-ma la discutia noastra...)

Ceux qui pensent en rond ont les idées courbes."

mai viu io mai pe seara, acu chiar scrisei prea mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Bre scandicelor, io zic sa punem mana de la mana si sa-i luam, pe datorie, lu conu' Iancu ca cadou de ziua dumisale castelu' lu' Sabinelu.
In felu' asta o scoatem si pe compozera din butoiu' cu melancolie si nici nu ne facem de cacao cand ne-om pune la masa plina de vaduve d-alea frantozastile , trufe si mai stiu io ce dreacu, pe care o pregateste sarbatoritu' blondelor.

Un mahmur asteptand vichendu'
ps.Vikingo, pai nu ne fu vorba sa te bagi cu aparatu' sub patura si sa faci instantanee ? Ntz, ntz, ntz ...

_
Take me home, country roads

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Io vreau numa sa spun ca am facut deja rezervarile pt Ro, pe 6 iulie, poate ma memeresc p-acolo cu careva
Doruletzu, fain situ ala cu Bush, da cum naiba omor io cintecu ala timpit, ca nu mai poooottt??

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

gata bre, trecem la lucruri seriose:
La Torino au inceput JO de iarna!
se mai uita careva la defilare? taman trecu echipa Insulelor Virgine, au si ei o sanioare! (sau cum le zice astora de se dau cu sania??)

iren habar n-am despre ce melodie vorbesti, la mine internetul e mut (io am taiat sonoru' direct din calculator)

Lilutz cum fu la Copenhaga? ajunsesi cu bine?

mai viu io

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Ilenutzo,pusei deja pufoaica la primenit,am ales una cu puf de lebada(de aia fara gripa),o sa fie o nebunie,sint convins.
Doruletz,pai bine bre,nu facura-ti nika sute de ani si cind a-ti facut,a-ti facut-o lata,mai sa intre civilizatia in razbel.Seriosi sinteti voi?!
Sabina,am notat numarul,saptamana viitoare vin in Ro,oricum daca ai pe cineva care iti da citi ceri,da-l!
Toma,taica-tu ii jeneros rau,si ca drept rasplata pentru ce cadou imi ia de ziua mea,il pun linga cea mai tare vaduva blonda de la masa.Trufe daca vrea sa isi aduca de acasa,la masa se vor servi pleoape de fluture cu sos pesto,piftie din coate si genunchi de lamantin si osso bucco cu sos tomberonez.
Adusco,sa il lasi pe barbatu acasa,ca poate are treaba
Ceau Bau

Mergi la inceput