Trezitul dimineata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Am uitat sa va spun ca am grija sa cumulez 8 ore de somn, totusi...Ori dorm dupa amiaza 2 ore si ma culc pe la 12.00, ori daca nu am apucat sa dorm, la 10 mi se lipesc ochii de somn. In plus am scos televizorul din dormitor!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anairda36 spune:

Suna ceasu ... oare cine suna? de ce? pentru ce? ia sa ma intorc eu pe partea ailalta ... numa 5 min .... da ma trezeste si pe mine dusul sau cafeaua dar ... problema este ... cum ajung eu la dus sau la bucatarie? ... nasooool
Imi aduc aminte cand eram copil ma trezea mama cu chiu cu vai dupa care dormeam foarte bine pe WC. Mai tarziu, pe vremea cand nu aveam program fix, imi aduc aminte ca putea mama sa vorbeasca cu mine dimineata orice vroia ea ca eu ii raspundeam frumos si habar nu aveam dupa aia ce mi-a zis si ce i-am zis si nici macar nu-mi aduceam aminte ca am fi vorbit ceva.
Sotul meu, in schimb, in momentul in care suna ceasu, si suna la 4.15 dim., sare direct in fund, nu sta nici sa se intoarca, nici sa se intinda ... si asta e tare bine. Pentru cine poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

repet, ALIMENTATIA!!! joaca un rol extrem de imp. in oboseala cronica de care suferim cu totii. cei mai vestiti nutritionisti va vor spune asta (am experimentat pe pielea mea si AU DREPTATE!). Incercati citeva sapt, macar 2-3 fara piine multa, dulciuri (FARA zahar mai ales!) si mai ales fara grasimi in exces, prajeli s.a de care stim cu totii cit de nocive sint si totusi le mincam. :((

Succes!

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clara25 spune:

E adevarat ca alimentatia joaca un rol important..de sase zile tin regim(fara dulciuri,grasimi,alcool) si ma scol mult mai devreme..Inainte ma trezeam dupa 12(ma culcam pe la 4-5) iar acum pe la 8-9.

Si eu am avut toata viata probleme din cauza somnului,ai mei aprindeau lumina si-mi trageau plapuma de pe mine ca sa ajung la timp la scoala eu nu as putea sa fac asa ceva cuiva,e traumatizant.Dar alta solutie nu mergea cu mine.

Alt lucru care nu imi place,e sa adorm..nu imi place jumatatea aia de ora pana inchid ochii,asa ca fac tot posibilul sa o aman si ajung sa adorm la ore imposibile..

Dar sunt asa speciale diminetile,imi place soarele acela optimist,pur si simplu viata mi se pare mai frumoasa dimineata..

Clara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babisa spune:

Da,dusul dimineata rezolva totul...dar eu ma refer la pana a ajunge la dus ,ridicatul din pat ,de multe ori ma ridic in fundsi nu stiu cum planez iar la loc.De schimbat patul intr-o alta pozitie ,nu tine...de-a lungul anilor am schimbat mai multe locuinte ,si patul a fost mereu pozitionat altfel ...am stat per. destul de luungi ca sa imi dau seama daca vine de la faptul ca nu m-am acomodat inca ccc cu locuinta...tot asa era si acolo,asa sunt de cand ma stiu.E drept ca niciodata nu a trebuit sa ,a scol mai mult de cateva luni la rand dimineata.joburile mele ori au fost la pranz,ori sa pt dim una la panz si tot asa.Pana si programarile la doctor ale bb-ului le fac in zilele cand au program intre orele 14-18.Si pe mine m-ar trezi bebe in secunda doi ,dar cete faci ca eu o culc pe bebelina mea la ora 23 si se trezeste la 11 dimineata,iar eu as vrea sa ma trezesc pe la ora 7 dimineata ,sa nu o mai lalai in pat pana pe la ora 8 .Am multe de facut,care nu le pot face decat cand doarme ea.Nu sunt nici decum in situatia in care ar trebui sa iau masuri pt ca o prea mare parte din viata mi-o dorm...ba din contra,uneori am saptamani la rand cand nu apuc sa dorm decat 6 ore pe zi.Nu iti mai permiti sa dormi prea mult astunci can ai un bb,o casa de intretinut,un sot fata de care trebuie sa iti implinesti indatoririle de femeie asa cu si le indeplineste si el pe cele debarbat...toaye asteaar fi ok,m-as ajunge cu timpul,dar acum bb are 1.2 ani si as vrea sa muncesc si eu macar 4 ore pe zi si astao pot face numai dimineata intre 7-11 cad ea doarme,o ora pierduta inseamna mult.
Din tot ce am citit la voi ,singura chestie care nu am incercat-o dar cred ca ar da roade ,este alimentatia...grasimi si paine nu mananc,dar dulciuri bag la greuuuu si culmea ca toata ziua ma aptin sa nu mananc ,iar seaar inainte de culcare crontan tot ce prindddd...de cand ma stiu eu, am avut obsesia slabitului si uite asa am tinut-o mereu ,niciodata nu au existat zile in care sa am si eu 3 ore de nemancare inaintea somnului...asa ca poate asta este motivul care ma face sa fiu puturoasa dimineata .
Multumesc mult pt sfaturi ....ma sim mai bine macar ca mi-am spus oful.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu am admirat tot timpul persoanele matinale: n-am reusit niciodata sa ma trezesc dimineata fara mari chinuri (3 ceasuri, cineva care sa insiste...etc).

