Scandinavii stiu DC (105)
Raspunsuri - Pagina 13
doruletz spune:
nseara
Da, da spusera si aci la TV ca vor sa publice danezii caricaturile alea iraniene si ca Charlie Hebdo 'studiaza' si el daca sa le publice sau nu sapatamana viitoare. oricum o sa vorbeasca in ziar despre asta chiar daca nu le publica.
Insa io zic ca iranienii nu aveau nevoie de concurs, p'acolo prin tot orientul se publica demult caricaturi antisemite, se transmit filme etc fara ca vrun musulman din lumea occidentala sa protesteze.
Lilutz, Philippe Val e preferatu' lui Alain, el zice ca ii copiaza ideile, probabil prin telepatie. Unde mai pui ca sta acilea langa mine, sambata l-am vazut in piata, cumpara morcovi!
adela... imi pare rau de jobul tau Da'stiai mai demult, nu? Io te iau nounou, vii tu aci sau o fac pachet pe Gepeta? Ceva tot e bine, ca o sa ai mai mult timp sa dezbati cu noi in poiana.
Ce mai auzii:
- dupa parerea unui politolog iranian exilat in danemarca, Mehdi Mozzafari, islamistii vor sa testeze rezistenta democratiilor pentru a putea impune o lege comunitara inspirata din charia (bun venit Jihadului!)
- dealtfel tarile conferintei islamice chiar cer ONU sa faca o astfel de lege internationala care sa interzica jignirea religiilor . Asa ca io nu fusei chiar asa utopica cand zisei de inchizitie!
Bre, acu ma prinsei io unde pleca xeno, precis asta isi construieste vrun bunker pe undeva!
Alineeee, mai pune de 3 locuri acolo ca venim, nu mai e de stat acilea pentru d'alde astia ca noi! Zizesi tu ca o sa ne alerge forumu' cu furcile da' io cred ca ne alearga insusi Kofi Anan cu trupele KFOR, vaaaleeeu!!
doruletz spune:
hai ca azi scrisei o gramada, ia sa mai iau o pauza (macar pentru noapte )
Vrusei sa va arat unele din caricaturile aparute azi in Charlie Hebdo
Asta se vede ceva mai bine; cu traducerea pentru ne-francofoni: in cea de sus se intreaba: "avem dreptul sa-l reprezentam pe Mohamed asa cum arata azi?" iar in cea de jos ... cred ca intelege toata lumea ("Aceasta nu este o caricatura a profetului").
Gata, noapte buna
iren spune:
Salutare la lume!
Io va citesc cu mare interes, fiin'ca acces la CNN nu prea am, din cauza de plozi, deh, daca shtirile nu-s in format de desene animate...
Apropo de musulmani, uitatzi-va www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42324&whichpage=10" target="_blank">aci, ultimu post e super, da tare mi-e ca fata asta o sa-shi ia multe roshii din partea ambelor tabere, ortodoxa shi musulmana, din pacate...
Pegasu, pup shi-tzi urez multa bafta shi nervi tari, la fel shi Adelutzei, iar de Rayu shi mie mi-e dor...Restu lumii, pup fara osebire
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
doruletz spune:
nziua
Unde disparurati cu totii? Chiar s-a asternut definitiv PC-ul prin poiana (in cazul asta mai bine i-am zice PE adeca "Plictiseala eterna")
hai ca deocamdata ma mai deghizez io in CNN poate mai intereseaza pe careva...
- Lilutz aflai ca au identificat astia ce-i cu caricatura cu mohamed deghizat in porc. Aia de mintira imamii acolosha in tarile islamice ca facea parte din cele 12 publicate si pe care o arata chiar si BBC-ul (astia si-au cerut scuze intre timp).
Nici macar nu e vorba de o caricatura, e o fotografie a unui mecanic care anul trecut a fost printre premiantii campionatului national francez de ... "Cri de cochon" (Guitzat de porc). Ei, da, exista un astfel de concurs, pentru cei interesati sa participe cica are loc in fiecare an in august intr-o localitate franceza din sud de ii zice Trie sur Baise. Concursu' consta in a imita cat mai fidel strigatul porcului.