Indiferent la ce ora ma culc, NU POT sai NU VREAU in prima faza sa ma trezesc.
SI cind ma ridic din pat, o fac mecanic...pina mi se trezeste si mintea mai dureaza vreo juma de ora, in care bag cola+ ness la greu.
Si oricum imi vine sa omor pe toata lumea in momentele alea...
Si nu-mi pasa ce trebuie sa fac, ce fel de zi o sa am, reactia mea e de respingere.

Greeeuuuu....

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalynaa spune:

Si eu sunt foarte lenesa.Am observat o chestie...cu cat dorm mai mult cu atat mi-e mai greu sa ma trezesc.De obicei ma culc pe la 1-2 noaptea(DC-ul bata-l vina) si ma trezesc la 9.De multe ori ma trezesc fresh,iar atunci cand ma culc la 22.00 de-abia trag de mine sa ma trezesc cu 3 telefoane puse sa sune si telefonul de dimineata al sotului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Cred ca e vb de bioritmul fiecaruia, caci sunt perioade in care ma trezesc foarte greu dimineata si sunt si perioade (mai scurte) cand sunt matinala. Si toata casa se mira "ce-o fi cu mami???".
Dar asta, v-am spus se intampla mai rarut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

mie mi-e greu numai in primele zile cand trebuie sa ma obisnuiesc cu programul. cea mai buna metoda e aia in care nu se lalaie trezirea, adica suna ceasul si te ridici imediat din pat. eu asa fac si imi revin f repede. oricum, cand ajung acasa prima directie e patul

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Ahhh...subiect care ma sageata la suflet

Pe mine cand eram mica ma ridica bunica in picioare in pat dimineata si ma tinea asa de subtiori pana cand ma dezmeticeam ca sa ma trimita la gradinita(am facut si eu 1 luna de gradinita la viata mea..)!

E groaznic cu trezitul de dimineata, ce sa zic... ora 7:00 suna alarma (am una cu cc cantec de leagan sa nu ma irite..), iau mobilul si il fixez peste jumate de ora. 07:30...suna alarma, ma trezesc din nou "Mai sa fie...ce repede trecu jumatatea de ora, hai ca mai merge odata" il fixez la ora 08:00....suna din nou...il fixez la 08:15...suna din nou...aaaaaaahh! Ma trezesc si sa vezi ce rapida sunt...ca titirezu' umblu prin casa cand stiu ca mai am maxim 20 minute sa ma fac gata...pot sa incep serviciu pana la 09:00 cel tarziu

Intr-adevar alimentatia ajuta si ce m-a ajutat pe mine era muzica. Dadeam drumul la TV pe MTV sau VIVA si ma dezmeticeam mai usor ca Vorbesc la trecut pt ca acum locuiesc cu mama si ea are alt program de serviciu si nu mai pot da TV-ul tare dimineata.....
Pe mine asta chiar m-a ajutat....
Aaaah..am uitat sa adaug ceva esential: nu sunt bautoare de cafea. Asa ca, aviz amatorilor, cafeaua e un mit...se poate si fara

Mergi la inceput