Il gasira pe tipul din fotografie, cica il cheama Jacques Marrot, habar n-avea ca a jucat rolul lu' Mohamed prin arabia p'acolo, iti dai seama ce soc pe bietu' om!
Acu' danezii de la Jyllands-Posten iar o facura de..porc (muhahahaha, se intampla ceva cu ziaru' asta) ca s-au grabit sa publice stirea asta da' gresira numele imitatorului porcin si in loc de "Jacques Marrot" scrisera ca cel care a castigat concursu' de facut ca porcu' ar fi "Jacques Barrot", nimeni altul decat comisarul european al transporturilor!!
Aparu' un articol despre asta in www.lefigaro.fr/international/20060209.FIG0131.html" target="_blank">Le Figaro
- Din pacate se pare insa ca ziaristii o zbarcira de tot daca e adevarat ca si-au cerut scuze. asta nu mai e de rās, dimpotiva Cica un ziar algerian a publicat o scrisoare cu regretele danezilor! Mi se pare o mare greseala care o sa ne coste pe toti mai devreme sau mai tarziu!
Citii pe un forum d'aci ca pana si in ultra-toleranta Canada au fost publicate mai demult niste caricaturi cu Mohamed (la nu'sh ce salon de caricatura) si ca nici macar acolo nu s-au prezentat scuze desi li s-a cerut si lor asta la vremea respectiva!
Fratilor, io as fi de acord sa ne scuzam insa hai sa nu fim ipocriti si sa vorbim despre "respectul celuilalt", sacrul credintei" etc. Macar sa fim sinceri sa sa spunem: "Ne scuzam pentru ca ne e frica"! ne e frica de fanatici care dau foc la ambasade, omoara nevinovati pe motiv de nationalitate, se explodeaza pe unde apuca in numele profetului.
Auzii acuma la radio ca fanaticii iubitori de desene nici nu vor sa auda de scuze, ei vor lege in Europa care sa interzica jignirea profetului. Adica charia.
Io personal astept sa se scuze Charlie Hebdo si dupa aia chiar ma retrag in bunker, pt. ca io recunosc, mie una mi-e frica!
- Apropos de Charlie Hebdo, cica vor publica desenele iraniene nu pentru a reafirma libertatea de expresie ci pentru lupta impotriva negationismului care e demult in voga prin orientul mijlociu.
Ieri s-au vandut 400.000 de exemplare din Charlie fata de 60.000 cat se vand in mod normal
- Echipa editoriala a saptamanalului New York Press a demisionat in bloc ca urmare a deciziei directiei ziarului de a nu publica caricaturile. E vorba de 4 editorialisti printre care directorul de redactie. Un articol www.newsday.com/news/local/wire/newyork/ny-bc-ny--prophetdrawings-p0208feb08,0,5032633.story?coll=ny-region-apnewyork" target="_blank">aici
Gata, plec la plimbare ca oricum vorbesc singura p'aci si nici asta nu e semn bun
adusca spune:
doruleatzo, cate informatii am gasit aici pe la scandinavi despre caricaturi, n-am gasit in toata presa din romania, si nu ma refer doar la cea scrisa. intr-adevar subiectul a fost tratat execrabil in tara, si destul de tarziu. prima pagina a ziarelor, dar si stirile cele mai prezentate sunt despre convocarile la procuratura, ca acuzati, sau ca martori a unor politicieni. se pare ca UE doreste ceva capete de rechini, si se fac eforturi ca acestea sa fie oferite la tava celor din UE. departe de mine gandul sa zic ca cei implicati ar fi nevinovati, insa cireasa de pe tort a pus-o plangerea penala impotriva lui Sorin Oprescu facuta de catre ministerul sanatatii. adica daca nu l-au putut destitui (ordinul de demisie a fost declarat anticonstitutional de catre justitie) macar sa-i faca un dosar pt coruptie, ca tot e la moda.
in fine, io acum am o migrena crunta, si mai am o noutate, fiu-miu din dotarea proprie si personala are invitatie pt Canada. sper sa-i obtinem si viza ca sa-si petreaca vacanta de vara acolo.
macar el sa vada lumea, daca noi n-am reusit.
sa corectez totusi, io fusei in '91 la turci ca sa aduc ciunga, si emil o fo' la moldoveni dupa cremvusti)
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
lena spune:
doruletz, zi-le mey, ca io te citesc, dar nu le pot spune mai bine decat tine...plus ca eu cred ca sunt singura care s-a umplut de dezamagire vis-a-vis de lumea in care traim si sincer nu mai pot scoate un cuvant, ca sa o copirait pe aduski "nu poci bre sa ma exprim"...ca nu vreau sa fiu acuzata de un-PC, etc,etc...deci ca atare nu pot decat sa ma simt total uimita in fatza atitudinii marii majoritatii a olandezilor care iata sunt 70% de acord cu mine...toata reactia a fost "overdone" si ca atare sunt pline siteurile aici de poze si caricaturi, se intrec majoritatea sa faca unele noi, mai ales dupa amenintarea cu "taiati danezii in bucati" facuta de un oarece dereglat la cap...nici nu-i de mirare ca majoritatea sunt super-infricosati, dar asta nu ne impiedica sa fim totusi drepti si sa ne pastram coloana vertrebrala, cam asta zic o gramada pe-aici...si dupa cum s-a spus si mai sus: de fapt ideea care incepe sa vehiculeze toate publicatiile este ca de fapt imamii danezi au venit cu porcaria asta in varf de batz, ca sa starneasca furia nebuniilor astora de extremisti...deci go figure!!
tata lu Toma spune:
"plus ca eu cred ca sunt singura care s-a umplut de dezamagire vis-a-vis de lumea in care traim"
Aidi bre ca nu esti singura. Si io tot la sastisiti intru.
Asa mi-e o greata de politicienii de orice coloare...
Cu alte cuvinte, pe mine sa nu contati la discutiile astea.
Vikingo, parca ziceai ceva de un cocktail. Auzi, da' sa bagi si niste poze cu teutonele tale ca sa fie mai clara reteta.
Tinem pumnii la ficioru' de Adusca !!!
Va pupa tata pi tati !!!
_
Take me home, country roads
Adela99 spune:
naziua!
no, io azi am fost si m-am inscris pe la toate instantele (de la fortele de munca, sindicat, diverse agentii de recrutare) si era cat p-aci sa-mi gasesc si o slujba ... astia de la Panos aveau acolo un anunt de angajare (pe timp limitat - un an)la Noua Miss Suedia... o singura conditie nu indeplinesc (nu spuneau nimic de simtul umorului, dar o conditie era empatia ), altfel mi-as fi lasat cererea - varsta (varsta maxima e 28 - io am depasit-o nitel) ... no, inca o sansa pierduta :-(
sa bem si fara reteta pana una-alta
lena spune:
bineeee vaz ca nu te serveste nimeni cu nimik, asa ca tine d-acilea cu ce vrei tu sa fie!!
atunci hai sa va zic una mai noua de-a lu'fii mea zisa t-rex(group preschooler 2 till 4 y.o.)
cum e ea asa mai alpinista ce s-a gandit, ia sa merg ca pe sarma pe patutz, asa ca e interesting, nu?? booon si deci cum aseara n-avea somn in ea si pace ce s-a gandit ea: ia sa-i fac bre pe parintii astia ai mei sa ma bage in seama si s-a pus ca pe cal, pe bara de sus a patutului deci va inchipuiti voi cum si mergea asa de la un cap la altu si mai si striga la noi: "ei, come nou(asta e un soi de amestecatura de limbi) look, caii, caii "(adica sa o admiram ce calareatza este domnitza).
ca atare i-am zis ca gata distractia si la nani...numa ca ce aud eu ca reactie:"am, mami wil kusje tati" (un soi de: mami vrea sa fie doar cu tati)mdaaaaaa...numai potzi sa faci bre nimik de copii astia, sunt mai rau decat CIA si FBI la un loc.
Adela99 spune:
venind vorba de calarie :-) merge pe la voi emisiunea "Sex inspectors" ? altfel, pot veni cu amanunte mai mult hazlii decat picante :-)